X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
רוטנברג. "22% מהחוב של מדינת ישראל הוא חוב לקרנות הפנסיה. החיה הזו של האג"ח המיועדות, לא קיימת באף מדינה מתוקנת אחרת" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
ועדת הכספים החלה לדון בחוק ההסדרים
תהיות בנוגע לשינוי תמהיל קרנות הפנסיה
בחוק המוצע קיים העדר התחייבות שנתית של המדינה להפריש כספים לקרן, לצד התשואות העודפות של קרנות הפנסיה ח"כים קראו לעיגון בחוק של הפקדה קבועה ומוסדרת מצד המדינה, לטובת הקרן שתוקם לשם גיבוי תשואה ל-30% מסכום החיסכון בקרנות הפנסיה כן עלו קריאות לקבוע כי שינוי עתידי במנגנון החוק ידרוש רוב גדול של חברי כנסת, והועלו שאלות לגבי הלו"ז
נעמה לזימי ואימאן ח'טיב יאסין [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ועדת הכספים החלה (יום ב', 13.9.21) לדון בחוק ההסדרים - הצעת ההתייעלות הכלכלית לשנים 2021 -2022, לעניין פרק ה' בהצעת החוק - הבטחת היציבות בתשואות קרנות הפנסיה.
הפרק עוסק בהצעת החוק הקובעת כי המדינה תפסיק להנפיק אג"ח מיועדות בשיעור של 30% מנכסי הפנסיות הוותיקות והחדשות, כאשר שיעור זהה של כספי החוסכים יושקע בשוק ההון, וככל שהתשואה השנתית שהושגה בנוגע לסכומים אלה, תהיה נמוכה מ-5%, המדינה תשלים לקרנות הפנסיה את ההפרש, וככל שהתשואה שהושגה תהיה גבוהה מ-5% הקרנות יעבירו את ההפרש לקרן שתוקם לשם להבטחת תשואה.
הפקדה קבועה ומוסדרת מצד המדינה
במהלך הדיון קראו חברי כנסת לעיגון בחוק של הפקדה קבועה ומוסדרת מצד המדינה, לטובת הקרן שתוקם לשם גיבוי תשואה ל-30% מסכום החיסכון בקרנות הפנסיה, כן עלו קריאות לקבוע כי שינוי עתידי במנגנון החוק ידרוש רוב גדול של חברי כנסת, הועלו שאלות לגבי לוחות הזמנים שהועמדו ליישום החוק, ואף עלתה קריאה להפריד את החוק מחוק ההסדרים
יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר, ביקש מנציגי האוצר להעמיד בדיון ההמשך ביום ג' תשובות לשאלות הרבות שעלו במהלך הדיון, בדגש על ודאות ושמירת המנגנון מתנודות פוליטיות ומשברים כלכליים: "צריך לזכור לצד כך, שאם נשאיר את המצב כמו שהוא בעוד עשור, הוצאות הריבית שלנו על אג"ח מיועדות יהיו 20 מיליארד ש"ח, זה תקציב של כמה משרדים ממשלתיים יחד, זה אומר שיש לעשות משהו".
תשואה מובטחת לחוסכים
בהמשך להצגת המתווה לביטול מנגנון האג"ח המיועדות, והחלפתו במנגנון ביטחון שתעמיד המדינה לתשואה מובטחת בת 5% לחוסכים מצד בכירי האוצר מוקדם יותר, העלו מספר חברי כנסת תהיות בדבר העדר התחייבות שנתית של המדינה להפריש כספים לקרן, לצד התשואות העודפות של קרנות הפנסיה.
ח"כ ג'ידא רינאווי-זועבי: "זה מזכיר מה שקורה בקרן העושר". איתי טמקין, סגן הממונה על התקציבים: "זה לא דומה בכלל. קרן העושר מתבססת על רווחים עודפים של חברות גז, כאן מדובר על משהו אחר לחלוטין, יש התחייבות להשלים תשואה מסוימת, המדינה מחויבת לשלם את זה".
ח"כ עופר כסיף: "אנחנו מכירים את המצב שכאשר יש חוב חיצוני, גרעון בתקציב, תבוא המדינה ותגיד אי-אפשר להמשיך במספרים האלה, וישנו בחקיקה. זה לא משהו שמופרך. אתם מציעים פה במצב מאוד לא רציונלי, מצב רציונלי".
