X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
זינוק בכמות השנתית / נתוני 2020

652 כתבי אישום על נשק לא חוקי

המשטרה מדווחת על זינוק בהיקף התיקים שנפתחו בעבירת החזקת נשק שהביאו ל-2,624 נחקרים ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה: עונש מינימום של שנת מאסר
▪  ▪  ▪
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ועדת החוקה אישרה (יום ב', 2.8.21) לקריאה ראשונה את הצעת חוק העונשין (תיקון - עונש מינימום על החזקת נשק בלתי חוקי), התשפ"א-2021. הצעת החוק נועדה לקבוע עונש מינימום של 12 חודשי מאסר למחזיקים נשק בלתי חוקי. העונש המרבי יישאר כשהיה - 7 שנות מאסר.
יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב, אמר בפתח הדיון כי בכוונתו לאשר את הצעת החוק לקריאה ראשונה, מתוך ידיעה שעד לקריאות השנייה והשלישית יערוך שינויים בהתאם לנתונים שיועברו. "אני חושב שיש לחוקק את הצעת החוק כהוראת שעה בהתאם להסכמות עם שר המשפטים אך לשלוש שנים במקום חמש". עוד אמר: "מקובל עלי שוועדת דורנר מצאה את עונשי המינימום ככלי בעייתי, אך השאלה איזה כלים חלופיים עומדים בפני המחוקק להתמודדות עם תופעה כוללת כזו".
רב-פקד דקלה פוגל מהייעוץ המשפטי למשטרה הציגה את נתוני הענישה: "ניתן לראות 59% של ענישת מאסר בפועל עד שנה וכמעט 70% מאסר בפועל של עד שנה וחצי. מ-2016, רף המאסר בפועל ב-2017-2016 היה 64-62 אחוז ואחר כך הייתה עלייה לכ-70%. בשנת 2018 הייתה מגמה של אחוז נמוך יותר, מעל שנה וחצי רף הענישה הופך גבוה יותר ועדיין עומדים על כ-55% של עד שנה".
יו"ר הוועדה הגיב לנתונים: "מעיבוד הנתונים רואים ירידה משמעותית בפסקי דין שהסתיימו בעבודות שירות או ללא מאסר בפועל. רואים עלייה תלולה של 33% בהטלת עונשי מאסר בפועל. מ-2017 רואים התייצבות בין 40 ל-50 אחוז של עונשי מאסר מעל שנה, ובסופו של דבר חודשי המאסר בפועל, עד שישה חודשים הם יחסית בהיקף נמוך, זאת אומרת, רוב הענישה היא מעל רף של 6 חודשים ומעלה. ראים שההתייצבות היא עדיין בצד הנמוך של מתחם הענישה של הנחיית היועץ המשפטי".
עוד אמר: "אני מבין שהנחיות היועץ המשפטי מדברות על מתחם ענישה של בין שנה לשלוש. האם לפני שקובעים עונש מינימום, לא נדרש דיון בפרקליטות על רף הענישה המתבקש ועל האפקטיביות. האם לא נכון קודם לטפל בהנחיות היועמ"ש. לקראת הקריאות השנייה והשלישית נבקש ניתוח יותר קפדני של איפה אנחנו נמצאים. הצעה כזו מבקשת ליצור מציאות ואם יתברר שבתי משפט ממילא התכיילו על הרף המבוקש, האם כתוצאה מהחוק הזה באופן טבעי תבחנו את מתחמי הענישה בשל החוק? עד כמה הפערים הנתוניים הללו קשורים במצב תשתיות עגום ביישובים הערביים? עלינו לוודא שאף רשות לא נוקטת בצעד שמשמעותו סימון 'וי' בשעה שהטיפול צריך להיות יותר ממוקד. אם לא היינו רואים עלייה ב-40% בתיקי החקירה בתקופה הזו, לא הייתה שום תועלת בטיפול בעונשי מינימום. אחד היתרונות של הוראת שעה הוא יכולת המעקב לפני חידוש השימוש בכלי. האם לא נכון בטיפול הרב-מערכתי את שינוי הנחיות היועמ"ש? אני נוטה להסכים שקביעת עונש מינימום הוא נשק יום הדין וזה לא עולה עם המדיניות שנקבעה בדוח דורנר שאומץ".
