X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
במסעדת "פיצה פינו" הכשרה שברמת אביב ג' מיטיבים להכין פיצות ופסטות מתוצרת עצמית, ללא מגע תעשייתי, ועם טעמים דומיננטיים שאין בהם כדי לבייש את ארץ המגף
▪  ▪  ▪
[צילום: פיצה פינו]

סוד גלוי הוא שלמטבח האיטלקי העממי אין תקומה ללא הפיצה והפסטה. לידתן של השתיים אומנם בדרום העני של ארץ המגף, אבל מסתבר שגם הצפון, העשיר יותר, אינו בוחל בהן. כמו לפלאפל ולחומוס שלנו, יש גם לפיצה ולפסטה עדנה על שולחנם של ה"צפוניים", ולא רק בארץ-מוצאן. קחו, לדוגמא, את שכונת רמת אביב ג' היוקרתית של תל אביב, שבה עושה חייל מסעדת "פסטה פינו" (רחוב אבא אחימאיר 21 במרכז שוסטר) ולא בכדי. בסוף השבוע האחרון טעמנו את מעדניה הכשרים (חלביים בלבד), כולם מתוצרת-בית, המופקים בידיה האמונות של שפית מוכשרת מאורוגוואי, שהמטבח האיטלקי הוא כבר שנים רבות נר לרגליה.
טעם אותנטי
היינו בשניים, כשלפתיח הזמנו מרק תירס ומרק דלעת. שניהם הצטיינו בטעמם הדומיננטי והאותנטי העשיר. הורגש בעליל שהם לא הוכנו מאבקה תעשייתית, שממנה מפיקים בדרך כלל במסעדות הישראליות "דמויי-מרק", אלא מירקות-נטו במיטבם. נתלוו אליהם קרעי-פיצות דקיקות ומתובלות, שהופקו בתנור-לבנים, עם צלוחית של טחינה ירוקה, שהוגשו על חשבון הבית.
מתפריט הפסטות המגוון הלכנו על פסטה בטטה ופסטה דלעת. שתי המנות היו נדיבות ושחו ברוטב הירקות שלהן ובקורטוב שמנת. לשבחן ייאמר שהן הותירו אחריהן טעם של עוד. כיוון שהיה זה יום אביבי של חורף, נהנינו גם מן הלימונדה הצוננת שהוגשה לנו.
טירמיסו מדליק
מבין הקינוחים נדלקנו על הטירמיסו, שהוגש כיד המלך על צלחת גדולה, כשמתלווה אליו אספרסו כפול, שבלעדיו יקשה, מן הסתם, לסיים ארוחה איטלקית עממית נאותה. על כל הכבודה שהועמסה על שולחננו שילמנו 164 שקל - תמורה בהחלט הולמת לכספנו - והוספנו תשר של 15% לשירות אדיב ומהיר של מלצר צעיר ונמרץ. לעומת זאת אכזב אותנו במעט הביקור בשירותים הצמודים למסעדה, שמן הסתם ראו ימים טובים יותר.

תאריך:  25/12/2011   |   עודכן:  25/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 ראובן לייב
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חוה לוי
שימוש קבוע בשמפו טבעי המכיל שמנים אתריים המיועדים למניעה יפחית הופעה חוזרת של הפטרייה ואיתה הקשקשת
ליטל סמואל-לוי
ותרו על מילויים יצירתיים בסופגניות כמו מילוי של ריבת חלב, שוקולד, וקרמים למיניהם, שיכולים להכיל כמות לא מבוטלת של סוכר בנוסף לפחמימות שכבר יש בבצק ובאבקת הסוכר
עליס בליטנטל
הבימאי כפיר אזולאי מפליא בבימויו את המחזה של האחים פרסניאקוב הרוסים    את החלל הצר והקטן של אולם החזרות בסטודיו יורם לוינשטיין חילק לשניים    ודווקא האינטימיות והקהל היושב במהודק למתרחש - אלה גורמים לצופים להיות חלק מהעלילה המתרחשת באינטנסיביות ואכספרסיביות רבה
שושנה ויג
יפה לורנצי מדוורת את שיריה אל בעלה מנשה כדי להנציח את קיומו בכתיבתה. בעת שלורנצי כותבת היא כותבת מנקודת מבט של אישה אוהבת ועורגת אל העבר. בשיריה לצד צער הבדידות היא ממשיכה להתפעם מיופיו של הטבע, מבעלי החיים והצמחים
גלעד הראל
מהפכת הארנק הסלולארי צפויה להיות המהפכה הדיגיטלית-צרכנית הבאה. אך האם היא בטוחה?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il