X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
תפריט אטרקטיבי ב"מל ומישל" התל אביבית, המסעדה שהוכתרה על-ידי כספינת-דגל קולינרית במסעדה שירות טוב ואוכל מעולה
▪  ▪  ▪
פנים מסעדת "מל ומישל" בתל אביב

השף ניר וימן

בין מסעדות הגורמה המומלצות והאהובות חביבה עלי, במיוחד, "מל ומישל" הצפון תל אביבית (בן יהודה 155), הראויה בעיניי, יותר מכל אחת אחרת, לשאת בתואר הכלתי-מוכתר של ספינת-דגל קולינרית. אז מי שעדיין סבור כי הדברים נכתבים רק לשם תפארת המליצה - מוזמן להתבדות בעצמו ולחוות במו-פיו בעובדות.
הפעם, שלא כהרגלנו, פקדנו את המסעדה הקטנטונת והקומפקטית לעת ערב, באווירה אינטימית ורומנטית של שולחן עטור מפה צחורה, עם פמוט זעיר ונר דולק, כשלצד התפריט מוגש גם פנס קטן, למי שמתקשה לקרוא אותו במחשכים.
היינו בשניים, במסעדה קטנה וגדושת סועדים. בשל האקוסטיקה המשובחת התאפשר לנו גם, טרם-סעודה, לנהל שיחה רגועה, ללא טרדת-יתר של מוזיקה מחרישת-אוזניים, כמקובל במסעדות רבות.
משהתעוררו, מהר מאוד, בלוטות התיאבון שלנו, חשה המלצרית התורנית אל שולחננו עם מגוון של הצעות, שחלקן לא נכללו בתפריט. ההיצע היה מפתה למדי: פסטות-מעשה-יד, בשרים ודגים ומה לא. דילמת הבחירה הייתה קשה מנשוא, ועד שהחלטנו, הועמסה על שולחננו סלסלה גדושת לחם-בית קלוי ובקבוק גדול של סודה.
כיד המלך
בסופו של דבר נפלה בחירתנו על שתי מנות בשריות מהממות: האחת של "עגל שיכור" - סקלופיני בתנור עם פנצטה, ברוטב יין-מרלו ולימון. המנה הייתה מעודנת מאוד והבשר רך כחמאה ונימוח בפה. המנה השנייה, של כבדים, ביין-מרסלה מתקתק, הייתה ממש תענוג שמימי: צלחת גדושה בכבדי-עוף ואסקלופ של כבד-עגל בבצל מקורמל ושזיפי גראפה. לשתי המנות הוגשה תוספת-בריאות של ירקות-שורש מאודים, עשויים בטוב-טעם, בידם האמונה של השף ניר וימן ושותפו יוגב ירוס.
על-אף בטן מלאה ושבעת-תענוגות, התקשינו לוותר על קינוח מפתה. בחרנו בפנקוטה אוורירית, טובלת כולה בליקר ודובדבני-אמרנו מתקתקים, שהשביחו מאוד את טעמה. אספרסו כפול, עם ביסקוויט קטן לצידו, היה האקורד האחרון של ארוחה כיד המלך. נהנינו בה מכל רגע ושילמנו עבורה 285 שקל, כולל תשר של 15 אחוז, לשירות יוצא מן הכלל.

תאריך:  11/03/2010   |   עודכן:  11/03/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מנחם רהט
ערביי ישראל יורקים לבאר שממנה הם חיים: למרות טובות ההנאה שמרעיפה עליהם קרן השפע הישראלית, הם מתייצבים ברגע האמת נגד מדינתם    עג'מי כמשל
איתמר לוין
חז"ל שמו לב להבדלים בין חטא העגל לבין הקמת המשכן. המעברים החדים של בני ישראל משיאים של התעלות למעמקים של חטא, הם בעלי מסר תמידי
זאב בן-יוסף
קיפאון והקפאות שחשפו שלומיאליות פוליטית הפכו לאחרונה לעניין שבשגרה בהתנהלות נתניהו בענייני הפנים והחוץ כאחד
נבון קצב
אם הפלשתינים רוצים לעשות איתנו שלום אמיתי, שישכחו מחלוקתה של ירושלים בירת היהודים ומהפיכתה לבירה פלשתינית
קובי לירז
הנה עוד נאום היסטורי מכונן שראש הממשלה שלנו צפוי להחמיץ את ההזדמנות לשאת אותו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il