סנ"צ גלעד בהט, ראש אגף חקירות מודיעין וטכנולוגיה במשטרה, הציע כיצד להגיב לעניין: "ככל שתהיה יותר פעילות מבצעים ויותר חיפושים נגיע ליותר. ברגע שנתפס נשק הרבה פעמים קשה לייחסו לאדם מסוים. בנוסף, אקדח שנמצא לא בהכרח נשאר באותן ידיים אך סיכוי רב שישתמשו בו. הפער הגדול ביותר הוא לתרגם את התופעה הזו למקרים פרטניים כי כשיש לך תופעה של החזקה ושימוש מאסיבי בכלי נשק, המסר שמועבר פה הוא מסר שמדובר במצב בו חייבים להחמיר ולא להקל. אין מצב שאדם מחזיק נשק סתם ונחכה לפעם השנייה. זהו נשק מתקתק תרתי משמע והמסר צריך להיות של החמרה גדולה יותר מהאירוע הראשוני. השלב הראשון הוא לתפוס את ההברחה לאחר מכן בתנועה ובבתים".
הפרופסור אורן איל-גזל, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, לשעבר מרכז ועדת דורנר לבחינת מדיניות הענישה והטיפול בעבריינים: "העלות של שנת מאסר היא כ-200,000 ש"ח, כסף שניתן היה לנצל למיגור העבריינות או חלופות בקהילה. היום חסרים מקומות כליאה וכל אסיר שנכנס מוציאים אחר במקומו. מספר האסירים עומד על 14,000. התופעה לא תיפתר אלא תוחמר בעוד שנה וחצי כשתיכנס הפעימה השנייה של בג"ץ תנאי הכליאה ואם החוק יכתיב לבית המשפט להחמיר בעבירות הנשק, המשמעות היא שישתחררו מהכלא אנשים יותר מסוכנים. זו טעות גדולה. עונש מינימום לא יקדם כלל את המאבק בעבריינות כי גם בלעדיו יש מגמת החמרה בענישה. דוח ועדת דורנר התייחס לנושא והראה שהחמרה לא מובילה לשיפור מובהק בהרתעה".
עו"ד לילך וגנר ראש אשכול עונשין ופשיעה חמורה במשרד המשפטים: "אנחנו במצב חירום שכל הרשויות מתגייסות לטפל בו. נרצה להביא תיקונים שנועדו לטפל בנושא הראייתי כמו השגת תיעוד ממצלמות אבטחה ביתיות ועוד דברים במישור החקיקתי והלא חקיקתי. אנחנו מקווים שזה יוביל לשינוי במצב".
עו"ד ישי שרון מהסנגוריה הציבורית: "שיעור הגשת כתבי האישום מבין התיקים שנפתחו עומד על 20 עד 25 אחוז שהוא נתון נמוך מאוד. דיברנו על כך שהצעת החוק אינה נדרשת כי מדיניות הענישה של בתי המשפט ממילא מחמירה וברוב המקרים כוללת מאסר בפועל, וככל שתהיה השפעה היא תהיה במקרים בהם בית המשפט חשב שיש להימנע ממאסר בפועל. עבירה של החזקת נשק יכולה להיות גם במקרה של נשק תקול, בקבוק תבערה או רימון הלם שפחות רלוונטיים להצעת החוק. שיעור המאסרים עלה ל-80% בשנתיים האחרונות. יש כ-10% של מקרים בהם לא הוטל מאסר בפועל או עבודות שירות ונכון יהיה להוציא את המקרים הבודדים הללו וללמוד מה מאפיין אותם מבחינת מנעד העבירות והנאשמים. נתון חשוב שחסר הוא הסדרי הטיעון. ייתכן שאותם עונשים קלים הם תוצאה שלהם. בשנים האחרונות המערכת עוברת מתוך הבנת דוח דורנר, למסלולים של חלופות כליאה מתוך הבנה שמאסרים קצרים יותר מזיקים ומדרדרים לעבריינות מאשר מונעים אותה. הצעת חוק זו מכתיבה מסלול הפוך".

