X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
בעקבות המשך המחסור בעובדים זרים לחקלאות ותיירות
ביטן: לאפשר לבעלי העסקים להביא עובדים זרים בעצמם
נציג מחלקת אמנות במשרד החוץ, עו"ד תובל בן אורי, אמר בתגובה להצעתו של ח"כ ביטן כי הם יבדקו את זה, אך לדבריו "כל משרדי הממשלה התנגדו להבאה מעסק לעסק בפעם האחרונה, יש בעיה עם המדינות האלה"

ועדת הכלכלה התכנסה לישיבת מעקב כדי לקדם פתרונות למחסור בכוח אדם בענפי החקלאות והתיירות, בשל המלחמה. במהלך הדיון התברר כי בענף החקלאות עדיין חסרים כ-20 אלף עובדים זרים, ובענף התיירות ישנו מחסור של כאלפיים. בעקבות זאת ביקש היו"ר ביטן כי הממשלה תאפשר, לתקופה מסוימת, לחברות הפרטיות להמשיך להביא עובדים בצורה ישירה ולא באמצעות המדינה.
יו"ר התאחדות האיכרים והחקלאים בישראל, דובי אמיתי, הסביר, כי הבאת העובדים נעצרה בגלל בעיות ביורוקרטיות, ובסופו של דבר העובדים המתאימים לחקלאות הם מתאילנד בלבד. ההתאחדות ניסתה להביא עובדים גם ממדינות אחרות, כמו סרי לנקה בה יש מעל 10 אלף עובדים פוטנציאליים, מתוכם נלקחו 500-600 פועלים אך הם לא התאמו לעבודה ומחצית מהם ברחו.
לפני 10 ימים ההתאחדות קיבלה אישור להחזיר עובדים מתאילנד אך עדיין חסר למעלה מ-15 אלף עובדים. לדברי אמיתי "יש התנגדות של מרבית משרדי הממשלה להצעת מחליטים של משרד החקלאות מלפני 10 ימים, לאפשר לנו להביא מתאילנד דרך הסוכנויות הפרטיות. מה שמפריע זה התנגדות משרדי המשפטים והחוץ, אנחנו מבקשים חלון של 3 חודשים לאפשר לנו להביא עובדים ישירות מעסק לעסק ולא מממשלה לממשלה".
ח"כ ששון גואטה אמר שגם לפני המלחמה ענף החקלאות ביקש הגדלה של מכסת העובדים הזרים, ואכן האישור הוגדל ל-50 אלף עובדים, מלבד העובדים הפלשתינים. אמיתי אמר כי הוא מאמין שבמאמץ משותף של ההתאחדות ורשות האוכלוסין יוכלו להביא עובדים נוספים ולהשלים את המכסה תוך שלושה חודשים. לדבריו "יש עוד מהלך שלא פוסלים - רשות האוכלוסין במו"מ עם קמבודיה וזה ייקח חודשיים שלושה לגבש הסכם ולסגור אותו, ונוכל להביא גם מקמבודיה בשילוב עם התאילנדים".
סמנכ"ל גורמי ייצור במשרד החקלאות, ד"ר אסף לוי, אמר כי במשרד החקלאות מקווים שייחתם הסכם עם קמבודיה, נפאל ווייטנאם לגיוס עובדים מממשלה לממשלה, לדבריו "משרד החקלאות תומך בהארכת הזמן כדי לגייס עוד 2,000 עובדים מעסק לעסק. יש שתי התנגדויות לטיוטת המחליטים: האחת טוענת שגיוס מעסק לעסק יפגע בהסכם וביחסים עם המדינות, הטענה השנייה היא שיש מחסנית או יתרה של עובדים מסרי לנקה שמחכים שיגויסו לישראל".
אמיתי הוסיף, כי המודל הרצוי הוא שהחקלאים יגייסו את העובדים המתאימים בארץ המקור שלהם, "עד היום לא הייתה יכולת לקבוע איזה עובדים מגיעים אלינו. ב-5 השנים האחרונות לא הייתה לנו שליטה וקיבלנו חומר אנושי שלא מתאים לחקלאות, גם מתאילנד. לכן אנחנו רוצים לראיין אותם בתאילנד ובקמבודיה".
סגן שר החקלאות, משה אבוטבול, התייחס לדברים ואמר "אנחנו מנסים למצוא כל דרך וכל תהליך. ברגע שתהיה כמות של 70 אלף עובדים תהייה רוויה ולא תהייה התמסחרות בעובדים זרים. אנחנו חייבים את העזרה בדברים האלה". לדבריו היו מקרים שחקלאים החזיקו במכסת עובדים גדולה ואחרים נאנקו עם מעט עובדים. הוא הוסיף כי "ברגע שיהיו עובדים זרים בשפע גם נראה שכל חקלאי מרוצה. הפתרון שלנו טמון בעובדים זרים אז למה להערים קשיים".
היו"ר ביטן אמר שכבר עברה חצי שנה מהמלחמה ונגרמו נזקים לחקלאות ולא יכולים לחזור לשגרה, ושזמנית ניתן לעשות כך וזה תלוי ברשות האוכלוסין. נציגת הלשכה המשפטית של רשות האוכלוסין וההגירה, עו"ד שושנה שטראוס, אמרה: "התחלנו בהסכמים הבילטרליים, שכל עובד נדרש לשלם 10-15 אלף דולר כדי להגיע לפה. היו מציעים לחקלאים ריהוט לסלון בשביל לקחת עובדים וההסכם בין הממשלות פתר את הבעיה הזו ואנחנו עדיין מנסים לטפל בחשש של התאילנדים לשלוח לפה עובדים".
ח"כ ביטן הציע פשרה ואמר "אל תתנו תקופת זמן, תקבעו מכסה - נגיד 10,000 עובדים שיביאו בקשר בין עסק לעסק ותמשיכו לעבוד מול קמבודיה לפתור את כל הבעיה. תנו להם מכסה שהם יכולים להביא ישירות ודברו עם ממשלת תאילנד, שזה פתרון זמני כרגע, ובעוד חודשיים שלושה נשב ונראה מה קורה". נציג מחלקת אמנות במשרד החוץ, עו"ד תובל בן אורי, אמר בתגובה להצעתו של ח"כ ביטן כי הם יבדקו את זה, אך לדבריו "כל משרדי הממשלה התנגדו להבאה מעסק לעסק בפעם האחרונה, יש בעיה עם המדינות האלה, אי-אפשר להגיד להם שאנחנו נביא מהם עובדים והם יעשו מה שאנחנו רוצים". אך ח"כ ביטן ביקש שיפתרו את העניין באופן זמני, וטען שאפשר למצוא פתרונות. נציגת משרד המשפטים, סמדר פרידמן, אמרה כי דרך המלך היא להביא עובדים זרים בהסכמים בילטרליים, וכי ברגע שיהיה צורך ממשי יהיה ניתן לבחון הבאה פרטית עם מגבלת זמן וכמות.

