X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
אזהרה ליד שדה מוקשים [צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90]
ליזמים יתאפשר לבקש פינוי שדות מוקשים על חשבונם
סמכות הרשות לפינוי מוקשים לפנות גם שטחי נפלים תיהפך קבועה לא תידרש עוד חתימת מפקד צבאי כדי לבטל פקודה האחריות הפלילית עשויה להתבטל ודי יהיה בסעיף הרשלנות בחוק העונשין פיקוח עליון של הרלפ"ם על חברות סילוק מוקשים נדחתה בקשת הממשלה להסיר את תפקידה הרשות לייעץ למערכת החינוך בנושאי בטיחות

ועדת החוץ והביטחון אישרה (יום ב', 30.1.23), פה אחד, את הצעת החוק לפינוי שדות מוקשים (תיקון מס' 2), התשפ"ג-2023, לקריאה שנייה ולקריאה שלישית. החוק לפינוי שדות מוקשים נחקק בשנת 2011, בעקבות פציעתו של הילד דניאל יובל, שעלה על מוקש ברמת הגולן. החוק הקים את הרשות לפינוי מוקשים (רלפ"ם) במשרד הביטחון, וקבע הסדרים שנועדו לפנות את שדות המוקשים שאינם חיוניים לביטחון המדינה, ופזורים ברחבי הארץ.
לפי ההסדר בחוק, הפינוי נעשה לפי תוכנית רב-שנתית ותוכנית שנתית של הרשות. הפינוי לא מתבצע על-ידי הרשות עצמה, אלא על-ידי מפעילים שנבחרו בהתאם לתנאי המפרט הלאומי, ולצידם פועלות גם חברות מפקחות, שמבצעות בקרה וביקורות שוטפות על פעולותיהם. הרשות מקיימת פיקוח עליון על המפעילים ועל החברות המפקחות, ואחראית לתאם את פעילותם מול צה"ל ורשויות המדינה השונות. כדי להבטיח את מימונו השוטף של פינוי המוקשים, נקבע בחוק כי תקציב הרשות לא יפחת מ-27 מיליון ש"ח בשנה.

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

בשנת 2018 נערכה שורה של תיקונים בחוק, שהמרכזי שבהם הוא הרחבת סמכות רלפ"ם גם לגבי שטחי נפלים. בתיקון נקבע הסדר חדש לפיו ניתן יהיה לפנות שטחי נפלים לבקשת יזם המעוניין בשטח, ולחייבו בדמי פינוי. ההסדר בעניין פינוי נפלים (ועמו ההסדרים הנוגעים לפינוי מוקשים נגד טנקים, פינוי שדה מוקשים על סמך סקר, סיוע למשטרה בפינוי נפלי רקטות ופעילות זמנית בשדה מוקשים) נקבע כהוראת שעה לשלוש שנים כדי לבחון את יישומו בפועל, בטרם יחוקק כהוראת קבע. ההסדרים צפויים לפקוע ב-15 בפברואר.
בנוסף, נקבע בחוק כי בנוסף לפינוי על חשבון יזמים, תוכל הממשלה לממן פינוי שטחי נפלים, כפי שנעשה לגבי שדות מוקשים. עם זאת, כדי להבטיח שמימון פינוי שדות המוקשים לא ייפגע כתוצאה מכך, נקבע כי פינוי שטחי הנפלים יהיה מתקציב תוספתי, והוא לא יבוא מתוך 27 מיליון השקלים המיועדים לפינוי שדות המוקשים.

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

בהצעת החוק אשר אישרה היום הוועדה, מבקשת הממשלה לערוך מספר תיקונים בחוק, כאשר המרכזיים שבהם הם הפיכת הוראת השעה בעניין פינוי נפלים (ושאר ההסדרים מהתיקון בשנת 2018) להוראת קבע, והוספת האפשרות כי בדומה לנפלים, ניתן יהיה לפנות גם שדה מוקשים לבקשת יזם ועל חשבונו.
בהצעת החוק מוצע גם לקבוע כי לא תידרש עוד פנייה למפקד הצבאי החתום על צו סגירת השטח, וביטול הצו יהיה אוטומטי, כדי לקצר ולייעל תהליכים. בהצעת החוק מוצע גם כי נוכח הסרת הצורך בחתימת המפקד הצבאי על שחרור השטח, ניתן גם להוריד את סייג האחריות הפלילית שנקבע בחוק המקורי, ולהסתפק בנוסח סעיף הרשלנות הקיים בחוק העונשין.

