X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כשיהודית רביץ ואחיה יעקב היו ילדים, הטרנזיסטור המשפחתי לא הפסיק להשמיע באוזניהם שירי ארץ-ישראל. שנים רבות אחר כך פרצו החוצה הזכרונות המוזיקליים הללו ב'בשירים מהבית', אלבומם
המשותף, שחגג השבוע את הגיעו למעמד של תקליט זהב האירוע יצוין בשני מופעים של השניים בשישי, ב"צוותא", במסגרת פסטיבל תל אביב למוזיקה
▪  ▪  ▪
כבר מקליטים את האלבום הבא. יהודית ויעקב רביץ [צילום: יעקב בר-און]
מחוץ לחדר, בטרנזיסטור מצופה עור חום, נשמעו שירים עבריים לקולות מכסחת הדשא של אבא וזמזומה של אימא שהצטרפה לפזמונים החוזרים. יקוב ואני התעלמנו מהתרבות ההיא ודבקנו בדרכנו החתרנית...

"סרג'נט פפר', 'בלאק סאבאט', 'לד זפלין' ואלביס גרו אצלנו במשעול שנונית 45", יהודית רביץ מעבירה אותנו כבמטה קסם לילדותה בבאר-שבע בהקדמה ל"שירים מהבית", האלבום החדש שהיא חולקת באהבה עם אחיה, יעקב. "יקוב, אחי הגדול, הביא את העולם המופלא של המוזיקה ההיא לחדר הקטן שחלקנו בילדותנו. הוא הוציא את האקורדים וניגן בול את כל הסולואים. אני הערצתי כל תו וניסיתי לחקות אותו בכל שנייה שהפקיר את הגיטרה על המיטה.
"מחוץ לחדר, בטרנזיסטור מצופה עור חום, נשמעו שירים עבריים לקולות מכסחת הדשא של אבא וזמזומה של אימא שהצטרפה לפזמונים החוזרים. יקוב ואני התעלמנו מהתרבות ההיא ודבקנו בדרכנו החתרנית...
"...ברגע סנטימנטלי אחד ישבנו יקוב ואני, כשאני קוריסטים מקשישים, נזכרנו בשירי יום שישי אחרי הצהריים וגילינו שהוא יודע את כל האקורדים ואני שרה בול את כל המילים. בפסח האחרון הקלטנו באולפן הביתי שלי תוך שלושה ימים נעימים להפליא את כל השירים שבאלבום..."
אבא, יהושע רביץ, זה מכבר איננו. כאלה הם החיים. לא זכה. לעומת זאת, אמה רביץ, אמה של אחת הזמרות האהובות ביותר בארץ, רוותה שלשום הרבה נחת. היא עשתה כל הדרך מבאר-שבע כדי להתכבד לראשונה בחייה במה שבתה המפורסמת זכתה פעמים רבות בקריירה המפוארת שלה – תקליט-זהב של כבוד. זה היה הרגע המרגש באירוע ב"ננה בר", בנוה-צדק, תל אביב, שבו נחוג ההישג המפתיע של אלבום הרביצים, שלאחר מכירת מעל 20 אלף אלבומים בחודש הוכתר כ"תקליט-זהב".
בתום האירוע מתפתחת בינינו שיחה קלילה. לדבריהם, האלבום המינורי הזה, שבו יודית מפליאה להשמיע גרסות-כיסוי לשירי-עבר אהובים בליווי הגיטרה של אחיה בלבד, נרקם מאליו. הגברת הראשונה של הרוק הישראלי רכשה אולפן ביתי, האח המסור בא להתקין והשירים קלחו.
"אין אצלנו לשבת בשקט", כך יודית. "שעה שיקוב שיחק עם הכפתורים שרנו שיר ישן ועוד שיר ישן. מזה צמח אלבום".

