X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
אושר לקריאות שנייה ושלישית: יורחבו סמכויות הפיקוח על מפעלי חומרי נפץ ביטחוניים מפעלי חומרי נפץ ביטחוניים יחויבו למנות ממונה בטיחות בחומרי נפץ, ושר הביטחון יקבע את תנאי הכשירות וההכשרה שלהם לתפקיד
▪  ▪  ▪
ארז זמרי. צפוי להיות המפקח הבכיר שמוגדר בחוק [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ועדת החוץ הביטחון אישרה (יום א', 2.1.21), ברוב קולות, לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק חומרי נפץ (תיקון מס' 5), התשפ"ב-2021. הצעת החוק מבקשת להסדיר את סמכות הפיקוח של שר הביטחון על בטיחות בחומרי נפץ במפעלי חומרי נפץ ביטחוניים, לצד מספר תיקונים נוספים בחוק.
סמכות הפיקוח לפי חוק חומרי נפץ מסורה למשרד הכלכלה והתעשיה. בצד זאת, נקבע בסעיף 22 לחוק פטור מתחולת הוראות החוק לגופים ביטחוניים וכן למפעלי מערכת הביטחון. ב-1992 נקבע הסדר, מחוץ לגדרי החוק, ולפיו מפעלי מערכת הביטחון ימשיכו אומנם להיות פטורים מתחולת הוראות החוק, אך מפעלים אלה יחויבו לפעול בהתאם למדריך בטיחות של משרד הביטחון. ב-2018, לקראת הפרטת תעש, יזמה הממשלה הצעת חוק שנועדה להבהיר כי ההסדרים החלים על מפעלי מערכת הביטחון יחולו גם על מפעלים ביטחוניים שהופרטו. הכנסת ה-20 אישרה את הצעת החוק כהוראת שעה, אשר התחדשה מעת לעת, והצעת החוק הנוכחית מסדירה זאת באופן קבוע.

עו"ד ערן יוסף [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

עו"ד ערן יוסף, סגן בכיר ליועמ"ש משרד הביטחון, הציג את הצעת החוק, ואמר כי כבר ב-2018 רצו לתת מעמד חקיקתי מחייב למדריך הבטיחות של משרד הביטחון, אך הדבר לא התאפשר בשל לוחות הזמנים, והצעת החוק עושה זאת. יוסף אמר כי בחודש הבא צפויה להתפרסם גרסה חדשה ומעודכנת של המדריך ואותה יש כוונה להפוך לתקנות, אשר הצעת החוק קובעת כי יותקנו עד 18 חודשים מיום אישורה.
עו"ד יוסף הבהיר לחברי הוועדה כי הדבר חל רק על מפעל ביטחוני העוסק בחומרי נפץ, ואשר שר הביטחון הסכים להגדירו כמפעל חומרי נפץ ביטחוני, כאשר כיום מדובר בסך-הכל בחמישה מפעלים, ונבחנת אפשרות להכריז גם על מפעל נוסף ככזה. כל שאר המפעלים בישראל העוסקים בחומרי נפץ, נשארים בפיקוח משרד הכלכלה.
כן ציין יוסף כי עד כה צה"ל, המשטרה ושב"ס צוינו בחוק כפטורים מתחולתו, וכעת הצעת החוק מציינת במפורש כפטורות גם את יחידות הסמך הביטחוניות של משרד ראש הממשלה ואת יחידות הסמך של משרד הביטחון, למעט אלה מהן שהן מפעלים ביטחוניים בעצמן. עם זאת, הצעת החוק מחדשת וקובעת בחוק כי גופים אלה יקבעו בפקודות או בנהלים שלהם הוראות לעניין בטיחות חומרי נפץ, שיהיו דומים במידת האפשר להוראות שיקבע שר הביטחון בתקנות שלו על המפעלים.

