X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
חבר הכנסת מהשמאל טענו בדיון בכנסת שנישואים אזרחיים יגרמו לחיבוב הדת מלינובסקי: "חצי מיליון מאזרחי ישראל לא יכולים לממש את זכותם להינשא. הפוליטיקאים החרדים משקרים. עסקני הדת נאחזים בקרנות המזבח ומחזיקים אותנו בשבי"
▪  ▪  ▪
חתונה אזרחית [צילום: פלאש 90]

הוועדה בראשות ח"כ יוליה מלינובסקי, קיימה (יום ג', 15.2.22) דיון בנושא נישואים אזרחיים. בפתח הדיון, הציגה יו"ר הוועדה ח"כ יוליה מלינובסקי מצגת, שבה ביקשה להראות מדוע חשוב לדעתה לאפשר נישואים שלא על-פי הדין הדתי.
היא התייחסה ליוזמת השר מתן כהנא לאפשר נישואים בקונסוליות זרות בארץ תמורת ביטול סעיף הנכד בחוק השבות, ואמרה: "אין קשר בין ביטול סעיף השבות לבעיית הנישואין בארץ. שיהיה ברור - ישראל ביתנו לא תיתן לזה יד". חברי הכנסת מהליכוד ומהמפלגות הדתיות החרימו את הישיבה, וכך הקולות בדיון היו חד-צדדיים לתמיכה בנישואים אזרחיים.
מלינובסקי אמרה כי "500,000 אזרחים ישראלים לא יכולים לממש את זכותם להינשא. אם נוסיף את פסולי החיתון, המספר יגדל. אזרחים שנושאים בנטל אבל לא זכאים לזכות בסיסית של נישואין".
היו"ר לעגה לחוק הקיים ואמרה כי "מדינת ישראל נמצאת במועדון 'יוקרתי' שבו חוקי הנישואין והגירושין כפופים לדין הדתי, כמו מדינות אירן לוב קטאר ומדינות ערב נוספות". לטענתה, קבוצה גדולה של יהודים על-פי ההלכה, איבדו אמון, והם לא מוכנים להתחתן ברבנות. "זוגות להט"בים יכולים להינשא בחו"ל אולם לא בארץ. 100,000 זוגות מעורבים חיים בארץ כזוג נשוי. אין כוח בעולם שיכול לעצור זוג מלהינשא. רוב הציבור לא עושה בירור יהדות לבן זוגו. גם רבנים אורתודוקסים תומכים ומכירים בצורך. רבנים כמו רבני העיר עפולה ורמת גן שאמרו שיש צורך לעשות את זה בצורה חוקית. גם השר כהנא אמר שאי אפשר לכפות על אנשים להינשא ברבנות. אני מאמינה שכל אזרח צריך לממש את הזוגיות שלו באופן חופשי".
היא האשימה "פוליטיקאים ועסקנים דתיים", כלשונה, הטוענים שנישואין אזרחיים הם הרס הדת. אולם, ציינה, סקר של קמיל פוקס מעלה כי הציבור הרחב תומך בפתרונות האלו: "42% אומרים שלחסרי דת צריך לתת פתרון בארץ. הפוליטיקאים החרדים משקרים. עסקני הדת נאחזים בקרנות המזבח ומחזיקים אותנו בשבי. אנחנו חייבים לתת פתרונות, אנחנו ניתן ביטוי לאזרחים השקופים שקיימים לעניין תשלום מיסים ולשרת בצבא, אבל לא להינשא".
ח"כ משה טור פז (יש עתיד): "רוב חברי הכנסת שרוצים מדינה יהודית ודמוקרטית אומרים שצריך לאפשר לכל אדם להחליט איך להתחתן, איזה כשרות לאכול. אין דרך טובה יותר להשניא את הדת מלכפות אותה. ככל שנתיר חופש נישואין, כך נחבב אותה. טוב יותר שנאפשר לכל זוג להינשא איך שהוא מעוניין".
הח"כ הגאה יוראי להב הרצנו (יש עתיד): "אני יהודי, והעובדה שאני לא יכול להתחתן עם אהבת חיי, היא בושה וחרפה. המדינה שברה את החוזה שלה עם אזרחיה. הזכות להינשא היא זכות על חוקתית שהמדינה חייבת לתת לאזרחיה. מאות אלפי אזרחים מופלים רק כי נולדנו לאימא הלא-נכונה". לדבריו, "אופציות הנישואין הנוספות, יחזקו את הרבנות. מה טעם ברבנות שבאה בכפייה?"

