X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
העולם החופשי חסר מנהיגות ובהיעדרה האנשים איבדו את האמון בממשלות שלהם. חיסרון זה מוביל לאי ודאות, בלגן בין האזרחים, ולקבוצות קיצוניות לעלות לשלטון. כזה היה הרקע לעליותו של היטלר לשלטון. עירנות נדרשת כדי שהיטלר אחר לא יעלה וייקח שלטון
▪  ▪  ▪
ניקולאוס מיכאלוליאקוס . מנהיג מפלגת "השחר המוזהב" הניאו-נאצית ביוון [צילום: AP]

"אנחנו בכיוון של גרמניה של שנות ה-30; חציה של החברה היוונית לא מאמין יותר בערכים דמוקרטיים..." כך אומר היווני ניקולס מאראנדזידיס, פרופסור להיסטוריה באוניברסיטת מקדוניה ביוון. מר מאראנדזידיס הוא אחד מהאינטלקטואלים של יוון. הוא מזועזע מהעלייה המהירה של הקיצונים בארצו, במיוחד הימין הניאו נאצי. בראיון בגלוב, הפרופסור לא ברר במילים: "יוון היא בדרך של רפובליקת ויימאר, שהוקמה בגרמניה לאחר מלחמת העולם הראשונה בעיצומו של המשבר הכלכלי החמור שהוביל לעלייתה, בשנת 1933, של המפלגה הנאצית ואדולף היטלר."
מר מאראנדזידיס אמר שלקיצונים היוונים יש כיום יותר מ-7% מהקולות בבחירות לפרלמנט, ממפלגה שחר-הזהב הניאו-נאצית.
איך מדינה שהייתה מקום הולדתה של הדמוקרטיה יכולה להגיע למצב הנוכחי, עם ההצלחה של מפלגת הימין הנאצית בבחירות? - לדעתו של מר מאראנדזידיס הסיבה הראשונה היא המשבר הכלכלי העמוק אשר הציף את המדינה. סיבה נוספת היא הספקות בלגיטימיות של המערכת הפוליטית. לטענתו, כבר לפני עשור העם היווני ראה שחלק גדול מהחברה מאתגר את האליטות הפוליטיות, אשר נראים מושחתים וכושלים. הסיבה השלישית היא קיומה של שפה שבה משתמשים לאומניים, פופוליסטים ודמגוגים, השוברת את מחסום הימין הקיצוני. שפה זו מאשימה את הבנקים המערביים, גרמניה והקפיטליסטים, ובכך הובילה את החברה להצביע למפלגה הנאצית. כשמוסיפים את כל המפלגות הקיצוניות האחרות והדמגוגים, 7% מהקולות עבור צד-הימין עולה לבין 20% ו-25%.
התוצאה, קונסטנטין קוסטופולוס, ביולוג יווני עם שני תוארי דוקטורט, מכר את כל מה שהיה לו ביוון ועבר לברזיל. הוא חשב שהכי טוב יהיה להמר על השוק המתפתח, כגון ברזיל. בן 53 שנים, הביולוג, מומחה לחקלאות דגים ביוון וידוע במספר מדינות, הפך לפליט המשבר אשר צובר חוזקה. כאשר מר קוסטופולוס עלה על המטוס לברזיליה, הוא לקח איתו פרויקטים שיכולים לעשות את ברזיל ליצואנית גדולה של דגים. מילות הפרידה שלו היו, יוון נגמרה, אין תקווה במדינה הזאת.
מר קוסטופולוס הוא לא רק ביולוג בעל שם עולמי, הוא גם אדם בעל רכוש. ולכן ביוון נדהמו שהוא מוכר את הכל כלומר, ארבע דירות באתונה. הוא עדיין לא החליט אם למכור את ביתו באי האידילי סנטוריני, אחד מאתרי התיירות היפים ביותר ביוון. אשתו, אדריכלית, תחכה לו להסתדר בברזיל ולאחר מכן תסגור את משרדה ואת המזוודות ותטוס לברזיל להצטרף אליו.
לביולוג היו שבע חברות ביוון, אשר מיצאות בעיקר, ברחבי העולם, את הידע הרב שלו על פעילות חברות דגה. עם שקיעתה של יוון, הוא חשב שעדיף להמר על אחד השווקים המתעוררים אבל שלל את סין, רוסיה והודו, ובחר בברזיל. בסוף השנה שעברה מר קוסטופולוס הסתובב בברזיל במשך חודשיים כדי לבחור את המקום שבו הוא יוכל להתחיל להשתמש בטכנולוגיה שלו. הוא חזר ליוון משוכנע שלברזיל, המייבאת דגים, יש פוטנציאל אדיר להפוך לאחת היצרנים והיצואנים הגדולים ביותר בעולם לכל מיני דגים טרופיים.