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

חידוש נוסף בהצעת החוק הוא אופן השימוש בצווים ככלי אכיפה – וחידוש זה חל על כל המפעלים העוסקים בחומרי נפץ, ולא רק אלה הביטחוניים. עד כה אפשר החוק למפקח להוציא למפעל רק "צו הפסק" (הפסקת ייצור, תהליך עבודה, החסנה או הובלה של חומרי נפץ, לצורך תיקון ליקויי בטיחות שנמצאו בביקורת שביצע), וכעת מתווסף גם "צו בטיחות", בו יוכל להורות למפעל לנקוט אמצעי בטיחות למניעת סכנה שמצא. כמו-כן, כיום ניתן להוציא צו רק אם המפקח סבר כי יש "סכנה תכופה לחיי אדם", וכעת יהיה אפשר להוציא את הצו אם סבר כי יש "סכנה לשלומו או לבריאותו של אדם". לגבי מפעלי חומר נפץ הביטחוניים בלבד, מתווספת גם אפשרות של "צו שיפור" אם המפקח נוכח כי לא מקוימת הוראת חיקוק או הוראה שנקבעה בהיתר, שעניינה בטיחות חומרי נפץ.

לגבי מפעלי חומר נפץ ביטחוניים מתווסף גם הכלי האכיפתי של עיצום כספי, אשר היה קיים כלפי המפעלים האחרים בחוק. הייעוץ המשפטי לוועדה התייחסו לסכומי העיצומים שהציעה הממשלה וכתבו: "הסכומים המוצעים בהצעת החוק – 50 אלף שקלים חדשים, ובמקרה של הפרה נמשכת – 1,000 שקלים חדשים לכל יום, הם סכומים נמוכים שספק רב אם ישיגו את התכלית של ניטרול התמריץ הכלכלי לביצוע ההפרה...לעמדתנו, סכום של מיליון שקלים חדשים (וכנגזרת מכך – 20,000 שקלים חדשים ליום בהפרה נמשכת) יהווה הרתעה מספקת". חברי הוועדה הסכימו עם הייעוץ המשפטי, ואלו סכומי העיצומים אשר נקבעו בחוק.

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

על-מנת לחזק את הבטיחות במפעלים, קבע יו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק, כי מפעלי חומרי נפץ ביטחוניים יחויבו למנות ממונה בטיחות בחומרי נפץ, ושר הביטחון יקבע את תנאי הכשירות וההכשרה שלהם לתפקיד.
לגבי הגופים הביטחוניים, בחנה הוועדה אפשרויות שונות, והחליטה כי גם גופים אלה, הפטורים מתחולת החוק, יחויבו במינוי ממונה בטיחות בחומרי נפץ. יו"ר הוועדה קבע כי בחודשים הקרובים יתקיים בוועדה דיון לגבי הסדרי הבטיחות בחומרי נפץ בגופים אלה.

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

חלק נרחב מהדיונים עסק בסוגיה עקרונית, שהעלו בייעוץ המשפטי, לוועדה והיא עצמאות הפיקוח. וכך נכתב בסקירה המשפטית שהכינו לדיונים: "בין משרד הביטחון למפעלים הביטחוניים לא מתקיימים רק יחסי מפקח-מפוקח. מתקיימים ביניהם גם יחסי ספק-לקוח, ובמקרים מסוימים המפעל הוא גם יחידת סמך של משרד הביטחון, ולמעשה מהווה חלק ממנו. על כן, מלכתחילה, סברנו שמתן סמכויות הפיקוח על המפעלים הביטחוניים למשרד הביטחון מעוררת קשיים ניכרים, הן כשמדובר במפעלים פרטיים והן כשמדובר ביחידות סמך של המשרד...אחת ההצעות שהצענו כדי לצמצם את הקשיים שהעלינו בנוגע לסמכות הפיקוח משרד הביטחון, היא להקים ועדה מייעצת לשר הביטחון, שתייעץ לשר בנוגע להתקנת תקנות, להפעלת סמכויותיו ולמדיניות הפיקוח והאכיפה המנהלית... נוכח הקשיים עליהם עמדנו בנוגע לריבוי הכובעים של משרד הביטחון, אנו רואים חשיבות רבה בהיותה של הוועדה עצמאית ובלתי תלויה. לעמדתנו, יש להעמיד בראשותה גורם בלתי תלוי שאינו קשור כלל לא בתעשיות ולא במשרד הביטחון...בנוסף, אנו מציעים להסמיך את הוועדה המייעצת לבחון גם את נהלי הפיקוח האכיפה, את אמצעי הפיקוח והאכיפה שננקטו ואת ההיתרים שניתנו".
נוסח הצעת החוק הממשלתית אכן הציעה להקים ועדה מייעצת לשר, לאור הערות הייעוץ המשפטי, אולם חברי הוועדה סברו כי הצעת הממשלה אינה מספיקה כדי להבטיח את עצמאותה של הוועדה. הוועדה דנה בכך רבות, ולבסוף הוחלט להרחיב את סמכויות הוועדה, כך שתבחן באופן מעמיק יותר את פעילות האכיפה והפיקוח, וכן להרחיב את הרכבה לעד חמישה חברים, כאשר יו"ר הוועדה יהיה בעל תואר שני לפחות בתחום רלוונטי לנושא, ויהיו חברים בה גם בעלי רקע וניסיון בתחומי חומרי הנפץ, האסדרה והבטיחות בתעשיה. בצד זאת, נקבעה גם תקופת צינון לחברי הוועדה ביחס לעבודה במערכת הביטחון או במפעלים, כדי להבטיח את עצמאותם.

