X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מסתבר שטבלייה שלמה של שוקולד פרה בתוך חצי פיתה זה מראה נפוץ למדי בתיק האוכל של ילדי ישראל הסכנות והמלצות
▪  ▪  ▪
מה לשים בסנדביץ'? [צילום: פלאש 90]

כשבני הצעיר היה בכיתה א', לפני לא מעט שנים, נהגתי להכין לו סנדביצ'ים לבית הספר לחם מקמח מלא בתוספת ירקות ונבטים והוא היה חוזר הביתה בוכה, לפעמים מחזיר את הכריך ולפעמים מספר שהחליף אותו עם ילד אחר. כאשר ביררתי מה הבעיה עם הסנדביץ', הוא טען שהילדים צוחקים עליו, כי הם מביאים מהבית פיתה ובתוכה מכניסים טבלת שוקולד שלמה. הבנתם נכון! טבלת שוקולד.
לא האמנתי למשמע אוזניי ובאתי לביקור פתע בבית הספר ואכן ראיתי שהילדים מוציאים פיתות עם טבלת שוקולד שלמה בפנים או שוקולד למריחה. בהיותי תזונאית, כינסתי את כל ההורים לשיחה על בריאות הילדים ומה אפשר לשים בתוך הכריך שאנו שולחים עם ילדינו.
היות והילדים ברובם לא אוכלים בבוקר כלום, כי הם לא מספיקים או לא רוצים, לארוחת עשר ישנה חשיבות רבה. בל נשכח שהארוחה אמורה לספק רכיבי מזון חיוניים שישאירו את הילד ערני ומרוכז.
שפרו את הרגלי התזונה
שנת הלימודים החדשה היא הזדמנות לשפר את הרגלי התזונה של ילדינו ולדאוג למאכלים בריאים ומזינים. האחריות על כך מוטלת עלינו ההורים. מחקרים הראו שילדים שאוכלים ארוחת בוקר מזינה, יהיו הרבה יותר מרוכזים וערניים בשעות הלימודים. לצורך זה, אנו צריכים לייצר ארוחות מגרות ומעוררות תיאבון. לכן דרושה יצירתיות ולכנות את הכריכים בשמות מתוכניות טלוויזיה אהובות.
שתפו את הילדים והעלו איתם ביחד רעיונות לכריכים ומאכלים שהם היו שמחים לקחת לבית הספר. ילדים אוהבים קביעות ושגרה ולכן אפשר לקבוע תפריט שבועי.
למדתי מתוך ניסיוני, בבית הפרטי שלי, שהכל עניין של חשיפה. ברגע שחושפים את הילד למרכיבי מזון שונים ולטעמים מגוונים, הוא פתוח יותר לנסות. בכלל, צריך לתת דוגמה אישית (ההורים). תאכלו איתם הרבה ירקות, פירות ודגנים מלאים, זה מה שהילד יראה בבית וכך יתרגל לאכול אותם.
  • לחם או לחמנייה מחיטה מלאה + חומוס או טחינה + טונה + עגבניות שרי בקופסא קטנה בצד;
  • לחם או לחמנייה מחיטה מלאה + אבוקדו או חביתה או ביצה קשה;
  • לחם או לחמנייה מחיטה מלאה + גבינת קוטג' + מלפפון;
  • פעם בשבוע אפשר כריך עם חלבה או חמאת בוטנים או חמאת שקדים;
  • פיתה מקמח מלא + גבינה + זיתים + רצועות גזר, גמבה ומלפפון;
  • פיתה מקמח מלא + טחינה וסילאן.
  • בנוסף, לשים בקופסא (כדי למנוע מעיכה) תפוח, בננה, אגס...
היום, כשהילדים לומדים ימים ארוכים, צריך לצייד אותם ביותר מכריך ולכן, אפשר להוסיף פירות יבשים, אגוזים ושקדים למיניהם, חטיפי בריאות או גרנולה (שאפשר להכין בבית עם הילדים).