ח"כ שרן השכל (תקווה חדשה), יוזמת ההצעה: "החוק הזה הוא בדחיפות של מצב חירום. המכה של אלימות ופשיעה גם בחברה הערבית, מתחילה קודם בהרתעה של כניסה לפשע ולמשפחות הפשע. אנחנו לא שם. דיברו על כך שזה לא פתרון. בלוד יודעים בדיוק מאיזו משפחה ואיזו דירה הגיע הירי. אני שמה בצד את הפרעות של החודשים האחרונים, יש משפחות פשע שמסתובבות חופשי ויורות בכבישים ורוצחות ילדים. פשיעה חקלאית גם היא תוצאה של זה, כנופיות הפרוטקשן מגיעות ומסתובבות בביטחון עם כלי נשק באין מפריע ועד שהמשטרה עוברת את הסבך הביורוקרטי אדם יוצא עם מספר חודשי עבודות שירות. זו מכה שיש לגדוע אותה מידית. הוראת שעה לחמש שנים זה המינימום. אנשים צריכים לדעת שהם יכולים להסתובב חופשי בעריהם, זה התחיל בערים ערביות ועכשיו רואים את זה בעכו, בלוד, ובעוד מקומות. זה כלי אחד מתוך סט של כלים שנביא בחודשים הקרובים ואבקש לאשר כמה שיותר מהר".
ח"כ אופיר כץ (הליכוד): "ישנם אזרחים, בעיקר בערים ערביות ומעורבות שחיים במציאות בלתי אפשרית. עוד הרבה לפני הפרעות, היו שולחים לי מיפו, עכו ואום אל פאחם את קולות הצרורות שהם סובלים מהם. אנחנו כמחוקקים לא יכולים להשאיר את המצב כמו שהוא ולשמוע כמה זה מצר את ידי השופטים. יש לקרוא לכך מכת מדינה ולתת לה מענה. הטענה ששופט לא יוכל לקבל טעמים אחרים לא נכונה כי בחוק נכללו טעמים מיוחדים. צריך לטפל במציאות כפי שהיא ואם זה קורה יותר בחברה הערבית, שם יש להתחיל ולטפל. זהו חוק חשוב ואשקול לתמוך בו אם תוחמר ענישת המינימום לשנתיים".
ח"כ רות וסרמן לנדה (כחול לבן): "פחות מקובלות עליי הטענות כלפי המשטרה. מאות אלפי כלי נשק בלתי חוקיים מסתובבים בחברה הערבית שנים רבות. מה שקרה במאי האחרון מבוסס על כך שהיו כלי נשק בידי האזרחים, בעיקר הערבים. יש להסתכל על אלימות ופשיעה והחזקת נשק בלתי חוקי בראיה אסטרטגית. רבים מחזיקים בנשק כהגנה עצמית וזה לא צריך למנוע אכיפת חוק באופן בלתי מתפשר. כשהמשטרה כבר מזהה ראיות, העונש שאדם מקבל, גורם לזלזול בריבונות של מדינת ישראל בחברה הערבית. אני אומרת את זה מקריאת בלוגים וכל הדברים שנכתבים. מדובר בלעג בשיח הערבי כלפי החוק ויישומו בפועל. לא צריך לקבל את זה. לא היה דבר כמו היום מ-48, לא באינתיפאדות ולא בשום מקרה אחר, לא הייתה התנפלות כזו וזה תוצאה של נשק חופשי".
עו"ד רידא ג'עבר מנהל מרכז אמאן - המרכז הערבי לחברה בטוחה: "כ-80% ממקרי הרצח בחברה הערבית מבוצעים מירי ולכן הטיפול בנושא הוא מרכזי. הבעיה עם הצ"ח היא השלב הראשון, של צעיר ערבי שנתפס פעם ראשונה בחייו ומוגש נגדו כתב אישום. אני בעד טיפול בנשק בלתי חוקי כשמדובר על חזרה על העבירה ואז להחמיר ענישה. צעיר בן 20 שנתפס פעם ראשונה על החזקה, לא על שימוש, ונכנס ישר למאסר שנה ראשונה מתויג במסגרת החברתית כעבריין ומאמץ זהות עבריינית. כאשר מגבילים את בית המשפט כבר בעבירה ראשונה לא לשקול שיקולים של נסיבות אישיות, אנחנו עושים מעשה הפוך והופכים יותר צעירים לעבריינים ומחטיאים את מטרת ההרתעה".
לרה צינמן יו"ר ארגון משפחות נרצחות ונרצחים: "הקשבתי לקולות הבעלים הערבים שנשיהן נרצחו בשוגג. לא נכון לומר שזו מנת חלקן רק של משפחות ערביות. זו מכת מדינה והרס משפחות המתחולל שנים. מעטים שייכים לארגוני פשע ועונש של שנה לא ירתיע, אך חלקם אנשים נורמטיביים שאיום במאסר בפועל יכול להרתיע. הרתעה אינה מדע מדויק כדי לקבוע מי יירתע ומי ירצח, אך יש לנסות לבחון את הרעיון בהוראת שעה".
ידידיה צוקרמן, נציג תושבי לוד: "בלי קשר לפרעות שחווינו, מציאות הירי בעיר לוד יומיומית. לפעמים בשמחה בחתונות ולפעמים חיסול חשבונות. בפרעות הירי הופנה לעבר יהודים. יש חמישה פצועים בעשרות אירועי ירי והנשק רובו ממשיך להסתובב בעיר. הסובל העיקרי מהתפוצה הרבה של הנשק הם שכנינו הערבים שסובלים הרבה יותר מאתנו. במקרים של פרעות הנשק הופך לנשק אויב שרוצה לפגוע".
היו"ר ח"כ קריב סיכם את הדיון: "דוח ועדת דורנר הוא לא סוף פסוק, אלא משקף מדיניות ענישה וכלים אחרים לשגרת חיים שיש בה עבריינות. צריכה להיבנות דוקטרינה של תפיסה ממשלתית למהי המדיניות להתמודדות עם תופעה עבריינית רחבת היקף. המדינה עשתה זאת בסחר בבני אדם. שאלת ההסברה במגזר הערבי היא קריטית. אם הולכים על מהלך כזה, חייבים לראות איך הוא ישתקף בצעדי הסברה".

