X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
צבא השיטור הפלשתיני במסדר [צילום: פלאש 90]
צבא הרפאים ממשיך לגדול
ארה"ב מעניקה מימון נדיב להקמתם של גדודים שאמורים להיות 'המשטרה הפלשתינית - הדור הבא'. הידיעות המעורפלות המגיעות ממחנות האימונים מעלות חששות כבדים באשר לאופיים של הגדודים הללו, והמטרות שכנגדן יפנו את נשקם
סיור שגרתי [צילום: פלאש 90]

בהסכמי אוסלו נאמר שכוח השיטור הפלשתיני בשטחי יהודה ושומרון לא יעלה בכל מקרה על 12 אלף איש. למרות זאת, הדוח האמריקני מספר על הקמתו ואימונו של גוף פלשתיני בן 23 אלף לוחמים, ואף מודיע שהכוח הזה יגדל בעתיד הקרוב. בכמה? כאן הדוח לא מספק מספרים מדויקים

בשעה שנתניהו מפזר הצהרות על "לחשוב מחוץ לקופסה" ועל "פשרה היסטורית עם שכנינו הפלשתינים", גם הוא יודע היטב שבסופו של דבר מטרת הפגישות היא חתימת חוזה בין צדדים. וכמו בכל חוזה, גם כאן צריך לקרוא את האותיות הקטנות, ובפרט אם הן כתובות באנגלית.
כמה מאותן אותיות קטנות ניתן למצוא בדוח תקופתי שפרסם לאחרונה המשרד לביקורת הממשלה - זרוע המחקר והביקורת של הקונגרס האמריקני - ובו נסקרה בפירוט התקדמות המשא-ומתן לשלום בין ישראל לפלשתינים. מכיוון שהרפתקאות השלום המזרח-תיכוניות ממומנות בנדיבות מכיסו של משלם המיסים האמריקני, ומכיוון שמעבר לים מתקיימת תרבות של דיווח קפדני לאזרח על הנעשה בכספו, יכול כל מאן דבעי לגלוש לאתר האינטרנט של המשרד ולבדוק את סעיפי ההוצאות. בין היתר הוא יכול לגלות כמה דולרים השקיעה ממשלת ארה"ב בהכשרתה של המשטרה הפלשתינית בשלוש השנים האחרונות. 392 מיליון היא התשובה הנכונה.
המשטרה הנזכרת עברה כמה גלגולים מאז ימי אוסלו העליזים, אז נוסדה כזכור על-מנת לטפל בטרור הפלשתיני "בלי בג"צ ובלי בצלם". מבצע 'חומת מגן' ב-2002 וההשתלטות המחודשת של צה"ל על שטחי יהודה ושומרון בעקבות מלחמת אוסלו/אינתיפאדת אל-אקצה, הביאו לסיומה בפועל של השליטה הביטחונית הפלשתינית בשטחים שהועמדו לרשותה מלכתחילה. מפת הדרכים - החוליה הבאה בשרשרת ההסכמים בין ישראל לפלשתינים - כללה לפיכך פסקה בדבר "פירוק שירותי הביטחון הפלשתינים והקמת ארגונים חדשים ויעילים", שיפסיקו את "הטרור, האלימות וההסתה" בשטחי הרשות. להגשמת מטרה זו הגיע לאזורנו ב-2005 לוטננט-גנרל (אל"מ) קית' דייטון, "המתאם הביטחוני האמריקני בין ישראל לרשות" בתפקידו הרשמי, ובפועל מי שאמור להקים מחדש ולאמן את כוחות הביטחון הפלשתינים. בהמשך התבקש דייטון על-ידי מפקדיו להאריך את כהונתו שוב ושוב, וכך משימתו בת השנה התארכה לחמש שנים תמימות (בקרוב יחליף אותו קצין אמריקני אחר, גנרל מייקל מולר).
עד כה השלים המתאם הביטחוני את הקמתם של חמישה גדודים פלשתינים, שאומנו בירדן, ובעתיד מתוכננים לקום שלושה גדודים נוספים. על-אף שכוחות הביטחון הללו - שכבר זכו לכינוי "הצבא של דייטון" - הפגינו חוסר יכולת מוחלט לעצור את השתלטות חמאס על רצועת עזה לפני כשלוש שנים, הם זוכים ליחס חם מהתקשורת הישראלית. זו זקפה לזכותם בכמה הזדמנויות את השקט הביטחוני היחסי בערי יהודה ושומרון בתקופה האחרונה.

