X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
קווי התפר שבין משטר המס שלפי חוק מיסוי מקרקעין לבין משטר המס של פקודת מס הכנסה אינם הדוקים דיים ופסק הדין שניתן לאחרונה יוכיח כמה קל ליפול בין הכסאות.
▪  ▪  ▪
עונש על הבחירה להגיע להסדר עם הרשויות [צילום: פלאש 90]

במסגרת ע"מ 1209/07 נדון מקרה של חברה שביצעה שתי עסקות במקרקעין. במסגרת העסקה הראשונה ביקשה החברה להכיר לה במס שבח בהוצאה בסך 4,000,000 שקלים בגין דמי ניהול ששילמה לחברת האם. במסגרת הסכם פשרה שנחתם בין החברה לבין משרד מיסוי מקרקעין הותרה לחברה הוצאה בסך של 1,800,000 שקלים בלבד.
לטענת החברה, מנהל מס שבח לא הסכים להתיר את מלוא סכום ההוצאה שכן טען כי חלקו מהווה דמי ניהול המשולמים בגין פעילות שוטפת. לפיכך, בדוחותיה למס הכנסה ביקשה החברה להתיר לה את יתרת ההוצאה, בסך של 2,200,000 שקלים כהוצאה פירותית. פקיד השומה סירב להכיר בהוצאה ועמדתו התקבלה ע"י בית המשפט, שקבע כי החברה כלל לא הייתה חייבת בתשלום דמי ניהול שוטפים ומכל מקום, העובדה שההוצאה לא הותרה בניכוי מהשבח אינה מחייבת את המסקנה שיש להתיר את ההוצאה במס הכנסה.
במסגרת העסקה השניה שביצעה החברה, ביקשה היא לנכות מהכנסותיה השוטפות הוצאות ששולמו לחברת האם כדמי ניהול בקשר עם הנכס הנמכר. בית המשפט קבע כי הוצאות אלה אינן הוצאות שוטפות כי אם הוצאות בגין רכישת ומכירת המקרקעין ולכן אין מקום להתירן כהוצאה פירותית. בית המשפט סירב לדון בטענת החברה, לפיה זכאית הייתה לנכות הוצאה זו במס שבח, זאת מאחר שהחברה בחרה שלא לתבוע את ניכוי ההוצאה במס שבח.
פסק הדין זונח את עיקרון "המהות הכלכלית"
תוצאת פסק הדין קשה. פסק הדין זונח את עיקרון "המהות הכלכלית" ועיקרון מיסוי הרווח הכלכלי האמיתי שנצמח לנישום ובוחר בגישה פורמליסטית ודווקנית בה הנישום "נענש" על שבחר להגיע להסדר פשרה עם הרשויות. פסק הדין אף מנוגד לאמרה של בית המשפט העליון בפסה"ד בעניין סלון מרכזי (ע"א 8138/06) שקבע כי "נראה כי ראוי יהיה אם רשויות המס ישאפו להימנע מהתוצאה הקשה של אי ניכוי בכלל. "
האם לחברה יש דרך להתמודד עם מסקנתו הקשה של פסק הדין?
בכל הנוגע לעסקה הראשונה ספק אם ניתן לעשות דבר מה. הסכם פשרה קובע בד"כ שכל צד מוותר על טענותיו ולמעשה כל צד "קונה סיכון" כך שהסכם הפשרה אמור לסיים את כל ההליכים בין הצדדים. יתכן ולחברה עומדות טענות מתחום החוזים בדבר "טעות" בכריתת חוזה אולם אין ספק כי מזומן לה מאבק מול הרשות בניסיון לטעון טענות מעין אלו.
גם בכל הנוגע לעסקה שניה מצבה של החברה בעייתי: המקרקעין נמכרו בשנת 2004 כך שנראה ששומת מס השבח בקשר עם המכירה יצאה אי שם בשנת 2005. מאחר שחלפו למעלה מ-4 שנים מיום הוצאת השומה סביר להניח שמנהל מס שבח ידחה בקשה לתיקון השומה על יסוד קביעת בית המשפט.
האפשרות היחידה הינה לבקש את הארכת המועד להגשת הבקשה מכח סמכותו הכללית של המנהל להארכת מועדים לפי סעיף 107 לחוק. עמדת הרשות שוללת באופן חד-משמעי את האפשרות להאריך את המועד להגשת בקשות לתיקון שומה מכח סעיף 107 אולם הפסיקה נענתה בעבר במקרים מסויימים לבקשה זו והעניין נותר בצריך עיון בבית המשפט העליון (פסה"ד בעניין כספי).

הכותבים ממשרד זיו שרון ושות' עורכי דין, ואלתר עורכי דין
תאריך:  12/03/2012   |   עודכן:  12/03/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
אמירותיה של ורדה אלשיך על התנהגות המשקיעים המוסדיים נכונות - אך פסולות כאשר הן יוצאות מפיה. תפקידה הוא לפסוק לפי החוק, הראיות והצדק, לא לחנך את שוק ההון ובוודאי שלא להתנהג כאילו היא רגולטור-על
איתן קלינסקי
מול הדורסנות של הנהלת רכבת ישראל חייבת הסתדרות העובדים לעמוד לימינה של יושבת-ראש וועד עובדי הרכבת, גילה אדרעי, שלוחמת כלביאה, שרכבת ישראל תנוע אך ורק על מסילות של עבודה מאורגנת
אלכס טנצר
אנשים שמתחתנים בחו"ל חיים בארץ כאזרחים ישראלים. חלה עליהם חובה השירות בצה"ל, תשלום מיסים, וכל יתר החובות החלות על אזרחי ישראל. למרות זאת, מדינת ישראל גורמת להם לחוש שהם אזרחים סוג ב'. מדינת ישראל אינה רואה בזכותם להינשא עניין חשוב דיו כדי לקבוע זכות זו בחוק
נורית גרינגר
אובמה עושה את כל מה שביכולתו לקחת את התואר מנשיא ארה"ב לשעבר, ג'ימי קרטר, ולהיות הנשיא המוביל והכי אנטי-ישראלי שהיה לארה"ב אי פעם. אני לא חושבת שישנם יהודים רבים בעלי אמון בדיפלומטיה של אובמה, אני מקווה שכאשר זמן ההצבעה יגיע, רוב האמריקנים כבר ידעו שאובמה הוא פשוט לא נשיא טוב לכל האמריקנים
אברהם פכטר
פסק דין תקדימי של בית המשפט העליון, מפסיקתה האחרונה של הנשיאה דורית ביניש, מחזקת את זכויות האזרח - להגן על פרטיותו וחיפוש על גופו. ההחלטה האחרונה (בתיק אברהם בן חיים - 2012) - מרחיבה את הלכת יששכרוב (2006), לגבי ראיות שהושגו בדרכים פסולות. הלכת "פרי העץ המורעל", שהייתה מקובלת בישראל - נשחקת למינימום עם ההלכה החדשה ומקרבת אותה לפסיקה בארה"ב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il