X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  פַּנְדוֹרָה
אלי ניסן על הוספה [צילום: באדיבות המשפחה]
מת אלי ניסן ממייסדי הטלוויזיה הישראלית
בביתו ברמת השרון הלך לעולמו העיתונאי ואיש הטלוויזיה אלי ניסן ממייסדי הטלוויזיה הישראלית בן 88 היה במותו

העיתונאי ואיש הטלוויזיה אלי ניסן היה חבר בצוות ההקמה של הטלוויזיה הישראלית - הערוץ הראשון, בסוף שנות הששים. הוא היה מראשוני העורכים והעיתונאים בטלוויזיה, ערך והגיש כמה מתוכניות הדגל שלה. היה הכתב המדיני הראשון של הטלוויזיה, עורך "מבט", כתב פרלמנטרי, עורך ומגיש "יומן השבוע", עורך ומנחה "מוקד", עורך ומפיק "מבט שני". בשנות ה-70 היה שליח רשות השידור - כתב הטלוויזיה בוושינגטון.
פרקי חייו
אלי ניסן נולד בשנת 1934 בתל אביב, בנם של שלמה ובלהה ניסן. המשפחה התגוררה באזור רחוב בן יהודה בתל אביב. אלי למד בבית הספר לדוגמה בתל אביב. כשהיה בן 11 בשנת 1945 עבר עם משפחתו להתגורר בטבריה שם למד בבית הספר המקצועי עמל בעיר. הוריו הם ילידי טבריה. אביו שלמה היה פועל בנאי ב"סולל ובונה" והשתתף בבניית רבים ממחנות הצבא הבריטי בארץ.
ניסן התגייס בסוף שנת 1951 לצה"ל לחיל-הים והיה איש צוות פריגטה. במסגרת שירותו הצבאי השתתף זמן קצר לאחר מלחמת סיני - מבצע קדש במבצע צבאי בו הקיפה הפריגטה חיל-הים ק-30 את יבשת אפריקה וחזרה לארץ במסע שייט שנמשך כשלושה חודשים. לאחר שירותו הצבאי שימש מדריך-מחנך בפנימיית ביה"ס החקלאי בנחלת יהודה, וכן למד בסמינר למורים ולמדריכים של "עליית הנוער" בירושלים.
החל דרכו העיתונאית בעיתונות המודפסת
את דרכו בעיתונות החל ב-1957 בעיתונות המודפסת ככתב עיתון "למרחב" בנגב (סופר "למרחב" בנגב). משנת 1958 עד שנת 1960 היה כתב "למרחב" בירושלים. באוגוסט 1960 עבר ניסן לעבוד בעיתון דבר. תחילה היה כתב עירוני-כללי של "דבר" בירושלים וב-1963 מונה לכתב המדיני של העיתון.
בין השאר סיקר את משפט אייכמן מתחילתו ועד סופו, את סיפור פרשת "עסק הביש" (1961 - 1965) וכן וליווה כעיתונאי וסיקר את מסעותיו של ראש הממשלה ושר הביטחון לוי אשכול בארה"ב במאי 1964 וכן את ביקורו של אשכול ב-8 מדינות אפריקה ב-1966. במהלך 1964, לצד עבודתו ככתב מדיני בעיתון "דבר", סיקר את ישיבות הכנסת למהדורות החדשות של קול ישראל. בסוף שנת 1966 נטל חופשה מעיתון "דבר" כדי לשמש דובר במשרד הביטחון. למעשה היה דוברו של ראש הממשלה לוי אשכול. הימים ימי תקופת "ההמתנה "ומלחמת ששת הימים, תקופה עמוסת אירועים ביטחוניים ומדיניים. אלי ניסן היה לא פעם ב"סוד העניינים" של הצמרת הביטחונית והמדינית בארץ. באוגוסט 1967 פרש ניסן מתפקידו בדוברות משרד הביטחון ושב לעבודתו ככתב העיתון "דבר".

