X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הממצאים "מדאיגים מאוד", אומרת חברת הפרלמנט האיטלקי פיאמה נירנשטיין שישבה בראש הוועדה לחקר האנטישמיות באיטליה
▪  ▪  ▪
אנטישמיות באיטליה. דרגות שונות של עוינות [צילום: AP]
בחודש יוני אירחה העיר טורינו "פסטיבל תרבות" שבו דמות של נשיא המדינה שמעון פרס שימשה מטרה להשלכת נעליים. תמורת יורו אחד, ניתנה לסטודנטים איטלקיים הזדמנות להכות בפניו של נשיא ישראל, שלדמותו הוצמד אף יהודי בנוסח נאצי

על-פי מחקר חדש של הפרלמנט האיטלקי שפורסם ב-17.10.2011, 44 אחוז של האיטלקים עוינים כלפי יהודים או יש להם דעה קדומה נגדם.
את הדוח שכותרתו "מסמך סופי: חקירה בנושא האנטישמיות", הזמינה הוועדה לחקירת האנטישמיות של הבית התחתון של הפרלמנט באיטליה. המסמך המכיל 50 עמודים מהווה נקודת שיא של מחקר שנערך במשך יותר משנתיים ושל שימועים פרלמנטריים.
המחקר מצא כי כמעט מחצית מן האיטלקים אומרים כי אינם חשים שום אהדה כלפי היהודים. באיטליה חלה עלייה מהירה ביותר של רשתות חברתיות ואתרי אינטרנט אנטישמיים. יתר על כן, רמת השנאה כלפי מדינת ישראל במקרים רבים עוברת את גבולות הביקורת הלגיטימית על מדיניותה של ישראל, והיא מכוונת להשמדתם של היהודים.
"ניסינו להבין את היבטיה החדשים של התופעה, שהיא תוקפנית ורצחנית כפי שתמיד הייתה, אך כעת היא מוסווית ולובשת צורות חדשות", מסבירה פיאמה נירנשטיין, חברת הפרלמנט האיטלקי שישבה בראש ועדת החקירה.
הדוח קובע כי לאיטלקים יש דרגות שונות של עוינות כלפי יהודים, הנעות מסטראוטיפים אנטי-יהודיים מסורתיים ועד לאנטישמיות משגשגת. הדוח גם אומר כי ניתן לסווג את האיטלקים בעלי דעות אנטישמיות לארבע קטגוריות כלליות.
הקבוצה הראשונה, הכוללת 10 אחוזים מכלל האוכלוסיה באיטליה, היא בעלת מה שמגדיר הדוח דעות אנטי-יהודיות "מסורתיות". אלו כוללות סטריאוטיפים כמו "היהודים אינם איטלקים אמיתיים"; "אי-אפשר אף פעם ממש לסמוך עליהם" ו"האמת לאמיתה היא שהם תמיד חיו על חשבון אחרים".
הדוח טוען כי לקבוצה השנייה, הכוללת 11 אחוזים מן האוכלוסיה, יש דעות אנטישמיות "מודרניות". אלו כוללות סטריאוטיפים כמו "היהודים הם עשירים וחזקים", "יהודים שולטים ומכוונים את הפוליטיקה, את התקשורת ואת הבנקים", ו"היהודים יותר נאמנים לישראל מאשר לארץ הולדתם".
לקבוצה שלישית שאליה משתייכים 12 אחוזים מן האיטלקים יש דעות אנטישמיות בעלי אופי "אקראי", כמו "היהודים משתמשים בשואה על-מנת להצדיק את מדיניותה של ישראל"; "יהודים מדברים יותר מדי על הטרגדיות שלהם ומגלים חוסר איכפתיות כלפי טרגדיות של עמים אחרים", ו"היהודים מתנהגים כמו נאצים כלפי הפלשתינים".
הדוח מצטט קבוצה רביעית, שאותה הוא מסווג כ"אנטישמים טהורים", ואשר אליה משתייכים 12 אחוזים מן האיטלקים. לאלה יש כל האלמנטים גם יחד של שלוש הקבוצות הראשונות.
"יהודים מנסים לנצל את היותם קורבנות בתקופת הנאצים"
הוועדה טוענת כי לאינטרנט יש חלק בעלייה באנטישמיות האיטלקית. המסמך מציין "עלייה מדאיגה" במספר הרשתות החברתיות ואתרי האינטרנט האנטישמיים. ב-2008, למשל, היו 836 אתרי אינטרנט שהפיצו דעות אנטישמיות באיטליה. ב-2009 המספר קפץ ל-1,172 - עלייה של 40 אחוז. רבים מבעלי אתרים אלה מצליחים לחמוק מן הרשויות האיטלקיות, באמצעות רישום הדומיינים במדינות אחרות.
