עבור רוב הישראלים - מסעדה זה מנגל. בשר על האש. אך למביני עניין, דרוש קצת, או הרבה יותר. בחופשתנו האחרונה, נקלענו בטעות לשבוע שלפני פסח. המלון המה מילדים, ובמיוחד מתינוקות שיללו כל הזמן בחדר האוכל. זו אולי תופעה נפוצה, אך לא במלון המועדף עלינו, בגלל השקט, השלווה והאוירה הפסטורלית השורה עליו בדרך כלל.רחוק מההמון הסואן שעל הטיילת שהפכה לשוק דוכנים, מלון אגמים. ששמו ידוע כמלון לזוגות אוהבים ושוחרי הפרטיות. אין בו מדריכים לילדים או תוכניות בידור, החדרים לא ענקיים, אך יש בם את כל מה שדרוש, כולל טלוויזיות חדישות, מלבד מייבשי שיער - אותם ניתן לבקש מהקבלה.
החידוש המרענן שהתחולל במלון הוא האפשרות לסעוד בו ארוחות ערב - דבר שלא היה קיים בכל ביקורינו הקודמים, שלעולם לא מתקיימים בחופשים ובסופי שבוע. לכאורה: מזנונים חופשיים. דבר מקובל בכל בתי המלון. אך אם לבחון את הפרטים - השף יואב הארט והסו-שף גל גולן עושים את כל שביכולתם לענג את האורחים בחידושים קולינריים שלא נתקלים בהם ביומיום בבתי מלון של 5 כוכבים.
למעשה, כל אורח מקבל טיפול אישי. כששאלתי מדוע נתח צלי האנטרקוט לא נצרב דיו מבחוץ - מיד שם הטבח את הנתח על הכירה הלוהטת, ותוך דקות קיבלתי פרוסות של בשר מופלא נקי משומנים,שחום ומטובל מבחוץ, וורוד מבפנים וטעים להפליא עם רוטב לבחירה - מפולפל או חרדל. בתל אביב לא זכיתי מעולם לקבל אנטרקוט ללא שומן. התוספות הכה מיוחדות - פירה בטטה, אפונת שלג (שבכלל נדיר לקבל אותה ברוב המקומות), מפרום מפרוסות חציל קלויות ממולאות בשר טלה קצוץ, לא טחון, היו מעדן מעין כמוהו. הירקות המוקפצים שמצויים על המזנון בבוקר ובערב - גם הם משהו מתאים מאד לחיך ולשומרי הגיזרה.
ואיך אפשר שלא לשבח את השקשוקה האלוהית של ארוחת הבוקר, שרק ב"אגמים" אפשר לקבל אותה? והברמנים של הקפה - אלה ראויים לשבחי שבחים. הקפה המשובח וצורת עשייתו, גורמת לאורחים לחזור ולבקש פעמים רבות את ספל הקפה הזה בכל ארוחת בוקר, שוב ושוב .נו, טוב. מרגע שדייוויד לואיס החל לבנות את מלונותיו באילת - הגיע לשם תור הקפה המשובח ביותר בארוחות הבוקר, מבין כל שאר בתי המלון. מלון כתום כה מתוק, כפי שמוגש שם בארוחת בוקר - זכיתי לטעום רק באיטליה..
לגבי - אין חופשה מוצלחת ללא עונג קולינארי. ואת זה מעניקים לך באגמים בלי חשבון. הירקות לסלט או למוקפצים או לממולאים - הם המשובחים ביותר. הבשרים - מהאיכות הגבוהה ביותר.רק כשהוגש צלי מצוואר עגל - השארתי זאת על הצלחת, בגלל השומן והעור שהיו החלק הגדול בנתח. חבל לקלקל רמה כזו גבוהה בגלל טעות כזו.לעומת המנות האחרונות - המלבי המופלא וכל העוגות הווינאיות שאי-אפשר להאמין שהן פרווה -שהיו מעדן מהסרטים.
אין מילים לתאר את כל הפרטים ואת עוצמת העונג בחגיגה הקולינארית שבמלון. חבל לדבר, ראוי לממש.