שאול בן אדרת ידוע כשף עתיר הצלחה, שאיננו זקוק לטפיחה על השכם. הוא גדוש מחמאות מכאן ועד להודעה חדשה. שתי המסעדות התל אביביות שלו - "קימל" הוותיקה ו"התרנגול הכחול", החדשה יחסית - כבר קנו את עולמן בציבור וקשה להתחרות בתפריט שלהן.
את פסגת ההצלחה של השף הדגול הזה יש לייחס לתפריט העסקית המפנקת שלו במסעדת "התרנגול הכחול" (ניסים אלוני 10) של יום שישי בצהריים. חזקה על מי שלא טעם מהתפריט המגוון והבריא המוצע, שאינו יודע "גורמה" מהו. מדובר בתפריט שאין לו מתחרה קולינרי : כוס של סנגריה לפתיחת תיאבון ומבחר של מנות ראשונות, על-חשבונה של המנה העיקרית. לשולחן מוגשים: פוקצ'ת-בית חמה, עם חמאת זיתים מתובלת; סלט-עשבים רענן עם צנוברים וטחינה; סלט של דלעת טרייה עם חמוציות וגורגונזולה; חצילים קלויים עם טחינה ירוקה, בליווי צנוברים; תרד מוקפץ בשמן זית עם גבינת-פטה; ריזוטו של כמה סוגי פטריות בציר פורצ'יני ופרמז'ן ומסבחה חמה.
שפע בריאות
למראה השפע ליקקנו שפתיים וכבושם הזה לא בא אל פינו מזמן. כל המנות התגלו כשופעות בריאות ודי היה בהן כדי למלא את חדרי הבטן שלנו. בכל זאת קשה היה לוותר על המנות העיקריות המפתות. היינו בשניים והפור שלנו נפל על נתח קצבים צלוי בגריל, במידה של מדיום, עם תפוחי-אדמה בתנור וירקות מבושלים. הכבודה הוגשה על צלחת רותחת מחום וטעמה היה כצפיחית בדבש, תודות לרוטב האיולי המתקתק שהעשיר מאוד את טעמו של הבשר. בת הזוג הלכה על פילה-סלמון בביסק פירות-ים של שרימפס ומנגולד מוקפץ. היא לא הסתירה את הנאתה הגלויה ממגוון השרצים, שעבדכם הנאמן אינו מעז להכניס לפיו.
בסופו של דבר הגיע גם תורו של הקינוח: לכותב שורות אלה הוגשה מקצפת של שוקולד מריר עם וניל ולבת-הזוג מלון מוקפץ בגבינת מסקרפונה. אלה לוו באספרסו כפול ובסודה, כשעל הארוחה הדשנה שילמנו 304 שקל טבין ותקילין. הראו לנו עוד מסעדה שמוכנה להציע במחיר שכזה שפע מדהים ואיכות משובחת. אנחנו, מכל מקום, עדיין לא מצאנו.