X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
קריב הדגיש: "אני מוטרד מכך שהמתווה המתגבש ייתן פתרון לעסקים הגדולים ולא לעסקים הקטנים. אסור שעסקים קטנים בענף התיירות יפלו בין הכסאות" אילנה גנס: 70%-60% מהנדבקים הם ילדים. לאחר חנוכה כ-180 ילדים היו עם בדיקות חיוביות ומחכים לבדיקות PCR תקנות הגבלת פעילות של מקום ציבורי או עסקי ובהן הגבלות ההתקהלות בתו ירוק הוארכו עד ל-21.12.21
▪  ▪  ▪
ח"כ קריב. "לא מתכוון להרפות בעניין הזה" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]

ועדת החוקה אישרה (יום ד', 8.12.21) את התקנות המיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש, שנועדו להאריך בשבועיים את ההגבלות הקיימות למקומות ציבוריים ועסקיים תחת תו ירוק והגבלת התקהלות במבנה שאינו תחת תו ירוק ל-50 אנשים.
יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב: "נקצר את משך התקנות כדי לאפשר לוועדה להספיק לדון בתקנות החדשות בימי שני שלישי או רביעי שהם ימי העבודה של הכנסת. לכן, התקנות יוארכו עד ל-21.12.21 במקום עד ל-23, כדי שהממשלה תצטרך להביא את התקנות החדשות לפחות 24 שעות לפני. אין שום סיבה להשתמש בחריג הדחיפות".
בדיון השתתף שי גל נציג פורום העצמאים בהסתדרות החדשה שהעלה את נושא השלכות ביטול מתווה התיירות: "הנגיף הוא גם חברתי כלכלי והייתי רוצה שבדיונים אלו יישתפו נציגי רשות המיסים ונציגי המשק. דוגמה אחת היא הגבלת סוכני הנסיעות, בהיסטריה, שבועיים אחרי שפתחו את השמיים. אני מציע שיחד עם הגבלות יוצע פיצוי".
על כך השיב היו"ר ח"כ קריב: "אנחנו מתקרבים לרגע שבו לא נאריך את הגבלות הכניסה של התיירות הנכנסת, אם לא יוצג מתווה פיצוי. שמעתי משר התיירות שיש התקדמות בשיח עם משרד האוצר אך אני מוטרד מכך שהמתווה המתגבש ייתן פתרון לעסקים הגדולים ולא לעסקים הקטנים. אסור שעסקים קטנים בענף התיירות יפלו בין הכסאות, אני לא מתכוון להרפות בעניין הזה. אמרתי זאת גם לאנשי לשכת שר הבריאות, שברגע מסוים - אם הממשלה לא תדע להביא פתרונות לעסקים הקטנים בתחום התיירות - אל תבקשו מאיתנו לתמוך בתקנות ובמהלך הזה.
אמנם זה לא תפקיד משרד הבריאות למצוא את הפתרונות לענף התיירות, ותפקידו הוא להתעסק בבריאות. אבל, חשוב שיובן שהנכס הגדול ביותר הוא אמון הציבור והוא נפגע כאשר הממשלה לא יודעת לתת פתרונות בזירה התעסוקתית-כלכלית. גם לתחושה של האזרח היחיד כלפי פעולות הממשלה יש ערך בריאותי - חשוב שהממשלה תביא פתרונות, ועל משרד הבריאות לומר גם את זה. נקיים דיון בפגיעה בענף התיירות לצד הדיון בחידוש התו הירוק למקומות עבודה".

8% מהילדים 11-5 קיבלו מנת חיסון ראשונה
[צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]

