X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
מחאת החקלאים בירושלים [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
"הרפורמה בחקלאות תחסוך כאלף שקל בשנה למשפחה"
כך אומרת מנכ"ל משרד החקלאות ומוסיפה: "הרפורמה מבוססת על שיח עם החקלאים" סגן שרת הכלכלה: יש עוד חודשים ארוכים לעבוד על שיפור הרפורמה נציגי החקלאים: מוכנים לרפורמה - אך לא כשהחרב על הצוואר יו"ר ועדת הכלכלה: קוראים למשרדי החקלאות והאוצר להגיע להבנות עם החקלאים - רפורמה לא עושים בגרזן קצבים אלא בסכין מנתחים
ח"כ ניר ברקת [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

סגן השר אביר קארה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

חה"כ ענבר בזק, רם בן ברק [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ועדת הכלכלה התכנסה (יום ב', 2.8.21) לדיון מיוחד ברפורמה המתוכננת בענף החקלאות. את הדיון, שהיה סוער בחלקו, פתח היו"ר מיכאל ביטון ואמר כי "רפורמה לא עושים בגרזן קצבים אלא בסכין מנתחים, ולא עושים מהפכה חקלאית בניווט בדד אלא בעבודת צוות. החקלאים נכונים להתאים את עצמם למציאות, אבל צריך לבדוק לא רק אותם אלא את כל השרשרת".
הישיבה התקיימה לבקשת ח"כ יעל רון בן-משה וח"כ רם בן ברק. רון בן-משה קראה רשומה של חגית שטרן, שאביה עלה מתוניס בשנת 1952 ונשלח לגור במושב עבדון בגליל המערבי ועוסק מאז בחקלאות. היא סיכמה באומרה כי פתיחת השוק ליבוא תביא אותנו לכך שלא תהיה חקלאות ישראלית ונמצא עצמנו מול שוקת שבורה - ואז הזכירה כי את הדברים האלה אמר שר החקלאות, ח"כ עודד פורר, בעצמו מעל דוכן הכנסת בעבר. ח"כ בן ברק הוסיף כי אין שום בעיה עם רפורמה, בתאני שהיא תיתן לחקלאים כלים להתחרות ביבוא.
מנכ"ל משרד החקלאות, נעמה קאופמן פס, הסבירה כי הרפורמה מבוססת במלואה על שיח עם החקלאים. היא ציינה כי הרפורמה תחסוך כ-2.7 מיליארד של בשנה למשק, כאשר החיסכון בעלות פירות וירקות יעמוד על 1,000 שקל בשנה למשפחה ובעלות הביצים עוד 15 שקלים בחודש.
הרוחות התלהטו כאשר ח"כ אופיר סופר אמר כי זו בושה וחרפה, וכי מדובר אולי ב-50 שקל בחודש למשפחה. מנגד, סגן השר אביר קארה אמר כי המדינה הולכת לעשות שינוי דרמטי ולהשקיע בחקלאות, ועורר גם הוא סערה. ח"כ לימור מגן תלם אמרה כי זו הפעם הראשונה שהחקלאות מקבלת תמיכה ישירה, וכי המכס על תשומות יפחת מיד והמדינה תעודד רכישת תוצרת ישראלית. לעומת זאת, ח"כ ניר ברקת אמר כי מה שיגרום לחקלאים להצליח זה אם המדינה תפחית עלות תשומות ותעזור להם להגדיל נתח שוק בארץ ובחו"ל.
יו"ר התאחדות האיכרים, דובי אמיתי, אמר כי עד היום לא ראה עבודה רצינית שמצביעה על האשם ביוקר המחיה, ועל מי אחראי על פערי התיווך. הוא הוסיף כי ביקש ממשרד האוצר לקבוע ועדה שתבחן זאת, וראה כי הדבר בא לידי ביטוי בצורה מזערית בחוק ההסדרים. מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אבשלום וילן, אמר כי כשפתחו את ענף הבשר לייבוא המחיר עלה, דבר דומה קרה גם עם ענף הדגים. הוא הוסיף כי החקלאים לא מתנגדים להורדת מכסים מדורגת, אבל זה לא מה שמוצע, ואמר כי צריך להוציא את הרפורמה מחוק ההסדרים ולדון עליה בנפרד.

