X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
התוכנית לסיפוח בשלבים

להפוך את שעון החול

לפלשתינים אין אינטרס להתקדם בתהליך מדיני, משום שהם מחכים לפתרון שמחכה בתום הניסיונות – פתרון שתי המדינות. אם לא יראו תוכנית אמיתית קורמת עור וגידים, שעליה מסכים רוב העם, מצבנו מוכרע מראש
▪  ▪  ▪
פלשתינים מיידים אבנים לכוח צה"ל ליד רמאללה [צילום: AP]
שנת היובל יחל הסיפוח
בעוד חמש שנים, בשנת היובל לכיבוש יהודה ושומרון, מדינת ישראל תחל בסיפוח חלקים משטחי יהודה ושומרון. בתחילה: סיפוח ההתיישבות היהודית מסביב לירושלים רבתי - אזור מעלה-אדומים, גוש עציון ומודיעין-עילית. בכל מקרה של הסדר, מוסכם שאזור זה יישאר בידי ישראל

בכל תקופות הגלות השונות של עם ישראל כמו בבל, מצרים ואירופה, ביקשו לעצמם היהודים זכויות שונות: כלכליות, חברתיות, חינוכיות ודתיות. כעת, לאחר 64 שנות עצמאות, אנו מבקשים זכויות דומות כאילו היינו בגלות. כמובן, הזכויות חשובות מאוד, אך האם לאחר חזרתנו לארץ ישראל לא שכחנו גם את החובות?
בעת שיבת ציון נחלקו ראשי הציונות באשר לדרך הנכונה להגשמת יעדם: אנשי חיבת ציון סברו שהשיטה הנכונה היא עוד עז ועוד דונם. לעומתם סבר הרצל שאלה לא מספיקים. ללא הצ'ארטר - ההכרה בזכותו של עם ישראל על ארץ-ישראל - לעולם לא נוכל להקים מדינה יהודית. לאחרונה נשמעו ביקורות רבות על שיטת עבודתו של זמביש. לטעמי אין בהן כל צורך. הוא ממשיך את עבודתם של אנשי חיבת ציון וטוב שכך. במקום להתנגד לדרכו יש ליצור את המסגרת המדינית הנכונה ולשלב בין השתיים. כך הביא לעולם ויצמן את הציונות הסינתטית שלו, וכך אנו עשויים להתקדם ביתר כוח לעבר המטרה המשותפת של ההתיישבות.
פרשת בתי האולפנה בבית-אל היא עוד שלב במלחמת החפירות האינסופית שמנהל השמאל נגד הימין בהעדר רוב בעם לצדו. הריטואל קבוע: עתירות לבג"צ על חוקיות התיישבות זו או אחרת, תשובת המדינה, מאבק של המתנחלים ואז הגעה לפשרה. האמת היא שהשימוש במונחים 'שמאל' ו'ימין' הוא ארכאי. הוויכוח האמיתי במאות השנים האחרונות בתוך העם היהודי הוא בין המתקרבים ליהדות לבין המתרחקים. כיום באמצעים מעטים מצליחה קבוצת המיעוט של המתרחקים מהיהדות לנהל מערכה תוקפנית נגד כל מה שמסמל בעיניה יהדות: המתנחלים, החרדים וצביון המדינה שנראה להם יהודי מדי. (כך נולד המושג 'מדינת כל אזרחיה'). ואנו כל הזמן עסוקים בלענות להם בשפה שלהם ובכך מנציחים את סימן השאלה שמרחף מעל ההתיישבות יותר מארבעים שנה. מסיבה זאת היורה הערבית הרותחת סביבנו לא משנה כהוא זה את השיח של "שלום עושים עם אויבים" ו"שתי מדינות לשני עמים". הגיע הזמן להפסיק להתגונן ולהגיד מה אנו רוצים.

