X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
אושר לקריאה שנייה ושלישית

פה אחד: הסכמה על החל"ת

ועדת הכספים אישרה את חוק החל"ת בתמיכת הקואליציה והאופוזיציה לדרישת הוועדה נרשמו שיפורים רבים בסעיפי החוק ובהסדרים חיצוניים, בהם שינויים לטובת בני 67 ומעלה, זכאיות לדמי לידה, נשים לאחר לידה שחוזרות למעגל העבודה, אנשים עם מוגבלויות, ועובדים החוזרים לשוק העבודה
▪  ▪  ▪
יו"ר הוועדה ח"כ אלכס קושניר [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

לאחר יום דיונים ארוך, שהסתיים לאחר חצות, ועדת הכספים הזמנית אישרה אחר חצות (יום ד', 30.6.21) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 225 והוראת שעה) (הוראות מיוחדות לעניין דמי אבטלה ודמי לידה), התשפ"א-2021.
במסגרת החוק נקבעו הוראות שעה לעניין דמי לידה ולעניין דמי אבטלה, על סיום התקופה שנקבעה במסגרת משבר הקורונה.
התיקון קובע כי נוכח כך שעדיין קיים קושי לחלק מהמובטלים לצבור תקופת אכשרה מספקת לצורך קבלת דמי אבטלה, אדם שהופסקה העסקתו בחודשים יולי עד ספטמבר של שנת 2021, יזדקק ל-6 חודשי אכשרה בלבד (מתוך 18 החודשים האחרונים) במקום 12 חודשים שקובע חוק הביטוח הלאומי, ובהתאמה יהיה זכאי למחצית מימי האבטלה הקבועים בחוק לאדם במצב משפחתי זהה שצבר תקופת אכשרה מלאה.
עוד קובע החוק כי מי שהופסקה עבודתו ב-3 החודשים האחרונים של 2021, יהיה זכאי ל-83% מימי האבטלה הקבועים בחוק, אם צבר 10 חודשי אכשרה.
בנוסף קובע החוק כי אדם שמלאו לו 45 שנים ושולמו לו דמי אבטלה במהלך תקופת הקורונה, יהיה זכאי לימי אבטלה נוספים שמספרם מחצית מימי האבטלה להם היה זכאי לפי החוק המקורי ושאותם מימש בתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה.
מובטלים מעל גיל 45 יוכלו לממש את ימי האבטלה הנוספים וכן ימי אבטלה לפי החוק המקורי שלא מימשו עד לסוף חודש יוני, עד תום 2021 או עד 12 חודשים מהתאריך שנקבע להם אישית, לפי הגבוה בניהם.
נקבע כי דמי האבטלה שישולמו במסגרת הוראות אלה, יהיו בגובה 85% משיעורם בחוק, זאת נוכח הקביעה בתיקון הקודם, כי עם ירידת שיעור המובטלים ב-10% יופחתו דמי האבטלה בשיעור זהה (בנוכח הוספת המענק לגילאי 67, נקבע השיעור על 85% במקום 90%).
בנוסף מאריך החוק את הוראת השעה, במסגרתה מי שנמצא בהכשרה מקצועית יהיה זכאי לדמי אבטלה מלאים, במקום 70% בלבד בנוסח החוק המקורי. כמו-כן, מוצע לקבוע כהוראה קבועה כי אדם לא יהיה זכאי לדמי אבטלה בתקופת חל"ת בעד ימי חופשה שהוא זכאי להם, בין ששולמו לו ובין שלא שולמו לו.

קרן ברק, מוסי רס, מיכל וולדיגר ובצלאל סמוטריץ'

