X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
אמיר רשף ויניב עשור [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
צבא ההגנה לפנסיה: הקרב על גמלאות הקבע
אי ההסכמות בין משרדי הביטחון והאוצר על נתוני גמלאות הקבע המשיכו גם היום בוועדה המשותפת לתקציב הביטחון ראש אכ"א: "ביקורת עניינית רצויה, אני חושש שהיא חצתה את הרף והיא מסוכנת" האוצר: הקצבה הממוצעת לקצינים כיום עומדת על 19.4 אלף שקל - רחוק מאוד מהגעה ליעד ב-2025
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

הוועדה המשותפת לתקציב הביטחון, בראשות ח"כ אלכס קושניר, דנה (יום ג', 12.10.21) בנושא גמלאות צבא קבע. הדיון היה חלק מדיון חסוי בנושאי שכר וכוח אדם, אותו ניהל ח"כ רם בן ברק, במסגרת הדיונים על תקציב הביטחון, אשר הוחלט לקיימו באופן פתוח לציבור בשל חשיבות הדברים.
בן ברק אמר בפתח הדיון: "הדיון פתוח משום שהסוגיה היא תקשורתית וחשובה לציבור. הרבה דיסאינפורמציה התקבלה ופורסמה בתקופה האחרונה בנוגע לסוגיה ויש חשיבות עליונה לשקיפות הדיון".
אלוף יניב עשור, ראש אגף כוח האדם בצה"ל: "הסוגיה פה אינה רק כלכלית או על גובה הפנסיה, השיח פה הוא על מקומו של צה״ל בחברה הישראלית ויחס העם למגניו. לא מדובר פה בעבודה קשה, מדובר בשירות תובעני תוך סיכון חיים. אצטט מג״ד שמדבר על הקולות שנשמעים בתקשורת 'אני מעדיף לקבל שקל אחד בחודש כל חיי ושעם ישראל לא יערער או יהרהר על טוהר המידות של משרתי צה״ל'.
"בסוגיית הגדלת תקופות השירות יש הרבה דיסאינפורמציה. לא הוספנו 1.1 מיליארד אלא הסדרנו בחוק מצב קיים . יתרה מכך, הקטנו את הגמלה הממוצעת משמעותית, מודל הקבע שסוכם עם האוצר מקטין את כמות הפורשים, מקבלי הפנסיה, בכ-30%. השאלה שעומדת לפתחנו היא מי אנחנו רוצים שיהיו מפקדים בצה״ל ושיחזיקו בהגה הביטחון של מדינת ישראל וזאת למול אתגרים ואיומים ביטחוניים הולכים וגוברים. גם בעידן הטכנולוגי האמירה ״האדם שבטנק ינצח״ נכונה. האנשים המשרתים בצה״ל הם מקור העוצמה שלנו. אמון הציבור בצה״ל, אהבת העם למגניו הם מזינים את הבערה הפנימית והרצון להישאר בשירות קבע, ובעיני היא מרכיב חיוני בביטחון הלאומי. ביקורת עניינית רצויה, אני חושש שהיא חצתה את הרף והיא מסוכנת".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