אילנה גנס, ראש שירותי בריאות הציבור השתתפתה גם היא בדיון וסיפקה נתונים על מצב הנדבקים לאחר חג חנוכה: "הבוקר מקדם ההדבקה הוא 1.06 וכבר יומיים אנחנו מעל 700 מאומתים ליום. הבוקר נשלחו 21 דגימות נוספות החשודות באומיקרון. 70%-60% מהנדבקים הם ילדים. לאחר חנוכה כ-180 ילדים היו עם בדיקות חיוביות ומחכים לבדיקות PCR. מגמת העלייה קטנה ואין דעיכה נוספת. זה לצד התמודדות עם זן חדש שעיקר המאמץ הוא לקטיעת שרשראות הדבקה. לכן הגבלות הפעילות הקיימות עדיין בתוקף, מבחינת הגבלות התקהלות והפעלת מקומות בסיכון מוגבר להדבקה שימשיכו לפעול בתו ירוק. נמשיך לעקוב אחר האומיקרון ואם נראה הדבקה קהילתית רחבה, לא ניתן לשלול החמרות נוספות".
לשאלת היו"ר ח"כ קריב על מגמות ההתחסנות והידע המצטבר לגבי הדבקה אמרה: "המסה העיקרית של המתחסנים החדשים הם גילאי 11-5 - הגענו ל-94,000 ילדים שקיבלו מנה ראשונה והם מהווים 8% מכלל אוכלוסיית הילדים בגילאים האלה ואם נסתכל על גילאים 15-12, אנחנו עומדים על 69% מחוסנים שזכאים לתו ירוק. בגילאים 18-16 ירדנו במספר הזכאים כי יש לנו נתח לא קטן של כ-74,000 היו אמורים לקבל מנת בוסטר ולא קיבלו, שהם בערך 19% מכלל האוכלוסייה בשכבת הגילאים הזו. בקבוצות המבוגרים אנחנו עדיין לצערנו נמצאים במצב של כ-670 אלף אנשים שלא התחסנו אף פעם ולא החלימו. בגל דלתא היו כמיליון כאלה, כך שזה הצטמצם וחלקם חלו גם. קרוב למיליון זכאים לבוסטר שעדיין לא קיבלו בוסטר למרות שאנחנו מנסים להגביר מאמץ להסברה בנושא הזה. אנחנו עדיין לא יודעים לקבוע אם זה מגן מפני הדבקה בווריאנט החדש אבל ניתן להגיד שזה מגן בוודאות מתחלואה קשה, תמותה ואישפוזים. רואים כבר בלא מעט מקרים מאומתים וגם בעולם, לפחות במדינות אירופה וגם אצלנו בארץ איזושהי עליה באשפוזים".
לשאלת היו"ר ח"כ קריב מה המסד הנתונים הרפואיים התומכים בדרישה לזריקה למחלימים בוגרים, השיבה גנס: "ללא זריקה רואים אחרי 6 חודשים דעיכה של יעילות החיסון ולאחר 9 חודשים, מספרים גדולים של הדבקות חוזרות. לכן חתכנו לאחר 6 חודשים למחלים שאנחנו יודעים את מועד החלמתו לפי PCR. סרולוגיה לא מאפשרת מידע על מועד החלמה מדויק. לכן ממליצים למי שנמצא חולה סרולוגית להתחסן".

"ספורטאי מפורסם לא הורשה להיכנס - נזק לישראל"

ח"כ סימון דוידסון (יש עתיד): "יש בישראל אירועי ספורט מאוד גדולים. יש אליפות פוטבול ואליפות עולם במים פתוחים שתתחיל בראשון באילת. ספורטאי מפורסם מברזיל, זוכה מדלית ארד נתקע בלונדון ולא נתנו לו להגיע לישראל כי החיסון השני שלו הוא מיוני. אין בכל העולם אפשרות לקבל בוסטר. התחרות אושרה בקפסולה סדורה ואותו ספורטאי לא הורשה להיכנס. זה עושה נזק לישראל. יש לו 88,000 עוקבים והוא תקוע ואין עם מי לדבר".
היו"ר ח"כ קריב התייחס לדבריו: "אם המדינה בחרה בניהול הסיכונים שלה לנהל את האירוע, דבר כזה לא יכול לקרות. למרות שהמחוקק התייחס לכך בחוק הקורונה, זרקו הכל הצידה ומנהלים את הכניסה לפי חוק הכניסה לישראל. חוק הקורונה קובע הקמת ועדת חריגים, תשובה תוך 24 שעות, יש סמכות ערעור ועוד וכרגע זו התוצאה. פעם זה ספורטאי, פעם אימא שלא מורשית להיות ליד בתה היולדת וכל פעם מקרה הומניטרי אחר. ערכנו על-כך דיון בוועדה. משרד הבריאות לא מעורב בכך מכיוון שמדובר בחוק הכניסה לישראל. ברדק שלם בעקבות מעקף לא ראוי. מבחינה משפטית והכבוד לכנסת, זה לא ראוי ולא יעבור בחוק הקורונה החדש. אבקש שיהיה שיג ושיח עם מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה כדי לייצר פתרון ונקיים על כך מעקב".
אילנה גנס: "נושא הספורטאים היוצאים או הזרים שנכנסים מנוהל בנפרד. בכל מה שקיבל אישורים לפני עידן האומיקרון חלק מההנחיות הוחמרו, ייתכן גם שהדבר לא הוסדר מראש. מתחילת הקורונה הוחרגו מספר אוכלוסיות כמו ספורטאים ומומחים שנים".

