X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אין חולק כי שורש האינטרס הצבאי לברר כל תלונה המגיעה אל פיתחו נעוץ הן בהכרח שיש לצבא לשמור על מערכת החוקים הפנים ישראלית והבינלאומית, והן בצורך לשמר רמה מוסרית גבוהה, משימה ההופכת מורכבת ככל שהמציאות הופכת מלחמתית ואלימה יותר, וכך גם השפעתה על נפש החייל ופוטנציאל המעשים הנגזר ממנה אך האם זהו גם האינטרס של "ארגוני זכויות האדם"?
▪  ▪  ▪
הפרקליט הצבאי הראשי, אביחי מנדלבליט. מנוצל ע"י "ארגוני זכויות האדם" [צילום: פלאש 90]

בסוף השבוע לפני שבועיים התפרסמה כתבה, שהיא יותר הזמנה לדיון מאשר תחקיר, אודות תופעת המישפטיזציה המחלחלת עמוק יותר ויותר לתוך צה"ל, והחשש מפני השפעתה על החלטות מבצעיות בהווה ובעתיד.
בתחילת הכתבה הופיע ציטוט מתוך דברים שהעלו על הכתב מילואימניקים המשרתים ביחידה התובעת מהם קצת יותר ממה שתובעות יחידות אחרות. איני יודע באיזו יחידה מדובר אך היכן שלא יהיו, דבר ראשון נצדיע להם ונברכם בהמשך עשייה מבצעית וחסרת חששות משפטיים. דבר שני, בכתבה ציטטה הכתבת מדברי אנשי המילואים, אולם על-מנת להבין את עומק הדברים נדרשת מעט הרחבה:
זה לא סוד כי ל"ארגוני זכויות האדם", הישראלים והבינלאומיים למיניהם, שמורות "זכויות" רבות על שטף התלונות שהוגשו בשנים האחרונות בכלל, ובמבצע "עופרת יצוקה" בפרט, כנגד חיילי צה"ל. זה לא סוד, היות ואף הפרקליטות הצבאית, בתגובתה לדוח 'גולדסטון', מציינת במפורש את "ארגוני זכויות האדם" כמקור מרכזי לתלונות. אך מעבר קפדני על החומרים המפורסמים, הן באתר דובר צה"ל והן באתר הפרקליטות הצבאית, מעורר תחושה חזקה כי בראייתו של הצבא, שיתוף הפעולה עם הארגונים עמוק הרבה מעבר לקבלת תלונות ע"י הרשות החוקרת, וכי יש מי במערכת הצבאית הסוברים כי "ארגוני הזכויות" וצה"ל חולקים אינטרסים משותפים.
בטרם נברר את הנושא קצת יותר לעומקו, חשוב לציין שני דברים שהם ברורים מאליהם ובעצם כלל אינם לגיטימיים לדיון. האחד, חובתו של צה"ל לשמור על החוק ולברר מקרים בהם ישנו חשש כי נעברה עבירה. השני, כוונותיו של האלוף מנדלבליט בוודאי טהורות ומוכוונות כולן אך למען טובתו של צה"ל.
מה שכן לגיטימי ואף חובה לבררו, ולעניות דעתי זוהי גם הנקודה אליה כיוונו אנשי המילואים, היא האם אכן קיימת זהות אינטרסים בין "ארגוני הזכויות" לבין הצבא, ובהתאם לכך כיצד צריך צה"ל להתייחס אל שטף התלונות המגיעות מאותם הארגונים.
אין חולק כי שורש האינטרס הצבאי לברר כל תלונה המגיע אל פיתחו נעוץ הן בהכרח שיש לצבא לשמור על מערכת החוקים הפנים ישראלית והבינלאומית, והן בצורך לשמר רמה מוסרית גבוהה, משימה ההופכת מורכבת ככל שהמציאות הופכת מלחמתית ואלימה יותר, וכך גם השפעתה על נפש החייל ופוטנציאל המעשים הנגזר ממנה.