אמיר רשף, סגן הממונה על התקציבים באוצר: "אנחנו באוצר לא חושבים שאנשי הקבע בטלנים, שודדי הקופה, ועוד אי-אילו אמירות שנשמעו בתקשורת. יש הערכה מאוד גדולה באוצר לאנשי הקבע ולצבא. עם זאת, כחלק מתפקידנו ותפיסתנו של ניהול תקציב ועולמות השכר, אנחנו חושבים שעולם השכר והגמלאות בצה"ל צריך לעבור תהליך של חשיבה - מה נכון לצה"ל ויסייע לו להתמודד עם אתגרי שימור כוח אדם, ומול זה כמה כסף מתקציב צה"ל יוצא על שכר וגמלאות והאם זה מביא לתוצאה הרצויה. זה שיח שיסתכל קדימה, ולא אחורה, ויכלול גם דיפרנציאליות בשכר, וראוי שייעשה בין צה"ל לאוצר. מקווה שבעתיד השיח יהיה יותר קונסטרוקטיבי, ומתוך הבנה של ככל האתגרים העומדים מול המשק הישראלי. לגבי הגדלות הרמטכ"ל - עמדת שר האוצר והממשלה היא לתמוך בהצעת החוק שמשרד הביטחון מקדם ומתישהו תגיע לכנסת. יש חוות דעת מקצועית ופומבית של הממונים על השכר והתקציבים באוצר לגבי הצעת החוק והשלכות הרוחב שלה".
תא"ל ד"ר גיל פנחס, היועץ הכספי לרמטכ"ל וראש אגף התקציבים במשרד הביטחון: "כשמסתכלים על תקציב הביטחון, צריך לדבר על אנשים, והדיון עוסק במשרתים של העם הזה, שבאים מתוך שליחות, לפני הכל. האמל"ח שלנו היום זה האנשים, הרי מי עושה את הסייבר, למשל, על כל ממדיו? וכשאתה מסתכל על עולם השכר והפנסיה יש בסוף איזון, והמודל הזה מאזן בין השכר והפנסיה בראייה כוללת.
"סך ההוצאה שלנו על גמלאות ב-2021-2022 היא 8.6-8.5 מיליארד שקל. היא עולה עם הזמן אבל מתייצבת, בשל העלייה בתוחלת החיים, וגם כי אנחנו במודל חדש. בסוף, מה עשה עיצוב המודל הזה? הוריד את גיל הפרישה ל-43 לקצינים ולנגדים העלה, ודרך זה ואמצעים נוספים, מורידים את הקצבה הממוצעת של אדם. כפי שסוכם עם האוצר, החתירה שלנו להגיע בשנת 2025 לפנסיה ממוצעת של 12 אלף שקל, צמוד למדד שכר הממשלה, שזה 13 אלף ש"ח במחירי היום. היום אנו עומדים על קצבה ממוצעת של 17 אלף ש"ח, אבל המגמה היא של ירידה ונתכנס לזה.
"חשוב להתייחס לאותם 1.1 מיליארד שקל מדוברים, שהם קיימים כבר מאז 1961, ומיועדים ל-40 אלף גמלאים ו-6000 אלמנות צה"ל ושארים שמקבלים קצבה ממוצעת של 2500 שקל. גם לאוצר לא הייתה כוונה שנפגע בהם. העלאת אחוזי הזכאות לתוספת תקופת השירות ללוחמים והורדה לאוכלוסיות האחרות, מורידה את העלות השנתית של הפנסיות החדשות מ-20 מיליון ש"ח ל-17 מיליון שקל, זה החיסכון שיהיה כאשר החקיקה המסדירה את זה תגיע לכנסת.
נוי סופר, מאגף הממונה על השכר והסכמי עבודה באוצר, העירה: "היעד של קצבה ממוצעת של 12 אלף שקל הוא לקצינים בלבד, ונתון הקצבה הממוצעת שהוצג פה של 17 אלף שקל הוא של כלל האוכלוסיות. הקצבה הממוצעת של קצינים כיום עומדת על 19.4 אלף שקל וזה רחוק מאוד מהגעה ליעד ב-2025".

ח"כ נירה שפק: "צה"ל חייב להיות חזק ולעמוד במשימותיו, אבל גם להיות חלק מהחברה הישראלית ולהיות קשוב לצרכיה. מה שמטריד אותי זה אמירות שמוציאות היום את משרתי הקבע מהקונצנזוס, וזה משפיע על מי שעתיד לשרת בצה"ל. אנחנו נסתכל כאן, ונבחן כל שורה, ונעשה בקרה, ונשאל על כל סעיף, אבל נילחם בכל תופעה שצה"ל לא ירגיש מוגן אצלנו. וגם על שכר חילי החובה אנחנו נקיים דיונים ונרד לעומק הדברים, ונסכם את זה בצורה מסודרת כדי שנוכל להסתכל לחיילים ולהוריהם בעיניים".
ח"כ צבי האוזר: האתגרים הביטחוניים מול מדינת ישראל בעשור הבא יהיו גדולים משמעותית מהעשור הקודם. זה מחייב, וזה לא פופולרי ולא נעים לומר, צבא חזק, מתוחכם וקטלני יותר. כדי שהצבא יעמוד באותן משימות עתידיות של עשור הבא, אין לנו את הלוקסוס להתפשר על איכות כוח האדם בצה"ל. שמירת היתרון איכותי של צה"ל אינה נגזרת רק מהדיונים שלנו מול ארה"ב או ידידות אחרות לאספקת אמל"ח וכלי נשק, והשקעות באמצעים ומערכות, אלא גם להשקיע בכוח אדם, וכנראה שזה יעלה לנו יותר ממה שאנו מתכננים. אסור לעצום עיניים ולאפשר לצבא לעשות מה שהוא רוצה, אבל גם אסור להתייחס לצה"ל כאויב המערכת האזרית, אלא ההפך. צה"ל הוא מגש הכסף, שעליו כל המערכת האזרחית הישראלית צומחת וגואה, בהתבסס על ודאות אחת - שננצח במערכות הבאות בצורה המהירה ביותר, עם היקף נפגעים ופגיעות קטנה ביותר ועם כמה שפחות פגיעה במערכת הכלכלית".
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ רם בן ברק, סיכם את הדיון: היכולת של מדינת ישראל לקיים שגרת חיים נורמליים ושגשוגה הכלכלי והחברתי זה לא פחות מפלא בהתחשב ברמת האיומים היומיומיים המוטלים עליה אבל זה פלא שלא קורה סתם אלא משום שיש לנו מערכות ביטחון וצה״ל כמרכיב מרכזי אשר יודעות לשמור על כך. אנחנו חייבים את היכולת לגייס את האנשים הטובים ביותר שלנו לצה״ל. רוב האנשים כיום מעדיפים ללכת לחיים אזרחיים, נוחים, עם יותר כסף וללא הקפצות בלילה, ולכן אנו מחויבים לייצר אצל המתגייסים תחושת שליחות ואידיאולוגיה אך גם להעניק להם תחושת ביטחון כלכלית ויכולת לפרוש ללא דאגה. אין לנו צבא אחר ותפקידנו כוועדה לוודא שהוא ימשיך להיות איכותי וימלא את תפקידו.