התייחסות להצעה לרפורמה לחשיפה לייבוא של תוצרת חקלאית / נייר עמדה
מדובר ברפורמה המשמעותית ביותר שענף החקלאות הישראלי ידע, אשר השלכותיה עשויות להיות דרמטיות ובלתי הפיכות. אחריות ציבורית מחייבת ביצוע של רפורמה שכזו על בסיס דיון מקצועי מהותי, מבוסס נתונים ושקוף, ולא במסגרת התהליך המזורז והחפוז של חוק ההסדרים . בניגוד לרפורמות דומות קודמות שכשלו, יש להגדיר לחקלאות הישראלית מטרות אסטרטגיות ברורות , לתכנן בהתאם את הכלים שישרתו את השגת ן ויסייעו לחיזוקה ולשגשוגה של החקלאות , ולקבוע מנגנוני בקרה למדידה והערכה לפני, תוך כדי ולאחר יישום הרפורמה (2 עמ')
התייחסות לתכנית להגברת התחרות בחקלאות במסגרת חוק ההסדרים 2021 / נייר עמדה
אנו קוראים לעצור לאלתר את הרפורמה החקלאית כולל המהלכים העוקפים את הגוף המקצועי להגנת הצומח כחלק מחוק ההסדרים, ולהכין תכנית סדורה אשר תקדם רפורמה רחבה בחקלאות שתתמוך באבטחת הביטחון התזונתי של ישראל והנגשה כלכלית של סל המזון הבריא הבסיסי ובר הקיימא כולל כמובן ירקות ופירות. תכנית זו צריכה לכלול מנגנון תמיכות ישירות גמיש ומותאם צרכים שיתמרץ בין השאר גידולים עיקריים מליבת התזונה המומלצת על ידי משרד הבריאות, אימוץ פרקטיקות חקלאיות תומכות סביבה, העמקת והרחבת המחקר החקלאי לבניית חוסן חקלאי ותזונתי לישראל, כיום ובעתיד באופן בר קיימא (4 עמ')
הערות החקלאות בחוק ההסדרים – "האינטרס שלנו - הלובי שלך בכנסת" / מסמך הערות
חוק ההסדרים מתיימר לטפל בשלושת התחומים הללו בכל הנוגע לענפי הצומח והביצים, תוך מעבר מתמיכה עקיפה, דוגמת מניעת תחרות, לתמיכה ישירה ,דוגמת סבסוד ישיר לחקלאים . אולם הוא אינו מטפל בענף החלב ובענף הדבש , נכון יהיה לצרף ענפים אלו לרפורמה (9 עמ')
הצעתנו כמשתתפים בדיון לצרף את סקטור חקלאי ישראל לתכנית רפורמה חדשנית בחסות משרד הכלכלה ליצירת תחרות מחודשת בענף המזון הריכוזי בעולם / חומר רקע
כמשתתפים בדיון נמליץ לצרף את סקטור חקלאי ישראל לתכנית רפורמה חדשנית בחסות משרד הכלכלה ליצירת תחרות מחודשת בענף המזון הריכוזי בעולם. זאת לצורך השגת כושר תחרותיות מחודשת, נגישה, נוחה ויעילה בכל אתר קמעונאי הפועל בארץ לתועלת כלל ציבור אזרחי מדינת ישראל (3 עמ')
הרפורמה להגברת התחרות בחקלאות – עמדה תמציתית / נייר עמדה
בדברים הבאים נבקש להציג את עיקרי ההסדר, לעמוד על המנגנונים שנועדו לאזן בין השמירה על ענף החקלאות לטובת הצרכן הישראלי, ולהתמודד עם טענות המתנגדים לרפורמה.(3 עמ')
הרפורמה בתעשיית הביצים במסגרת חוק ההסדרים / נייר עמדה
תנאי בסיסי לביצועה של כל רפורמה בתעשיית הביצים הוא קביעת תקנות או חקיקה בדבר החזקתן של כעשר מיליון התרנגולות בה, שהולמות את חוק צער בעלי חיים ואוסרות על לולי כלובים. בתוך כך יש להחיל איסור מיידי על הקמת לולי כלובים חדשים ותקופת מעבר להסבת לולים קיימים, ולאסור על שיווק של ביצי כלוב אף אם מקורן במדינה אחרת, בהתאם למגמות הגלובליות המובהקות.(3 עמ')
הרפורמה של משרד האוצר והחקלאות – השגות לגבי מידת התועלת על רקע נזק ארוך טווח / חוות דעת
חוות דעת של חוקרות וחוקרי הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית (5 עמ')
אבו-וילן, ניר ברקת, אופיר סופר, יצחק פינדרוס