ביולי 2011 לדוגמה, אתר אינטרנט איטלקי קרא להחרים יותר מ-160 פרופסורים יהודיים המלמדים באוניברסיטאות איטלקיות. האתר האשים את הפרופסורים ב"תמרון מוחם של סטודנטים" וב"שאיפה להשתלט על אוניברסיטאות באיטליה".
באתרים אחרים יש רשימות שחורות שבהן כלולים שמות של שופטים יהודיים המשמשים בבתי משפט באיטליה, כמו גם רשימות של אנשי עסקים יהודיים, וכן של מסעדות, קצבים ומגדניות בבעלות יהודית.
לפי הדוח, את האנטישמיות באיטליה מתסיסים מהגרים מוסלמיים שחברו לקיצונים מקבוצות שמאל ומקבוצות ימין, במטרה לבצע תקיפות על קהילות יהודיות, בתי כנסת, בתי ספר ובתי קברות.
ביוני 2011 למשל, פעילים פרו-פלשתינים ושמאלנים איימו "להצית" את העיר מילאנו במחאה על תערוכה של שבוע ישראל. התערוכה "ישראל הבלתי צפויה", שהציגה את התרבות הישראלית - את הטכנולוגיה, החקלאות, הכלכלה והאמנות - שנועדה להראות את "ישראל הבלתי מוכרת", נערכה כמתוכנן בכיכר המרכזית, כיכר הדואומו, במילאנו. אך המשטרה המקומית סירבה לאבטח את האירוע בשל האיומים באלימות. עצומות מטעם קבוצות פעילים פרו-פלשתיניות הכריזו: "לא לכיבוש הישראלי של מילאנו".
ביוני גם העיר טורינו אירחה "פסטיבל תרבות" שבו דמות של נשיא המדינה שמעון פרס שימשה מטרה להשלכת נעליים. תמורת יורו אחד, ניתנה לסטודנטים איטלקיים הזדמנות להכות בפניו של נשיא ישראל, שלדמותו הוצמד אף יהודי בנוסח נאצי.
במקרים אחרים, באוניברסיטת גנואה הטרידו סטודנטים ערביים סטודנטים ישראלים ואיימו עליהם ברצח. סטודנטים מוסלמיים צעקו "אללה אכבר" ו"אִטבח אליהוד". סטודנטים ישראלים באוניברסיטת טורינו מסתירים את זהותם היהודית מחשש שיהפכו מטרה להצקות ולאיומים.
הדוח גם דן בתופעה הגוברת ברחבי איטליה של אנטישמיות המוסווית כביקורת על מדינת ישראל, שחרמות על ישראל הופכים לעניין שבשגרה. כך לדוגמה, שני מרכולים איטלקיים הודיעו לאחרונה כי הם מפסיקים למכור מוצרים ישראלים, היות שאינם מסוגלים לקבוע אם הם מישראל או מ"השטחים הכבושים".
רשת חנויות המכולת קואופ באיטליה פרסמה הצהרה האומרת שיש להם בעיה עם "מעקב, כלומר שהצרכן אינו מסוגל לברר אם מוצר מסוים מקורו בשטחים הכבושים". פעילים נגד ישראל אומרים כי החרם היה "הצלחה חשובה של התנועה נגד האפרטהייד הישראלי 'חרם, שלילה והטלת סנקציות' (BDS)".
קבוצה של פרופסורים באוניברסיטה איטלקית קראו להטלת חרם אקדמי של ישראל במחאה על "אפליה תרבותית של פלשתינים באוניברסיטאות".
הדוח מתעד מקרים נוספים של אנטישמיות באיטליה; הארגון האיטלקי "תצפית על אנטישמיות" אוסף גם הוא מידע רב על התופעה.
ממצאי הוועדה עולים בקנה אחד עם מחקרים אחרים על אנטישמיות איטלקית.
מחקר שפרסם לאחרונה מכון פרידריך אברט סטיפטונג, המקורב למפלגה הסוציאל-דמוקרטית הגרמנית, חושף רמות גבוהות של אנטישמיות באיטליה ונוכחות חזקה של אנטישמיות בנושא ישראל המוסוות כביקורת עליה.
דוח מאפריל 2011, תחת הכותרת: "חוסר סובלנות, דעה קדומה ואפליה: דוח אירופי", ראיין כאלף איש בשמונה מדינות באירופה. המחקר מצא כי 37.6 אחוז של האיטלקים מאמינים כי "ישראל מנהלת נגד הפלשתינים מלחמת השמדה ". מעל 40 אחוז של האיטלקים מאמינים כי "יהודים מנסים לנצל את היותם קורבנות בתקופת הנאצים". יותר מ-25 אחוז של האיטלקים מסכימים עם הקביעה: "בהתחשב במדיניותה של ישראל, אני יכול להבין מדוע אנשים לא אוהבים יהודים".