אך האם זהו גם האינטרס של "ארגוני זכויות האדם"? סקירה קצרה של המציאות תוכיח אחרת, וגם עובדה זו רמוזה כבר במכתבם של אותם אנשי המילואים.
בכתבה מופיעה תגובת הפרקליטות כי מתוך כלל מאות החקירות שנפתחו בעקבות עופרת יצוקה, רק עשרות הגיעו לכדי פתיחת תיקים, ואך שלוש לכדי כתב אישום. אכן, אין חולק כי למערכת הצבאית כלי חקירה מספקים על-מנת לעמוד על שורשם של המקרים ולקבל החלטות שקולות ועל-פי סטנדרטיים משפטיים ברורים ומוכרים.
אין חולק, מלבד "ארגוני זכויות האדם".
מה שהפרקליטות, וכנראה גם האלוף שבראשה, אינם מבינים, הוא כי הבעיה אינה נעוצה באותם שלושת כתבי האישום - אלו כפי הנראה אכן מקומם להתברר בבית הדין, אלא נעוצה עמוק בכל אותם החקירות והתיקים שנסגרו - אלו שע"פ סטנדרטים משפטיים אין מקומם בבית הדין.
הבעיה נעוצה בהם, משום שאמנם שלושה כתבי אישום אכן הגיעו לבית הדין, אך את כל אותם שלא הגיעו הופכים "ארגוני זכויות האדם" לכתב אישום בינלאומי אחד גדול כנגד צה"ל, בעוון חוסר רצון ויכולת לחקור עצמו בצורה אמינה ומקצועית.
מכובדי האלוף, זהו האינטרס של "ארגוני זכויות האדם", ניצול המערכת עצמה בכדי לקדם את האג'נדה הפוליטת של אותם ארגונים, אג'נדה שמטרתה החלשת המערכת, כבילת ידיהם של חיילי צה"ל ויצירת אווירה משפטית מאיימת כנגד חיילי צה"ל בשטח בפרט וכנגד המערכת בכלל במסווה של עדויות ופעילות משפטית בעלת כוונות טהורות.
הפרקליטות הצבאית טוענת כי התייחסותה לכל תלונה, וחקירתה לעומקה, מרחיקים את חיילי צה"ל מבית הדין הבינלאומי. בפועל, כל תיק שהיא אינה מגישה בו כתב אישום, רק משמש עוד כלי בידם של "ארגוני הזכויות" להגיש את צה"ל כולו לאותו בית הדין.
מיותר לציין את דעת הקהל הבינלאומית הנוצרת כתוצאה מדוחות ארגונים אלו, (ותסמכו על "ארגוני זכויות האדם" שהם טובים בפרסום) ואת הלחץ המופעל על ישראל בעקבותיהם. ללחץ זה השפעה ישירה על חופש הפעולה המבצעי של צה"ל, ולחופש הפעולה של צה"ל השפעה ישירה על החלטות הדרג המדיני. כך משרתת המישפטיזציה בצה"ל את האג'נדה הפוליטית של אותם הארגונים.
דוגמה טובה לכך, היא דוח בינלאומי שפרסם ארגון "יש דין", דוח שפורסם בסמיכות מעוררת תמיהה (או שלא) לתשובתה הרשמית של מדינת ישראל לאו"ם על דוח גולדסטון. בתשובה קובעת המדינה כי היא מסוגלת לתחקר את עצמה בעצמה.
דוח "יש דין" מבקש להצביע על כשלים מהותיים ביכולת החקירה של צה"ל את עצמו. על אילו נתונים מבוסס הדוח? כמובן, על תיקים אותם סגרה הפרקליטות הצבאית - משום שמבחינה משפטית אין מקומם להתברר בפני בית הדין.