תאריך:  03/08/2021   |   עודכן:  03/08/2021
+ועדת הכנסת תדון ב"אלימות האופוזיציה"
13:43 03/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

לבקשת יושבי הראש של סיעות העבודה ומרצ, תקיים ועדת הכנסת דיון דחוף במה שהוגדר כ"התנהגות לקויה ומבישה" של חברי הכנסת מהאופוזיציה  ▪  הדיון מתקיים קודם שהוקמה ועדת האתיקה בטענה ש"ערכי הדמוקרטיה הישראלית יינזקו וייפגעו קשות"

אורבך. נענה לבקשה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+העלאת קצבאות הנכות תעוגן בתקציב המדינה
12:51 03/08/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הקצבה הבסיסית ל-100% נכות תעלה ל-3,700 ש"ח, הדיסרידרג יעלה ל-5300 ש"ח  ▪  הקצבאות יהיו צמודות לשכר הממוצע במשק החל מהשנה הבאה  ▪  הביטוח הלאומי וארגוני הנכים: מברכים על היישום אך נדרשים צעדים נוספים

הדיון בוועדה [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+"ביקשתי עזרה מהמשטרה וקיבלתי סטירה מצלצלת"
10:43 03/08/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בעקבות פרשת שי אביטל והתלונות המצטברות נגדו מקיימת הוועדה בראשות ח"כ תומא סלימאן דיון מיוחד בנוגע ליחס המשטרה לנפגעות עבירות מין  ▪  יו"ר הוועדה: "אתם האזרחיות והאזרחים, לא משנה מה אתם עושים, מגיע לכם לקבל יחס נאות"

גל גברעם בדיון בוועדה [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+"הממשלה גדולה מדי, דרושה סבלנות"
09:59 03/08/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מליאת הכנסת אישרה סגירת ארבעה משרדים ממשלתיים שהומצאו לצרכים פוליטיים: המשרד לעניינים אסטרטגיים, המשרד לענייני מים, המשרד לחיזוק ולקידום קהילתי ומשרד הדיגיטל

[צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+לכונן את ישראל של כולם
08:34 03/08/21  |  נעמה לזימי   |   לרשימה המלאה

נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם העבודה במליאת הכנסת ה-24 [י"ח באב תשפ"א, 27.0.7.2021]

נעמה לזימי [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+הייתי חלק מעולם הזוהר של דוגמנות
08:27 03/08/21  |  לימור מגן תלם   |   לרשימה המלאה

נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם ישראל ביתנו במליאת הכנסת ה-24 [י"ח באב תשפ"א, 28.07.2021]

לימור מגן תלם [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+יריבים פוליטיים הפכו לאויבים
08:17 03/08/21  |  אלינה ברדץ' יאלוב   |   לרשימה המלאה

נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם ישראל ביתנו בכנסת ה-24 [י"ח באב תשפ"א, 27.07.2021]

אלינה ברדץ' יאלוב [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+30% מהשירותים בחוק התקשורת יקבלו פטור מרישוי
23:11 02/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכלכלה החלה לדון ברפורמת רשיונות התקשורת  ▪  מנכ"ל משרד התקשורת: שוק התקשורת מתקדם בקצב אדיר והחוק לא השתנה מאז 1982  ▪  שר התקשורת הנדל: האסדרה מתאימה לשנות ה-80 וצריך להתאימה - העלות תפחת והציבור ירוויח  ▪  היו"ר ביטון אמר כי המטרה היא לאפשר ליזמים לפעול ביתר קלות, למקד בקרה ופיקוח בנושאים החשובים באמת וכך להקל גם על ציבור הצרכנים