הגיע הזמן להתמרכז

אם להתחבר לילדותכם, במשעול שנונית 45 בבאר-שבע, אני מזהה כאן תהליך של מרד והשלמה; האמנם?
"זה ממש היה ככה, בלי שנתכוון. בדיוק כמו שאנחנו כותבים בהקדמה בחוברת המילים. מעין מאבק בין הפטפון בחדר שלנו לבין הטרנזיסטור עם העור החום מחוצה לו. עכשיו הטרנזיסטור ניצח".
יקוב: "אני אכן הייתי כל הזמן עם המוזיקה מבחוץ שאהבנו, אבל האוזן הייתה גם במה שמעבר לדלת. לכן, היה כל-כך להתחבר לשירים האלה".
אם יודית כל הזמן בקדמת הבמה, לא חבל לך שהסתתרת עד עכשיו עם הגיטרה בבאר-שבע?
"אין חבל. כך אהבתי את זה. נהניתי ללמד אחרים לנגן בגיטרה".
דומה שמי שאשמים במהלך חייך הם אנשי להקת ..."לד זפלין".
"גם אם הם אשמים, כבר אין את מי להאשים. כשהגיע תורי להתגייס, יכולתי להשתלב עם הגיטרה בלהקה צבאית. כן, כמו יודית כמה שנים אחר-כך. אבל בלהקות הצבאיות לא שרו 'לד זפלין' ודברים כאלה. אז פניתי לי למסלול אחר. זה קרה ככה. זה הגורל".
תמורות מהותיות מסתמנות אצל רביץ האח. מי שהיה כל השנים אושיה באר-שבעית, פורש כנפיים למרכז. הוא, בן 59, חמש שנים מעל אחותו, סב לשלושה נכדים, פתח לפני חצי שנה סטודיו בתל אביב, שבו הוא מלמד גיטרה, בנוסף לסטודיו בתחנת האם בנגב.
בקרוב יגיד שלום לבאר-שבע שלו ויתנחל בעיר הגדולה, קרוב לאחות האהובה, שחזרה אליה לפני ארבע שנים מביתה השכור בכפר-שמריהו.
ואימא אמה?
"היא תעבור איתנו", שניהם אומרים פה אחד.
וההסבר למהלך?
יודית: "הסטודיו של יקוב בתל אביב תופס תאוצה. הילדים שלו גדלו. הוא כבר סבא'לה. נראה לי שבעקבות הפרויקט המשותף שלנו, המעבר שלו מתבקש מאליו".
מה המהלך הבא שלך?
"להמשיך לחיות. להמשיך לכתוב. להמשיך להופיע. בדרך יופיע אלבום שלי. וגם יהיה עוד אלבום עם יקוב. הרי נשאר הרבה חומר בחוץ. ושירים שכבר הקלטתי ברוח זו, כמו 'עין-גדי".
יהיה עוד אלבום, יקוב?
"איזו שאלה. מילה של שנינו. כבר מקליטים".
יודית: "בעקבות האלבום, אנחנו יוצאים לראשונה לסיבוב הופעות, מתוגברים בנגנים עדי רנרט ואורי מיילס. הבכורה בשישי, בצוותא, תל אביב, במסגרת פסטיבל תל אביב למוזיקה ובמופע נוסף שם בערב".
ואימא אמה?
"אני אוהבת לשמוע את השירים", היא אומרת אשר עם לבה, "אבל במיוחד אני אוהבת לראות אותם ביחד".
מילה של אימא.