תלמידים נדרשים לתו ירוק בהצגה מטעם ביה"ס

לאחר מכן דנה הוועדה בקושי שהתעורר ביחס לסיורים של גנים ובתי"ס כשלוקחים את הילדים לסיור לימודי שאינו במוזאון, כגון תיאטרון ונדרש תו ירוק. במקרה כזה נוצר מצב בו חלק מהילדים יוצאים לסיור וחלק לא.
עו"ד תמי סלע, יועמ"שית ועדת החינוך: "יש דיווחים על כך שתלמידים נדרשים בצאתם להצגה במסגרת סל תרבות של ביה"ס לבוא עם תו ירוק. המדיניות לגבי בתיה"ס היא שאין הבחנות בין תלמידים על בסיס תו ירוק. בחינוך הפורמלי דורשים בדיקות ובחינוך הלא-פורמלי לא דורשים. אין אמירה ברורה של משרד החינוך לייצר חריג לפעילויות אלו או לא לצאת אליהן. לעיתים זו החלטה של ההורים ואפשר לייצר חריג והתאמות כמו שערכו במוזאונים".
אילנה גנס: "החרגנו מוזאון כי הכיתה מגיעה כקפסולה סגורה מופרדת משאר האוכלוסייה. יותר קשה לקיים את זה בתיאטראות שם יש יותר סיכוי להתערבבות עם אוכלוסייה אחרת. נבקש לקבל רשימה מסודרת של הדברים כדי לבחון פתרונות".
היו"ר ח"כ קריב: "ההבדל הוא בניהול הסיכונים בין מקום בו מתקבצים 30 ילדים לבין 300 ילדים, אבל אם אתם חושבים שאין התכנסויות של בני נוער ותלמידים אתם טועים. בטיולי תנועות הנוער כשהיה חשש מגשם כולם התקבצו באולמות. כמות המקומות שמופעל בהם תו ירוק מאוד מצומצם. אבקש תשובה ברורה ליכולת לקבוע חריג דומה לחריג המוזאונים ביחס למקומות אחרים בהם מתקיימת פעילות חינוכית - אכסניות נוער והלנת טיולי בתי"ס, תיאטראות ומקומות אחרים בהם מתקיימים אירועי תרבות או ספורט, כמובן תחת ההגבלות הנדרשות. אי-אפשר להתעלם מכך שקיים מנגנון בדיקות, וראוי למצוא פתרון לעלותן עבור פעילות בית-ספרית. יש לכבד את אוטונומית ההורים שלא לחסן את ילדם, אך אין לוותר על חובת הבדיקה. יש לחשוב גם על הילדים שהוריהם חיסנו אותם. יש להבדיל בין הפעילות השגרתית שרוב הזמן התלמיד יושב עם כיתתו. בנגלה הבאה של התקנות צריך יהיה להיות ראשית מענה לנושא הזה בתיאום עם ועדת החינוך".
עו"ד אורן פסטרנק, מחאת הריבון: "דרישת הנתונים היא קריטית. יש כשני מיליון אזרחים שנחשבים כרגע לא מחוסנים. הגיע הזמן שהשלטון יפסיק להתייחס לציבור זה כלא מעודכן, חסר מודעות או הזוי. זו בחירה ממודעות גבוהה ורצון להתנגד לאי השקיפות בשלטון לגבי נתוני קורונה, כמה מתו מקורונה, הפרוטוקולים החסויים, ההסכמים המושחרים, מעל 7000 דיווחים על תופעות לוואי שהושחרו לכאורה, אין מערכת בקרה דו-צדדית וולונטרית למעקב אחר תופעות הלוואי. זה לא שסתם לא מוכנים לעשות בדיקות, אלא התנגדות עזה של ציבור שדורש נתונים בתמורה לשיתוף הפעולה.
כדי להאריך את הסיכון להידבקות של מחוסנים או מחלימים, יש להשוות מקרב הקבוצות השונות כשכמות הנבדקים בכל קבוצה תואמת את חלקה היחסי בציבור. להציג כמה נבדקים אל מול מאומתים ביחס למנה ראשונה, שניה, מחלימים עם זריקה וכו', אחרת הנתונים לא שווים את הנייר שהם כתובים עליו. בגלל שלא מחוסנים נבדקים יותר והמחוסנים לא נדרשים לבדיקות כניסה למקומות יש לעשות את השקלול. משרד הבריאות לא מציג זאת ולכן כל הפרסומים על כמות הנדבקים מטעה ומסכנת את הציבור. הציבור המחוסן חי באשליה שהסיכוי שלו להידבק מאוד נמוך וזה לא נכון. הנושא של מחלימים קריטי- לא ייתכן ששוללים מאיתנו זכויות כי לא לקחנו זריקה כשמחקר של שיבא מגלה ששנה מההחלמה מחלימים אינם מסכנים".
היו"ר ח"כ קריב הגיב לדבריו: "אני לא אוחז בדעתך בנוגע לשיתוף הציבור. רמת האמון שמערכת הבריאות זוכה לה בציבוריות הישראלית גבוהה גם לאחר שנתיים של התמודדות עם המגיפה. אם קיימים מוקדי אי-אמון הם גם בשל פעילות מאוד לא ראויה של הפצת הכפשות ושקרים. הכתובת לדרישת מידע היא קודם כל מהרשות המבצעת ועל-פי בקשת חופש מידע. אם המידע לא ניתן, שעריו של בית המשפט פתוחים".
לאחר מכן הוסיף כי הוא חוזר על בקשתו שהוועדה תקבל את נתון אחוז המאומתים מתוך סך הנבדקים פר קבוצה. "נציג מחדש את הסימוכין האפידמיולוגיים למדיניות התו הירוק".