יו"ר מרכז המועצות האזוריות, שי חג'ג', אמר כי החקלאים מוכנים לרפורמה, אך לא כשהחרב מונחת על צווארם. מזכ"ל תנועת המושבים, עמית יפרח, אמר כי במקום להוריד את מחירי המים ולשפר תנאי העסקת עובדים זרים המדינה פוגעת בחקלאים. לדבריו, "גם נסבול מאימת היבואנים שישלטו בשוק, גם המחיר לצרכן לא ירד וגם נקבל איכות ירודה של תוצרת חקלאית".
סערה נוספת פרצה כאשר רכז מים וחקלאות באגף התקציבים באוצר, אלי מורגנשטרן, הזכיר כי הממונה על התחרות פרסמה דוח ממנו עלה כי הבעיה היא לא ברשתות השיווק ובפערי התיווך. בן ברק אמר כי מדובר בהטעיה, כי אומנם רווחי רשתות השיווק לא השתנו, אך הם תמיד היו גבוהים. מורגנשטרן הוסיף כי מאז שנת 2000 ירדה צריכת פירות וירקות ב-20% לנפש, בעוד המחיר עלה ב-80%. בן ברק השיב: "כי אתם מעלים את מחיר המים". ח"כ גבי לסקי שאלה איך אין לאוצר נתונים על פערי התיווך. ח"כ נירה שפק ביקשה גם היא לדעת האם יש מודל השפעה על המחיר, ושאלה אם יש לאוצר מדיניות בנושא החקלאות.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ משה גפני תהה האם נכון שלאגף התקציבים באוצר לא אכפת מזה שהציבור ישלם יותר או פחות, אלא רק מלהכניס יותר כסף למדינה. מורגנשטרן ענה: "התשובה היא לא". גפני הוסיף וטען כי "הראיה היא שלא נגעו בטייקונים והתנגדו לכך שהחקלאים לא ישלמו היטל עובדים זרים. היה צריך להביא את השר שיכופף אותם".
סגן שרת הכלכלה, ח"כ יאיר גולן, אמר כי יש חודשים ארוכים לעבוד על שיפור הרפורמה, ולהגיע למתווה. הוא הוסיף: "צריך להציג פה נתונים כולל מה קרה לעלויות לחקלאי, שמורכבות ממים עבודה הדברה ורפואה וטרינרית ומיכון חקלאי. זה צריך להיות מוצג בצורה רצינית כדי שנוכל לדעת האם החקלאים עושקים אותנו, או שהם עובדים קשה ובקושי מוציאים את לחמם מהעבודה הקשה. נדמה כאילו הנושא הוא רק הורדת יוקר המחיה, אבל יש פה עוד 4 נושאים שחייבים לדון בהם: ביטחון תזונתי בוודאי, החזקת שטחים פתוחים, חיזוק פריפריה ודבר אחרון הובלת החקלאות העולמית באגרוטק ופוד-טק".

היו"ר ביטון סיכם את הדיון ואמר כי הוועדה קוראת למשרד החקלאות ולמשרד האוצר להידבר עם החקלאים ולהגיע איתם להבנות. כמו-כן דרשה הוועדה ממשרדי החקלאות והאוצר למסור לה, עד 10 באוגוסט, מה החיסכון לכל משק בית בכל אחד ממקטעי הרפורמה, את מסד הנתונים ששימשו לגיבושה ומחקרי רשות התחרות לעניין פערי התיווך, וכן נתונים ומידע על השלכות הרפורמה בענף הבקר על מחיר הבשר.
עוד הודיע ביטון, כי הוועדה תקיים סיור לבחינת ענפי החקלאות בצפון ובדרום, כדי לראות את המצב בעיניים, ולאחר מכן ולאחר קבלת ההתייחסויות תקיים דיון המשך. "הוועדה מתכוונת הוועדה מתכוונת לבחון לעומק את סוגיית יוקר המחיה בישראל - במסגרת זו תקדיש הוועדה דיון לבחינת העדר התחרות בענף המזון ומוצרי הצריכה" אמר.