טמקין: "אנחנו מחויבים להעביר כסף בין אם יש כסף או בין אם אין, אנחנו בונים מודלים של תוחלות סיכון, ולפיו נדע כמה להפריש כל שנה, זו שאלה של ניהול תקציב וניהול סיכונים בתקציב מדינה". ח"כ ולדימיר בליאק: "אבל אין לך התחייבות לכמה אתה מפריש, אולי זה צריך להיות חלק מהמנגנון".
ח"כ נעמה לזימי: "משבר זה לא דבר מדיד, אי-אפשר לדעת מה אי-הוודאות שנקלע אליו". טמקין: "יש לי את ההתחייבות לשלם, זה מה שמוביל אותי. מוגדרת פה עבורנו חובה, החובה היא לשלם בכל מצב כסף לקרנות הפנסיה במידת הצורך. אנחנו צריכים בניהול תקציב לדעת לעמוד באותה התחייבות עוד 5 שנים, המחוקק שם לנו אזיקים על הידיים, תעמדו בהתחייבות. בסוף יש פה מטרה לעמוד בהתחייבות, הטלת מגבלות לא נכונה לתקציב שנתי או רב שנתי. שאלת העיגון בעיננו לא נכונה כאן, אבל בסוף אתם חברי הכנסת ותצטרכו להחליט. אנחנו נציג לכם מודל של הפרשות מתקציב המדינה, אנחנו נצטרך לשכנע מטעמי גמישות שכל מודל שנקבע יפגע בגמישות תקציב המדינה בלי לשרת מטרה אחרת".
"בנוסף המעבר לקרן חוץ תקציבית מחזק את הוודאות של הכלי הזה שנים, יחכה כבר למדינה כסף בקרן בתקופה של משבר. הכלי הזה מוציא את העלות מתקציב המדינה באופן שוטף ויוריד את המוטיבציה של המדינה לצמצם את ההסדר. זו כרית ביטחון לאותם חוסכים".
התחייבויות ארוכות טווח
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "בתוך תקציב המדינה יש הרבה התחייבויות ארוכות טווח שיש לעמוד בהן - תשלומי חוב, פנסיות, בעיננו זה זהה, חוב כלפי צד שלישי ואנחנו יודעים לנהל את האירוע הזה".
ח"כ רינאווי-זועבי: "כל שינוי בפנסיה בלתי הפיך, לכן כל דיון על פנסיה צריך להיות הרבה מעל דיון של שעתיים, אתם מציגים מודל ויש בו הרבה סימני שאלה. המדינה העמידה 4.86 אחוז עבור 30 אחוז, הדבר היווה רשת ביטחון עבור הפנסיות של כולנו. היום משרד האוצר כחלק מחוק ההסדרים מעמיד הסדר חדש שנראה נכון כלכלית, אבל אני מאוד מודאגת כי משרד האוצר מפריט לנו את הפנסיה שתהייה תלויה בתנודות השוק. זה מאוד תלוי בתנודות השוק, אין שום ביטחון שהדבר הזה יבוצע ויהיה כסף בקרן שתכסה בזמנים גרועים.
"התייחסתם לזה שבנק ישראל ורשות שוק ההון בדיונים אתכם, אני קוראת שהם מתריעים שבזמנים של קריסה כלכלית ועברנו כאלה, שהמודל הזה פשוט לא יעבוד. אני מבקשת שהדיון על החוק זה יפוצל מחוק ההסדרים, הדבר חשוב לנו, אנחנו רוצים להבין את המשמעויות לאורך שנים. אנחנו רוצים שתבואו עם תשובות, לא רק שאלות שהינן אדומות מבחינתי. כולנו דואגים לרווחת הציבור, ואנחנו רוצים לדאוג שאם יהיה שינוי, הוא יהיה לטובת הציבור באופן גורף.
קושניר: "יש כמה שאלות שהועלו ונצטרך לקבל תשובות - אחד זה חישוב תשואות ועלויות של ברוטו נטו, גם בנושא של דמי ניהול. המודל הקיים לדעתי עקום, לא יכול להיות שחוסכים משלמים דמי ניהול על משהו שלא מנוהל. ח"כ שפק דיברה על מנגנונים ניהוליים, ונשמח לדעת איפה זה עומד, נשמח לשמוע גם את המוסדיים מה קורה עם זה. דבר נוסף, תשואות ליתרת הקרן, אותה קרן שנקים, יש לראות שאין סיכון נוסף של הכסף. הדבר הנוסף שהוא הפיל בחדר, כל נושא הוודאות שאנחנו חייבים לייצר בהתחייבות המדינה כלפי החוסכים, אני רוצה שנקדיש דיון שלם לנושא הזה. אני חושב שאנחנו חייבים להביא שיפור משמעותי, כדי באמת לוודא שיש לנו וודאות לנושא הזה".