מנציחים את הוויכוח

אני מדגיש 'יהודה ושומרון' ולא ההתנחלויות משום שהן רק חלק מהסיפור. עיקר האינטרס הישראלי ביו"ש הוא המרחבים הפתוחים, מקומות קדושים, מקורות מים, שמורות טבע, דרכים חשובות, בסיסי צה"ל ונקודות שליטה – שהם הם לב העניין וההתנחלויות הוקמו בעיקר כדי לשמור עליהם. לכן דיבור לאורך השנים על "התנחלויות - כן או לא" הוא טעות

החשש הגדול מתוכנית כזאת הוא הפיכתה של ישראל למדינה דו-לאומית. מימוש שלושת השלבים הראשונים לא מוסיף ערבים למדינה יותר מהפליטים שנוהרים אליה. מבחינה זאת אולי ההגירה מאפריקה לישראל היא סוג של מסר האומר: אתם חוששים לרשת את ארצכם בגלל בעיה דמוגרפית? תקבלו את הבעיה הזאת בתוך הערים והכפרים שלכם!

וכך, למרות שמפעל ההתנחלויות עבר מזמן את נקודת האל-חזור, אנו תקועים עדיין בשיח הציבורי בשאלה אם צריך להקים עוד התנחלויות או להרחיבן כאילו התשובה לשאלה זו תשנה באופן מהותי את המציאות. במצב הדברים הנוכחי ובקצב הגידול הצפוי בהתנחלויות (כ-5 אחוז בשנה) לא תושג מסה קריטית שתשנה באופן דרמטי את המצב. כלומר, אנו עלולים להנציח את אותו ויכוח ולמצוא את עצמנו גם בעוד עשר או עשרים שנה באותו מקום של חוסר ודאות. מהצד השני, ההנהגה הפלשתינית הורגלה לחכות ואז לקבל יותר והיא מודעת לכך שישראלים רבים משוכנעים שהפתרון היחידי "ההגיוני" הוא של שתי מדינות לשני עמים, אז למה לזוז? בינתיים מדינת ישראל מסוכסכת ומפולגת ומשלמת על כך מחיר עצום בחוסן, במשאבים ובמשכון העתיד.
לדעתי, כדי להתמודד עם המציאות המתוארת לעיל יש להציע תוכנית רצינית ארוכת טווח בעניין שטחי יהודה ושומרון שנכבשו לפני 45 שנה. אני מדגיש 'יהודה ושומרון' ולא ההתנחלויות משום שהן רק חלק מהסיפור. עיקר האינטרס הישראלי ביו"ש הוא המרחבים הפתוחים, מקומות קדושים, מקורות מים, שמורות טבע, דרכים חשובות, בסיסי צה"ל ונקודות שליטה – שהם הם לב העניין וההתנחלויות הוקמו בעיקר כדי לשמור עליהם. לכן דיבור לאורך השנים על "התנחלויות - כן או לא" הוא טעות. המאבק מתנהל על יהודה ושומרון ולא על ההתנחלויות.
אני מבקש להציע תוכנית אחת ברורה שתשבור את הקיפאון ותזכה להערכתי לתמיכת רוב תושבי ישראל. באמצעותה נייתר את מלחמת החפירות המשפטית על כל יישוב ונהפוך את שעון החול כדי שגם הפלשתינים יבינו שהזמן פועל לרעתם. למרות שחזרנו לארץ ישראל אנחנו עדיין מתנהגים בתחומי חיים רבים כאילו אנו בגלות. ייתכן שאם נתחיל להפנים גם את החובות הטמונות בשיבה לארץ ישראל נתחיל לחיות כמו יהודים שחזרו אליה.
אני מציע שראש הממשלה יכריז עכשיו שבעוד 5 שנים, בשנת היובל לכיבוש יהודה ושומרון, מדינת ישראל תחל בסיפוח חלקים משטחי יהודה ושומרון, לפי הפירוט להלן, ולכל שלב ושלב יוקצו 4 שנים:
בתחילה: סיפוח ההתיישבות היהודית מסביב לירושלים רבתי - אזור מעלה-אדומים, גוש עציון ומודיעין-עילית. בכל מקרה של הסדר, מוסכם שאזור זה יישאר בידי ישראל.
בשלב השני: ההתיישבות היהודית במערב השומרון - גוש אריאל, קדומים מעלה-שומרון. בכל הסדר עתידי, מוסכם שגם אזור זה יישאר בידי ישראל.
בשלב השלישי: בקעת הירדן ומדבר יהודה.
בשלב הרביעי: אזור אשדות ההר.
בשלב החמישי: גב ההר. באזור זה מרוכז הרוב הגדול של הפלשתינים.
כדי שתתקיים התוכנית צריכים להתמלא התנאים הבאים:
קיום משאל עם בישראל או הצבעה ברוב מיוחס של 61 חברי כנסת; שמירת האיזון הדמוגרפי בין יהודים לערבים ביחס שלא יעלה על 65:35. בעניין הזה צריך לציין את מחקרו החשוב של יעקב פייטלסון מהמכון לאסטרטגיה ציונית המצביע על ירידה דרמטית בפריון אצל הפלשתינים ועל הגירה שלילית (מאזן ההגירה משטחי האוטונומיה הפלשתינית בשנים 2007-1994 הסתכם ב-321,239 פלשתינים שעזבו, בממוצע שנתי של 22,946 איש); עבודת הכנה בקרב הקהילה הבינלאומית. אני משוכנע שמלאכת השכנוע תהיה קלה יותר כשייווכחו שהפתרון הזה מתקבל ברוב גם בישראל וגם בקרב ערביי יו"ש, ולכן כדאי לערוך משאל גם בקרב הערבים המיועדים לסיפוח. בסקרים שערך המנהל האזרחי עולה שרובם ישמח לקבל תעודת זהות כחולה; קביעת פערי הזמן בין שלב לשלב בהחלטת הממשלה, בהתאם להתפתחויות בשטח ובעולם.
החשש הגדול מתוכנית כזאת הוא הפיכתה של ישראל למדינה דו-לאומית. מימוש שלושת השלבים הראשונים לא מוסיף ערבים למדינה יותר מהפליטים שנוהרים אליה. מבחינה זאת אולי ההגירה מאפריקה לישראל היא סוג של מסר האומר: אתם חוששים לרשת את ארצכם בגלל בעיה דמוגרפית? תקבלו את הבעיה הזאת בתוך הערים והכפרים שלכם!
אני משוכנע שתוכנית כזאת תזכה לתמיכת רוב הציבור הישראלי משום שגם לשיטת חסידי שתי המדינות לשני עמים מימוש שני השלבים הראשונים של התוכנית לא משנה. עיקרון השלביות ואורך הזמן יאפשרו לבדוק אותה ולהעריך את תוצאותיה.
אם אנחנו לא נקום ונגיד מה אנו רוצים, מי יעשה זאת?

