X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
יו"ר ועדת חו"ב. רם בן-ברק [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
אושר לקריאות שנייה ושלישית:
חשודים ישראלים בעבירות ביטחון ייחקרו במתקן החקירות בכלא עופר
בדיון היום, תיקנה ועדת החוץ והביטחון את הגדרת "עצור" אשר הופיעה בהצעתה: "כמשמעותו בחוק המעצרים", ושינתה אותה כך שההגדרה תהיה "מי שמוחזק במעצר לפי חוק המעצרים" בכדי שיהיה ברור יותר כי ישראלי שנעצר בישראל לפי חוק המעצרים, יש להמשיך ולהחזיקו במעצר לפי חוק המעצרים, אף שהוא מוחזק במקום שבו החוק הישראלי אינו חל

ועדת החוץ הביטחון אישרה (יום ג', 24.5.22) פה אחד, לקריאות שנייה ושלישית, את הצעת חוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון - שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשפ"א-2021.
תכליתה של הצעת החוק לאפשר לשב"כ להשתמש במתקן החקירות שהוקם בכלא עופר, ומיועד למעצר חשודים בעבירות ביטחון, גם ביחס לאזרחים ותושבים ישראלים, שנעצרו לפי הדין הישראלי.
החוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון - שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), הוא חוק המסדיר את מערכת היחסים המשפטית בין ישראל לבין איו"ש. לעניין מעצרים, קובע החוק כבר כיום כי ניתן להחזיק במעצר בישראל אדם שניתנה נגדו פקודת מעצר או צו מעצר באזור מכוח תחיקת הביטחון (תקנה 6(ב)). בנוסף, קובע החוק כי ניתן להחזיק במעצר באזור תושב אזור שניתנה נגדו פקודת מעצר או צו בישראל (תקנה 6(ג)). אולם, החוק לא קבע עד עתה הסדר בעניין החזקת תושב ישראל במעצר במתקן כליאה באזור.
בדיון היום, תיקנה ועדת החוץ והביטחון את הגדרת "עצור" אשר הופיעה בהצעתה: "כמשמעותו בחוק המעצרים", ושינתה אותה כך שההגדרה תהיה "מי שמוחזק במעצר לפי חוק המעצרים". זאת, בעצת הייעוץ המשפטי לוועדה ובהסכמת משרדי הממשלה, בכדי שיהיה ברור יותר כי ישראלי שנעצר בישראל לפי חוק המעצרים, יש להמשיך ולהחזיקו במעצר לפי חוק המעצרים, אף שהוא מוחזק במקום שבו החוק הישראלי אינו חל.
"נוכח הבהרה זו, והיות שמשך החזקה במתקן לפי חוק המעצרים מוגבל בזמן ל-35 ימים (תקופה שניתנת להארכה באישור היועץ המשפטי לממשלה), ולאור העובדה כי המיתקן נתון לבקרה ולפיקוח, יש בכך כדי לצמצם הפגיעה הפוטנציאלית בעצור מעצם החזקתו באזור שהחוק הישראלי אינו חל בו", כתב צוות הייעוץ המשפטי לוועדת החוץ והביטחון בסקירה שהניחו בפני חברי הוועדה.
עו"ד עידו בן יצחק, מצוות הייעוץ המשפטי לוועדה, ציין בפני חברי הכנסת כי אף שההצעה מוכוונת בעת הזו למתקן החקירות של שב"כ, ואף שכרגע היא מיועדת רק להחזקתם של חשודים העצורים בעבירות ביטחון - הרי שהיא מניחה תשתית עתידית להחזקה במעצר בכלא עופר של אזרחים החשודים גם בעבירות שאינן עבירות ביטחון.
ראש אגף החקירות בשב"כ, המכונה "וויליאם", אמר לחברי הוועדה בדיון היום כי המתקן החדש ישמש לחקירת חשודים בטרור וכי הם מבקשים להשתמש בו גם כדאי לעמוד בתנאי הכליאה הנדרשים בפסיקת בג"ץ, וגם כי גודל המתקן, מתקניו והאמצעים בו יאפשרו פעולות ויכולות חקירה נוספות. "וויליאם" הבהיר כי כיום מתקן החקירות במגרש הרוסים עומד בתנאים כיום, אך הוא מתחיל להתיישן ולא יוכל לעמוד בתנאי בג"ץ בעתיד.
ח"כ אורית סטרוק שאלה את "וויליאם" האם המתקן מיועד לשימוש לגבי תושבי ישראל מכל הארץ, וזה השיב כי הוא מיועד בזיקה לאזורי איו"ש וירושלים, כי בכל אזור יש צורך במתקן חקירות אליו יוכלו להגיע גורמי החקירות והמשפט אשר עובדים יחד עם שב"כ - משטרה, פרקליטות וכו'.
עו"ד אבינועם סגל, ממחלקת ייעוץ וחקיקה משרד המשפטים: בשל חששות שהועלו לגבי היחסים בין שתי שיטות המשפט, הסכמנו לתיקון ואנו מחדדים פה לפרוטוקול כי החוק שיחול על העצורים במתקן עופר הוא החוק הישראלי. אנו לא סבורים שעצם החזקתו של תושב ישראלי במתקן באיו"ש עולה כדי מניעה לחוקק את החוק. זה אכן לא תיקון טריוויאלי, לזה אנו מסכימים, ועוד נבהיר כי אם נבקש להוסיף מתקני מעצר נוספים לחשודים ישראלים באיו"ש, הדבר ייעשה דרך חקיקה בכנסת בשלוש קריאות, בצורה גלויה ושקופה ובפיקוח.
ח"כ סטרוק הגישה לוועדה הסתייגויות בשם רוב סיעות האופוזיציה, ונימקה אותן באומרה כי הן מתבססות על שתי רגליים - האחת שהחקיקה הישראלית חייבת להתכתב עם החקיקה הפלשתינית, אשר משלמת כספים למבצעי טרור, ולתושבי מזרח ירושלים מגיע אף יותר כסף, ולתושב ישראל עוד יותר, ולכן גם צריך להיות לאלה מערך ענישה מותאם וייחודי. הרגל השנייה היא דוח ועדת קעטבי על תנאי הכליאה של האסירים הביטחוניים, והרצון לתקן את תנאים אלו כפי שמוצע בדוח החסוי. בין ההסתייגויות היו: ביטול הכליאה לפי שיוך ארגוני, ביטול תפקיד "דובר" האגף, ביטול אפשרות הלימודים האקדמאיים או השלמת הבגרויות, הגבלת זמן שהיה מחוץ לתא, הגבלת משך ותדירות ביקורים, ועוד.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ רם בן ברק אמר לח"כ סטרוק כי רבים מהנושאים שהעלתה אינם קשורים לחוק שבפנינו, ויש לדון בהם במסגרת מתאימה, ובכל מקרה, טרור הוא טרור, ואין הבדל בין טרור ערבי לטרור יהודי.
יו"ר הוועדה העלה את הסתייגויותיה של ח"כ סטרוק להצבעה והן נדחו פה אחד, ולאחר מכן העלה יו"ר הוועדה את הצעת החוק להצבעה, וזו אושרה, כאמור, פה אחד, לקריאות שנייה ושלישית.