נישואים אזרחיים במדינת ישראל / מצגת
הצגה שהוצגה בוועדה (10 עמ')
נישואים אזרחיים בישראל - דיון בועדת מיזמי תשתית לאומיים מיוחדים ושירותי דת יהודיים / נייר עמדה
אנו קוראים למקבלי החלטות בכנסת ובממשלה להסדיר את המערכת המשפטית והחוקתית הקיימת בתחום המשפחה בישראל, מערכת שאינה שיוויונית ומפלה לרעה אנשים רבים ובפרט, פוגעת בנשים, להט''ב, ישראלים דוברי הרוסית ועוד. אנו בישראל חופשית דורשים מהמחוקק והממשלה לקיים מסלול נישואים אזרחי מוכר לצד הנישואים הדתיים. לכל טקס חתונה, דתי או אזרחי, יהיה מעמד שווה והוא יוכר על ידי המדינה באופן רשמי, יהיה רשום ומוכר ע"י המדינה ויעניק לכל זוג את מלוא הזכויות והחובות (4 עמ')
נייר עמדה מטעם המרכז הרפורמי לדת ומדינה - נישואים אזרחיים / נייר עמדה
אנו קוראים לכנסת ישראל לפעול בהקדם לחקיקת חוק, אשר יאפשר חופש בחירה מלא בנישואין כך שכל אחד ואחת יוכלו לבחור באיזה אופן להינשא, וכל המסלולים יזכו למעמד שווה למעמד של הממסדים הדתיים כגון הרבנות, באופן שהנישאים בכל המסלולים יוכרו כנשואים. במסגרת החוק ייקבע כי ניתן להינשא בישראל באופן דתי, כל אחד ואחת על פי השקפתם ועל פי הזרם אליו הם משתייכים, או בדרך אזרחית. התרת הקשר תתבצע במסלול שנבחר בעת הנישואין. כך יתאפשר לכל האזרחים והאזרחיות במדינת ישראל לממש את רצונם להינשא באופן התואם את אמונתם והשקפת עולמם (2 עמ')
דיון בועדת מיזמי תשתית לאומיים מיוחדים ושירותי דת יהודיים – נישואים אזרחיים במדינת ישראל / נייר עמדה
יש להסיר לחלוטין את חסמי הכניסה לישראל המוטלים בתקופת הקורונה על בני זוג זרים של ישראלים הנמצאים בהליך המדורג. יובהר כי חסמי כניסה אלו מונעים מזוגות מעורבים רבים את האפשרות לערוך נישואים בחו"ל, מחשש שלא יוכלו לחזור חזרה ארצה לביתם. (4 עמ')
מסמך רקע בנושא הצורך והחשיבות של הנהגת נישואין אזרחיים בישראל מוגש ע"י עמותת חדו"ש – לחופש דת ושוויון לוועדת מיזמי תשתית לאומיים מיוחדים ושירותי דת יהודיים / מסמך רקע
היעדר האפשרות לקיים בישראל נישואין אזרחיים, בין אם כבחירה מאונס (למי שאינם יכולים להינשא על פי הדין האישי) ובין אם כבחירה מרצון )למי שעל פי השקפת עולמם אינם מעוניינים בטקס המוכתב על ידי הרבנות הראשית( פוגעת בזכות החוקתית לחיי משפחה ובזכויות יסוד נוספות (7 עמ')
דף רקע – נישואין אזרחיים - מכון על משמר הכנסת / דף רקע
לצד חשיבות החופש להינשא, מרבית הבעיות מצויות דווקא בצידו השני של התהליך – סיום הנישואין והגירושין. בעוד שישנן מגוון דרכים להינשא וכן את מנגנון הידועים בציבור לשם קבלת זכויות, עדיין בישראל הדרך היחידה להתגרש ולקבל זכויות שכאלה היא דרך הרבנות. לכן, כאשר דנים בחופש להינשא יש לזכור שהחופש לסיים את הנישואין באופן שוויוני ומכבד הוא נושא לא פחות חשוב שהנפגעות העיקריות ממנו הן נשים והוא חייב להיות חלק מכל פיתרון של נישואין אזרחיים (3 עמ')
הנדון: פתרונות מידיים לקיום ורישום נישואים אזרחיים בישראל בצל מגיפת הקורונה המתמשכת / נייר עמדה
לשיטתנו דרך המלך היא יצירת מנגנון קבוע שיאפשר לזוגות שאינם יכולים או אינם מעוניינים להינשא בנישואים דתיים, להינשא בישראל. עם זאת, בעת הזו, כאשר הסוף של מגפת הקורונה, על כל המשמעויות והמגבלות הנלוות לה, אינו ודאי ואינו ידוע - נדרשת התגייסות ומחויבות של הכנסת והממשלה למציאת פתרון מיידי, לכל הפחות לתקופת הקורונה, לקיום ורישום נישואים אזרחיים בישראל לכל אלו שאינם יכולים או שאינם מעוניינים להינשא בבתי הדין הדתיים (3 עמ')
"אהבה ללא כפייה"