השריוניות בדרך
שוטר פלשתיני בחברון [צילום: פלאש 90]

בדוח מסופר שהגדודים עברו טירונות "בסיסית" בת 20 שבועות - ארוכה יותר מטירונות של חייל חי"ר או מהכשרתו של שוטר בשירות חובה בצה"ל. אם לשפוט לפי ההצלחות של חמאס בביצוע פיגועי ירי בזה אחר זה עם תחילת השיחות בוושינגטון, קשה לצפות מ"הצבא של דייטון" לישועה

עיון בדוח האמריקני, שהתפרסם במאי השנה, מעלה את השאלה האם ארה"ב אינה מאמנת ומממנת לנגד עינינו את כוחות האויב, שיפעלו נגד צה"ל בסבב האלים הבא. שאלה נוספת היא עד כמה תוכל המשטרה הפלשתינית החדשה לשמר את שלטון פת"ח ולדכא את האופוזיציה החמאסית. הרגעת חששות אלו בדיוק מתנוססת בראש המסמך כאחת ממטרותיו העיקריות של הפרויקט כולו, אך נראה שהוא אינו עומד במשימה.
מחבר הדוח פותח אותו בהצהרה, שעליה הוא חוזר כמה פעמים בהמשך: על-אף השיפור הביטחוני הניכר בכמה אזורים, המתאם דייטון טרם הצליח ליצור "אינדיקטורים ברורים, מדידים ומבוססי תוצאה" שעל פיהם יוכל להעריך את הצלחת הפרויקט. במילים פשוטות, לאחר חמש שנים ומאות מיליוני דולרים, התשובה לשאלות הנזכרות לעיל היא "אנחנו לא יודעים".
ישנם דברים שדווקא אפשר לדעת. למשל, שהמשטרה הפלשתינית שהוקמה גדולה בהרבה מזו שסוכם עליה. בהסכמי אוסלו נאמר שכוח השיטור הפלשתיני בשטחי יהודה ושומרון לא יעלה בכל מקרה על 12 אלף איש. המספר הזה אמור היה לכלול את כל ענפיו השונים של הביטחון הפלשתיני - המשטרה האזרחית, הביטחון המסכל, משמר הנשיא, שירותי החירום וההצלה וכוחות המודיעין. למרות זאת, הדוח האמריקני מספר על הקמתו ואימונו של גוף פלשתיני בן 23 אלף לוחמים, ואף מודיע שהכוח הזה יגדל בעתיד הקרוב. בכמה? כאן הדוח לא מספק מספרים מדויקים. מדובר בו על בניית עשרה גדודים סך הכול, ועל כוח שבנייתו תימשך "עד שיגיע לגודל המתאים". אם ניתן להסיק מגודל התקציב שמבקש המתאם לשנה הקרובה ביחס לתקציב שכבר קיבל, נראה שהכוח עומד לגדול ולהתעצם באופן משמעותי: הסכום המבוקש לשנה הקרובה עומד על 150 מיליון דולר. בהערת שוליים מוסר מחבר המסמך שכדי להגיע לסכום האמור הוא נצרך לקצץ (!) ברשימת מקבלי המשכורות מהרשות הפלשתינית, שהתנפחה לה, בלי ששמנו לב, לכ-87 אלף איש, חלקם פעילים ואחרים בדימוס.
אלו מין כוחות הקים גנרל דייטון בירדן? בדוח מסופר שהגדודים שכבר הוקמו עברו טירונות "בסיסית" בת 20 שבועות - ארוכה יותר מטירונות של חייל חי"ר או מהכשרתו של שוטר בשירות חובה בצה"ל. המסמך אינו מגלה לנו מהן היכולות הצבאיות של הכוח בעת פקודה, אך מדגיש שהן "מתחת ליכולת צבאית של ממש". אם לשפוט לפי ההצלחות של חמאס בביצוע פיגועי ירי בזה אחר זה עם תחילת השיחות בוושינגטון, קשה לצפות מ"הצבא של דייטון" לישועה.
בדוח מצוין גם החימוש הפלשתיני שארה"ב מממנת - חימוש "לא קטלני" בהגדרתו. עם זאת, יש לזכור שהמסמך האמור עוסק רק בסיוע האמריקני הניתן דרך משרד המתאם, ושארה"ב היא לא התורמת היחידה לכוח הפלשתיני החמוש. רק לפני חודשיים בישר שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב שארצו תעביר לרשות הפלשתינית 50 שריוניות, לאחר שבמשך שנתיים מנעה ישראל את העברתן. את ההחלטה העקרונית לאפשר העברה של השריוניות קיבלה ממשלת אולמרט במארס 2008, אך כאמור עיכבה את הביצוע, ורק כעת, תחת ממשלת נתניהו, יקבלו הפלשתינים את כלי הרכב המיוחלים. וזה מה שהיה ליו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו לומר על ההחלטה העקרונית: "רעיון עוועים... הנשק הזה יופנה נגדנו, נגד חיילי צה"ל, והרבה יותר מוקדם ממה שחושבים". מאז, כזכור, היו בחירות, ודברים שרואים מוושינגטון לא רואים מספסלי האופוזיציה.

