לזכותו של זוג המסעדנים רותי ומתי ברודו נזקפו כבר הצלחות לא מעטות בתחום הקולינריה. עדות לכך משמשות ארבע המסעדות התל אביביות הוותיקות שבבעלותם -"קופי בר", "בראסרי", "הוטל מונטיפיורי" ו"רוטשילד 12", ששמן הולך לפניהן. בהצלחות האלה לא נגרע גם חלקה של קונדיטוריית ה"בייקרי" שלהם, שהיא בית היוצר לקינוחים המופלאים המוגשים במסעדותיהם.
בימים אלה נוספה לרשת המסעדות המשגשגת הזאת מסעדה חמישית - "דליקטסן" (רחוב יהודה הלוי 79-81). חלפו רק שבועיים מאז שנפתחה, וכבר היא שוקקת חיים בכל ימות השבוע ובכל שעות היום.
אין זאת כי אם המוניטין הרבים שיצאו במרוצת השנים לרשת כולה, הם אלה שעושים את המלאכה גם למסעדה החדשה, כבר עכשיו, בעת הרצתה הראשונית בסוף השבוע האחרון ייחלנו, בציפייה דרוכה, יחד עם קהל גדול של ממתינים, לשולחן פנוי בה. עד לבואו של המשיח הזה, במהרה ובזמננו הדוחק, קידמה את פנינו, על חשבון הבית, כוס נדיבה של יין-נתזים - נוהג נאה מאין כמוהו של הכנסת-אורחים מצד הבעלים, ובה בעת גם מבחן נאות לכושר העמידה שלנו במבחן של המתנה מורטת-עצבים.
וכך, בחלוף מחצית השעה של המתנה סבלנית, מצאנו את עצמנו ישובים מסביב לשולחן, עליו התנוססה מפה צחורה, שעליה נחתו גם בקבוק של מים צוננים וסלסלה גדושה בפרוסות של לחם שחור - כיד אירוחם הטובה של בעלי המקום.
ערב לחיך
על תפריט העסקית שהוצעה לנו הופקד השף רב התושייה של "דליקטסן", גיא פולק. היינו בשניים, ומן המבחר שהועמד לרשותנו בחרנו למנה ראשונה במרק-ירקות עם חומוס ובפטה-כבד עם חבושים בסירופ - שתי מנות שבהחלט ערבו מאוד לחיכינו. מן המנות העיקריות, שבאו בעקבותיהן, התענגנו על מנה נדיבה של ביף-בורגיניון - תבשיל-בקר רך ונימוח, טבול כולו ביין אדום, שהשביח מאוד את טעמו, ושאליו נתלוו גם ירקות-שורש פיקנטיים.
תפריט הקינוחים התעלה על עצמו במבחר הגדול שהוצע בו. הפור שלנו נפל על טארט-לימון ועל שלושה פרופיטרולים, ממולאים בקרם של וניל. שני הקינוחים נתגלו כדליקטסן של ממש והצדיקו בכך יותר מכל את שמה הלועזי של המסעדה ("מעדנים" בעברית). גם האספרסו הכפול והניחוח, שהוגש בצידם, היה בהחלט לעניין.
על גן העדן הקולינרי הזה שילמנו 235 שקל (כשמחיר המנה הראשונה כלול במחירה של המנה העיקרית), כולל תשר של 15% לשירות, אומנם איטי מדי, אבל אדיב וסובלני. עם זאת אנו סמוכים ובטוחים שבתום תקופת ההרצה שלה תשכיל "דליקטסן" למצוא את שביל הזהב המתבקש גם בשרות הצולע בינתיים. כאשראי מוקדם לביטחון הזה, אנו מעניקים לה לכן את מלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, שמגיעות לה מעומק ליבנו.