ח"כ גבי לסקי (מרצ): "אני ובן זוגי יהודים, ונסענו להינשא בעיריית ניו-יורק מבחירה אישית גם ילדי היו איתי בטקס. אני מאמינה בשוויון בין זרמי היהדות ובין גברים לנשים ואני עורכת חופות בעצמי. העובדה שמדינת ישראל חושבת שהיא דמוקרטית ולא מאפשרת להינשא זה כתם שחור. במדינה אזרחית ודמוקרטית חייבים לאפשר טקס אזרחי, ואח"כ שכל זוג יבחר את הטקס הדתי שלו. חייבים לאפשר אהבה ללא כפייה".
בדיון הופיעו אזרחים שסיפרו על נישואיהם שלא ברבנות, מי בנישואין אזרחיים ומי בברית הזוגיות וגם זוג ידועים בציבור. וכן שני בני זוג שאחד מהם גוי, עובדה שחייבה אותם להינשא בנישואי חו"ל.
הפרופסור שחר ליפשיץ, מומחה בדיני משפחה, הציע פשרה שלדבריו הוא מקדם עם הקונגרס הציוני. אולם הדתיים מתנגדים לה עקב בעיית הממזרות. "הפתרון הוא הקמת שני מסלולי נישואין. מסלול דתי שיהיה כפוף לבתי הדין הדתיים, ומסלול של המשפט הישראלי, מסלול אזרחי. מי שישתתף בו, יקבל את כל הזכויות אולם הוא לא יחשב נשוי על-פי ההלכה. ומי שיינשא במסלול אזרחי לא ייאלץ להתגרש בבית הדין. הזוג יגיע בפני רשות ממלכתית ויצהיר על נישואיו.
הד"ר אחמד חליחל, מנהל אגף בכיר דמוגרפיה ומפקד בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אמר בדיון: "הנתונים שהוצגו בוועדה קרובים מאוד לנתוני האמת. לדבריו, בכל שנה ב-20 שנה האחרונות בממוצע שנתי כ-7,500 זוגות דיווחו למרשם האוכלוסין על כך שהם נישאו בחו"ל. מדובר ב-150,000 זוגות 25% מהם, שני בני הזוג יהודים. חלקם בקהילות אורתודוקסיות בחו"ל. 30% מהם, אחד מבי הזוג יהודים. 20%, אחד מבני הזוג יהודי והשני חסר מעמד או אזרחות בישראל. 12% מהם שני בני הזוג חסרי דת. יש גם מעט ערבים שנישאים בחו"ל".
אריאל מואב ממכון הרטמן אמר: "נישואין אינו שירות דת. הדיון צריך להיות בהסדרת נישואין של המדינה לאזרחיה".
מנכ"ל חדו"ש עו"ד אורי רגב אמר: "הסקרים שאנחנו עורכים כבר כמה שנים, מלמדים שרוב גדול בציבור היהודי תומך בחופש בחירה והכרה שווה בנישואין, ובהם גם רוב גדול של מצביעי הקואליציה במפלגות היהודיות. המציאות היא של שלילת זכות האזרח הבסיסית, עם פגיעה וכפייה דתית על זוגות שלא רוצים להינשא ברבנות.