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

הוועדה דחתה את בקשת הממשלה להסיר מהחוק את תפקידה של הרשות לייעץ למערכת החינוך לגבי פעילות הסברה לשם הגברת המודעות להתנהלות בטיחותית ולצמצום סיכונים.
ח"כ דוד אמסלם תהה מדוע המדינה גובה כסף מרמ"י או מהיזמים על פינוי מוקשים או נפלים, שהרי המדינה תמיד אחראית לנושא, והעלויות ממילא מתגלגלות על האזרח במחיר הקרקע. ח"כ משה טור-פז תהה מדוע יש צורך ברשות במתווך, והיזמים לא יכולים להתקשר עם חברות פינוי ישירות, ולקצר את הסרבל והביורוקרטיה.

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

עו"ד יערה סרלין, יועמ"ש רלפ"ם, אמרה כי "הרשות תמיד תישאר הגורם המפקח העליון. היזם לא עובד פרטית מול חברה אלא הוא מעביר את הכסף אלינו. אנחנו מפרסמים מכרז, ואנחנו מפקחים דרכו מתוקף האחריות שלנו". עו"ד דרור גרנית ממחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים: "יש ספקטרום של אפשרויות, בין ההצעות של חברי הכנסת. לקחנו צעד לכיוון הפרטי, לאפשר ליזמים לשים כסף, אבל חייבת להיות אחריות למדינה, ולכן הפיקוח חייב להישאר".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ח"כ אורנה ברביבאי בחנה את נתוני הרלפ"ם ושאלה מדוע בשנים 2022-2019 יש ירידה של 64% בהיקף הפינויים? שרון חדד, מנהל הרשות לפינוי מוקשים ונפלים, השיב כי התקציב של 27 מיליון השקלים נשאר זהה לכל אורך השנים, בלי כל הצמדה, אך כל התשומות התייקרו - עלויות העובדים, עלויות הביטוח, הסולר וכו', ולכן ניתן לבצע פחות פעילות באותו תקציב. במקור סברו שיגיעו גם תרומות שיסייעו לפעילות אבל הן לא ממש הגיעו. ה-27 מיליון הם רק למוקשים, על-פי חוק, אז את השכר של העובדים בחטיבת הנפלים אנחנו ממנים רק מהתקורות של הפעילות. בישראל 150 אלף דונם של מוקשים, ועל 100 אלף מהם הצבא כבר ויתר. במשאבים הקיימים שלנו, ייקח לנו לפחות 100 שנה לזכות את כל השטחים הללו. בתקציבים כאלה חברות פרטיות מחו"ל לא יבואו, וחברות ישראליות נוספות לא יקומו. כיום יש בארץ רק שתי חברות שניתן להעסיק, וגם זה משפיע על קצב ההתקדמות.
חיים רוקח, ראש מועצה אזורית גולן: "אם החוק לא מאושר, ייעצרו אצלי עבודות בגולן. צריך תקציב כדי להגביר את הקצב, כי יזמים פריים לא עומדים בתור בשביל קרקעות בגולן, ואם נחכה שיבואו ייקח גם מאתיים שנה. שבוע שעבר בילינו שעו בחילוץ ילד משדה מוקשים, ועוד מעט יהיו שלגים שיקשו על הראות ואנשים ייכנסו בטעות לשדות מוקשים. יש יישובים שמתעכבים כמו רמת טראמפ, או יישוב כמו שעל, שיש שם שדה מוקשים צמוד לקירות הבתים, וחזירים ופרות עולים על מוקשים כל הזמן שם".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ח"כ גדי איזנקוט: "חייבים להבטיח תקציב ייעודי גדול לנושא, כדי לבנות תוכנית של פינוי כלל המוקשים והנפלים תוך עשור. כמי שהיה אלוף פיקוד צפון בעת התאונה של דניאל יובל, ודאי שיש כאן אחריות גדולה למדינה בנושא".
יו"ר הוועדה, ח"כ יולי אדלשטיין, סיכם: "אנחנו נתמוך בהצעת החוק, בגלל סד הזמנים ובגלל הבקשות מהציבור שהעבודות לא ייעצרו. בעת התאונה של דניאל יובל הייתי שר ולא חבר ועדה, אבל ברור לי למה החליטו לקבוע בחוק תקציב צבוע וקבוע. הכוונה הייתה שזה יהיה תקציב מינימלי, והוא נהפך לכלל התקציב. אנחנו בקרוב ניכנס לדיוני תקציב הביטחון, ובמסגרת זו נבחן לעומק מול משרדי הביטחון והאוצר את נושא תקציב הרלפ"ם כדי להאיץ את קצבי הביצוע ולהוריד עלויות ככל האפשר, לטובת האזרחים".
לאחר מכן העלה יו"ר הוועדה העלה להצבעה את הצעת החוק, וזו אושרה, כאמור, פה אחד.

