X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
פסיכולוגיה שלמה עומדת מאחורי כל תוכנית, פרסומת או משחק מחשב, בדרך בלתי אמצעית מצליחים להעיר לנו את המוח באמצעות שימוש בצבעים עזים, קולות, מהירות, תנועת אובייקטים ומגוון אפקטים
▪  ▪  ▪
במקום בילוי עם חברים

מחקרים מראים שככול שילדים בגיל הרך רואים יותר טלוויזיה כך גדל הסיכוי שלא יצליחו בבית הספר, יצרכו כמות גדולה יותר של אוכל לא בריא ויסבלו מרמת בריאות לקויה בגיל 10.
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת מישיגן ומונטריאול והוצג לאחרונה בחדשות רשת BBC מציג נתונים לפיהם ילדים בגיל שנתיים רואים טלוויזיה בממוצע של כ-9 שעות בשבוע וילדים בגיל 4 כ-15 שעות בשבוע.
לפי נתוני המחקר, 11% מבני השנתיים ו-23% מבני ארבע רואים יותר מהמקסימום המומלץ של שעתיים ביום. "הגיל הרך היא תקופה קריטית להתפתחות המוח והיווצרות של דפוסי התנהגות. צריכה מופרזת של טלוויזיה תופסת את מקום הפעילויות אשר מפתחות את היכולות של ילדים ומכאן שקצב התפתחות הילד נפגעת".
"מידי יום הורים שואלים אותי על הקשר בין היכולת של הילד לראות טלוויזיה בריכוז גבוה לבין הקושי שלו לשבת מרוכז בהכנת שעורי בית או בכיתה". מסבירה מיכל שפר מיכאלי, מנהלת מרכז "עיגולים של שמחה", המתמחה בטיפול בהפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים ומבוגרים. "זה לא נגמר בהעדפת הטלוויזיה על פני לימודים, אלא חמור מכך, לעיתים, ילדים מעדיפים צפייה בטלוויזיה על פני בילוי עם חברים או בילוי בגן שעשועים". "איך זה יכול להיות?" שואלים ההורים ומייד מסיקים שככול הנראה זה מעיד על עצלנות או חוסר רצינות ויש כאלה שמפליגים במחשבותיהם וחושבים שהילדים עושים להם זאת בכוונה.
טלוויזיה מספקת גירויים "מעניינים"
בטלוויזיה, כמו במשחקי מחשב, הכול קורה במהירות, במקסימום גירויים חושיים. פסיכולוגיה שלמה עומדת מאחורי כל תוכנית, פרסומת או משחק מחשב, בדרך בלתי אמצעית מצליחים להעיר לנו את המוח באמצעות שימוש בצבעים עזים, קולות, מהירות, תנועת אוביקטים ומגוון אפקטים וכך "דואגים" לעורר אצלנו תחושת רעב וצמא והמוח אף משחרר הורמונים בהתאם ונשאר ערני וממוקד. זוהי בעצם הסיבה לכך שלעתים, ילדים מרוכזים טוב יותר מול הטלוויזיה מאשר מול שיעורי הבית.
הילדים שלנו היום, יותר מבעבר, מרבים לצפות בטלוויזיה ולשחק משחקי מחשב. בשלב זה לא נתייחס לתכנים שגם להם השפעה לא מבוטלת, אלא נתמקד רק בעובדה שילדים כיום מורגלים לתפקוד מוטורי מהיר, לתגובות קוגניטיביות מהירות, וזקוקים לגירויים אין סופיים על-מנת שהחוויה תהייה מעניינת.
"זה נכון שלטלוויזיה יש השפעות רבות על התפקוד של הילדים מאחר שזה מעצים אצלם את הפער בין החוויות, בין מונוטוני ומשעמם למרגש ומעניין. הפתרון הוא הצבת גבולות בכל הקשור למינון הצפייה בטלוויזיה וכן יצירת עניין באופן אקטיבי תוך מעורבות מלאה של ההורה בפעילויות אחרות, החל ממשחקי קופסא לכל המשפחה ועד לבילוי משותף בגן השעשועים. זמן איכות עם הילדים, בו אנו לוקחים חלק פעיל הופך את הפעילות למעניינת יותר עבור הילד ואפקטיבית ברמת הלמידה.