אופציות נוספות

אפשר להשביח את הכריך בממרח פסטו או טפנד זיתים ואז לשים גבינה בולגרית וכמובן ירקות. ניתן להשיג כיום טורטיות מקמח מלא ואותן ניתן למלא ברצועות חזה עוף או דג סלומון מעושן או רוסטביף + עלי בייבי, נבטים וחרדל.
מדי פעם אפשר לעשות כריך בשתי קומות. בקומה הראשונה, פסטרמה דלת שומן על מצע של ירקות ירוקים וחרדל ובקומה השנייה, למרוח טחינה או חומוס בתוספת עגבנייה ומלפפון.
העיקר זכרו, בבוקר אנו קמים נטולי אנרגיה, אחרי מספר גדול של שעות שינה. אנחנו צריכים בבוקר לתת זריקת אנרגיה לגוף כדי שיהיו לו כלים לחשיבה, עשייה וחיות במשך היום. לכן, חישבו בריא, מזין, מעניין, צבעוני,יצירתי וילדיכם יהיו מרוכזים יותר, ערניים יותר וכמובן בריאים יותר.

מתכון לכריך עם חביתת ירק

  • לחמנייה מקמח מלא
  • כף ממרח טחינה
  • ביצה
  • עשבי תבלין - איזה שאוהבים כמו: תרד, פטרוזיליה, עירית
  • מעט מלח
  • עלה חסה
  • נבטי חמנייה
  • 2 פטריות טריות
להכנת החביתה:
חוצים את הלחמנייה לשניים ומורחים בטחינה. מוסיפים את צמחי התבלין לביצה, מערבבים ושופכים למחבת. מטגנים קלות משני הצדדים ומניחים עם הלחמנייה החצויה. על החביתה, שמים את החסה, הנבטים והפטריות.
מתכון לכריך מתוק:
פיתה או לחמנייה מקמח מלא בתוספת שוקולד חרובים למריחה או ממרח שקדימון.

מחברת המאמר הינה מומחית לייעוץ תזונתי ומנהלת מרכז היפר טבע זיקים
תאריך:  16/11/2010   |   עודכן:  16/11/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אוכל לבית הספר - לא משחק ילדים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מתכון להכנת ילד כאפות ל"ת
ZASSI  |  16/11/10 16:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מורן שריר
דגן אומנם מצטיירת בצורה אנושית ומתוקה בסדרה האוטוביוגרפית שלה, אבל דיבורים בשצף קצף הם לא עלילה    מורן שריר ניסה להתרגש, אבל יצא עם כאב אוזניים
פרופ' אוהד כהן
שנת 2010 מהווה שנה שבה אנו כבר לא משערים או עובדים על-פי תחושה כי הטכנולוגיה משפרת את תנאי האיזון של חולי הסוכרת, אלא כיום אנו מבססים את המלצותינו על סמך עבודות קליניות ראויות, המורות את הדרך ואת התוצאה של הטיפול בטכנולוגיות מתקדמות אלו באיזון הסוכרת בקרב החולים
עליס בליטנטל
הקסם הנפלא של המוזיקה שכתב ג'ורג' גרשווין, הוא סוד הצלחת האופרה הזו להיות חביבת הקהל מאז 1935    את ההצלחה הגדולה ביותר גרפה כשהפכה לסרט קולנוע שהפך לאבן דרך תרבותית
אסף בן-קרת
אין מקום לאלתורים    הכל נע סביב השכל, אבל הרגש נותר בחוץ    הם מצליחים להכניס נשמה לשירים, אבל לא מרשים לעצמם להתעסק עם זה יותר מדי
ד"ר נירה טסלר
גאווה, הר הבית, קריירה ועוד עניינים שעל סדר היום מובאים ביצירותיהן של נשות המגזר הדתי-לאומי    סקירה על תערוכת בוגרות המסלול לאמנות במכללת תלפיות, המכללה האקדמית לחינוך - שנת תש"ע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il