לדרישת ועדת הכספים, התווסף לחוק גם סעיף הקובע את המשך מענקי ההסתגלות לאנשים מגיל 67 פלוס שהיו זכאים למענק בחודש יוני - מתן מענקים אלה ימשך לתקופה של שלושה חודשים נוספים, עם מתווה פוחת של 90, 80, 70 אחוזים בהתאמה.
לעניין אישה שילדה בחודשים יולי 2020 עד 31 בדצמבר 2021 והייתה זכאית לדמי אבטלה ב-30 ביוני או לפניו, בהיותה בהריון שהסתיים בלידה, אך היא אינה זכאית לדמי לידה משום שלא הייתה בהריון בעת הפסקת עבודתה, קובע החוק לדרישת הוועדה, כי זו תהיה זכאית לדמי לידה בגובה דמי השכר האחרון שקיבלה (במקום בגובה דמי האבטלה שקיבלה בלשון הצעת החוק המקורית, מה שיביא לדמי לידה גבוהים משמעותית).
כן קובע החוק לעניין יולדות עצמאיות, הארכה של הוראת השעה, לפיה ההכנסה לצורך חישוב דמי הלידה תוכל להיקבע גם על בסיס רבע שנה בשנת 2019, לפי הגבוה מבניהם ולהחיל את ההסדר האמור גם לגבי מבוטחת שילדה עד לסוף שנת 2021.
בנוסף נקבעה לדרישת הוועדה הארכה עד לסוף השנה, לתיקון הקובע כי תקופת חל"ת לא תובא במניין הימים בהם עובדת מוגנת מפני פיטורים לפי חוק עבודת נשים, התיקון היה אמור להסתיים בסוף החודש.
בנוסף קבעה הוועדה התאמות בסעיפים שונים על-מנת שהארכות יחולו גם על זכאים לדמי אבטלה מתוקף התנאים המקלים שנקבעו בתקופה הקורונה, ולא רק על הזכאים לפי תנאי החוק המקורי.

אופיר כץ וינון אזולאי

עניין נוסף עליו הוסכם לדרישת הוועדה נוגע לעידוד תעסוקת אנשים עם מוגבלויות - סוכם על סבסוד שכר באמצעות זרוע העבודה, בגובה של 20 אחוזים ל-10 חודשים לאדם עם מוגבלות, כאשר ברגע שיכנס אדם עם מוגבלות למעגל העבודה, יוכל המעסיק להגיש בקשה לסבסוד שכר. ניתן יהיה להגיש בקשות מחודש אוגוסט והתשלום יהיו רטרואקטיבית מחודש יולי. הנושא צפוי להיות מעוגן בנוהל נפרד מהחוק. במסגרת כך ולדרישת חברי הוועדה, סוכם כי להטבה זו של סבסוד השכר, יהיו זכאים גם בני 40 ומעלה עם 3 תלויים.
עניין נוסף שהוסכם וייכלל מחוץ למסגרת החוק נוגע למענק חזרה לעבודה - נקבע כי מענק חזרה לעבודה למקבלי דמי אבטלה בתקופת הקורונה שחזרו לעבוד, שאמור היה להסתיים בתום חודש יוני, יוארך בחודש ועובדים יוכלו להיקלט לתוכו עד 31 ביולי, ולקבל את מענק 3 פעימות. בנוסף אנשים שכבר נכללו במענק העבודה יהיו זכאים לתשלום בגין חודש נוסף במסגרת מענק זה.
במהלך יום הדיונים נרשמו גם חילוקי דעות בין חברי הכנסת ומול גורמי המקצוע, חלק מחברי האופוזיציה ציינו כי הם מברכים על שהושג, אך ציינו כי לטעמם חלק מהנושאים לא קיבלו מענה. חברי הכנסת העלו אלפי הסתייגויות, ודרשו את הורדת גיל המשך החל"ת ל-35, או מציאת נוסחה שתאפשר המשך חל"ת לגילאים צעירים יותר עבור עובדים עם ילדים. כן נרשמה התנגדות מצד חלק מחברי הכנסת להפחתת שיעור דמי האבטלה ל-85%, וכן היו שדרשו כי גם המענק לגילאי 67 ומעלה יהיה בשיעור גבוה יותר. על-רקע הדברים הוצגו הסתייגויות רבות לחוק. לאחר דין ודברים ארוך הגיעו הצדדים להסכמות והחוק אושר פה אחד.
ח"כ אופיר כץ (ליכוד) מסר בתום הדיון: "הצלחנו להביא הארכת מענק ההסתגלות לבני 67 ומעלה, עידוד תעסוקה לאנשים עם מוגבלויות, המשכת החל״ת הגמיש, החזרת סכום הזכאות לדמי לידה לפי המשכורת ולא לפי החל״ת וקיצור תקופת האכשרה מ-12 חודשים כפי שרצו באוצר ל-6 חודשים". ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הציונות הדתית) אמר: "קדמו להצבעה שעות רבות של דיון ענייני כאשר בשיתוף פעולה הכנסנו תיקונים רבים שייטיבו עם אוכלוסיות שמתקשות להשתלב בשוק התעסוקה. זה לא מתווה מושלם אבל הוא יצא מהוועדה טוב בהרבה ממה שהגיע אליה. ככה זה כשהקואליציה לא באה לדרוס את האופוזיציה אלא קשובה להערות ולשיח. במקום מריבות ופיליבסטר מתיש קיבלנו הטבות רבות לאזרחי ישראל".
יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר סיכם את הדיון: "מה שקרה פה לא מובן מאליו, חוק ראשון, חוק מאוד מורכב ובסופו של דבר בעזרת כל מי שנמצא כאן ומי שהשתתף בדיון, הצלחנו להגיע לסיכומים ולהביא בשורה לאזרחי ישראל והמשק הישראלי, השיתוף פעולה בין האופוזיציה לקואליציה, להביא יחד הישג זה לא מובן מאליו, אני מקווה שזה ימשך כך. אני רוצה להודות גם לשר האוצר וגם למשרד האוצר ולכל חבר ועדה פה".