משרד התיירות: "בישורת אחררונה להבאת 2000 עובדים זרים"

לאחר מכן עברה הוועדה לדון במחסור בעובדים זרים בענף התיירות. רמ"ט שר התיירות, מיכאל יצחקוב, הודה למנכ"ל רשות האוכלוסין שנרתם לנושא וגם למשרד האוצר, ואמר כי הם מנסים להגיע לפתרון שיניב פרי, וטען שהנושא דחוף ביותר.
סמנכ"לית מנהל חווית התייר במשרד התיירות, רקפת לוי, אמרה: "אנחנו בישורת האחרונה של הצעת המחליטים, להביא 2000 עובדים זרים במקום הפלשתינים שלא מגיעים. אם תהייה בעיה עם הירדנים נוכל ליצור גמישות וניוד עובדים גם לאילת". היא הוסיפה שבהתאחדות המלונות מעדיפים שיגיעו עובדים ממולדובה וגאורגיה שיודעים לעבוד במלונאות.
ח"כ שלום דנינו פנה אל נציגת משרד המשפטים בעקבות התנגדותם ושאל על מה הם התנגדותם מבוססת ומדוע הם חושבים שהצורך לא דחוף. נציגת משרד המשפטים ענתה שההתעקשות על הסכמים בילטרליים נעשתה לאחר שהמדינה התחייבה לבג"ץ לנסות להביא עובדים זרים בהסכמים בילטרליים, היא הוסיפה כי ניתן להביא עובדים מעסק לעסק אבל זה צריך להיות מתוחם גם במספר וגם בזמן, כמו שהמדינה התחייבה לבג"ץ.
סמנכ"ל משאבי אנוש בהתאחדות המלונות, יואב בכר, אמר שבהתאחדות המלונות ישמחו מאוד שהעובדים הזרים יגיעו כבר לפסח, אך לדבריו "זה כנראה לא מאוד ריאלי, אבל יוני-יולי-אוגוסט זה שיא העונה, ועד סוף יוני אפשר להביא אותם. מרגע שיש החלטת ממשלה הצוות הבין-משרדי נכנס לפעולה וזה דחוף".
ח"כ ביטן סיכם את הדיון בנושא ואמר: "אני מציע שנקבע שאם אין החלטת ממשלה תוך 10 ימים, אז תאשרו טלפונית ותאפשרו לבעלי העסקים לגייס עובדים זרים כמה שיותר מהר".