תאריך:  08/12/2021   |   עודכן:  08/12/2021
+הסרסור בסוהרות: הקואליציה סיכלה הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית
23:02 08/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

נדחתה ההצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בעניין "סרסור בסוהרות ובחיילות חובה על-ידי מפקדים בשירות בתי הסוהר לסיפוק אסירים ביטחוניים" לאחר שהקואליציה לא הצליחה למנוע את העלאת הנושא להצבעה

שטרית, סופר וקרעי במליאה [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+אושר בטרומית: חידוש אוטומטי של הנחה בארנונה
19:06 08/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק האזרחים הוותיקים (תיקון - חידוש אוטומטי של הנחה בארנונה), התשפ"א-2021 של חבר הכנסת ינון אזולאי. 49 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת העבודה והרווחה.
מוצע לקבוע כי הנחה שניתנה לאזרח ותיק בארנונה, תימשך להינתן לו באופן אוטומטי, גם אם לא הגיש בקשה מחודשת לכך, כל עוד לא דיווח על שינוי באחד מהתנאים המנויים בסעיף.

+בטרומית: חובת מסירת תוכניות הדירה לקונה
18:56 08/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק המכר (דירות) (תיקון - חובת מסירת תוכניות הדירה לקונה), התשפ"א-2021 של חבר הכנסת אורי מקלב וקבוצת חברי הכנסת. 42 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכלכלה.
מוצע לחייב מוכר דירה להעביר לקונה, בעת מכירת הדירה, את התוכנית הדירה ואת תוכניות הקונסטרוקציה, החשמל, האינסטלציה והסניטריה של הדירה, על גבי תקליטור או בדואר אלקטרוני.

+אושר בטרומית: ייצוג הולם גם בתאגידים ממשלתיים וגופים סטטוטוריים
18:31 08/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק החברות הממשלתיות (תיקון - ייצוג הולם בתאגידים ממשלתיים וגופים סטטוטוריים), התשפ"א- של חברת הכנסת ג'ידא רינאוי-זועבי וקבוצת חברי הכנסת, אליה הוצמדו הצעות דומות של חברי הכנסת עאידה תומא סלימאן, עופר כסיף ואיימן עודה.
מוצע לעגן בחוק החברות הממשלתיות את חובת הייצוג ההולם ביחס לכלל קבוצות האוכלוסייה הנהנות מייצוג הולם לפי חוק שירות המדינה (מינויים).
יו"ר הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ', התנגד להצעת החוק ופנה לחברי הכנסת הערבים: "אם הייתה לכם טיפה הכרת הטוב - הייתם מורידים את הנעליים ומנשקים את הרגליים של המדינה הזאת. אתם רוצים לכבוש מבפנים את השירות הציבורי, את החברות הממשלתיות".

