X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ארבעה מומחי-בישול לשעבר מהארץ אזרו עוז והרחיקו אל מעבר לים. הם פתחו מסעדות משלהם בלונדון, פריז, וינה וברלין, כשהם גורפים בהן הצלחה מרובה, ועוד ידם נטויה
▪  ▪  ▪
אוטולנגי. הביאה את בשורת הבישול הים-תיכוני [צילום: אתר המסעדה]

יותם אוטולנגי, חנן עזורי, איתי סהרון ותומס לוי נודעו בעברם כשפים מוצלחים בארץ. היום הם עושים חייל קולינרי מעבר לים. יותם אוטולנגי עושה זאת בלונדון; חנן עזורי מנצח על מלאכת הבישול שלו בפריז; איתי סהרון לקח את שרביט הניצוח על מעדניו בברלין; ואילו תומס לוי משיש בני-מעיים בווינה.
את צעדי הבישול הראשונים שלהם עשה כל אחד מהארבעה במסעדה זניחה ולא נודעת. רק במרוצת הזמן הגדילו כולם לעשות, כשמסעדותיהם הבלתי-מוכרות הפכו למוקד של עליה לרגל.
אוטולנגי, למשל, הביא ללונדון את בשורת הבישול הים-תיכוני, בצד מעדני-קינוחים משובחים. את אלה אפשר למצוא היום ברשת של ארבע המסעדות שבבעלותו, הממוקמות באיזורי נוטינג-היל, קנזינגטון, בלגרביה ואיזלינגטון. המנות המוגשות בהן מבוססות כולן על מצרכים אורגניים ונעדרות חומרים משמרים. התפריט שלהן משתנה מפעם לפעם, בהתאם להיצע של השוק המקומי. הוא כולל בשר ודגים, טאפאסים, מבחר עצום של סלטים, פסטות, קטניות, ודברי מאפה. ארבע המסעדות, ובמיוחד זו שבאיזלינגטון, הפכו ללהיט בקרב האוכלוסיה המקומית, שלא להזכיר את התיירים הישראלים, הנוהרים אליהן כל אימת שהם מזדמנים לבירת-בריטניה.
שינוי הרגלים
בפריז עושה זאת, בהצלחה לא פחותה, חנן עזורי, תל אביבי לשעבר, שעבד בארץ בשורה של מסעדות. עזורי, שהתפרסם בארוחות הגורמה שלו, הצליח להקים בעיר האורות רשת של מסעדות, הממוקמות ברובע הלטיני, בפיגאל ובמונמרטר - כולם רובעי-בילוי השוקקים חיים ביום ובלילה. במסעדות של עזורי מגישים עופות צלויים, פירות-ים ודגים. בעתיד הקרוב יש בכוונתו גם לפתוח רשת של בתי-קפה והוא מבטיח להגיש בהם קינוחים שלא מהעולם הזה, שבאפייתם התמחה עוד בארץ.
איתי סהרון, חיפאי לשעבר, פתח שתי מסעדות צמחוניות בברלין: האחת ברובע הקו-דאם, והשנייה סמוך לגן החיות העירוני. שתיהן זוכות להצלחה מרובה בקרב הברלינאים, המורגלים בדרך כלל דווקא למאכלי-בשר. מאז שגילו את המסעדות של סהרון, המירו רבים מהם את התפריט הבשרי שלהם בתפריט צמחוני.
אחרון חביב בשורת השפים הישראלים עתירי ההצלחה שמעבר לים הוא תומס לוי, מחולון, שפתח את המסעדה שלו ברובע גרינצינג הווינאי, שוקק התיירים. אצלו ניתן להשיג מאכלים ישראלים אותנטיים, כמו פלאפל, חומוס וטחינה, פול ושקשוקה. מלבד התיירים הישראלים המזדמנים למקום, פוקדים אותו גם וינאים לא מעטים, שנפשם קצה זה מכבר בקולינריה האוסטרית השגרתית. בחודש מאי הקרוב עומד לוי לפתוח גם מעדנייה עם מוצרים ישראלים, שאותם הוא מתכוון לייבא מהארץ.

תאריך:  27/03/2012   |   עודכן:  27/03/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מתי דוד
סוציולוג מוסלמי בעל אזרחות צרפתית כתב מסמך המלמד על רצונם האמיתי של המוסלמים בצרפת - להשליט את חוק השריעה ולתפוס את השלטון במטרה להשליט את דת האיסלאם על היהודים והנוצרים בכל העולם
יואב מלצר
על ישראל להביט אל המציאות נכוחה, ופשוט לשנות את הפרדיגמה. כיוון שישראל היא השורש היחיד ליציבות של ממש בכל המזרח התיכון, לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שהיפוכה הגמור של הנחת אוסלו הוא הנכון: השגת יציבות ע"י הגדלת הריבונות הישראלית
יובל בן-בסט
הקשר בין הניצחון ההרואי של מכבי תל אביב על פנאתינייקוס לחשיבותה של דינמיקה קבוצתית חיובית לצד עבודת צוות משותפת ומדוע לא כל תבוסה היא עילה למשבר
שולמית קיסרי
מדי יום זוכה האזרח הישראלי למנה גדושה של השפלות בכל תחומי החיים - בתחבורה, ברווחה, בתרבות, בחוק שלא נאכף, ביחס במשרדי הממשלה, בבתי המשפט ובבתי הסוהר, באי-שוויון כלכלי, ובהיעדרו המוחלט של צדק חברתי והרשימה ארוכה. כולנו נדהמים מהחדשות ברדיו, בטלוויזיה, בעיתונים ובאינטרנט. כולם מתלוננים, מרגישים מושפלים ומי שלא מרגיש כך הוא כנראה מקורב לצלחת או שהוא הצלחת בכבודה ובעצמה
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - גם מהמותן - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - כבוד, נחת-רוח, עתיר-קלוריות, לא יעלה על הדעת, שוויון בפני החוק, אי-הבנה ולמלשינים אל תהי תקווה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il