תאריך:  12/10/2021   |   עודכן:  12/10/2021
+ועדת הכלכלה קיימה דיון בדרישות נצילות אנרגטית
01:40 13/10/21  |  עידן יוסף

ועדת הכלכלה המשיכה להכין לקריאה שנייה ושלישית את פרק הייבוא מתוך הצעת חוק ההסדרים, ועסקה בסעיפים שנועדו להתאים את הרגולציה בישראל של נצילות אנרגטית של מוצרי חשמל לרגולציה אירופית. לאחר שבדיון הקודם שקיימה הוועדה בנושא נמתחה ביקורת על הממשלה, בין היתר על כך שהוועדה אישרה לפני פחות משנה רפורמה מקיפה בעניין אך משרד האנרגיה לא התקין את התקנות ליישומה, היום נרשמה התקדמות לקראת אישור ההצעה.
נציגת אגף התקציבים באוצר, נועם דן, הציגה היום תיקונים להצעה שהוסכמו בממשלה, והתייחסה לדרישה שעלתה בדיון הקודם כי מוצר שמיובא לישראל במסלול הצהרה צריך להיות גם משווק באירופה. דן אמרה כי הוחלט להסיר את הדרישה הזו של שיווק באחת ממדינות האיחוד האירופי, בכדי להקל על היבואנים. זאת על-רקע בקשה שעלתה בדיון הקודם מצד יבואנים ויצרנים, לפיה ישנם מוצרים שעומדים בדרישות האיחוד האירופי מבחינת נצילות אנרגטית אך לא משווקים באירופה.
נציג איגוד לשכות המסחר, רז הילמן, ביקש לדעת מה הסנקציות שיש בהצעה לטיפול ביבואנים שיפרו את החוק. ח"כ רון כץ, שמילא את מקומו של היו"ר, התייחס לכך ואמר כי צריך שהסנקציה תהפוך את ההפרה ללא כדאית כלכלית. לדבריו, מי שיפר אמון לא צריך לקבל את הרישיון שלו פעם נוספת וזו תהייה הסנקציה היעילה ביותר.
נציגות האוצר ציינו כי ישנה עבודה על מערכת מחשובית שתאפשר לייעל את האכיפה, אך יש פערים שצריך לסגור בין משרדי האנרגיה והכלכלה. ח"כ כץ ביקש לדעת מתי המערכת תחל לפעול, ותשובת האוצר הייתה כי הדבר תלוי במשרד הכלכלה וכי מיפוי הפערים ימשך בין חודשיים לשלושה חודשים. ח"כ כץ אמר כי חשוב לוודא שהרפורמה לא תתעכב בגלל אי-התאמה של מערכות המחשוב.

+לגליזציה לקנביס: מיד אחרי התקציב - החוק יעלה להצבעה
01:38 13/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

כך יו"ר ועדת הסמים רם שפע, שאומר: "החוק יאפשר הכנה נכונה של בני הנוער בעניין, וטיפול של המדינה במתמכרים"  ▪  מתנגדי הלגליזציה: נקבל צה"ל מסטול מול חיזבאללה צלול

ח"כ רם שפע [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+מנכ"ל פייבוקס מזהיר: יהיה מחיר גבוה לטעות
23:46 12/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יצא בוועדת הכלכלה נגד הדרת שחקנים כמו החברה שלו מרפורמת הבנקאות הפתוחה  ▪  האוצר בתגובה: הסדר ניגוד העניינים בהצעת החוק הכרחי – בלעדיו לא תתפתח תחרות על שוק ייעוץ אובייקטיבי  ▪  עו"ד שטרום: "להפוך את מי שהוא 50% בנק או 100% בנק למשווים זה פשוט לבלבל אותנו ולהסיח את דעתנו מהמטרה העיקרית של הצעת החוק"