+הממשלה תכריע בינואר האם לאשר פינוי מהעוטף
18:25 08/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראשי הרשויות בעוטף עזה דורשים עוד סמכויות לפינוי תושבים בחירום ורשות החירום הלאומית תומכת באופן עקרוני וועדת השרים לענייני העורף תכריע  ▪  ראש רח"ל: "במבצע האחרון הצבא החליט שלא להפעיל את התוכנית, משיקולים שלא נפרט"  ▪  לרמטכ"ל יש סמכות לפנות שישה ישובים

נירה שפק ורם בן-ברק [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+בטרומית: יוחמר מנגנון הטיפול בעבירות משמעת בקרב רופאים
18:06 08/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק לתיקון פקודת הרופאים (עבירות משמעת), התשפ"ב-2021 של חברת הכנסת ענבר בזק וקבוצת חברי הכנסת.
מוצע בה לעדכן את עבירות המשמעת לפי פקודת הרוקחים, ואת מנגנון הטיפול בעבירות משמעת בקרב רופאים ולהסדיר את סוגיית הטיפול בעבירות המשמעת בקרב רופאים, ובכלל זה להעניק לוועדת משמעת סמכות להטיל הגבלות זמניות, ולהוסיף הגבלות נוספות אותן ניתן להטיל בסוף ההליך המשמעתי, לרבות קנס וחובת הכשרות במקרים המתאימים.
החלטה של ועדת המשמעת תפורסם באתר האינטרנט של משרד הבריאות ואם החליטה הוועדה להתלות או לבטל רישיון, תפרסם את החלטה בציון שם הנקבל - והכול כפוף להוראות שיקבע השר. הנקבל יוכל לערער על החלטה של ועדת המשמעת.

+ח"כ אזולאי הורד מהדוכן לאחר שכינה את ח"כ קריב "רפורמי קטן"
17:20 08/12/21  |  עידן יוסף

‏ח"כ ינון אזולאי תקף בחריפות מעל דוכן הכנסת את ח"כ גלעד קריב שקרא לעברו קריאת ביניים: "תסתלק מפה רפורמי קטן, קטנצ'יק. מי אתה? תתבייש לך? עוף מפה". יו"ר הכנסת מיקי לוי הורה לסדרנים להוריד את ח"כ אזולאי מהדוכן, וספג אף הוא גידוף מאזולאי.

+נתניהו: לא להצמיד שופט כדי לצנזר רשתות חברתיות
16:54 08/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש האופוזיציה נתניהו על החוק המבקש להסיר תכנים מהרשתות החבריות: "סכנה גדולה לדמוקרטיה ולחופש הביטוי, הממשלה איננה מסתפקת בתקשורת המגויסת"  ▪  יו"ר הציונות הדתית: "זה החוק לסתימת פיות הימין"  ▪  יוזם החוק, ח"כ הלוי: "המצב היום מלמד בעיניי על איבוד שליטה"

נתניהו. "פגיעה אנושה בדמוקרטיה" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+בטרומית: הפיכת דמי החסות לעבירה פלילית שעונשה עד עשר שנות מאסר
16:14 08/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק להתמודדות עם תופעת דמי החסות (תיקוני חקיקה), התשפ"ב-2021 של חברת הכנסת רות וסרמן לנדה.
מוצע בה להוסיף לחוק העונשין עבירה של נטילת דמי חסות ולקבוע שדינו של נותן חסות, כהגדרתו בהצעה, יהיה מאסר שלוש שנים, ודינו של מקבל דמי חסות יהיה מאסר עשר שנים.

+הישג למרצ: למרות בקשת השרה שקד - חוק המסתננים לא יוארך ויפוג מחר
15:02 08/12/21  |  עידן יוסף

הישג למרצ: למרות הבקשה של השרה שקד - חוק המסתננים לא יוארך ויפוג מחר. חוק המסתננים מאפשר בין היתר להטיל קנס כפול על מעסיקים של מסתננים לא חוקיים ומאפשר גם לנייד ברחבי הארץ קבוצות של מסתננים מסיבות ושיקולים שונים (כאן חדשות).