ח"כ אופיר כץ: "נאבקנו שחוקים כאלה לא יגיעו לכאן ויופרדו מחוק ההסדרים, טוב שיש מי שמבין כבר עכשיו שיש להפריד את החוק הזה. אנחנו מכירים לא מעט התחייבויות שלקח זמן עד שממשתם, אז אנחנו לא יכולים להסתמך על זה. בואו נקבע שאם המדינה תרצה לעשות שימוש אחר בכסף, יצטרכו רוב של 80 חברי כנסת".
ח"כ ינון אזולאי: "אני מסכים עם הצעתו של אופיר שאם המדינה תרצה לעשות שינוי במנגנון יצטרכו רוב גדול של 80-70 חברי כנסת".
ח"כ אימאן ח'טיב יאסין: "אנחנו צריכים להיות פקוחי עיניים עד הסוף ולא להביא למצב שהמציאות הגרועה היום תלך ותהייה יותר גרועה. ההתנהלות עד כה בכל ההוויה הפוליטית לא נותנת אפשרות להירגע. האזרח שמצליח לעבוד עובד כל החיים לשם זקנה מכובדת".
ח"כ בליאק: "שמענו רק ביום שישי איש בכיר לשעבר באוצר, שאמר שכל הסיפור של התקציב וחוק ההסדרים זה הכל פטיש. מי מבטיח לנו שבעוד כמה שנים לא תהייה ממשלה אחרת, שתחליט שצריך לוותר על זה. אנחנו צריכים לוודא שבכל רגע נתון יהיה כסף בקרן הזו, המודל מצוין אבל כל עוד זה לא מעוגן בחקיקה, זה בגדר מודל. אנחנו צריכים לוודא שגם בעתות משבר יהיה כסף בקרן".
ח"כ כסיף: "זה הולך בעקבות הדגם הצ'יליאני, זו בעצם הפרטה של קרנות הפנסיה. המדינה מסירה מעצמה את האחריות לחסכון הפנסיוני של אזרחיה. מה שקרה בעקבות המודל הצילינאי שאומץ בשנות ה-70 וקיים עד היום - רופאה בכירה שיש לה יחסית שכר גבוה, שהחלה להפריש ב-1981 לקרן הפנסיה הפרטית, תקבל גמלה חודשית של 2,750 שקל, מצאו ובדקו שללא המודל הגמלה החודשית שלה הייתה כ-5,000, כמעט פי שניים, זה מה שצפוי שיקרה גם פה. ב-2004 כדי להצדיק את הצעד של ההפרטה של הפנסיה דיברו על 65 אחוז סכום פרישה מהשכר לעניין גברים, בסופו של דבר גברים פרשו עם 38 אחוז, נשים עם 31 אחוז. ההפרטה של קרנות הפנסיה היא החטא הקדמון שפגעה באוכלוסיות החלשות ביותר, לזה צריך פתרון, לא ע"י הפרטה של השאר שזה מה שאתם עושים. זה בראש ובראשונה יועיל לבעלי ההון וזה יבוא על חשבון החוסכים. מחקר של מרכז המחקר והמידע של הכנסת לעניין הפנסיות ולא אני העלה חשש שיהיה קיצוץ בהסדר הזה בשנים קשות, אם ניתן לזה יד זו תהייה קטסטרופה שבעוד כמה שנים יעמדו פה אנשים ויבכו את זה".
בנוסף עלו שאלות רבות לעניין לוח הזמנים ואפשרות יישומו מבחינה פרוצדורלית, לפיו המנגנון אמור להיכנס לתוקף בינואר 2022, כאשר שר האוצר מוסמך לדחות את כניסתו לתוקף בחצי שנה
מיכל היימן, מנהלת מחלקת הפנסיה, רשות שוק ההון: "רשות שוק ההון תומכת במהלך וחושבת שזה מהלך נכון שיש לקדם אותו במהלך שנועד לקדם את העמיתים ולטובתם, אנחנו עומדים מאחורי הדבר הזה. מתוך זה שזה מהלך שנועד לשמור על טובת העמיתים - הנקודה של המורכבות התפעולית, מדובר במהלך מאוד מורכב, בוודאי במורכבות התפעולית, יש את הגופים ואת החשכ"ל שצריכים להחליט איך כל הדבר הזה הולך, לכן חשוב שהמהלך יצא לדרך רק אחרי שהגופים יהיו מוכנים לכל פרט ופרט. אני רוצה להתנייד, מה מתנייד איתי, הכסף שנצבר איתי? מחר אני רוצה למשוך כסף אז אני מושכת לפי 5%? אני רוצה לפרוש, אני פורשת לפי ה-5%? השאלה היא ברמה התפעולית, חשוב שהדברים האלה יקרו, אני לא רוצה שאף עמית יפגע. אנחנו בעד המהלך אבל יש לשים את המורכבות התפעולית בפרונט.