תאריך:  24/05/2022   |   עודכן:  24/05/2022
+ח"כ מגן תלם: "לא יכול להיות שהבנקים לא יסייעו ללקוחות"
14:19 24/05/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה: למרות כל הטכנולוגיה האחריות מוטלת על הלקוח ששגה. "זה לא תקין ומכעיס"  ▪  סגנית המפקח על הבנקים: "הבנק לא יכול להכניס יד לחשבון של מי שקיבל את הכסף ולא יכול להיות צד בעניין"

ח"כ לימור מגן תלם [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+תקופת הערעור על החלטת נכות לחייל צה"ל תוארך לחודשיים
12:28 24/05/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

במקום חודש בלבד כיום  ▪  בתקופה זו של שלושים ימים היה כל תובע צריך היום, לפני אישור החוק, להספיק לקבל את החלטת קצין התגמולים, לקבוע תור לרופאים ולמומחים נוספים, לקבל את חוות דעתם ולגבש ביחד איתם את נוסח הערעור

נכה צה"ל [צילום: נועם מוסקוביץ, פלאש 90]
+חזקת החפות
08:07 24/05/22  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה

על אף שבהתאם לחוק שר יכול לכהן כאשר הוא מתמודד עם כתב אישום, קבע בג"ץ בהלכת דרעי/פנחסי שיש מקרים בהם ראש הממשלה חייב להפעיל סמכות שברשות ולפטר את השר  ▪  ניסיון לתקן בחוק את ההלכה כשל, ולכן חובה לתקנה בחוק שוב ובאורח שלא ניתן יהיה לערער עליו

תקינות מנהלית [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חשודים ישראלים בעבירות ביטחון ייחקרו במתקן החקירות בכלא עופר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
מירב ארד
יו"ר הוועדה: למרות כל הטכנולוגיה האחריות מוטלת על הלקוח ששגה. "זה לא תקין ומכעיס"    סגנית המפקח על הבנקים: "הבנק לא יכול להכניס יד לחשבון של מי שקיבל את הכסף ולא יכול להיות צד בעניין"
מירב ארד
במקום חודש בלבד כיום    בתקופה זו של שלושים ימים היה כל תובע צריך היום, לפני אישור החוק, להספיק לקבל את החלטת קצין התגמולים, לקבוע תור לרופאים ולמומחים נוספים, לקבל את חוות דעתם ולגבש ביחד איתם את נוסח הערעור
אפרים הלפרין
על אף שבהתאם לחוק שר יכול לכהן כאשר הוא מתמודד עם כתב אישום, קבע בג"ץ בהלכת דרעי/פנחסי שיש מקרים בהם ראש הממשלה חייב להפעיל סמכות שברשות ולפטר את השר    ניסיון לתקן בחוק את ההלכה כשל, ולכן חובה לתקנה בחוק שוב ובאורח שלא ניתן יהיה לערער עליו
איציק וולף
55 חברי כנסת תמכו בהצעת חוק 'ממדים ללימודים' ו-6 בלבד התנגדו לה לאחר שהושגה פשרה בין הקואליציה לאופוזיציה ולפיה המלגות שיוענקו ללוחמים תהיינה בשיעור של 75% ולא של 66% כפי שתוכנן בתחילה
עידן יוסף
שר הביטחון ויו״ר כחול לבן בני גנץ הציע לליכוד פשרה במליאה - 75% מימון לחייילים במקום 66%    בליכוד נוטים לתמוך, אך רע"ם ורינאווי זועבי טרם מסרו כיצד יצביעו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il