פורסם במקור: יומן, מקור ראשון
תאריך:  14/08/2012   |   עודכן:  14/08/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
להפוך את שעון החול
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אני מציע לתכנן טרנספר
מזכיר_המדינה  |  14/08/12 08:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורי אליצור
הדילמה הישראלית הגורלית בקשר לאירן בהחלט ראויה לדיון ציבורי, אבל כעת היא כבר גלשה לפטפטת בלתי אחראית. למה דווקא עכשיו? מי מעלה כל פעם מחדש את הגלים של ביקורת והפחדה נגד פעולה ישראלית? למה כל ההדלפות מפי כל הלשעברים הולכות תמיד בכיוון אחד?
נבון קצב
התנהלותה של התקשורת בנושא הגרעין האירני והפעלת הלחץ התקשורתי על ראש הממשלה ועל שר הביטחון באמצעים שונים, הם ניסיון להשפיע על מקבלי ההחלטות    זוהי התנהלות מופקרת וחמורה שאין שני לה, אשר מסכנת כל אחד מאיתנו
רן שורר
דניאלה בוודאי אינה מכירה ב"כאוס" כאח שלה, אבל אנחנו נשקף לה איך היא מתקבלת בקרב מיליוני ישראלים בתוך הקו הירוק    מי שלא ראה את ההצגה של דניאלה וייס בתוכניתו של אמנון לוי בערוץ 10, לא ראה הצגה מימיו
איתן קלינסקי
הנושא האירני, שהשתלט על סדר היום שלנו, דחק מסדר היום את צעקתם של מאות אלפי עובדים במדינת ישראל, המשכימים יום יום לעמל יומם ובהגיעם לגיל הפנסיה נותרו רק עם הגיל ולא עם הקרן, שתעניק להם זיקנה מכובדת
אלי אבני
משבר העובדים בתחום ההיי-טק מכניס חברות לתחרות בלתי פוסקת על ליבו של העובד    לפני שמתחילים לחלק טאבלטים כמתנה למועמדים חדשים, זה הזמן לתכנון אסטרטגיה בניהול ושימור עובדים מוכשרים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il