ובחזרה אל האלוף מנדלבליט. אין טוען כי כוונותיך אינן טהורות, ולדעתי הדיון בזה אף אינו לגיטימי. הטענה הברורה והחד-משמעית, אותה מעלים בנימוס אותם אנשי המילואים, היא כי מתקבל הרושם שהמערכת בכללותה, ואתה ככלי מרכזי בתוכה, כשלתם במשימתכם העיקרית. כשלתם בזיהוי שבין אויב לידיד.
אז מה כן עושים? הרי הצבא מחויב לברר כל תלונה המגיעה אל פיתחו.
בשלב זה השאלה עדיין מיותרת. קודם צריך לזהות ולהבין את אסטרטגיית היריב, ורק לאחר מכן ניתן לתכנן לה אסטרטגייה נגדית.

ראש אגף פעילים ומשאבי אנוש בתנועת "אם תרצו". יליד נצרת עילית, משרת במילואים בגדוד צנחנים ביחד עם אביו ואחיו.
תאריך:  26/11/2010   |   עודכן:  26/11/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 עופרת יצוקה
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
משפטיזציה מסוכנת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אין ספק כי חיי הלוחמים מוזלים  ל"ת
בגלל אותם ארגונים  |  26/11/10 17:06
2
משפטיזציה לא שוויונית ככלי
לדיכוי האוכלוסיה  |  27/11/10 06:41
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד משה גולדבלט
אף אחד לא באמת מעוניין בתוצאות החקירה של מח"ש ובברור מדוקדק של הגרסאות    המתלוננת ד"ר אורלי אינס בחרה במודע לנהל את הקרב בזירה הציבורית תוך "חשיפת זהותה"    דווקא הנשים צריכות להיות מוטרדות מהתנהלות המתלוננת: על-אף ההגדרות האובייקטיביות שבחוק למניעת הטרדה מינית יהיה תמיד קיים יסוד סובייקטיבי בבדיקת העבירות ועל כן סוגיית כנות התלונה תהיה תמיד בעלת משמעות
עו"ד אברהם הללי
הקנאה מעבירה אחים על דעתם    בעוד הוריהם בחיים, הם מגלים רוחב לב והבנה ומגלים אחוה ביניהם    בלכת ההורים לעולמם, מתחילה הקנאה המלבה את השנאה ביניהם    הפרשה וישב ממחישה זאת בצורה מיוחדת    הקנאה ביוסף הביאה את האחים לרקום מְזִמָּה להרוג את אחיהם יוסף כי יעקב אביהם אהב אותו
ענת פרסמן
ניהול משרד אדריכלים, מודדים או מהנדסים הוא אתגר לא קטן. כל בעל עסק יודע שניהול יעיל כולל היערכות מוקדמת, חשיבה לטווח ארוך, תכנון תקציבי ודבקות בו, אבל במציאות, שינויים מאוד מהירים מתרחשים בטווחי זמן קצרים— שוק הנדל"ן תנודתי, המצב הכלכלי בארץ ובעולם משפיע, פרויקטים צצים ונעלמים, צוותים גדלים וקטנים ותוכנית בניין העיר מתעדכנת    הנה מספר צעדים בדרך להתייעלות
דן שפרונג
המשבר הפיננסי, שעבר עלינו בשנים האחרונות, הוביל למגמה של ייעול וחיסכון כספי בתפעול צוות ה-IT, בקרב ארגונים רבים    בעקבות מגמה זו גדלה בצורה משמעותית כמות הפרויקטים של קונסולידציית שרתים (משמעה על-פי רוב וירטואליזציה) ועימה שיפור השרידות, באמצעות אחסון מרכזיטיפים לקראת פרויקט אחסון ווירטואליזציה    להלן מספר טיפים בנושא
מיקי לרנר
רבים מהמפרסמים בגוגל, חושבים שהמיקום של המודעות נקבע אך ורק על-פי הסכום שהמפרסם מוכן לשלם עבור כל הקלקה    המחיר הוא כמובן חלק מהנוסחה, אבל חשוב שכל מי שמנהל קמפיינים בגוגל, יכיר מונח חשוב נוסף - QS
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il