ניר אורבך, משה טור פז, מאיר פרוש [דני שם-טוב]

לאחר סיום הקראת נוסח הוועדה לחוק, ח"כ מאיר פרוש נימק את ההסתייגויות שהגיש והוועדה דחתה את כולן ברוב קולות. לאחר מכן העלה יו"ר הוועדה את הצעת החוק המתוקנת להצבעה, וזו אושרה, כאמור, ברוב קולות, לקריאות שנייה ושלישית. יו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק וכן ח"כ משה טור פז, תמכו באישור ההצעה כנוסח הוועדה, בעוד ח"כ מאיר פרוש, התנגד.

אושר לקריאות שנייה ושלישית: הרשות לפינוי מוקשים תמשיך לפנות שטחי נפלים ב-11 החודשים הקרובים נקבע גם מגנון המאפשר פינוי שטחים באופן זמני לצורך עבודות ופעילויות
▪  ▪  ▪

בשבוע שעבר (ג'), אישרה ועדת החוץ הביטחון פה אחד, לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק לפינוי שדות מוקשים (תיקון-הוראת שעה) (תיקון), התשפ"ב-2021‎‎. חברי הוועדה קבעו כי הוראת השעה המסדירה פינוי שטחי נפלים, ע"י הרשות לפינוי מוקשים ונפלים במשרד הביטחון (רלפ"ם), תוארך ב-11 חודשים בלבד, עד ליום 1.12.21, ולא שנה כפי שביקשה הממשלה בהצעת החוק.
עוד דרשו חברי הוועדה ממשרד הביטחון כי הצעת החוק הבאה תוגש לוועדה בתוך 9 חודשים, כדי לאפשר לוח זמנים לקיום דיון בו תישקל אפשרות הפיכת הוראת השעה להוראת קבע וקביעת תקצוב קבוע וחדש לנושא המוקשים, כמו גם לנושא הנפלים.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

עו"ד ערן יוסף, סגן בכיר ליועמ"ש משרד הביטחון, הציג את הצעת החוק, ואמר כי משרד הביטחון ביקש להביא הוראת קבע לאישור הוועדה, כולל סעיף תקציבי, אך נתקל בהתנגדות משרד האוצר, אשר מצידם עשו מהלך לקדם את הנושא בחוק ההסדרים, שגם לא צלח, ולכן הצעת הפשרה הייתה הארכת הוראת השעה בשנה, וכן מספר תיקונים בעקבות לקחים שנלמדו בשלוש השנים מאז אישרה ועדת החוץ והביטחון את הוראת השעה.
התיקון הראשון אותו פירט יוסף הוא האצת תהליכי הטיפול בשטח, ע"י הורדת הדרג הקובע כי שטח שיש בו נפלים מיועד לפינוי: לגבי שטח צבאי הסמכות תעבור מהרמטכ"ל לקצין בדרגת אל"ם שמינה לצורך כך, ולגבי שטח באחריות משרד הביטחון, הסמכות תעבור משר הביטחון למנכ"ל המשרד. התיקון אומץ בברכה ע"י הוועדה.
ח"כ צבי האוזר אמר כי ראש המועצה ברמת הגולן הפנה את תשומת ליבו על שטח שפונה ע"י הרלפ"ם, לגביו עברו 8-7 חודשים, בין סיום העבודות ע"י הרלפ"ם, לבין חתימת האישור של הרמטכ"ל, וכי זו הביורוקרטיה לתפארתה, ולכן השינוי נכון בעיניו, ורצוי היה לקבוע גם זמנים מחייבים לחתימה על האישורים.
התיקון השני ביקש לקבוע מנגנון שיאפשר פעילות זמנית בשדה מוקשים או בשטח נפלים. עו"ד יוסף הסביר כי חברות תשתיות שונות, כמו חברת החשמל, מקורות, חברת נתיבי גז לישראל, רשויות הניקוז, וכן רשויות מקומיות וגורמים פרטיים, ביקשו לקיים פעילויות זמניות (למשל - הטמנת כבל או צינור) בשטחים שיישארו בשימוש מערכת הביטחון (למשל שטחי אימונים ושטחי אש), אך החוק הקיים מסמיך את הרלפ"ם לבצע רק פרויקטים שמביאים לשחרור של השטח בסוף התהליך. התיקון המוצע, אמר עו"ד יוסף, יאפשר גביית דמי פינוי מהגורם המעוניין, ויאפשר לרלפ"ם לבצע פינוי זמני של השטח ויאפשרו בו את העבודות או הפעילויות בו מעוניין הגורם האזרחי.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