תאריך:  02/08/2021   |   עודכן:  02/08/2021
+652 כתבי אישום על נשק לא חוקי
00:42 03/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

המשטרה מדווחת על זינוק בהיקף התיקים שנפתחו בעבירת החזקת נשק שהביאו ל-2,624 נחקרים  ▪  ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה: עונש מינימום של שנת מאסר

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+30% מהשירותים בחוק התקשורת יקבלו פטור מרישוי
23:11 02/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכלכלה החלה לדון ברפורמת רשיונות התקשורת  ▪  מנכ"ל משרד התקשורת: שוק התקשורת מתקדם בקצב אדיר והחוק לא השתנה מאז 1982  ▪  שר התקשורת הנדל: האסדרה מתאימה לשנות ה-80 וצריך להתאימה - העלות תפחת והציבור ירוויח  ▪  היו"ר ביטון אמר כי המטרה היא לאפשר ליזמים לפעול ביתר קלות, למקד בקרה ופיקוח בנושאים החשובים באמת וכך להקל גם על ציבור הצרכנים

[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+המליאה אישרה הקמת חמש ועדות מיוחדות בכנסת
22:14 02/08/21  |  איציק וולף

מליאת הכנסת אישרה הקמת חמש ועדות מיוחדות בכנסת ה-24. ההחלטה התקבלה בתמיכת 13 חברי כנסת מול שני מתנגדים.
חמש הוועדות המיוחדות שיקומו הן: הוועדה המיוחדת לזכויות הילד בראשות ח"כ מיכל שיר (תקווה חדשה), הוועדה המיוחדת לעובדים הזרים בראשות ח"כ אבתיסאם מראענה (העבודה), הוועדה המיוחדת לענייני התמכרויות בסמים ואלכוהול בראשות ח"כ רם שפע (העבודה), הוועדה לפניות הציבור בראשות ח"כ יעל רון בן משה (כחול לבן) והוועדה המיוחדת לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל בראשות ח"כ מוסי רז (מרצ).
יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ ניר אורבך, ציין כי הוועדה המליצה להקים עוד שתי ועדות מיוחדות בראשות האופוזיציה בנושאים עליהם יוחלט בהמשך, אך בשלב זה לא הושגה הסכמה על הנושא בין הקואליציה לאופוזיציה.

+"נתניהו ממשיך לפגוע ביחסי ישראל-ארה"ב"
21:23 02/08/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

גורם מדיני תוקף את ראש האופוזיציה על טענתו שלפיה ממשל ביידן עלול להדליף מידע מודיעיני שיועבר על-ידי ישראל מתוך רצון לסכל מהלכים צבאיים ישראלים  ▪  "מעמיד פנים שאכפת לו מביטחון המדינה, אבל בפועל ממשיך לפגוע ביחסים בשם שיקולים פוליטיים צרים"

נתניהו במליאה. "המידע שיימסר - יודלף לתקשורת" [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+בנט: עשינו ב-36 שעות מה שלא עשיתם ב-36 חודשים
19:20 02/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה תקף את האופוזיציה: "אין ישראל ראשונה ושנייה, תפסיקו לפלג"  ▪  "זהו התקציב הנועז והחברתי ביותר"  ▪  נתניהו: "אם הייתה אולימפיאדה לכישלונות - הממשלה הייתה משיגה שלוש מדליות זהב"  ▪  "הממשלה שותקת מול דהירת אירן להסכם הגרעין. אם אתם רוצים להתנגד לו, אתם חייבים ללוות את זה במסע ציבורי עוצמתי בדעת הקהל"

[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+אושר קיום דיוני מעצר ב-VC
18:03 02/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יתקיימו בהסכמת העצורים ואסירים גם בתקופות בהן אין הכרזה על הגבלת הדיונים בבית המשפט  ▪  ועדת החוקה, שסיימה את הקראת סעיפי החוק להארכת הסדר הדיונים בהיוועדות חזותית בתקופת הקורונה, עמדה על כך שגם בנסיבות אלו דיונים מהותיים כגון דיוני הוכחות ועצורי ימים או מתן גזר דין יתקיימו בבית המשפט