ביוני 2010 "הסוכנות לזכויות יסוד של האיחוד האירופי" שמושבה בווינה פרסם דוח שנתי הקובע כי אנטישמיות באיטליה נמצאת בקו עלייה במהלך העשור האחרון.
במאי 2008 סקר לאומי שפורסם בעיתון השמאלני האיטלקי "ל'אוניטה" מצא גישות שליליות נפוצות נגד יהודים. 23 אחוז ממשתתפי הסקר הצהירו כי יהודים אינם יכולים להיחשב "איטלקים מלאים"; 39 אחוז הצהירו כי ליהודים יש "יחסים מיוחדים עם כסף", ו-11 אחוז הצהירו כי "יהודים משקרים בנושא השואה".
במאי 2005 הליגה נגד השמצה שבסיסה בניו-יורק פרסמה סקר בשם "גישות כלפי יהודים בתריסר מדינות באירופה". ממצאיו העלו כי 66 אחוז מן האיטלקים מאמינים כי "יהודים יותר נאמנים לישראל מאשר לאיטליה". כמעט 50 אחוז של האיטלקים אמרו כי "יהודים עדיין מדברים יותר מדי על מה שקרא להם בשואה". יותר מ-50 אחוז של האיטלקים אומרים כי דעתם על יהודים הורעה בעקבות המדיניות שנוקטת מדינת ישראל.
סקר קודם תחת הכותרת "עירק ושלום העולם" שהזמין האיחוד האירופי בנובמבר 2003, מצא כי לדעת 48 אחוז של האיטלקים, ישראל מהווה האיום הגדול ביותר לשלום העולם.
הממצאים "מדאיגים מאוד", אומרת חברת הפרלמנט האיטלקי פיאמה נירנשטיין. "זה היה זעזוע לכולם להיווכח איזו אנטישמיות יש באיטליה ובאירופה".

פורסם במקור: אתר מגזין "מראה"
המאמר במקור Runaway Anti-Semitism Trampling Italy פורסם באתר Hudson New York
סוארן קֵרְן הוא עמית בכיר ליחסים טרנסאטלנטים ב-Grupo de Estudios Estratégicos במדריד.
תאריך:  28/10/2011   |   עודכן:  28/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 שמעון פרס / Shimon Peres
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אנטישמיות כובשת את איטליה בסערה
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מעניין גם לראות דו"ח על הערבים
פלורה  |  30/10/11 11:23
2
ומה חלקו של השמאל הישראלי?
גבי1  |  30/10/11 15:20
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
צבי גיל
כ"חוזר בשאלה", במובן של מי שחזר לתל אביב מירושלים לאחר הרבה שנות היעדרות ממנה, אני מדי פעם מעלה רשמים על ההבדל בין שתי הערים האלה בישראל    הפעם אני מנסה בטביעת עין קלה למצוא איזה אתר מסוים, צרוף של מקום ואטרקציה ולהעלות את רשמי ההשוואה    שוק הכרמל בתל אביב מול שוק מחנה יהודה בירושלים עונים על המשאלה הזאת
דן אלון
אנו מתערבים בדינמיקה של גלגל החיים ומונעים מהשיטה של "ויהי ערב, ויהי בוקר, יום אחד", לגדוע את החוט המחבר אותנו איש אל רעהו    "כל ישראל ערבים זה לזה" נכתב עוד לפני ששיירת הגמלים הישראלית זיהתה "ערבים" כמילת גנאי. מחר נצעד כולנו, כשיירת גמלים של מעורבות, נשאיר מאחורינו את ההתערבות, וניצור ערבות. ערבות הדדית אמיתית
אברהם (פריצי) פריד
הדם הכחול של שרי הממשלה, השר האמיץ כץ, התרומה של אולמרט, דיסקוטק המאמינות השוטות ואגרון 2006
איתן קלינסקי
לעבר עמק יריחו משקיף משה מהר נבו ממזרח, ומוסא מנבי מוסא ממערב. שניהם לוחשים לאב האחד השוכן במערת המכפלה. שניהם שחים ומדברים על לבו של הבן, שניצל מהעקידה, שיביא כבר שלום בין ילדי הבן ישמעאל, שתעה עם אמו הגר במדבר, ובין ילדיו
ראובן לייב
הפתח מת. לכן הגיעה השעה שישראל תתפכח ותכיר בעובדה שארגון הטרור הרצחני הוא זה ששולט בעם הפלשתיני במקומו. ראוי היה שתקיים עימו מגעים גם בעתיד, כפי שעשתה בעסקת שליט. אחרי ככלות הכל זוהי הכתובת הישירה לכל מו"מ אפשרי, גם אם היא כרוכה בבליעת גלולה נגד בחילה
רשימות נוספות
טובא זנגרייה - מחיר הדו-קיום  /  משה דן
חמאס מנצח והרש"פ מפזרת תיאוריות קונספירציה  /  ח'אלד אבו טועמה
כניעוּת  /  ד"ר מרטין שרמן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il