X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
תמיכתם של "ארגוני נשים" באפליית גברים ובצידוד בנשים אף היכן שאישה היא מעוולת, מובילה את הנשים צעד אחורה אל התקופה בה מחמת "חוסר יכולתן השכלית והמנטאלית" הן לא הורשו לכרות חוזה ולבצע שום פעולה משפטית תנו לנו פמיניזם אמיתי – סלקו את המתחזה הרדיקלי!
▪  ▪  ▪
ארגוני הפמיניזם הרדיקלי - לעזרת הנשים? [צילום: פלאש 90]
ארגוני הנשים חושבים שאם גבר מורשע בקונפליקט מול אישה זהו אקט פמיניסטי, ואינם מבינים שמה שקורה כאן, למעשה, זה שלילת כשירותן המשפטית של נשים, קביעה כי רצונן כפי שהוא מתגלה אובייקטיבית בטל ומבוטל

אני לא מבין את הפמיניזם הרדיקלי. באמת שלא. הוא כאילו בכוונת מכוון פוגע בזכויות נשים חדשות לבקרים. אם הייתם שואלים אותי, למשל, מי צריך לקבל את החזקה על ילד בעת גירושין (דבר שמהווה, אולי, יותר חובה מזכות), הייתי אומר שמבחינה מוסרית והגיונית יש להטיל את המלאכה על ההורה הראוי יותר, הטוב יותר עבור הילד. ואם הייתי, נניח, עורך-דין שמייצג צד בגירושין, הייתי לוחש על אוזנו של מרשי (או מרשתי) ואומר: "תן לו לקחת את זה. שהוא ישמור על הילדים בזמן שאתה יוצא לדייטים ומפתח את הקריירה שלך! אתה כהורה הלא-משמורן תבוא לביקורים וראיות. תהיה ההורה הכיפי". הגיוני, נכון?
אבל הפמיניזם הרדיקלי - ואם הקורא בדווקא מחפש שמות, אזי מדובר בנשים כגון ד"ר אסתר הרצוג, ד"ר רות הלפרין קדרי, אורית קמיר ועוד רבות וטובות (מי יותר ומי פחות...) - חושב אחרת. הנה בעניין "חזקת הגיל הרך" – הוראת חוק בסעיף 25 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962, הקובעת כי בהיעדר הסכמה בין ההורים יוחזק הילד על-ידי האישה אף אם האישה היא הורה פחות טוב – גורסות שלוש הנשים לעיל כי יש לשמר את המצב הקיים. זאת למרות היותו סעיף חוק מפלה, ארכאי ובעיקר שוביניסטי, שהוחק בשנת 1962 תחת ההשקפה שיש "לאפשר לגבר להמשיך לפרנס – ולאשה לטפל בבית". אם תשאלו אותן הכיצד הן מתנגדות לשינוי חוק כה מפלה (ולא צריך לשאול. אפשר לקרוא לבד. יש די פרסומים פרי עטן ולשונן בנושא), הן תגדנה כי, אכן, מדובר בחוק מפלה אלא שאין לבטלו כי בסך-הכל יש יותר חוקים שמפלים נשים, כך שעד שסוף-סוף יש חוק שמפלה גברים ו"מאזן", כלשונן, בין המינים – אין לבטלו! על איזו חקיקה מפלת-נשים מדובר, אף הן אינן אומרות. הסיבה: אין שום חוק כזה. נהפוך הוא – אם כבר, יש רק חוקים שמפלים גברים ומעדיפים נשים. ואני, בניגוד אליהן, כן מוכן להביא דוגמאות. בבקשה:
  • סעיף 2 (א) לחוק לתיקון דיני משפחה, תשי"ט-1959 מחיל על בני זוג מתגרשים את הדין הדתי. משכך, כל בעל (יהודי, בכל אופן) חייב במזונות אשתו. זאת, כמובן, בניגוד, לגישה הליברלית ו/או הפמיניסטית רדיקלית, לפיה האישה (לכל הפחות) שווה לגבר ואינה יצור פחיתי שיש להזינו.
  • סעיף 15 א לחוק שירות המדינה (מינויים), תשי"ט 1959, קובע ייצוג הולם לנשים בקרב שירות המדינה. לעניין זה, על-פי הפסיקה, אם מתחרים גבר ואישה על משרה, והאישה רק קצת פחות מוכשרת מהגבר – היא תועדף על פני גבר מוכשר ממנה.
יש עוד דוגמאות, אבל אין את כל הזמן והמקום שבעולם. אני, מכל מקום, כן הוכחתי את דבריי, והרוצה לחלוק ולהגיב ולטעון אחרת - שכן יש חוקים מפלי נשים – שיעשה כן. (ונא לא להביא את זה שרק האיש יכול לסרב לתת גט, כי גם אישה יכולה לסרב לקבל גט, ובניגוד לאיש שמסרב – עליה כמעט שלא תוטלנה סנקציות.)

