אל מגוון המסעדות האיטלקיות של תל אביב מצטרפת גם "גוסטו" התל אביבית (שדרות ח"ן 59-פינת פרישמן 98), הממוקמת אל מול אחת משדרות העצים האחרונות שעוד נותרו בכרך הגדול, עתיר הפיח. פנים המסעדה מתאפיין בחלל מרווח, מעוטר בגרפיטי מסוגנן, ואילו על המדרכה שבחוץ ממוקמת פינת-ישיבה רחבה ומקורה, שבה גם בחרנו לשבת בצהריו של יום-קיץ חמים.
שיחק לנו המזל ונפלנו לידיו של גיל, מלצר עליז, שהכניס אותנו לאווירה איטלקית לשמה בשרשרת נעימות מארץ המגף, אותן היטיב להשמיע לנו בקולו האופראי המושלם. אחרי הספתח המרנין הזה כבר נסללה הדרך אל התפריט המגוון. ממנות הפתיחה נפל הפור על אינבולטיני, שהורכב מארבעה גלילים של חציל, ממולאים בגבינת-צאן, אפויים בתנור, עם רוטב-עגבניות, בזיליקום ופרמז'ן מגורד. המנה הייתה ממש מושלמת.
בינוניות
משהתפנינו למנות העיקריות, בחרנו בפסטת רוגטוני-פרימוורה, שכללה בטטה, חציל, זוקיני, ארטישוק ירושלמי, שום-קונפי, צ'ילי-שאטה, שמן-זית ופרוסות של מוצרלה בפאלו. מנה עשירה למדי, אבל בשל הרכבה המגוון, היא איבדה מייחודה, מה גם שפרוסות המוצרלה, שהיו אמורות להעניק לה טעם דומיננטי, כמעט שלא הורגשו והיו תפלות למדי. בלית ברירה נאלצנו לזכות אותה בציון בינוני. מנה שכזאת בהחלט הייתה ראויה להרבה יותר מזה.
החרתה-החזיקה אחריה גם מנת שקשוקה בשמנת ותרד, שאף היא לא התעלתה עליה. האיונונטר המגוון שבה כלל שתי ביצים, על מצע של תרד מוקפץ, עם בצל ושמנת, מעוטרים בפרמז'ן, בליווי של לחם הבית וסלט ירוק. להלכה אמורה מנה שכזו להפוך לארוחה בפני עצמה, אבל למעשה הורגש בה פספוס של ממש. הביצים היו עייפות מדי, ותחת שמנת מיותרת הורגש היעדרו של רוטב-עגבניות לשמו, שהיה, מן הסתם, מיטיב להשלים את החסר.
טעונה שיפור
למנת הקיטורים הוספנו גם את לחם הבית. כדי ליהנות ממנו, הנאה של ממש, היה צורך להפעיל לא מעט דמיון מודרך, לחשוב שמדובר בפוגצה איטלקית לשמה. הסלט הירוק, לעומת זאת, היה עשוי כהלכה, עם תיבול מושלם. את כל הכבודה שבאה לפינו שטפנו בבקבוק של סן-פלגרינו מארץ המגף.
האקורד האחרון היה טירמיסו גדול-ממדים, שטעמו היה בינוני למדי. תוספת של ליקר וגבינת מסקרפונה היו, בוודאי, משבחים במידה רבה את טעמו. האספרסו הכפול, שהתלווה אליו, היה בהחלט במקום.
הארוחה לשניים הסתכמה ב-210 שקל, כולל תשר של 15% לשירות אדיב ועליז. בסולם הקולינרי הענקנו ל"גוסטו" 8 מתוך 10 נקודות אפשריות. אין לנו ספק שעם הפוטנציאל הטמון במסעדה הזאת, ועם קצת יותר מאמץ, היא הייתה עשויה בהחלט להשיג את מלוא הנקודות.