עמי כהן, אגף הפנסיה בהסתדרות: "קשה להתייחס להצעה, כי מרגיש שזו טיוטה או הצעה באמצע. בלי לראות את מכלול הפרטים לא ניתן לתת את הדעת אליה. כך גם המוסדיים שאני בקשר איתם. היו המון רעיונות כאלה והם נפלו על אמון ואמונה שהדברים יקרו ויגיעו לידי מימוש. שהגענו לשאלות התפעוליות לא היה מענה. גם הגופים המוסדיים כדי לדעת שזה יכול לקרות, לא יכולים לתת על בסיס ההצעה כאן שום אומדן זמן. זה אלף ואחד פרמטרים. לעניין זה שמדובר בחוק, יש חוקים שנדחים שנים ארוכות ולא מיושמים, זה שחוק עובר ב-3 קריאות זה יפה מאוד. אנחנו מתנגדים להצעת החוק הזו אך לא לשנות מכשיר למכשיר שיוכל לתת את הביטחון לעמיתים ולתת כסף למדינת ישראל, להערכתנו הצעת החוק מאוד חסרה, אנחנו מאוד חוששים מזה שאין שום נייר ו-5 שנים אנחנו נשארים חשופים. גם הקרן מוסדרת בצורה מאוד כללית, לא ברור איזה כספים נכנסים חוץ מעודפי תשואה. זה עולם שלם, זה באמת לא חוק לחוק הסדרים, זה פשוט חוסר אחריות משווע".


התשואות ב-20 השנה האחרונות בקרנות הפנסיה הממוצעות גבוהות ב-1.5 אחוז מהתשואה בתיקי האג"ח המיועדות

מנכ"ל משרד האוצר התייחס לחששות שהמדינה לא תעמוד בהתחייבות לביטול מנגנון האג"ח המיועדות והחלפתו במנגנון ביטחון שתעמיד המדינה לתשואה מובטחת: "לבוא לבית הזה ולומר אנחנו לא מאמינים לחוקים שאתה מחוקקים ומעדיפים נייר שפקיד מוציא זה מקומם"
▪  ▪  ▪

מנכ"ל משרד האוצר, רם בלינקוב: "יש עבודת מטה גדולה מאוד באוצר, כל אגפי המשרד עומדים לרשותכם בכל נושא ובכל שעה, וכן בפני כל הוועדות. הסוגיה שאתם דנים בה היום מלווה את תקציב המדינה מזה שנים ארוכות, תראו איך הנושא התפתח ולאן הגיע. זה חסר וזה לא נהנה, כך הייתי מתמצת את הסוגיה. הממשלה מנפיקה אג"חים במחיר גבוה והחוסכים בעצם לא באמת נהנים מזה. המנגנון שאנחנו מציעים, בא להבטיח את תשואת החוסכים באופן שיהיה לפחות כפי שהיה היום, ומצד שני תקציב המדינה לא יישא במחיר בלתי מתקבל על הדעת.
"אם אתה מסתכל על התנהלות קופות הפנסיה ב-20 שנים האחרונות, 70 אחוז הן משקיעות היכן שהן חפצות, ו-30 אחוז אג"ח מיועד. התשואה בחלק הראשון, גבוה אפילו מהאג"ח המיועד. עם השתכללות המכשירים, התמקצעות מנהלי ההשקעות, האפשרות לנסוע במרכאות עם הכספים למקומות אחרים, רמת התשואה עלתה. אנחנו רוצים שהקופה תשקיע את כלל הכספים על-פי שיקול מנהליה, אבל אם היא כשלה, על ה-30 אחוז ניתן לה תשואה מובטחת בחוק. קמו כל מיני חילוקי דעות שבעיני מקוממים, אומרים - אתם הולכים לחוקק חוק שהולך להבטיח על 30% תשואה של 5 אחוז צמוד, אבל קודם היינו עם אגחים של 4.86 אחוז, אז אתם מחלישים את הנכס שיש לעמיתים בקופות. לבוא לבית הזה ולומר אנחנו לא מאמינים לחוקים שאתה מחוקקים ומעדיפים נייר שפקיד מוציא, בכיר יותר שיהיה, החשב הכללי במקרה הזה, ואנחנו יותר מאמינים לזה מחוק שאתה מחוקק, זה מקומם. האוצר רוצה לחוקק חוק שמבטיח את התשואה של החוסכים, אז בסדר, אבל אומרים בוא נעשה את זה עם נייר של החשב הכללי".