מנכ"ל פייבוקס, אריק פרישמן [צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת]
+פריסת סיבים אופטיים בבנייני מגורים תואץ
23:19 12/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הכלכלה: נעקוב אחר האצת הפריסה גם בפריפריה  ▪  לבקשת ביטון וח"כ רון כץ: בבניין שבו כבר נפרסת תשתית סיבים תהיה הקלה נוספת על פריסת תשתית של חברה אחרת

[צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+מוטיבציית יתר במשטרה למעצר מתנחלים
22:28 12/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

במהלך שנת 2020 עצרה המשטרה 189 פלשתינים ו-22 ישראלים בגין הפרות סדר ביו"ש  ▪  שיעור הישראלים שנעצרו גבוה משמעותית בחלקם באוכלוסייה

חברות הכנסת מיכל רוזין ואבתיסאם מראענה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+ישראל הידרדרה למקום 94 במהירות הגלישה
21:36 12/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הפנים דנה בפרק התקשורת בהצעת חוק התוכנית הכלכלית  ▪  מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ איתן גינזבורג: זהו חוק שיוריד את אחד החסמים בהתפתחות שוק התקשורת. ישראל היום אינה במקום שהיינו רוצים להיות בו  ▪  משרד התקשורת: החוק יהיה אלמנט חשוב בהורדת החשיפה לקרינה

לירן אבישר בן-חורין [צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת]
+סקר: בנט ונתניהו מתחזקים, אך התקיעות הפוליטית נמשכת
20:06 12/10/21  |  עידן יוסף

סקר חברת החדשות (מנו גבע): הליכוד עם נתניהו מתחזק ל-34 מושבים אילו הבחירות היו נערכות היום, ימינה של בנט עם 7, תקווה חדשה ורע"ם על 4. הקואליציה מאבדת את הרוב עם 58, גוש נתניהו מתחזק ל-56, אבל עדיין ללא אפשרות להקים ממשלה.

+"הרחבת הביקושיות תפגע בתחבורה הציבורית"
18:32 12/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

פורום החברות דורש לאסור על רכבי תחבורה גמישה לאסוף ולהוריד בתחנות אוטובוס  ▪  הפורום אומר כי השירות לנוסע ייפגע וכך גם אוכלוסיות שונות שמאותגרות טכנולוגית

[צילום: תומר פדר]
+"לא יהיו פריימריז אלא אם הכנסת תתפזר"
18:09 12/10/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ח"כ חיים כץ טוען כי על-אף הכרזתו של ח"כ אדלשטיין על כוונתו להתמודד מול בנימין נתניהו על הנהגת הליכוד - לא תהיה לו הזדמנות קרובה לעשות זאת  ▪  "לא נעשה פריימריז לכל חבר כנסת, קודם ליולי אדלשטיין, אח"כ לכ"ץ, ואז לארדן. זה לא עובד ככה"

[צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אלכס קושניר / Alex Kushnir  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צביקה (צבי) האוזר / Zvika Hauser  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
צבא ההגנה לפנסיה: הקרב על גמלאות הקבע
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
פורום החברות דורש לאסור על רכבי תחבורה גמישה לאסוף ולהוריד בתחנות אוטובוס    הפורום אומר כי השירות לנוסע ייפגע וכך גם אוכלוסיות שונות שמאותגרות טכנולוגית
איציק וולף
ח"כ חיים כץ טוען כי על-אף הכרזתו של ח"כ אדלשטיין על כוונתו להתמודד מול בנימין נתניהו על הנהגת הליכוד - לא תהיה לו הזדמנות קרובה לעשות זאת    "לא נעשה פריימריז לכל חבר כנסת, קודם ליולי אדלשטיין, אח"כ לכ"ץ, ואז לארדן. זה לא עובד ככה"
איציק וולף
השר לענייני מודיעין הודיע כי לא יתמודד על תפקיד יו"ר הסוכנות היהודית לאחר שנטען כי התעלם מטענות על הטרדה מינית כשהיה קצין בכיר בצה"ל לאחר שסיפר כי גרס תלונות אנונימיות    "אני לא תמיד פוליטיקלי קורקט ולא תמיד מתנסח היטב. באווירה שנוצרה, איני מוצא לנכון להעמיד את עצמי כרגע לבחירה לראשות הסוכנות היהודית"
מירב ארד
לדרישת ועדת הכספים הוחרגו מקבלי קצבאות ומענקים שונים, שיזכו למרות ההקפאה לעידכון בן 2.45% בקצבתם
מירב ארד
ח"כ עידית סילמן לנציגי הבריאות והאוצר: במודל התקצוב החדש לבתי החולים יש יותר שאלות מתשובות - הגיעו לוועדה עם תשובות ברורות    רכז הבריאות במשרד האוצר: הקריטריונים במודל החדש יהיו ברורים וקבועים וזה יביא גם לשוויון. לא יצא מצב שבו בית חולים שיודע יותר לתקשר עם גורמים שונים יקבל יותר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il