+ועדת הכספים אישרה הקלות ל-130 עמותות חברתיות
13:24 08/12/21  |  מירב ארד

ועדת הכספים בראשות אישרה (יום ד') הקלות במס על תרומות ל-130 עמותות חברתיות, שעוסקות במטרות ציבוריות, שאינן מתוקצבות ישירות ע"י המדינה. ל-129 עמותות אושרו הקלות במס הכנסה על תרומות ולעמותה 1 ניתנו הקלות במיסוי מקרקעין, זאת בהתאם לסעיפים 46 לפקודת מס הכנסה ו-61 לחוק מיסוי מקרקעין. בין העמותות שאושרה להן ההטבה: מוסדות חינוך, רווחה, תרבות, בריאות, דת, סעד, ספורט, זכויות אדם, איכות הסביבה, קליטת עלייה וגופים שעוסקים בעידוד תעסוקה. על מנת לקבל אישור ניהול תקין נדרשות העמותות ל-כשנתיים פעילות.

+"בסוף השנה נעמוד בצריכה של 10% מהאנרגיה המתחדשת"
13:08 08/12/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה, ח"כ מיכאל ביטון: "מה שמדינת ישראל עשתה עד עכשיו בתחום האנרגיה המתחדשת, הוא ישראבלוף"  ▪  שיעור ייצור החשמל באנרגיה מתחדשת בשנת 2020 היה כ-7% מכלל צריכת החשמל בישראל באותה שנה, בעוד יעדי הממשלה לשנה זו היו "10%

ליאור שילת, ח"כ ביטון. "לתהחיל לתכנן את הקווים לעשור הבא" [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתמר גרוטו / Itamar Groto  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי ברבש  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה בר סימן טוב  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סיגל סדצקי  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  עפר שלח / Ofer  Shelah  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"מתקרבים לרגע שבו לא נאריך את הגבלות התיירות הנכנסת"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
מירב ארד
יו"ר הוועדה, ח"כ מיכאל ביטון: "מה שמדינת ישראל עשתה עד עכשיו בתחום האנרגיה המתחדשת, הוא ישראבלוף"    שיעור ייצור החשמל באנרגיה מתחדשת בשנת 2020 היה כ-7% מכלל צריכת החשמל בישראל באותה שנה, בעוד יעדי הממשלה לשנה זו היו "10%
שרון רופא-אופיר
נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם ישראל ביתנו בישיבה השמונים-ושלוש של הכנסת העשרים-וארבע [ג' בטבת תשע"ב, 07.12.2021]
איציק וולף
ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת אישרה את התקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה    לרשימת הנושאים שבהם ניתן להגיש בקשה לסעד דחוף נוספות נשים הנמצאות במקלט לנשים מוכות להחזיק בילדיהן יחד איתן ובקשה לרישום ילד למוסד לימודים, סמוך לפתיחת שנת הלימודים
עידן יוסף
יו"ר הוועדה: "איך חיים בשלום משפטית עם מצב שאדם שנדבק באומיקרון ושהה באחת מ-50 המדינות ישהה במלונית עד הסוף ולעומתו אדם שחלה באומיקרון באירופה יוכל לשהות בביתו? מצב בו נשאים שונים של אותו זן לא מחויבים באותם סטנדרטים אינו מתקבל על הדעת"    משרד הבריאות: "אין אף יבשת ללא ריצוף לאומיקרון"; "עד היום הצלחנו להגיע ולדגום 95% מהמגעים. זו יכולת שקיימת במספרים קטנים"; "משרד הבריאות הבריטי צפוי למסור בשבוע הבא דוח קליני ראשון על התחלואה באומיקרון"
עידן יוסף
משרד התחבורה הציג בוועדת הכלכלה את החוק שיאפשר פיקוח ופיתוח מכוניות ללא נהג בישראל, תחילה רק מוניות    הד"ר משה בקר מזהיר מתאונות דרכים חמורות מהנסיעה המשותפת על הכבישים למכוניות ללא נהג ורגילות    יו"ר הוועדה: יש לקדם את התחום בשיתוף עם נהגי המוניות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il