נושא דמי הפינוי אשר גוף ממשלתי כמו רלפ"ם יכול לגבות מגורמים אזרחיים היה במוקד הוויכוח של אישור הוראת השעה בוועדת החוץ והביטחון לפני שלוש שנים. היועצת המשפטית לוועדה, עו"ד מירי פרנקל שור, שאלה את עו"ד יוסף מה הטעם בסעיף זה, שהרי טרם הובאו לאישור הוועדה התקנות אשר מסדירות את הגבייה של דמי הפינוי, ולכן כלל לא ברור שהרלפ"ם יכולה לגבות אותם.
יוסף השיב כי הסדר דמי הפינוי נקבע אז כי לא הצליחו להשיג תקציב קבוע עבור פינוי הנפלים, כמו שקיים עבור פינוי המוקשים, אך הם שואפים לעשות זאת בחוק הקבוע. בעת הזו, אומנם לא ניתן לגבות מגופים אזרחיים, שלהם אכן נדרשות התקנות, אך ניתן להתחשבן ולבצע העברות תקציביות, בתיאום האוצר, לאחר דין ודברים מול גופים ממשלתיים ושלטוניים כאשר הם מעוניינים בכך.
חבר הכנסת האוזר אמר כי התקציב של 27 מיליון שקל בשנה, אשר נקבע לפינוי המוקשים, לא גדל מאז 2011, ובקצב הנוכחי ייקח 150-200 שנה לפחות להשלמת פינוי המקשים בארץ. סכום זה נקבע כסכום בסיסי לאחר שהובטח אז לחברי הוועדה כי תקום קרן לגיוס תרומות, אך עד כה יש בה רק תרומה אחת בודדה לפינוי מוקשים בשטחי C, כך שמדובר באשליה, ולכן יש אינטרס לאומי בהגדלת התקציב הקבוע הן למוקשים והן לנפלים.
ח"כ נירה שפק הביעה מחאה על כך שנושא כה חשוב מגיע לשולחן הוועדה ברגע האחרון, ללא פירוט ראוי של תוכניות העבודה של הרלפ"ם, פירוט סדרי העדיפות ולמה נדרשים הדברים. עוד אמרה כי השטחי הנפלים והמוקשים מצויים באזורי טיול ותיירות בצפון ובדרום וראוי לוודא את התקדמות הפעילות בצורה ראויה.
שרון חדד, ראש רלפ"ם, הצטרף לדיון והתבקש להתייחס לנושא הפעילות והתקציב. חדד אמר כי אינו יודע מה היקף שטחי הנפלים הפוטנציאליים בארץ, כי כיום זה תלוי פנייה ובקשה, אבל לגבי מוקשים, מדובר בכ-102 אלף דונם. חדד הוסיף כי רק בשבוע שעבר שחררה רלפ"ם 2,700 דונם לטובת מועצה אזורית שער הנגב ובינואר ישוחררו 10,000 דונם לטובת שימוש חקלאי במועצה אזורית אשכול, ואי הארכת הוראת השעה יכולה לפגוע בכך.
חדד פירט כי סדרי העדיפות לפינוי שטחים נקבעים לאחר מיפוי מכל פיקודי צה"ל, ובקשות שעולות שיח עם רשויות המדינה ורשויות מקומיות. כל השטחים הללו מדורגים לפי רמת הסיכון הקיימת לאוכלוסייה מהם, ואז מתחילים לעבוד לפי הסדר עד לתום התקציב. סדר העדיפות מוגש לאישור הוועדה המייעצת לרלפ"ם שתבחן את הדברים. עוד אמר חדד כי בתוכנית העבודה של 2022 רלפ"ם מתכננת כעת פינוי של כ-17,000 דונם.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