כשאת אומרת "כן" - למה את מתכוונת?

"חזקת הגיל הרך" אינו הנושא היחידי שבו הפמיניזם הרדיקלי בוחר לצדד דווקא בחוק או בתקנה או בהתנהגות מפלת הנשים. בחושבם כי אם בכל קונפליקט בו מעורב מחד-גיסא גבר ומאידך-גיסא אישה, צידוד באישה מהווה עשייה פמיניסטית, מגיעים הארגונים הפמיניסטיים (חלק, לא כולם) לכדי אפליית גברים שיטתית, לטיפשות, לשטחיות ומעל לכל – לפגיעה ולזילות במאבק הפמיניסטי האמיתי והצודק, שעיקרו יצירת שוויון אמיתי בין המינים, ולא העדפת נשים אוטומטית באשר הן נשים (שגם זו אפליית נשים, אם חושבים על זה לעומק).
הנה, לדוגמה, מקרה "האונס" בירושלים. סאבר קאשור הכיר מישהי בירושלים. הוא סיפר לה שהוא רווק יהודי, וכעבור כמה דקות הם שכבו. היא רצתה את זה? הלכה הבחורה והתלוננה כי נאנסה. תלונה מטופשת? תלוי את מי שואלים. לדברי הפמיניסטים, מדובר באונס "למהדרין". זאת משום שלא הייתה כאן הסכמה אמיתית מצד האישה. היא הסכימה להיבעל ליהודי, לא לערבי. הוא הורשע ונידון לשמונה-עשר חודשי מאסר! ולא – הוא לא הורשע בגין קבלת דבר במירמה, אלא באונס, כאחרון אורבי הסמטאות. לכאורה, פסיקה נכונה (ובפרט שמדובר בערבי שנגע ב"בנות שלנו". "למי איכפת ממנו באמת..."). אבל, למעשה, פסיקה זו אומרת שאישה, גם כשהיא מסכימה, עוד צריך לדון בזה איזה גבר, שופט למשל - הן אינן כשירות, באמת, לקבל החלטות. מכאן, אגב, שכל "לוקש" שמישהו אומר למישהי, כל סיפור האדרה-עצמית הוא עילה לאונס אם אחריו בא משגל.
גם בעניין גואל רצון ראינו כיצד נשים אקדמאיות - שלא הוחזק קנה אקדח צמוד לראשיהן ולראשי ילדיהן, שדרו עם רצון מרצונן החופשי, הוגדרו על-ידי הפרקליטות כמי שלא, באמת, הסכימו לדור עם רצון ומשכך – הוחזקו בתנאי עבדות. כל זאת ועוד הרבה, למצהלת ליבם של ארגוני הנשים שחושבים שאם גבר מורשע בקונפליקט מול אישה זהו אקט פמיניסטי, ואינם מבינים שמה שקורה כאן, למעשה, זה שלילת כשירותן המשפטית של נשים, קביעה כי רצונן כפי שהוא מתגלה אובייקטיבית בטל ומבוטל. זהו מדרון חלקלק שבסופו מי שטענו כל השנים (ובצדק) שאם אישה אומרת "לא" היא מתכוונת ל"לא", מביאים את האישה למצב שבו אם היא אומרת "כן" – אין לזה שום משמעות. מכאן ועד ליום שבו יבוטלו חוזים שערכו נשים כי הן חלשות יותר, פגיעות יותר וכולי, כפי שטוען – במפתיע יש לומר - הפמיניזם הרדיקלי, לא רחוק. ועל זה ייאמר: "מהרסייך ומחריבייך ממעייך יצאו".
ולא – כותב שורות אלה לא סובר שאין אפליית נשים בארץ. יש, וכשמתגלה מקרה מפלה יש להילחם עד כלות. אולם הבעיה אינה בחקיקה. החקיקה בעניין זה דווקא בסדר. כבר ב-1951 הוחק "חוק שיווי זכויות האשה" שקובע בסעיף 1 א' שדין אחד לאיש ולאישה, והרשויות כן פועלות לפיו. בתחום הפוליטי - הייתה לנו גולדה מאיר כראש ממשלה כשהעולם עוד "הלך על ארבע" בעניין שוויון נשים פוליטי, וגם היום ראש המפלגה הגדולה בכנסת היא – מה לעשות, פמיניסטים מדומים, אי-אפשר להתכחש לעובדות – אישה. הבעיה נעוצה – כמו בהרבה תחומים אחרים – בחוסר אכיפה. משכך, לדעתי, עיקר המאבק הפמיניסטי היום הוא בעידוד אכיפה שוויונית. אבל בשום פנים ואופן לא ביצירת חקיקה ובצידוד בחקיקה קיימת - שרק מוסיפה אפליה על אפליה.
אז, באמת, הפמיניזם (האמיתי) השיג הרבה. המון! וטוב שכך, ואל לו לעצור. אבל מלחמות האיוולת האחרונות שמתנהלות על-ידי חלק מארגוני הנשים בתורת "אם היא אישה - היא בטוח צודקת", גורמות לרבים (וגם לרבות) לחוש שהפמיניזם שוב איננו אותו הזרם שבא להשוות בין המינים ולתקן עוולות מגדריות, אלא זרם דווקני וילדותי, שאין לקחתו ברצינות ושמרוב צעקותיו "אנס-אנס" או "מפלה-מפלה" (בתורת "זאב-זאב" מהמשל הידוע), אין לדעת מתי יש לעמוד לצידו לעזר ומתי לבוז לו בוז עמוק ומזלזל ולומר: "עזוב – שטויות ודמיונות של נשים...".