רפ"ק טל ימיני ראש חוליית כליאה באגף המבצעים במשטרה [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+ח"כ רייטן לשירות המזון: הציגו בתוך 3 שבועות תוכנית תקנות בטיחות
13:59 02/08/21  |  מירב ארד

ח"כ אפרת רייטן דרשה (יום ב') משירות המזון להציג בתוך שלושה שבועות תוכנית עבודה לקידום תקנות בטיחות במזון. ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשותה אישרה את בקשת שירות המזון להאריך את תוקפן של 79 הנחיות והוראות נוהל בנושא בטיחות במזון. זוהי ההארכה נוספת, לאחר שתי הארכות קודמות שאושרו בוועדה בשנת 2020.

+הוארכה הזכאות למענקים למובטלים שחזרו לשוק העבודה
12:38 02/08/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הוחלט לכלול גם את מי ששב לעבודה עד סוף חודש יוני 2021, וכן לקבוע שמי ששב לעבודה ביולי 2021 יהיה זכאי לשלושה חודשי מענק, כאשר צבירת הזכאות לחודשי המענק תתאפשר לכלל השבים לעבודה עד אוקטובר 2021  ▪  עד היום 24,000 נמצאו זכאים למענק, 7,000 מהם למענק מוגדל, ושולמו במסגרתו כ-62 מיליון שקלים

[צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אופיר סופר / Ofir  Sofer  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר  גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  ניר ברקת / Nir  Barkat  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עובדים זרים  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  עמית יפרח  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"הרפורמה בחקלאות תחסוך כאלף שקל בשנה למשפחה"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
מירב ארד
הוחלט לכלול גם את מי ששב לעבודה עד סוף חודש יוני 2021, וכן לקבוע שמי ששב לעבודה ביולי 2021 יהיה זכאי לשלושה חודשי מענק, כאשר צבירת הזכאות לחודשי המענק תתאפשר לכלל השבים לעבודה עד אוקטובר 2021    עד היום 24,000 נמצאו זכאים למענק, 7,000 מהם למענק מוגדל, ושולמו במסגרתו כ-62 מיליון שקלים
מירב ארד
בין היתר קובעות התקנות כי רשאי להפעיל מוקד בדיקות בגיר או תאגיד רשום אשר מינה מנהל רפואי שעבר הכשרה כנדרש    לבקשת הוועדה נקבע כי על המנהל להיות עובד מעבדה רפואית בעל ניסיון של 3 שנים לפחות בתחומים הרלוונטיים
עידן יוסף
יועמ"ש ועדת הפנים: הצעת החוק המקורית עסקה בבנייה למגורים, ובחדשה נכללים גם מתחמי תחבור הציבורית. הוועדה חייבת לדון בהיבטים החדשים הללו לעומק. הותמ"ל אישרה 260,000 יחידות דיור שהן כ-35% מסך הדירות שאושרו בתקופה זו    יו"ר הוועדה: חיים לפני איכות החיים. קודם כל רוצים קורת גג, אחרי זה תעשו גנים    ח"כ אלון טל: עדיפות לתכנון לחברה החרדית אינה נכונה. בידול ינציח עוני
איציק וולף
ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת חוק ביומטריה לזרים שאמורה לקבוע נהלים לנטילת נתונים ביומטריים מזרים המבקרים בישראל    השרה שקד: החוק יאפשר בקרה על זרים שכניסתם שלא למטרות לגיטימיות כגון: שהייה ועבודה בלתי חוקית ופעילות גורמי טרור
איתמר לוין
"הוא הגיע לתחתית ושם המשיך לחפור", אמר קצין בריטי על אחד מפקודיו. כך בדיוק נראית כנסת ישראל בחודשים האחרונים: בכל פעם בה נדמה לנו שאי-אפשר לרדת נמוך יותר, הח"כים שלנו מוכיחים שחבל שהם לא נשלחו לאולימפיאדה - משום שללא ספק היו שוברים שיאים עולמיים    התוצאה איננה רק חרפה לדמוקרטיה, אלא פגיעה קשה בניהול ענייני המדינה ומתן דוגמה נוראה ליתר אזרחיה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il