תאריך:  09/04/2024   |   עודכן:  09/04/2024
+אלמנות צה"ל מפוטרות לאחר השבעה
13:07 09/04/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

משרד הביטחון: החוק אוסר פיטורים בגוף ציבורי  ▪  האלמנה טל אפרת-נחמיאס: "אני נמצאת כאן היום לבקש עזרה מהמדינה שעבורה חן נתן את חייו"  ▪  יו"ר הוועדה פנינה תמנו-שטה דרשה: לתת את כל הסכום המוענק למשפחות שכולות לרכישת רכב צריך כמענק, ולא שחלקו יישאר הלוואה

[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עובדים זרים  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  רקפת לוי / Rakefet Levi  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביטן: לאפשר לבעלי העסקים להביא עובדים זרים בעצמם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
מירב ארד
משרד הביטחון: החוק אוסר פיטורים בגוף ציבורי    האלמנה טל אפרת-נחמיאס: "אני נמצאת כאן היום לבקש עזרה מהמדינה שעבורה חן נתן את חייו"    יו"ר הוועדה פנינה תמנו-שטה דרשה: לתת את כל הסכום המוענק למשפחות שכולות לרכישת רכב צריך כמענק, ולא שחלקו יישאר הלוואה
יפעת גדות
המדענית הראשית במשרד להגנת הסביבה והאגודה הישראלית לאקולוגיה הובילו ועדת מומחים ומומחיות לפיתוח מדד לפגיעּוּת אקלים בישראל    הוועדה אבחנה 130 מדדי רגישות לסיכוני אקלים בישראל בנושאי הסביבה, החברה, הכלכלה, הבריאות והרציפות התפקודית
מירב ארד
נציגת המפונים סיפרה בדמעות: אין לנו לאן ללכת, הבן שלי החליף כבר 3 מסגרות ואני מתביישת להסתכל עליו בעיניים ולהעביר אותו שוב"    סגן החשכ"ל: התקציב אמור להספיק גם לדירה וגם לכלכלה
עידן יוסף
ועדת החוקה דנה בחוקיות צוות חקירת ההדלפות בבית המשפט העליון, שהוקם על-ידי מ"מ נשיא בית המשפט    רוטמן, טוען כי הקמת הצוות נעשתה ללא סמכות חוקית וכי יש חשש לניגוד עניינים מצד שני חברי הצוות, שביקשו באוגוסט להצטרף לעתירת בג"ץ הסבירות    נציגי בית המשפט טוענים כי הקמת הצוות נעשתה במסגרת הסמכות הטבועה של נשיא בית המשפט וכי חברי הצוות נבחרו בשל ניסיונם וכישוריהם
עידן יוסף
תקן הכליאה עומד על 14,500 כלואים, ובפועל יש יותר מ-21,000    בעקבות התנגדות השרים לקיצוץ רוחבי ותקנים ממשרדיהם לטובת מתקני הכליאה, ישיבת הממשלה הופסקה לטובת המו"מ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il