למטבח הספרדי יצאו מוניטין, מעל לכל בשל תרבות הטאפאס שלו. הדברים אמורים במנות-פתיחה קטנות וססגוניות, שיצאו אומנם, מבית המדרש המקומי, אבל הצליחו לכבוש את העולם הקולינרי כולו.
מסעדת "טפאו" שבהרצליה פיתוח (רחוב שנקר 9) מיטיבה לייצג את המטבח הזה בכבוד הראוי לו. לאורחיה היא מציעה תפריט מגוון של מנות-טאפאס, שמהן מורכבת ארוחה שלמה, דשנה ומשביעה.
כמו כל מסעדה ספרדית המכבדת את עצמה, מהווה ב"טפאו" הטורטיה את אקורד הפתיחה המלווה את הארוחה כולה. אף שמוצאה של זו במקסיקו, היא הצליחה להיקלט היטב במטבח הספרדי העממי ואפילו השתלטה עליו. בסך-הכל היא ממלאת את מקומו של הלחם המצוי במסעדות אחרות וייחודה הוא בטעמה הפיקנטי.
חגיגת בשרים
אל פינו בא בצק קטנטן, דק ושטוח, שמולא בעיסת ירקות מבושלים ושממש פתח לנו את התיאבון...בעקבותיו הוגש לשולחננו ברנחנס-בלאדי - בלשון בני אדם חציל על האש - שטעמו היה בהחלט משובח. החרתה החזיקה אחריו הקסדייה - בצק ממולא פטריות, שלא נפל ממנה בטעמו.
ועכשיו הגיע, סוף סוף, תורם של הטאפאס הבשריים. הראשון שבהם היה אלבונדיגס דה קורדרו, שאינו אלא קציצת קבב-טלה רכה ונימוחה. טעימה למדי הייתה גם הפיקניה - שיפוד של בשר מיושן מן המותן, הידוע יותר בשפת העם כ" שפיץ-צ'אך ". עוד אנו טוחנים בגדול, ועל הצלחת הועמסה, כהרף-עין, קזואלה דה קרנה - אמפנדת-בשר, שהוסיפה נופך רב לחגיגת הבשרים.
אבל המנה הספרדית המנצחת הייתה, כרגיל, הפאייה אל זעפרן - אורז מעורב בנתחי עוף מתובלים.. מקור המנה השמיימית במחוז ולנסיה, ולמען הגילוי הנאות צריך להיאמר שהמטבח הספרדי פשוט אינו יכול בלעדיה.
את כל הכבודה הקולינרית הזו, שהצמיאה אותנו, שטפנו בסודה ובמים מינרליים, שהיו בהחלט במקומם הנכון. שילמנו 234 שקל לשניים והוספנו תשר של 26 שקלים לשרות מהיר ואדיב. 9 בסולם קולינארי של 10.