תאריך:  30/06/2021   |   עודכן:  30/06/2021
+דיווח: בן-גביר יצביע נגד חוק האזרחות
14:58 30/06/21  |  עידן יוסף

ח"כ איתמר בן-גביר בשיחות עם פעילים: "אצביע נגד הוראת השעה של איחוד משפחות, לא אתחשב בשיקולים של בנט ושקד לתחזק את עבאס". בן-גביר נועץ ברבו דוב ליאור שהורה לו נחרצות להצביע נגד הוראת השעה (סרוגים).

+האיסור על עובדי "המוסד" להתאגד יימשך
13:52 30/06/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת החוץ והביטחון אישרה את איסור ההתאגדות למשך שנה נוספת  ▪  הוועדה דרשה כי בתוך חצי שנה תובא בפנייה להצעה לגורם עצמאי אשר יטפל בתלונות עובדי המוסד  ▪  מש' המשפטים: "דרך המלך להסדרים כאלה היא בחקיקת חוק מסגרת, אבל אנו לא סבורים שיש מניעה לקדם תיקונים אחרים. זה חוק של שר העבודה"

יו"ר הוועדה רם בן-ברק [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+מתכוון להיות שליח לילדי ישראל
13:16 30/06/21  |  חיים ביטון   |   לרשימה המלאה

נאום הבכורה של חבר הכנסת מש"ס בישיבה השלושים-וארבע של הכנסת העשרים-וארבע [י"ג בתמוז התשפ"א, 23.06.2021]

חיים ביטןן [צילום: אתר הכנסת]
+שקד ועבאס ייפגשו לדון בחוק האזרחות
12:48 30/06/21  |  עידן יוסף

בעוד זמן קצר: שרת הפנים איילת שקד ויו"ר רע"ם מנסור עבאס ייפגשו בניסיון אחרון לגבש הסכמות בחוק איחוד משפחות (חדשות 12). העלאת החוק במליאה נדחתה ליום שני.

+רק ב-9 מתוך 85 רשויות ערביות יש שיטור עירוני
11:08 30/06/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

מספר הדוחות שניתנו בתקופת הקורונה ברשויות הערביות, ביחס לגודל האוכלוסייה, גבוה במידה ניכרת ממספר הדוחות שניתנו ברשויות היהודיות  ▪  כמות הבדיקות שנעשו בחברה הערבית היו נמוכות משמעותית  ▪  היו"ר עבאס: צריך לשפר את האמון מול המשטרה, כדי למצוא את הנתיב לעבודה משותפת

[צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+חוק הקורונה הגדול יוארך בחמישה חודשים
08:32 30/06/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה ח"כ קריב: נאמרו דברים משמעותיים לגבי כוונת המשרד לגבש תזכיר חוק שיהיה מתאים יותר לתנאים הנוכחיים של ההתמודדות עם המגיפה, שיהיה גם מדתי ומאוזן בנוגע לפוטנציאל הפגיעה בחירויות הפרט"

ח"כ קריב בדיון בוועדה [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+סגן השר רול למעוז: "מפחד מהטרור הלהט"בי?"
02:06 30/06/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

עימות חריף במליאת הכנסת בין סגן השר עידן רול לח"כ אבי מעוז שציטט במליאה את דבריו של ראש מועצת מצפה רמון בעניין הלהט"ב  ▪  צפו