תאריך:  30/01/2023   |   עודכן:  30/01/2023
+מחסור במטפלות מוביל לסגירת מאות פעוטונים
10:51 31/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

משרד החינוך פועל לטיפול במחסור של כ-3,000 מטפלות, אך פתרון הבעיה יקח זמן  ▪  ועדת החינוך דוחקת בשרי האוצר והחינוך לחתום בהקדם על החלטת ועדת המחירים להעלאת התשלום החודשי ב-300 שקל, לטובת שיפור שכר המטפלות במעונות היום  ▪  הפתרונות המוצעים: העסקת חיילות משוחררות, עולות שהתנסו בטיפול בילדים והגדלת ההשקעה הממשלתית בחינוך לגיל הרך

פעוטון בשומרון. המצוקה מתגברת [צילום ארכיון: מגי איילון/לע"מ]
+רוטמן: "כשאני לא נרדם בלילה, אני סופר תיקונים לחוק יסוד"
08:30 31/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יועמ"ש ועדת החוקה: תיקון בחירת השופטים יוצר מצב של "המנצח לוקח הכל"  ▪  היו"ר: חוות דעת הייעוץ המשפטי מוטה  ▪  עודד מודריק: השתלטות הממשלה על בג"ץ תהרוס את הדמוקרטיה. הוועדה לבחירת שופטים צריכה לשאוף לפלורליזם, מאוזן עם נציגי הציבור והממשלה  ▪  מאיר שטרית: לא מסכים עם שינוי הליך בחירת השופטים הנוכחי  ▪  הכלכלן אביה ספיבק חושש מאובדן הגישה הפרגמטית

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+חומרים מסרטנים בדם התושבים מאיצים את הממשלה לפעולה במפרץ חיפה
23:57 30/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הפנים יגיש בקשה לחיזוק מערך הפיקוח במפרץ חיפה בעקבות עודף התחלואה  ▪  המשרד להגנת הסביבה תומך בפינוי המתחם הפטרוכימי ושוקל תגבור לצוות הפיקוח  ▪  מחקרים הראו נוכחות של כרום ועופרת בדמם של תושבי מפרץ חיפה, אך הרמות דומות לאלו שנמצאות באירופה  ▪  התוכנית להפחתת הפליטות השיגה מגמת הפחתה, אך יש צורך בחיזוק מערכת האסדרה

[צילום: דוברות הכנסת]
מפרץ חיפה [צילום: איתמר לוין]
+רשות המיסים תחת אש: שירות לקוי ואי-החזרת יתרות
23:03 30/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

משנה למנכ"ל המכון הישראלי לתכנון כלכלי: "פקודות המס מסורבלות והופכות את ישראל ללא תחרותית"  ▪  כשלים בזמני תגובה ובשירות לשכירים ועצמאים  ▪  מנהל האגף לביקורת פיננסית הציג את דוח המבקר תוך שהוא מצביע על צמצום שעות קבלת קהל וחוסר מידע בשפות שאינן עברית  ▪  הרשות חייבת מיליארדים על החזרי יתרות

האם הכנסת בינה מלאכותית תעזור? [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+אושר מינוי שר הבריאות גם לשר העבודה
22:49 30/01/23  |  איציק וולף

מליאת הכנסת אישרה את החלטת הממשלה בהתאם לסעיף 31(ג) לחוק יסוד: הממשלה, להקים את משרד העבודה ולמנות את השר יואב בן צור בהתאם לסעיף 31(א) לחוק-יסוד: הממשלה לתפקיד שר העבודה נוסף על תפקידו כממלא מקום שר הבריאות.
השר יחדל לכהן כשר נוסף במשרד הרווחה והביטחון החברתי. כמו כן, את החלטת הממשלה בהתאם לסעיף 31(ב) לחוק יסוד: הממשלה, להעביר לשר העבודה את הסמכויות הנתונות לשר הכלכלה והתעשייה לפי מספר חוקים.
ההחלטה אושרה ברוב של 53 חברי כנסת אל מול 40 שהתנגדו לה.