יו"ר הוועדה שאל את חדד האם הוא ממצה את מלוא תקציבו כל שנה, וחדד השיב בחיוב. בן-ברק שאל אם יועמד לרשותו תקציב של 40 מיליון שקל בשנה, האם ימצה גם אותו וחדד השיב שבהחלט כן.
חברי הוועדה שוחחו ביניהם האם נכון להאריך את הוראת השעה בשנה, ולדון בה שוב רק בעוד שנה, ולבסוף הציע יו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק, את הפשרה הבאה: הוראת השעה תוארך ב-11 חודשים. בעוד כחצי שנה תקיים הוועדה דיון על הרלפ"ם, כי תוצג לה תוכנית העבודה של 2022 וקצב הביצוע, וכן היכן עומדת הצעת החוק. אותה הצעת חוק תונח על שולחן הוועדה בעוד 9 חודשים, בכדי שתהיה לוועדה אפשרות השפעה ממשית על עיצוב הסדר הקבע הנוגע לפינוי מוקשים ונפלים.
ח"כ מאיר פרוש נימק את ההסתייגויות שהגיש והוועדה דחתה את כולן ברוב קולות. לאחר מכן העלה יו"ר הוועדה את הצעת החוק המתוקנת להצבעה, וזו אושרה, כאמור, פה אחד. חברי הכנסת צבי האוזר, נירה שפק, יוסי שיין, וכמובן יו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק הצביעו בעד אישור הצעת החוק לקריאות שנייה ושלישית.

תאריך:  02/01/2022   |   עודכן:  02/01/2022
+הפטור ממס למדליסטיים יחול גם על הזוכים של שנת 2021
11:49 03/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הצעת החוק לפטור מענקי זכייה של מדליסטים אולימפיים ופראלימפיים ממס אושרה לקריאה שנייה ושלישית  ▪  הפטור יורחב גם לאלופי עולם, אלופי אירופה ולזוכי משחקי העולם של ענפי התאחדות אילת

קושניר בדיון על פטור ממס לזוכי תחרויות [צילום: נעם ריבקין פנטון/פלאש 90]
+ועדת הבריאות: ח"כ סילמן נעלה את הישיבה
10:44 03/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ח"כ סילמן: "לא ייתכן אף פעם שתקנות כאלו שנוגעות לתפקוד בתי החולים ובוודאי בתקופה כזו של מאבק והתמודדות, לא יעברו דרך ועדת הבריאות; הוועדה לא תקדם דברים אחרים של משרד הבריאות, כל עוד זה לא יונח"

ח"כ סילמן. "יש לנו תפקיד לפקח" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+טענת "נושא חדש" של ח"כ סעדי נמשכה
10:23 03/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

לפי הצעת החוק יוארך תוקפה של הוועדה המיוחדת לתכנון העיר חריש  ▪  ח"כ סעדי הגיע להסכמה עם מינהל התכנון, לפיה "ככל שתקודם תוכנית לתחנת מעבר או למסוף תחבורה, הוועדה המיוחדת תעשה את כל המאמצים להגיע להסכמה עם הרשות הגובלת"

ח"כ סעדי. "נגד חוק חריש על כל סעיפיו" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+ועדת הכלכלה אישרה לפטור את מורי הדרך מאגרת רישיון ל-2022
10:14 03/01/22  |  מירב ארד

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה (יום ב') את בקשת משרד התיירות לתקן את תקנות שירותי תיירות, העוסקות במורי הדרך. לפי ההצעה שאושרה, רישיון מוריד הדרך לשנת 2022 יוארך ללא תשלום, וזאת כדי להקל על מורי הדרך שחווים פגיעה כלכלית קשה בשל משבר הקורונה. הדיון היום התקיים גם על רקע הפטור שאישרה הוועדה מאגרה בשנת 2021, בו נקבע כי בשנת 2022 ישלמו מורי הדרך מחצית האגרה. כעת, על רקע התמשכות משבר הקורונה, אושר הפטור מהחצי השני של האגרה, בסך 133 שקלים וחצי.