כשהגיע לברזיל להקים את ביתו, מר קוסטופולוס יזם סדרת פגישות עם פקידי ממשל כדי להציג את הפרויקט שלו, ובכך להתחיל חיים חדשים.
בינתיים, מנהיגי יוון שבהם העם נתן אמון נפגשו אך לא הגיעו להסכם על קואליציה. זה גרם לאלקסיס ציפראס, כוכב פוליטיקאי במפלגה השמאלנית הקיצונית היוונית לומר, "המבוי הסתום בצנע הפוליטי האירופאי מערער עוד יותר את מצב הרוח ביוון; אנחנו בכיוון של גרמניה של שנות ה-1930."
ובצרפת, הנשיא החדש, פרנסואה הולנד מתכנן לשדוד את העשירים ולתת את כספם לעניים, אז לעשירים יש תוכנית משלהם; הם עוזבים את צרפת בהמוניהם ומתיישבים מעבר לגבול בקנטונים השוויצרים דוברי הצרפתית, כגון איזורי הקנטון של ג'נבה, ווד, נושאטל, וג'ורה, וכמו-כן בחלקי הקנטונים דוברי הצרפתית של ברן, ואלאי ופריבורג.
אז מה כל זה אומר לאדם ברחוב האירופי?
אנחנו צריכים לתמוה האם האילומינטי מבינים שקיצוניות למען, כביכול, מטרות ליברליות, תמיד ובהכרח יגרמו לתגובה של כוח שווה בכיוון ההפוך. כפי הנראה, אף צד לא מבין זאת ולכן האם אנחנו נצטרך להתמודד עם מעגלים נשנים של המאה העשרים של שתי מלחמות עולם שאירופה הביאה עלינו?
לאנשים היה מעל ומעבר מזה ש- "האליטות" הפוליטיים מנצלות אותם . יוון היא דוגמה שבה המדיניות שלהם הובילה לקריסת המדינה. יוון נמצאת בסכנה איומה וכך גם, במידה מעט פחותה, ספרד, אירלנד, פורטוגל וצרפת בעוד שעל איטליה אפשר לומר שהיא בקושי במצב יותר טוב.
בארצות הברית, אם אובמה יישאר נשיא, ארצות הברית תצטרף למועדון של הכלכלות הכושלות של אירופה. ואז, לעולם לא יהיה יותר את האומה האמריקנית המנהיגה העילאית והוא ימשיך ליפול בתוך החור השחור שחפר לעצמו.

תאריך:  29/05/2012   |   עודכן:  29/05/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לאן כל זה מוביל?
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
תגובה
צנחן  |  30/05/12 12:13
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עקיבה לם
שוברים שתיקה בחברון, הפעם עם ריכוך קל בדמותו של דובר הישוב היהודי, נועם ארנון
אדם דובז'ינסקי
בישראל נכרכה השירה עם הפרוזה תחת השם "ספרות", וכך נפגעה מבחינת תקציב ותמיכות. דווקא השירה, שהיא האומנות הבלתי רווחית מבין השתיים, מקופחת לרעה. השירה סובלת מבעיות ייחודיות, ויש להעניק לה מעמד עצמאי בתחום התרבות
צ'לו רוזנברג
הסוגייה האירנית מתקרבת במהירות רבה מאוד אל צומת היסטורי רב-חשיבות: מוכנות המעצמות לממש את הסנקציות הכלכליות ולמצות סופית את הדיאלוג המדיני אם אירן תעמוד על סירובה לחסל את הפרויקט הגרעיני המסוכן שלה. אם המעצמות תגרורנה רגליים ולא תוכחנה שהן רציניות בכוונותיהן, כי אז נימצא בסכנה ממשית
דניאל גיגי
ראש הממשלה רצה מדינה רזה מאוד שתהיה יעילה ובריאה מבחינה כלכלית, אבל במקום זאת המדיניות הכלכלית שלו יצרה מדינה "אנורקסית" שמתקשה לספק את החובות הבסיסיות שלה כלפי האזרחים. המצב שנתניהו יצר כאן הוא לא פחות מאנרכיה כלכלית, מאחר שהריבון - המדינה, שאמורה לפקח על הכלכלה ולדאוג לשמירת תנאים שיאפשרו תחרות צודקת וחברה בריאה, היא חלשה ולכן אינה יכולה לבצע את תפקידה
אלי אלון
רבים מדוברי הרשויות המקומיות בישראל בוחרים להיות נאמנים יותר לראשי הערים מאשר לתושבים, ורוב זמנם במסגרת תפקידם כדוברים מוקדש לפעילות יחצנית אישית עבור ראש העיר או העירייה (על חשבון הציבור). פעילות יחצנית, אשר במקרים רבים מתנגשת עם האינטרסים של התושבים וזכותם למידע חשוב וחיוני על הנעשה בן כתלי העירייה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il