"מהות - לא זכויות"

הקול האופוזיציוני היחיד בישיבה היה של מנכ"ל חותם, עמיטל בראלי, שאמר בדיון כי סקר שביצע הלמ"ס מראה ש-92% מהיהודים בישראל נישאים כדת משה וישראל. "זה נתון מדהים כי למרות האמירות שמשתקפות בחדר הזה רוב האנשים רוצים להינשא כדת משה וישראל. גם מי שבוחר מסלול אחר מקבל את כל הזכויות, אין פה עניין של זכויות יש פה עניין של מהות".
יו"ר הוועדה מלינובסקי סיכמה את הדיון ואמרה: "אנחנו נמצאים בקואליציית שינוי. יש כוחות פוליטיים שיצטרכו להפנים שהמצב שחצי מיליון מאזרחי ישראל לא יכולים לממש את זכותם במדינה, בלתי נסבל. צריך למצוא פתרונות ואני אשמח לקדם פתרונות עם נציגי המפלגות החרדיות. אם לא, אני אסתדר לבד. אני פונה לראש הממשלה ולראש הממשלה החליפי, להתחיל לגבש פתרונות. זה יכול להיות נישואין קונסולאריים או הסדר במסגרת ברית הזוגיות, ולא רק לחסרי דת אלא גם לזוגות מעורבים".

תאריך:  15/02/2022   |   עודכן:  15/02/2022
+רע"ם ממשיכה בעיצומים, וייתכן שחלק מחוקי הקואליציה יוסרו
11:59 16/02/22  |  

גם היום הרוב הקואליציוני לא מובטח. רע״ם תצביע עם הקואליציה כדי להפיל את החקיקה של האופוזציה, אך לא ברור כיצד תצביע על שאר החוקים ולכן הם יוצגו במליאה, אך לא תתקיים עליהם הצבעה.

+הממשלה מבקשת סודיות דיוני ועדת החקירה
לצוללות; בוועדת החוץ והביטחון מתלבטים
01:11 16/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת החוץ והביטחון טרם החליטה האם לקבל את עמדת הממשלה  ▪  יועמ"ש הוועדה: "המידע הוא לא של מערכת הביטחון אלא של הציבור, ועם זאת נצטרך להתמודד עם האתגר שחלק ניכר מהחומרים שיובאו בפני הוועדה מסווגים"  ▪  אליעד שרגא: אם הדיונים יהיו חסויים - נעתור לבג"ץ

שרגא. לדחות בקשת הממשלה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+כ-150 פעילי מפלגת העבודה קיימו כינוס מקוון נגד התוכנית הכלכלית
21:55 15/02/22  |  עידן יוסף