[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+המליאה אישרה הקמת חמש ועדות מיוחדות בכנסת
22:14 02/08/21  |  איציק וולף

מליאת הכנסת אישרה הקמת חמש ועדות מיוחדות בכנסת ה-24. ההחלטה התקבלה בתמיכת 13 חברי כנסת מול שני מתנגדים.
חמש הוועדות המיוחדות שיקומו הן: הוועדה המיוחדת לזכויות הילד בראשות ח"כ מיכל שיר (תקווה חדשה), הוועדה המיוחדת לעובדים הזרים בראשות ח"כ אבתיסאם מראענה (העבודה), הוועדה המיוחדת לענייני התמכרויות בסמים ואלכוהול בראשות ח"כ רם שפע (העבודה), הוועדה לפניות הציבור בראשות ח"כ יעל רון בן משה (כחול לבן) והוועדה המיוחדת לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל בראשות ח"כ מוסי רז (מרצ).
יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ ניר אורבך, ציין כי הוועדה המליצה להקים עוד שתי ועדות מיוחדות בראשות האופוזיציה בנושאים עליהם יוחלט בהמשך, אך בשלב זה לא הושגה הסכמה על הנושא בין הקואליציה לאופוזיציה.

+"נתניהו ממשיך לפגוע ביחסי ישראל-ארה"ב"
21:23 02/08/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

גורם מדיני תוקף את ראש האופוזיציה על טענתו שלפיה ממשל ביידן עלול להדליף מידע מודיעיני שיועבר על-ידי ישראל מתוך רצון לסכל מהלכים צבאיים ישראלים  ▪  "מעמיד פנים שאכפת לו מביטחון המדינה, אבל בפועל ממשיך לפגוע ביחסים בשם שיקולים פוליטיים צרים"

נתניהו במליאה. "המידע שיימסר - יודלף לתקשורת" [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
ועדת הכלכלה החלה לדון ברפורמת רשיונות התקשורת    מנכ"ל משרד התקשורת: שוק התקשורת מתקדם בקצב אדיר והחוק לא השתנה מאז 1982    שר התקשורת הנדל: האסדרה מתאימה לשנות ה-80 וצריך להתאימה - העלות תפחת והציבור ירוויח    היו"ר ביטון אמר כי המטרה היא לאפשר ליזמים לפעול ביתר קלות, למקד בקרה ופיקוח בנושאים החשובים באמת וכך להקל גם על ציבור הצרכנים
איציק וולף
גורם מדיני תוקף את ראש האופוזיציה על טענתו שלפיה ממשל ביידן עלול להדליף מידע מודיעיני שיועבר על-ידי ישראל מתוך רצון לסכל מהלכים צבאיים ישראלים    "מעמיד פנים שאכפת לו מביטחון המדינה, אבל בפועל ממשיך לפגוע ביחסים בשם שיקולים פוליטיים צרים"
עידן יוסף
ראש הממשלה תקף את האופוזיציה: "אין ישראל ראשונה ושנייה, תפסיקו לפלג"    "זהו התקציב הנועז והחברתי ביותר"    נתניהו: "אם הייתה אולימפיאדה לכישלונות - הממשלה הייתה משיגה שלוש מדליות זהב"    "הממשלה שותקת מול דהירת אירן להסכם הגרעין. אם אתם רוצים להתנגד לו, אתם חייבים ללוות את זה במסע ציבורי עוצמתי בדעת הקהל"
עידן יוסף
יתקיימו בהסכמת העצורים ואסירים גם בתקופות בהן אין הכרזה על הגבלת הדיונים בבית המשפט    ועדת החוקה, שסיימה את הקראת סעיפי החוק להארכת הסדר הדיונים בהיוועדות חזותית בתקופת הקורונה, עמדה על כך שגם בנסיבות אלו דיונים מהותיים כגון דיוני הוכחות ועצורי ימים או מתן גזר דין יתקיימו בבית המשפט
עידן יוסף
כך אומרת מנכ"ל משרד החקלאות ומוסיפה: "הרפורמה מבוססת על שיח עם החקלאים"    סגן שרת הכלכלה: יש עוד חודשים ארוכים לעבוד על שיפור הרפורמה    נציגי החקלאים: מוכנים לרפורמה - אך לא כשהחרב על הצוואר    יו"ר ועדת הכלכלה: קוראים למשרדי החקלאות והאוצר להגיע להבנות עם החקלאים - רפורמה לא עושים בגרזן קצבים אלא בסכין מנתחים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il