באשר ליכולת הריכוז של ילדים במסגרת הכנת שיעורי בית, או במסגרת הלימודית מדובר באותה בעיה הנעוצה בין היתר באופן העברת התכנים. הבעיה היא שבמקרים רבים, ילדים, תוך זמן קצר משתעממים מחוויית הלימוד ופה טמון הפער שיוצר את הקושי שלהם לתפקד בכיתה מול תכנים מונוטוניים של מערכת החינוך". חשוב לזכור כי "למידה היא החוויה וכל השאר הוא רק מידע" (אלברט איינשטיין). ידוע שהדרך בה מלמדים היא החשובה ומשפיעה לטווח הארוך.
היכולת של ילדי קשב להתרכז מול הטלוויזיה
"לרוב האנשים סביבנו יכולת ריכוז ממוצעת וכן יכולת לשנות את רמת הקשב הנדרשת מרגע לרגע ללא קושי במעבר בין גירוי לגירוי. אצל ילדי קשב הדבר שונה. ילדי קשב וריכוז הם בעלי נטייה לקשב סלקטיבי, הם מתרכזים טוב במה שמעניין אותם ואז כמובן יש להם ריכוז מעולה, יותר טוב מאשר לילדים בגילם (זו הסיבה שבגללה קשה לנתק אותם מהטלוויזיה, משחקי מחשב וכד'), אך אם משהו לא מעניין אותם הם לא מצליחים להתרכז כלל".
חוקרים גילו שאצל ילדי קשב רמת הפעילות בחלק הקדמי של המוח נמוכה מאשר במוחם של ילדים בגילם שאין להם הפרעת קשב. המוח של ילד קשב מתפזר ומתרכז שוב ושוב ולכן רמת הקשב אינה עקבית וקשה לשמור עליה לאורך זמן.
גירוי מונוטוני, שעורי בית או התעסקות בנושא לא מעניין "עוזר" למוח להירדם, (תת פעילות כפי שציינו) ולכן ילדים אלו זקוקים ל"זיקוקי דינור" להעיר את המוח בכדי לגרום לו לחזור לפעילות מיטבית ולאורך זמן. הפתרון הוא לאו-דווקא תרופתי, אלא שילוב ויצירת עניין. "לדעת ליצור חוויה לימודית שמשלבת תרגילים/גירויים מעוררי חושים על-מנת להשאיר את המוח ערני ולאורך זמן. מניסיון זה עובד".

הכותבת היא מייסדת ומנכ"ל "עיגולים של שמחה", מרכז המתמחה בייעוץ, אבחון וטיפול בקשיי תפקוד ולמידה בקרב ילדים ומבוגרים.
תאריך:  05/09/2010   |   עודכן:  06/09/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טלוויזיה - מרתקת, שיעורי בית - משעממים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הרצל ובלפור חקק
הרצל ובלפור חקק נפגשים עם אסתר קל, המזכירה המיתולוגית של עיתון הילדים "הארץ שלנו" משנות החמישים
מיכל שפר-מיכאלי
זמן מציב לנו גבולות ויוצר סדר, הוא מאפשר רמה של שליטה מסוימת בהתרחשויות, בתכנון מוקדם ובתקשורת בריאה    זמן גורם לדברים להתקיים ולהסתנכרן, אבל למרות שהוא אינסופי אנו צריכים לנהל אותו
שלמה פישר
המודל ה'רפובליקני', המחזק לכאורה את זהותה היהודית של מדינת ישראל, טומן בחובו גם טוטאליות חילונית ואפליה, שקיבלו ביטוי מובהק במשטר המפא"יניקי של ישראל הצעירה. אימוץ אוטומטי של הקולקטיב הוא בחירה דתית גרועה
תמי קרן
יום כיפור מתקרב ואם אתם עדיין מתלבטים ממי וכיצד לבקש סליחה, הרשו לנו להציע לכם כמה דרכים לא שגרתיות להתכונן ליום הקדוש ביותר בעם היהודי באהבה ובקבלה שלמה
ענבל בר-און
ניצולי השואה עלו לכותרות תודות ליחסם המחפיר של פקידי משרד האוצר כלפיהם, ליד הקמוצה ולבירורקרטיה הנוקשה, שכמו ממתינה שהניצולים האחרונים יתיאשו, או ימותו, טרם יעלה סיפק בידיהם לממש את זכויותיהם    ומה הכנסת ה - 18 עשתה בנדון?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il