עניין של הגדרה
אורית סטרוק [צילום: פלאש 90]

בדוח מצוין שהחימוש הפלשתיני שארה"ב מממנת "לא קטלני" בהגדרתו. עם זאת, יש לזכור שארה"ב היא לא התורמת היחידה לכוח הפלשתיני החמוש. רק לפני חודשיים בישר שר החוץ הרוסי שארצו תעביר לרשות הפלשתינית 50 שריוניות, לאחר שבמשך שנתיים מנעה ישראל את העברתן

אורית סטרוק, יו"ר ארגון 'זכויות האדם ביש"ע', סבורה שהמסמכים שמפרסם המבקר האמריקני מהווים סיבה מוחשית לדאגה. "התקשורת לא עוסקת בנושאים האלה, כי זה לא מתאים לה", אומרת סטרוק. "ארה"ב היא מגדולי התורמים לרשות הפלשתינית, רק ב-2008 היא העבירה לפלשתינים 575 מיליון דולר דרך קרנות וגופים שונים כמו אונר"א, סוכנות הסעד המיוחדת של האו"ם לפליטים פלשתינים. הם אמורים לפקח על הכסף שלא יגיע לארגוני טרור, אבל מי שקורא את מסמכי הביקורת הפנימיים שלהם רואה שהם בעצמם מודים שהפיקוח הזה לא מספיק. אחד הדוחות האמריקניים שעוסק בפיקוח על אונר"א אומר שסוכנות האו"ם הסכימה לא לתקצב אנשים שהיו מעורבים בטרור, אבל מחלקת המדינה עוד לא גיבשה את הקריטריונים של 'מעורבות בטרור'. כשאתה בודק את הקריטריונים של אונר"א אתה רואה שהם מצאו דרך קלה להמשיך לקבל תרומות מארה"ב - הם פשוט לא מגדירים את חמאס וחיזבאללה כארגוני טרור".
את טוענת שיש התעלמות מכוונת מהנתונים האלה בממשלה ובתקשורת?
"בהחלט. איפה שמעת שמדברים על זה? מישהו מזכיר את העובדה שעל-פי מפת הדרכים, הרשות הפלשתינית מחויבת לפרק את תשתיות הטרור בעזה? הרי את ההסכם הזה חתמנו לפני שחמאס השתלט על עזה. אז עכשיו אנחנו מדברים עם אבו-מאזן, עושים לו מחוות, הקפאה וכו' תמורת שקט או אי-טרור ביו"ש בלבד, כלומר חצי ממה שהרשות הייתה אמורה לתת לנו.
"בעזה כבר נתנו הכול ויותר מהכול. אבל בכל הדיבורים על השיחות בוושינגטון, שמעת מישהו מתייחס לנושא עזה? מישהו מהשרים? מישהו בחדשות? זאת הרי הסכנה הביטחונית העיקרית שלנו, אז איזה סכסוך בדיוק הולכים לפתור? ואם מפת הדרכים מחייבת אותנו, למה היא לא מחייבת את הפלשתינים?"

פורסם במקור: יומן, מקור ראשון
תאריך:  05/10/2010   |   עודכן:  05/10/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
צבא הרפאים ממשיך לגדול
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
Assessment_of_US_Military_Aid_
דוד בדין  |  5/10/10 22:57
2
תוסיפו לזה את הנשק שנאגר
אצל 'ערביי ישראל'  |  5/10/10 23:02
3
חייבר חייבר יא יהוד ל"ת
הזקן מנהריים  |  6/10/10 12:10
4
השמאל צריך עוד כמה מאות הרוגים
יובל888  |  6/10/10 13:48
5
תגובה נוכח התמלילים הנחשפים
צנחן  |  6/10/10 17:02
6
המדינה נכנעת לטירור הפלשתיני ל"ת
השק יופנה כלפינו  |  6/10/10 18:08
7
ערבים רוצים להשמיד יהודים.  ל"ת
ביבי עוזר לערבים!  |  6/10/10 21:05
8
חלמאות פושעת של מנהיגנו-צבא טר ל"ת
דניאל סבלדי  |  6/10/10 21:38
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלונה בידר
גברברי "מחוברים" אולי אומרים ועושים שטויות, אבל זה לא מצדיק את הדרך שבה מתנהגות הנשים שלצדם - זועפות, כעוסות, קרות ולא סימפטיות. האם מדובר במניפולציות עריכה, או שמא עמוק בפנים, כולנו בעצם כאלו?
מורן שריר
הסרט התיעודי על התמודדותו של הקומיקאי ספי ריבלין עם מחלת הסרטן הצליח לסחוף, לרגש ובעיקר לצייר את ריבלין כאדם מקסים ושובה לב שלא זקוק לטיפה של רחמים
ענבל בר-און
חוק איסור לשון הרע אינו מספק הגנה מספקת על שמן הטוב של הבריות    יש ונפגע נותר חסר הגנה    הכנסת ה-18 העלתה שורה של הצעות חוק שנועדו לסתום את הפרצות
מחלקה ראשונה
לקראת החזרה ללימודים ולאוניברסיטה, סטודנטים רבים מחפשים פתרונות לשדרוג הבית או הדירה השכורה, אך עם זאת - לחסוך בהוצאות, עד כמה שניתן כמובן
עו"ד יאיר סקלסקי
על-אף הסיכונים הכרוכים בביצוע ברית המילה ועל-אף שרוב מוחלט של הבריתות אינן מבוצעות על-ידי רופאים, זוכה ברית המילה ללגיטימיות ברוב חלקי העם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il