עוד הוסיף בלינקוב כי "כל המהלך שלנו נועד שהממשלה תגייס בצורה נורמלית ולא תיתן באופן מלאכותי תשואה שלא מתבקשת, והשני לשמר את הביטחון הסוציאלי של העמיתים, באופן שבו נדאג לזה ש-30 אחוז מהנכסים של הקופה יישאו תשואה של לפחות 5 אחוז, ואם לא יגיעו לזה, נשלים את זה. ההתחייבות שלנו מעוגנת בחוק. גם אם נצטרך להשלים 2 אחוזים, עדיין חסכנו הרבה מאוד כסף, למוסדיים לא קרה כלום, הם חיזקו את שוק ההון, והעמיתים ממשיכים לקבל את התשואה, ואנחנו חסכנו כסף שנוכל להפנות אותו למקומות אחרים של התקציב. זו באופן כללי תמונת המצב".
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "נושא ההנפקה החל בשנות ה-50, במשך כל השנים סביבת הריבית ירדה וירדה, תקופה מאוד ארוכה סביבת הריבית הריאלית כמעט אפסית. מזה 7 שנים היא פחות מאחוז. כל ההפרש הזה, כל הסבסוד, נכנס להוצאות הריבית של המדינה. זה מה שמייקר את המכשיר הזה. הוצאות הריבית לשנת 2020 עמדו על כ-38 מיליארד שקל, רבע מזה זה סבסוד. חוב המדינה עומד היום על למעלה מטריליון שקל, הנכסים של קרנות הפנסיה עומדים כמעט על טריליון שקלים היום, הם גדלים בצורה פנומנלית, הם מקשים על המדינה להנפיק חוב הרבה יותר זול. אנחנו הולכים ומסבסדים יותר ויותר לעמוק את העמיתים. כ-57% מהחוב של מדינת ישראל הוא חוב מקומי שכיר, 22% הוא חוב לקרנות הפנסיה. החיה הזו של האג"ח המיועדות, לא קיימת באף מדינה מתוקנת אחרת".
עוד הוסיף רוטנברג כי "אנחנו חשופים במנגנון הקיים לכלל התיק של קרנות הפנסיה. במכשיר החדש אנחנו מבטיחים את אותו 5% במנגנון של 5 שנים, ולא משנים את המנגנונים האחרים" והתייחס להתחייבויות המדינה במסגרת המנגנון המוצע: "אני עומד פה כחשב הכללי של מדינת ישראל ואני אומר לכם המדינה עומדת מאחורי התחייבויותיה. כל השיח שאומר שזה ישונה ולא יקרה, זה לגבי השיח בחדר הזה. גם באג"ח שכיר רגיל שמונפק ל-10 שנים, שמונפק לפי תקנות, מדינת ישראל יכולה לבוא ולומר אני משנה את זה, והיא לא משנה את זה. המנגנון המוצע מוצע לפי חקיקה, והוא חזק יותר מהמנגנון הקיים היום. לכן אני אומר באופן מלא, מדינת ישראל עומדת ותעמוד בהתחייבויותיה עד האגורה האחרונה".
יו"ר הוועדה סיכם את הדיון: "אם נשאיר את המצב כמו שהוא בעוד עשור, הוצאות הריבית שלנו על אג"ח מיועדות יהיו 20 מיליארד ש"ח, זה תקציב של כמה משרדים ממשלתיים יחד, זה אומר שיש לעשות משהו. לצד כך, השינוי מעלה הרבה מאוד שאלות שעלו פה - חישוב תשואה ברוטו נטו, דמי הניהול, המנגנונים התפעוליים, איך תבוצע השקעת המדינה, עניין התשואה לאותה קרן שבבנק ישראל ומה הסיכונים שיש, והנושא הכי בולט זה הנושא של הוודאות, שמה אתם צריכים לראות איך אתם מייצרים וודאות גבוה יותר, ואיך אנחנו שומרים את עצמנו מאותן תנודות פוליטיות ואותם משברים, הנושא של תחולת החוק זה גם נושא שעלה פה ויש לתת עליה את הדעת".