ח"כ אבי מעוז [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+המסדרת דחתה את ערעורה של ח"כ סטרוק
01:09 30/06/21  |  עידן יוסף

ברוב של שמונה ח"כים שהצביעו בעד מול 15 ח"כים שהתנגדו, נדחה ערעורה של ח"כ אורית סטרוק על החלטת יו"ר הכנסת והסגנים שלא לאשר דחיפות הצעתה לסדר היום בנושא "טיפול המשטרה בתקיפת בתי יהודים בשכונת שמעון הצדיק בירושלים".
ח"כ סטרוק אמרה לאחר ההצבעה: "עצוב מאוד שלחברי הכנסת לא חשוב ביטחונם ושלומם של תושבי שכונת שמעון הצדיק בירושלים".
בתוך כך, הוועדה דחתה בהצבעה החוזרת את הבקשות לדיון מחודש בהחלטות הוועדה מוקדם יותר הערב.
הדיון בוועדה נמשך, סדר יומה של הוועדה עודכן, ונושאים נוספים התווספו לדיון הלילה.

+הסעיף הנסתר: אלפי בני 45 ומעלה לא יזכו לחל"ת
00:09 30/06/21  |  עידן יוסף

משרד האוצר הכניס סעיף פוגעני במתווה החל"ת: סעיף 179 בתזכיר החוק מסתיר דרישה לתקופת אכשרה של שנה לפחות לפני הקורונה. כלומר, אלפי בני 45+ שקיבלו דמי אבטלה בקורונה - לא יקבלו שקל מ-1 ביולי, מאחר שלא השלימו שנה מלאה של עבודה טרם הפיטורין או ההוצאה לחל"ת. תגובת האוצר: "הנושא יקבל מענה בוועדה כעת". מסתמן שבלחץ האופוזיציה, ח"כ בצלאל סמוטריץ' ואופיר כץ, תקופת האכשרה לקבלת דמי אבטלה תקוצר לחצי שנה (גלי צה"ל).

+ח"כ ביטן: על כל דבר נפנה לבג"ץ
23:30 29/06/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

עוד יום דיונים סוער בוועדה המסדרת  ▪  ח"כ עבאס על דחיית הצעה לסדר בעניין אביתר: "אנחנו חייבים לבחור מספר מצומצם של נושאים. מתוך 40-30, נבחרים רק כחמישה"  ▪  ח"כ מיקי זוהר: העולם הפוליטי עגול. לא משנה מתי, אבל לעולם כף רגלו של גדעון סער לא תדרוך בליכוד, אני מבטיח!

בוטן מוצא מהדיון [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
סדרנים אוחדים בח"כ אמסלם [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
עימות חריף במליאת הכנסת בין סגן השר עידן רול לח"כ אבי מעוז שציטט במליאה את דבריו של ראש מועצת מצפה רמון בעניין הלהט"ב    צפו
עידן יוסף
עוד יום דיונים סוער בוועדה המסדרת    ח"כ עבאס על דחיית הצעה לסדר בעניין אביתר: "אנחנו חייבים לבחור מספר מצומצם של נושאים. מתוך 40-30, נבחרים רק כחמישה"    ח"כ מיקי זוהר: העולם הפוליטי עגול. לא משנה מתי, אבל לעולם כף רגלו של גדעון סער לא תדרוך בליכוד, אני מבטיח!
עידן יוסף
אושר בקריאה ראשונה - מתוך נציגי הכנסת והממשלה יחדיו בוועדה למינוי דיינים, יהיו לפחות שתי נשים    ארבל: במקום 21 יום, תזכיר החוק הופץ למשך שישה ימים כאילו הסורים על הגדר
איתמר לוין
עמית דחה על הסף את העתירה בנוגע לעיכוב החקיקה הפרטית: היו"ר מיקי לוי פעל בדומה למקובל מזה עשרות שנים, ואף הביע נכונות לבחון כבר כעת בצורה נקודתית הצעות חוק פרטיות
מירב ארד
ח"כ בועז טופורובסקי הוציא מהדיון את חברי הכנסת דוד ביטן, דוד אמסלם, אורית סטרוק ויעקב אשר    כאות מחאה, חברי הכנסת מהאופוזיציה יצאו מהדיון תוך קריאות מחאה וצעקות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il