תאריך:  09/03/2011   |   עודכן:  09/03/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הרהורי יום האישה הבינ"ל: לבעוט בפמיניזם הרדיקלי
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
זה כבר לא פמיניזם. זו טיפשות
פמיניסט 7  |  9/03/11 12:17
2
איך נותנים למאמר כזה להתפרסם?
מאיה הבלונדה  |  9/03/11 12:20
 
- את בהחלט בלונדינית ל"ת
יעל ק  |  10/03/11 08:21
3
אינרטסנטים ואינטרסנטיות
חד גדיא  |  9/03/11 13:28
4
ארגונים לקידום זכויות ותפקידהם
עומר ל  |  9/03/11 13:53
5
לעצור את הפמיניזם, הזה.
צבי הירש  |  9/03/11 15:40
6
מציאות בזמננו
d.c  |  9/03/11 16:37
7
מי יגן על הגברים?
שרון מחיפה  |  9/03/11 18:51
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
איך יכול מי שקונה נדל"ן לדעת אם המוכר חייב לשלם מס שבח?
אלעזר לוין
לא מהפכה, אלא ועדות משנה נוספות ליד המחוזיות    איך יוציאו התרי בנייה? מה יגידו מכבי האש ופיקוד העורף? מניין יגיעו העובדים? ומניין הציוד הכבד? מה יקרה לריבית? הכל מעורפל - זה מה שקורה כשמכינים תוכנית "מקצועית" על רגל אחת
אלכס נחומסון
המקרה של שחר גרינשפן בת ה-12, שנדרסה על-ידי שיכור שסטה למדרכה ו"פיצפץ" את ראשה של הילדה, היווה שיא מרושע חדש של מערכת משפט השבויה באידיאולוגיה שיפוטית דרקונית    אחותה של שחר: "שחר לא צד בתביעה הזאת. התביעה התנהלה בין מרק פטריק למדינת ישראל, שהאינטרסים שלה הם קודם כל לחסוך כסף, לחסוך זמן"
תרצה הכטר
הנשים שמאמריהן פורסמו בעיתונות היומית "כותבות... לדעת", כלל לא מנקודת מבט תבוסתנית כפי שעולה אסוציאטיבית מן הביטוי הנדוש, "הן מאבדות את עצמן לדעת..."! שכן, כל תרפיסט מצוי יגלה לכם שפעולת הכתיבה לא רק משחררת אלא מלמדת את הכותב/ת ואת הקורא/ת, ובעיקר מעשירה אותם במידע ודָעַת
רן מלמד
שר הרווחה משה כחלון: "נכשלנו בטיפול בבעיית הביטחון התזונתי והעוני. עלינו לעשות הכל לתקן את המצב"    ראש האופוזיציה ח"כ ציפי לבני: "אני לא רוצה לראות עני אחד החייב תודה לעשיר שארז עבורו חבילת מזון. הממשלה אחראית לתקציב הביטחון התזונתי"    רן מלמד, סמנכ"ל עמותת "ידיד", מסכם את כינוס השדולה לביטחון תזונתי שנערך בשיתוף עם העמותה
רשימות נוספות
לרגל יום האישה הבינלאומי נייל סטודיו מעניקה מתנה  /  חנן זיסו
ורדינון מציעה פינוקים לרגל יום האישה  /  אביטל זלמנוביץ
נשים תורמות פחות דם  /  גלית יצחק
הבשורה ליום האישה  /  קובי לירז
יום האישה - ואסתר המלכה   /  ליאורה קוזלובסקי
יום האישה - Yes WE CAN  /  אפרת אהרוני
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il