+יו"ר הכנסת: שואף לסיים חקיקת חוקי האשרה בתוך חודשיים
17:24 30/01/23  |  עידן יוסף

יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה נפגש עם תת-מזכיר ביטחון המולדת של ארה"ב, רוברט סילברס, והתחייב בפניו שהכנסת תפעל בצורה המיטבית כדי להשלים את החקיקה הנדרשת במהירות האפשרית, להסדרת אשרות (ויזות) לארה"ב, בשאיפה לסוף חודש מרס.
בנוסף, אמר כי גם על הממשלה וגופי המדינה הנוספים יהיה לפעול בנושאים הקשורים אליהן, במהירות וביעילות.

+בן-גביר: נדחתה דרישתי להטיל עוצר על השכונה ממנה יצא המחבל
15:59 30/01/23  |  עידן יוסף

השר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר אומר כי דרש להטיל עוצר בשכונה שממנה יצא המחבל, אך הדבר נמנע לנוכח התנגדות הגורמים המקצועיים במערכת הביטחון. בפתח ישיבת סיעת עוצמה יהודית, אמר: "אבל הנחיתי את המשטרה לפעול בצורה נחרצת לאסוף כלי נשק גם על סמך מידע מודיעיני וגם פשוט לסרוק את הרשת, בטיקטוק בטויטר, בפייסבוק וכל מי שמרים נשק, מנופף בנשק, ייעצר".
לדבריו, המלחמה בטרור מתחילה בפעולות קטנות כמו יישום צווי הריסה לבתים בלתי חוקיים ואיסוף נשק. השר בן-גביר ביקש מהמשטרה להכין בנק מטרות ולאסוף מידע מודיעיני. עוד ביקש לשנות את התבחינים לאחזקת כלי ירייה ולהגדיל את מצבת העובדים באגף כדי לטפל בבקשות הרבות.
השר מבקש גם תקציב למשמר הלאומי, שהוא רואה בו חשיבות מכרעת להצלחה במאבק בטרור, ומתכנן להכניס חקיקה להטלת עונש מוות על מחבלים.

[צילום: תקשורת עוצמה יהודית]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ליזמים יתאפשר לבקש פינוי שדות מוקשים על חשבונם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
עידן יוסף
יו"ר ועדת הכלכלה אומר כי לא יתן לרפורמה בדואר לפגוע באוכלוסיות החלשות והוסיף כי משרד התקשורת לא צריך להיות מאסדר של ההפרטה כדי שבאוצר יהיו מרוצים, אלא מאסדר של השירות לציבור    שר התקשורת קרעי: הבנקים לא באחריותי ומדובר בשני דברים שונים – בכוונתנו לדאוג שהשירות לציבור לא ייפגע וישתפר פלאים    מנכ"ל משרד התקשורת: מקווה שבאפריל מאי נצא לנוהל הפרטה – ואם זה יצליח נראה הפעלה יעילה של החברה
מירב ארד
על ההפרדה לצאת לפועל תוך עד 3 או 4 שנים, בהתאם לאחוז אחזקת הבנק בחברת האשראי    יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני: "החוק נועד להגביר את התחרות. נעקוב ונלווה אחר צעדי ההמשך, יש כאן רגישויות"
מירב ארד
דיון מתוח וסוער בוועדת חוקה בנושא חיזוק הפרדת הרשויות    בדיון הוצגה סקירה של מרכז המחקר של הכנסת, בנושא ההסדרים לבחירת שופטים במדינות שבהן אין בית משפט חוקתי    ח"כ רוטמן: "לשיטה הקיימת בישראל אין אח ורע בעולם"
עידן יוסף
יועמ"ש ועדת החוקה: "כל השינויים הם בכיוון אחד - מתן יותר כוח לרשות המבצעת ולרוב הקואליציוני לפעול והפחתה משמעותית בבלמים שיכולה לשים הרשות השופטת"    היו"ר סייג "יש תפקיד חשוב מאוד לייעוץ משפטי ולחוות דעת מטעם היועמ"ש לוועדה שיש בה נקודות שצריך לשים לב אליהן. הצביעות של הח"כים אדירה"    רוטמן: בכנסת הקודמת הח"כים סער וכהנא תמכו בטרומית בהצ"ח לפיה פסילת חוק תהיה פה אחד של 15 השופטים ופסקת התגברות ב-61    סער: זו אונאת דברים
אלי דלל
נאום הבכורה של חבר כנסת מטעם הליכוד [ג' בשבט תשפ"ג, 25.01.2023]
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il