חברי הכנסת נעמה לזימי וגלעד קריב (העבודה) קיימו כינוס מקוון בהשתתפותם של מנכ"ל המרכז הרעיוני בקרן ברל כצנלסון, רמי הוד, יו"ר הסתדרות הגמלאים, שמוליק מזרחי, אנשי אקדמיה ופעילים חברתיים - יחד עם עוד למעלה מ-150 פעילים, לדון בסיבות שהובילו ליוקר המחיה והפתרונות למצב. חברי הכנסת מחו כנגד תוכניתו הכלכלית של שר האוצר ליברמן.
לזימי: "התוכנית הכלכלית שהוצגה בשבוע שעבר היא עוד מאותו דבר, ורחוקה מאוד מלהיות החוזה החדש שהחברה הישראלית זקוקה לו כדי הלתמודד עם יוקר המחיה. לא סתם הגענו לאן שהגענו, המדיניות הכלכלית-ימנית היא זו שהובילה לכמעט שני מיליון ישראלים הנמצאים מתחת לקו העוני ונאלצים לבחור בין אוכל לתרופות בסופר. יש פתרונות אמיתיים שיעניקו מענה הולם למצוקת של היום: להעלות את שכר המינימום ל-40 ש"ח לשעה, כדי שעובדים לא יחיו בעוני, לטפל בריכוזיות של המונופלים כדי שירדו המחירים ולא רק תבלם העלייה, להרחיב את השירותים החברתיים שהוזנחו ויובשו, לטפל במחירי הדיור שעלו בעשור ב-250%, ולהרחיב את הפיקוח על המוצרים הבסיסיים ומזון בריא".
קריב: "התוכנית הכלכלית לא נותנת מענה לאנשים עובדים שלא מגיעים לרף תשלומי המס, מתעלמת כליל מהאזרחים הוותיקים, ולא כוללת כל הגדלה של הסיוע ליחידים ולמשפחות המוחלשים ביותר. תקציב המדינה כולל רזרבה לטובת ההתמודדות עם נגיף הקורונה. הכנסות המדינה העודפות יוצרות גם הן רזרבה. שתי הרזרבות יחד מאפשרות לממשלה להרחיב את התוכנית באופן שקול וענייני תוך הרחבת המענה לכלל האוכלוסייה - מבלי לשמוט את ההתמקדות באדם העובד".

+30% מהמתחמים סביב המטרו - לדיור בר-השגה
19:35 15/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

חוק המטרו אושר לקריאה שנייה ושלישית בוועדה למיזמי תשתית לאומיים  ▪  יו"ר הוועדה: "במקום אסון תחבורתי ועירוני, הבאנו את חוק המטרו שיקדם את ישראל כלכלית, חברתית ותעבורתית"  ▪  השרה מיכאלי: "חוק המטרו הוא עתיד התחבורה בגוש-דן"

יו"ר הוועדה יוליה מלינובסקי [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הלמ"ס: 92% מתחתנים ברבנות
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מסורבות גט חילוניות ו"ממזרים"
ממזר  |  15/05/22 15:39
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
חוק המטרו אושר לקריאה שנייה ושלישית בוועדה למיזמי תשתית לאומיים    יו"ר הוועדה: "במקום אסון תחבורתי ועירוני, הבאנו את חוק המטרו שיקדם את ישראל כלכלית, חברתית ותעבורתית"    השרה מיכאלי: "חוק המטרו הוא עתיד התחבורה בגוש-דן"
מירב ארד
יוזם הצעת החוק ח"כ איתן גינזבורג: "רק בשנה האחרונה ניתנו בתל אביב 3500 הודעות על גרירת רכבים נטושים. תארו לעצמכם מה זה עוד אלפי מקומות חניה פנויים ליד הבית"
מירב ארד
שר האוצר ליברמן בוועדת הכלכלה: בתוך שבועיים מביא מתווה רשת ביטחון לעצמאים    היו"ר ביטון בירך על הצעדים וקרא להגיל את הסיוע למוחלשים ולאפשר רשת ביטחון לעסקים הקטנים    שר האוצר הקשיב לטענות בעלי העסקים והשיב: לא נפקיד אף אחד, מי שזקוק לסיוע יקבל
עידן יוסף
חברת הכנסת קטי שטרית חושפת כי שרי הממשלה לא השיבו למאות שאילתות שהגישו חברי הכנסת    בחלק מהשאילתות מגיע העיכוב לחודשים ארוכים    שיאן השאילתות, ח"כ משה ארבל: על 30 שאילתות לא קיבלתי מענה למרות שחלף המועד
עידן יוסף
בן-גביר לחברי הכנסת: "היום זה אני, מחר זה כל אחד מכם"    טיבי: יכול להיות שצריך להפוך הגבלה של ח"כ לעבירה פלילית    רוטמן: זו עבירת תקיפה    שטרית: הבן שלי החליט להוציא רישיון לנשק כי המשטרה לא מגינה עלינו    מירב בן ארי: המשטרה לא עושה מספיק מאמץ להגן על חברי הכנסת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il