+ח"כ גנאים: מנסור עבאס טעה בדבריו על מדינה יהודית
22:22 02/01/22  |  עידן יוסף

ח"כ מאזן גנאים בראיון לערוץ אחנא טי-ווי: "מנסור עבאס טעה טעות גדולה בדבריו על מדינה יהודית, ואמרתי לו זאת". כזכור, אמר עבאס שמדינת ישראל קמה כמדינה יהודית ותישאר כזו.

+מרד הצבעות בקואליציה בעקבות צווי המכס של ליברמן
20:51 02/01/22  |  עידן יוסף

עשרה חברי כנסת בקואליציה חתמו על מכתב שיזם ח״כ רם שפע (העבודה) שבו הם מאיימים להפסיק להגיע להצבעות אם צווי הסרת מכסי הייבוא על פירות וירקות ייחתמו על-ידי שרי ישראל ביתנו - אביגדור ליברמן ועודד פורר - בלי הבנות איתם.
ערב אישור התקציב הסכימו חברי הכנסת לתמוך בתקציב בתנאי שהרפורמה תקודם בהסכמה. על המכתב חתמו ח"כים מהעבודה, מכחול לבן וממרצ, אך לא מישראל ביתנו, מימינה, מתקווה חדשה, מרע"ם ומיש עתיד. בחותמים: אפרת רייטן, אלון שוסטר, מויד מרעי, יאיר גולן, יעל רון בן-משה, נעמה לזימי, אמילי מואטי, אבתיסאם מרעאנה וגלעד קריב. עוד ח״כים צפויים להצטרף בהמשך (חדשות 12).

+"תו ירוק ללא הצגת בדיקות - הפרת איזון חוקתי"
18:22 02/01/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת חוקה קורא לנציגי הממשלה להימנע מכפיית חיסונים פסיבית  ▪  "אתם רוצים ללכת למשהו שהוא סמי כפיית חיסונים, זו לא דעת המחוקק. במדינת ישראל לא יוצרים מצב שבו לאדם אין ברירה אלא לעבור פרוצדורה רפואית"

[צילום: ערוץ כנסת]
"לא הבאנו את התיקון כדי להוסיף עליו עוד קומות" [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מיליון ש"ח קנס למפעל חומר נפץ ביטחוני שיפר את החוק
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
איציק וולף
יו"ר ועדת חוקה קורא לנציגי הממשלה להימנע מכפיית חיסונים פסיבית    "אתם רוצים ללכת למשהו שהוא סמי כפיית חיסונים, זו לא דעת המחוקק. במדינת ישראל לא יוצרים מצב שבו לאדם אין ברירה אלא לעבור פרוצדורה רפואית"
מירב ארד
יו"ר הוועדה, ווליד טאהא: "תושבי היישובים הסמוכים לחריש אינם מתנגדים לבניה, אלא לפגיעה בהם הדרישה להעביר תוכניות שיש להן השלכות משמעותיות על היישובים השכנים לוועדה המחוזית מתבקשת. הוועדה המחוזית איננה עוינת לחריש"
עידן יוסף
יוצר תחקיר "זמן אמת" על התנהלות הנהלת בתיהמ"ש: "התנהלותכם בפרט לאחר שידור התחקיר, צריכה להדאיג כל אזרח"    ח"כ רוטמן: "לפני התחקיר נטען שעדותו של עו"ד ברק לייזר חסויה והיא לא נמסרה, אך כאשר קם הצורך להכחיש, אותם תמלילי חקירה מצאו עצמם אצל עיתונאים"    ח"כ לוין: "הנפוטיזם ו'מי שירים יד על ביתי אגדע אותה' זה דבר בלתי נסבל"
איתמר לוין
המאבק בקורונה נראה כאילו הוא מנוהל מבונקר אטומי    חברי הכנסת מתעלמים מאנושיות בסיסית    בחזרה לעדותו המדאיגה של חפץ    מירון, הבאבא סאלי וחיים ולדר    100 מיליון אמריקנים מאמינים לשקרים
עידן יוסף
תקציב הרשות לשנת 2022 יעמוד על כ-192 מיליון שקל, כאשר ברשות ציינו כי יעניקו הנחה של 30% לתאגידים המפוקחים על גובה האגרות השנתיות, נוכח הצטברות רזרבות של 280 מיליון שקל בשנת 2021, אותן הם מייחסים בעיקר להנפקת כ-100 תאגידים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il