תאריך:  14/09/2021   |   עודכן:  14/09/2021
+"נזקים כמו בשריפות לא גרם שום חיל אוויר ערבי"
01:00 14/09/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

נציב הרשות הארצית לכבאות והצלה בישיבת ועדת ביטחון הפנים: "כבאות והצלה היא חלק בלתי נפרד מהחוסן של מדינת ישראל. כבאות והצלה צריכה להיות מוגדרת כגוף ביטחוני שאסור לשבות בו. צריכים לגייס עוד כ-1,200 לוחמי אש"

[צילום: דוברות הכנסת]
השריפה בהרי ירושלים [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+"תדריכי בטיחות מהירים לפועלים ערבים על קפה ועוגה"
00:52 14/09/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

90 תקנים של מפקחי עבודה ועוזרי מפקחים טרם אוישו  ▪  3 מיליארד שקל המיועדים לגמלאות עובדים פלשתינים טרם הועברו לניהול מקצועי

[צילום: פלאש 90]
+מסכה בשטח פתוח? השוטר מחויב להתרות
00:04 14/09/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אושרה המשך חובת עטיית מסכה בהתקהלויות בשטח פתוח  ▪  בהיעדר שילוט בולט לעין- השוטר יחויב במתן אזהרה טרם קנס  ▪  הוארכה חובת בידוד להורה המטפל בילד מאומת; משרד הבריאות: "אם לא נראה הדבקה בקרב מטפלים המחוסנים בחיסון שלישי- נאשר פטור מבידוד"

אילוסטרציה [צילום: תומר נויברג]
+המפכ"ל: מאורעות שומר החומות - אינתיפאדה
23:24 13/09/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מהומה בוועדת ביטחון הפנים בעקבות דברי רב-ניצב יעקב שבתאי מפכ"ל המשטרה: "בשומר החומות חוסלה אינתיפאדה תוך ארבעה ימים עם אפס הרוגים"  ▪  ח"כ אחמד טיבי: "תחזור בך מהאמירה אפס הרוגים - מוסא חסונה נהרג"  ▪  ח"כ בן-גביר: "איך אפשר להגיד שלא היו הרוגים? היו הרוגים יהודים"

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אלכס קושניר / Alex Kushnir  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עופר עיני  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בלינקוב / Ram Blinkov  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תהיות בנוגע לשינוי תמהיל קרנות הפנסיה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
אושרה המשך חובת עטיית מסכה בהתקהלויות בשטח פתוח    בהיעדר שילוט בולט לעין- השוטר יחויב במתן אזהרה טרם קנס    הוארכה חובת בידוד להורה המטפל בילד מאומת; משרד הבריאות: "אם לא נראה הדבקה בקרב מטפלים המחוסנים בחיסון שלישי- נאשר פטור מבידוד"
עידן יוסף
מהומה בוועדת ביטחון הפנים בעקבות דברי רב-ניצב יעקב שבתאי מפכ"ל המשטרה: "בשומר החומות חוסלה אינתיפאדה תוך ארבעה ימים עם אפס הרוגים"    ח"כ אחמד טיבי: "תחזור בך מהאמירה אפס הרוגים - מוסא חסונה נהרג"    ח"כ בן-גביר: "איך אפשר להגיד שלא היו הרוגים? היו הרוגים יהודים"
עידן יוסף
ח"כ יום טוב כלפון בוועדת החוקה: "לפי הצעות העבר, חקיקת חוק יסוד השוויון לא תקבל את הסכמת סיעת ימינה"    יו"ר ועדת החוקה: "כל מהלך ייעשה מתוך הסכמה קואליציונית ומתוך דין ודברים עם הממשלה"
מירב ארד
הוסיף: "הירי לעבר ביתו של ראש אגף סיף - קריאת תיגר על המשילות של מדינת ישראל"    "נפעל למיטוט משפחות הפשע, אבל מי שחושב שזה קשור רק בהן - טועה"
מירב ארד
החשודים ניסו לגזור את זקנו    הח"כ לא נזקק לטיפול רפואי    המשטרה מבצעת סריקות אחר החשודים    יו"ר הכנסת: "תקיפת אנשי ציבור היא מעשה הרסני לדמוקרטיה וכך צריך להתייחס אליה"    הנשיא הרצוג: "הזעזוע כפול שאירוע כזה מתרחש רגע לפני יום כיפור"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il