אלי ניסן [צילום: ארכיון משפחתי]

ממייסדי הטלוויזיה הישראלית
בסוף שנות ה-60 היה ניסן חבר בצוות הקמת הטלוויזיה הישראלית (ערוץ 1) בראשותו של פרופ' אליהוא כ"ץ. ועם הקמת הטלוויזיה הישראלית היה מהעורכים והכתבים הראשונים של "מבט" שהייתה כידוע מהדורת החדשות המרכזית בטלוויזיה עם שיעורי צפייה גבוהים ביותר. ניסן היה, כאמור, הכתב המדיני הראשון של הטלוויזיה הישראלית וכתב פרלמנטרי, עורך ומגיש "יומן השבוע", עורך ומנחה "מוקד", עורך ומפיק "מבט שני ועוד.
יותר מכל, כך דומה, מזוהה בציבור אלי ניסן עם התוכנית "מוקד", אחת מ"תוכניות הדגל" של הטלוויזיה הישראלית שאותה ערך והנחה במשך שנים לא מעט (יחד עם אחרים). התוכנית "מוקד" עסקה בנושאי אקטואליה ובפוליטיקה הישראלית. בכל תוכנית הוזמנה לאולפן אישיות פוליטית, שנמצאה במרכז אירועי השבוע, לראיון אישי.
כתב הטלוויזיה בארצות הברית
משנת 1975 במשך כארבע שנים עד קיץ 1979 היה ניסן שליח רשות השידור - כתב הטלוויזיה בוושינגטון. לאחר ששב ארצה עם סיום תפקידו בארצות הברית יזם תוכנית חדשה בשם "כניסה חופשית". ששודרה בשידור חי פעם בשבועיים לערך בהשתתפות קהל והועלו בה מגוון נושאים חברתיים ובהן "הזכות לדעת" - חופש העיתונות, "צנעת הפרט" ועוד. כמו-כן היה אלי ניסן בשנים אלה מפיק ובמאי סרטי תעודה וכתב מיוחד לענייני היום.
ניסן היה יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים (1981-1979) ויו"ר האיגוד הארצי של עיתונאי ישראל (1983-1981). ב-1982 היה ניסן יחד עם אחרים, מיוזמי הקמת רשת מקומונים בשם "רחוב ראשי" - רשת המקומונים הראשונה בישראל, ושימש כעורך ראשי של הרשת, אולם המיזם לא צלח וכעבור שנתיים ב-1984 נסגרה הרשת. ב-1988 פרש מרשות השידור, הקים חברת הפקת סרטים ותוכניות טלוויזיה, שימש יועץ מקצועי לחברות ולגופי תקשורת וכבלים ולמועצות ציבוריות בתחום התקשורת.
ניסן הותיר אחריו 2 ילדים: עודד ניסן, איש הייטק, ובת יעל, עורכת דין במקצועה. ונכדים. הוא הובא למנוחות ביום א' 24.7.22 בבית העלמין רמת השרון צומת מורשה.

אלי ניסן [צילום: ארכיון משפחתי]
תאריך:  27/07/2022   |   עודכן:  27/07/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 קול ישראל  רשות השידור
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מת אלי ניסן ממייסדי הטלוויזיה הישראלית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות נוספות פַּנְדוֹרָה
יפעת גדות
תמיר אמר יפרוש מתפקידו אחרי חמש שנים    מתוקף תפקידו כסמנכ״ל הכספים הוביל אמר ניהול חוב ותזרים מזומנים אחראי ויזם הנפקת מכשירים לגיוס חוב ייחודיים
עידן יוסף
ההחלטה מגיעה 11 שנים לאחר מותו של הרב הראשי האחרון שכיהן בעיר שבהן כיהן ממלא-מקום    ברכות מקיר לקיר: "שיזכה לקדש שם שמיים"
איציק וולף
פרופ' רהב ניהלה את המכון למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא בתל השומר והייתה ממובילי המאבק במחלת הקורונה בישראל    תצטרף לסגל הרופאים הבכיר של בית החולים מעייני הישועה
עידן יוסף
ספרא מתה בשווייץ והייתה מייסדת-שותפה ויו"ר הכבוד של קרן אייסף    "ציונית עם לב רחב שנהנתה לפגוש את הסטודנטים והבוגרים של הקרן ולשמוע על ההצלחות שלהם"
יפעת גדות
אשת התקשורת סיון רהב מאיר, היזמת החברתית והפילנטרופית טרי קאסל, והסופר והמתרגם הלל הלקין, הם מקבלי אות הכבוד של המרכז האקדמי שלם לשנת 2022
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il