לא טריק מסחרי

מפתיע שעד כה לא היה שיתוף-פעולה מקצועי בינה לבין מי שהנחיל לה את יסודות הנגינה בגיטרה. "זה לא הסתדר", טוען יקוב. "כל אחד היה עסוק בשלו – יודית בקריירה; אני בהוראת נגינה בגיטרה. פתאום התפנינו זה לזו ואם יש אולפן, למה לא לנצל אותו?"
יודית: "למעשה, התפנינו פיזית ונפשית לאחר כל המסעות שעברנו. בסופו של דבר, גם בלי קשר למוזיקה, תמיד חוזרים למשפחה. לא רק שיש בינינו כל השנים קשר חם, אלא שזה יתרון בשבילנו שגם המוזיקה מחברת אותנו".
ומהיכן המתכונת הזאת, של שירה בליווי גיטרה בלבד?
"זאת אני, אין לי בעיה ללכת עם הראש בקיר. כך רציתי שזה יהיה. כך זה נהיה. אין כאן שום טריק מסחרי. הגענו לאלבום מתוך היכרות ממושכת עם השירים, שישבו עמוק בתוכנו. זה לא משהו מלאכותי. האמת מדברת באלבום הזה".
תסכימי שזה בניגוד לכל האלקטרוניקה והדציבלים, המשתלטים על הבמות.
"אף פעם לא פעלתי לפי מה שהולך. אני תמיד הולכת נגד הזרם. תמיד חיפשתי את המטבע מתחת לפנס. לפעמים המערכת סביבי משקשקת בגלל זה. כן, גם הפעם. מה, רק עם גיטרה? אולי תוסיפי עוד כלי? אני מודה שלשנייה הצליחו להוריד לי את הביטחון. אבל טוב שיש שניים. יקוב חיזק אותי. תראי שיצא מדהים, הבטיח".
רוב הקריירה שלך אנחנו מכירים אותך כזמרת יוצרת, עובדה הזוכה בימים אלה למשנה תוקף ב"ציפור האש", ספר פזמוניה של שמרית אור, שבו את מופיעה עם עשרה לחנים, שנייה לקובי אשרת בלבד. פתאום את שמה את היוצרת שבך בצד ומצדיעה ללחני אחרים.
"זה לא פתאום. כנראה, גם צריך איזושהי ענווה בדברים האלה. הרי יש יוצרים שעליהם גדלנו. אני מרגישה חובה להפיץ את הקלאסיקות האלה. אם ללכת קצת אחורה, אז אין סיבה שזה יהיה רק ל'ביטלס' ודומיהם ולא משלנו".
ובעשותך כן, את מורידה הילוך מפעילותך כיוצרת?
"בפירוש. הרגשתי בתור אמן בכיר, אם מותר לי לומר ככה, שהגיע הזמן לעשות כמעשה ג'וני קש, לקחת שירים שאני מחשיבה כשירי-עם ישראלים ולהחזיר אותם לתודעה. אני עושה את זה כפי שכמלחינה הייתי רוצה שיעשו עם השירים שלי".
מה הנחה אתכם בבחירת השירים, ביניהם "שני שושנים", "פרח הלילך" ו"אור"?
יקוב: "אהבה, זה מה שהנחה אותנו. הלכנו רק לפי הלב".
יודית: "השירים לא נבחרו לפי איזשהו קו היסטורי או לפי נושאים, נגיד. כמו במשחק כזה זרקנו לחלל האוויר שמות של שירים. תגידי סולם, אמר. הבאתי סולם. יקוב ישר ניגן את האקורדים ושרתי. זה היה כמו בפינג-פונג. סוג של שעשוע".

פורסם במקור: מקור ראשון
תאריך:  20/10/2010   |   עודכן:  20/10/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים נוי
המחזה "רביזור" מאת ניקולאי גוגול, המועלה בבכורה בתיאטרון גשר - הוא הפקה משובחת, שזורה ברעיונות בימוי ותפאורה מבריקים וכולו שיר הלל וחגיגה לעיניים לאחת ההצגות הידועות ביותר, שהועלו פעמים רבות בעבר בישראל    ההפקה הנוכחית מענגת, מלוהקת בידי צוות שחקנים מוכשר ואין ספק שאפילו גוגול היה מסיר בפניה את הכובע
מחלקה ראשונה
הקיץ שנאסף והחורף שבפתח מזמנים לא רק שינויי מזג אוויר אלא גם הזדמנות    להלביש מחדש את הבית ולערוך שינויים עיצוביים
מתן אברמוביץ'
המטה למאבק בסחר בנשים החליט לנקוט בצעד מחאה חריף, במטרה לקדם הצעת חוק שתפליל את מי שמשתמש בשירותי זנות    השיטה - מיצג מחאה אמנותי בו עומדות נשים בחלון ראווה, כפריטים העומדים למכירה
פרופ' מנשה זערור, ד"ר אילנה שלזינגר
טיפול מתקדם (DBS) למחלת פרקינסון, משפר באופן משמעותי את תסמיני המחלה    באמצעות השתלת אלקטרודה חשמלית במוח וחיבורה לנוירוסטימולטור, מצליחים חולי פרקינסון עם הפרעות תנועה קשות, לבצע פעולות שלפני כן נחשבו למשימות בלתי אפשריות    לקראת כינוס ה-DBS הבינלאומי - השקת מרכז למדעי העצב הקליניים בקריה הרפואית רמב"ם
אריאל שנבל
15 שנים חלפו מאז רצח רבין    האם אתם זוכרים את רבין?    האם אתם זוכרים אותו כראוי?    שמונה שאלות בלבד ותוכלו לדעת את התשובה
רשימות נוספות
שואלים את אדוארד  /  אדוארד אטלר
שואלים את אדוארד  /  אדוארד אטלר
לא אקטואלי  /  עדי ארבל
בעד הנגד: "בילאדי, בילאדי" מול מצודת זאב  /  דוד מרחב
עונש חינוכי  /  חגית ששר
ותודה לאבו-מאזן  /  אורי אליצור
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il