מגמת הבריאות נדמה, שהחלה לפני מספר שנים, בחרה להתחיל את דרכה ולהרים את דגלה דווקא באזור מקרר הבצקים הקפואים, שם הישרדות אינה רק תוכנית אלא ריאליטי תרתי משמע. נכון שהיו עוד מספר מוקדים כמו הגדלת חלקם של המים המינרלים על חשבון המשקאות הקלים ואו באזור הלחמים, אשר חלקם של הלחמים הלבנים והרגילים הצטמצם וחלקם של הלחמים המיוחדים גדל.
מקרר הבצקים הקפואים, שהיה פעם למוקד עלייה לרגל למרבית הצרכנים, אשר נענו בשמחה למבצעי 1+1, נראים פחות ופחות לידו. כתבות על ההשפעות הבריאותיות של שומן הטרנס, החלו לחלחל ונראה שהציבור מדיר את רגליו יותר ויותר ונראה שהיצרנים, אשר פרנסתם קטנה, מחפשים תחליפי בצק "בריאים" יותר ובמקביל מחפשים סל מוצרים רחב יותר אשר נוטה לא להישען רק על הבצק המסורתי.
לאחרונה יצאה מעדנות בפרסום, רחב היקף לסדרת בצק הפילו, תוך הדגשה שהמוצר אינו מכיל מרגרינה. מה זה בצק הפילו? האם זה יביא את הישועה ליצרנים? מה צופן העתיד בתחום?. אולי נתחיל דווקא מהסוף. ביקור בסופרמרקט באוסטרליה הרחוקה, אולי ימחיש לנו, את הצפוי בישראל בעוד 10-15 שנה.
האוסטרלים, הידועים בהקפדתם על איכות הסביבה והבריאות, קונים מוצרי מזון בעיקר טריים או מוצרים אשר מידת העיבוד בתהליך הכנתם הוא נמוך באופן יחסי. מחלקת השימורים שם קטנה באופן משמעותי ומנגד מדף המיצים הסחוטים הטריים, נדמה שהוא פשוט לא נגמר. אם בישראל קיימים אולי 2-3 סוגים שונים של מיצים סחוטים טריים ומצוננים, הרי ששם תוכלו לטייל לאורך מדפים שלמים ולראות עשרות רבות של חברות ומותגים לקטגוריה זו.
אם אתם כבר מתכננים להגיע ליבשת רחוקה זו, שווה ומומלץ להקדיש גם "זמן איכות" לרשת מזון. לענייננו אנו, נראה שכל ניסיון להחליף לבצק "בריא" אכן מבורך ובהחלט ייתן ליצרן אשר מתמחה בו יתרון על פני האחרים למספר שנים, שהן בהחלט משמעותיות, אולם מוטב יהיה שבמקביל יתור אחרי מוצרים נוספים ואו מילויים בריאים ומזינים יותר ואולי יאמץ את הדרך של טבעול, אשר מקדישה לנושא ההתחדשות והבריאות מחשבה יתרה.
בצק הפילו, הוא אכן בצק דק, אשר נמתח במהלך הכנתו באופן כזה, שמאפשר ליצור מעטפת דקה סביב המילוי המבוקש. הבצק אכן מכיל פחות רכיבים של בצק רגיל ובזה יתרונו, אולם מנגד חשוב לקנות מוצרים אשר גם בהם המילוי איכותי ובריא או במילים אחרות, לא להתבונן רק בקנקן, אלא גם מה שיש בתוכו.
מנגד נערכות רשתות השיווק ומבצעות התאמות שטחים ומקטינות את חלקם של הבצקים במקררים ומבצעות הסבה למוצרים תחליפים עד כמה שניתן בהתחשב במגוון המוצרים ובעוצמות הקירור הנדרשות לשם אחסונם.