X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
ד"ר מיכאל שוחט מומחה ברפואת עור   |  כללית אסתטיקה
אילו שימושים נוספים יש לבוטוקס? מה הקשר בין הזרקות לטיפולי שיניים? מתי זה מוקדם או מאוחר מדי להזרקות? מה ההבדל בין בוטוקס, דיספורט וחומצה היאלורונית? כל החידושים ודברים שחשוב לדעת אודות בוטוקס וחומרי מילוי לקמטים בכתבה שלפניכם
▪  ▪  ▪
אלו פיתוחים עתידיים יש בתחום? [צילום: AP]

הבוטוקס הוא רעלן - חלבון שמיוצר על-ידי חיידק, החוסם את שחרור החומר הגורם לגירוי עצבי באזור מסוים. השריר שאינו מקבל את הגירוי, מפסיק לזוז ולהתכווץ. הבוטוקס פועל על קמטים דינאמיים שנוצרים כתוצאה מהתכווצות השרירים - בין הגבות, בצידי העיניים והמצח.
לאחר תקופה של ארבעה-שישה חודשים, מתפוגגת השפעת הבוטוקס והשריר חוזר לעבוד כמקודם. על-כן, אם רוצים לשמר את אי ההתכווצות - יש להזריק בוטוקס מדי תקופה דומה.
מה שמרביתנו לא מודעים הוא לעובדה שכשמדובר בחלבון זר לגוף. קיימת אפשרות ש-5% מכלל האוכלוסיה, ייפתחו נוגדנים לבוטוקס והוא לא ישפיע עליהם. דבר זה עלול לקרות כאשר מתבצעות הזרקות חוזרות של בוטוקס במרווחים קצרים של מספר שבועות (בדרך-כלל ניתן לבצע תיקון שבועיים לאחר הטיפול במידה והתוצאה לא אופטימלית).
במקרה זה, נחשפת המטופלת ליותר מדי חלבון - מה שעלול ליצור אצלה נוגדנים. לכן רצוי להזריק את הכמות הנכונה, לא להגזים ולא להתעקש על כמות בוטוקס גדולה מדי, כדי לא לחשוף את הגוף לנוגדנים. עדיף להיות שלמים עם התוצאה, להמתין ארבעה-שישה חודשים ואז להזריק שוב.
בוטוקס הוא רעלן ועל כן רעיל לגוף, ויש לו השפעה שלילית עלינו - האומנם?
לא נכון. בוטוקס הוא אומנם רעלן, אולם הכמויות המוזרקות לעור קטנות מאוד, חודרות לעומק של ס"מ אחד בלבד ואינן מגיעות למערכת הלימפה או הדם. הבוטוקס נותר באזור המטרה ולא מתפזר הלאה.
מה זה דיספורט?
בעולם מוכרים שני סוגי בוטוקס - האחד מיוצר בארה"ב תחת שם המותג בוטוקס והשני מיוצר באירופה ונקרא דיספורט. ככלל, מדובר בשני חומרים זהים, עם ניואנסים קטנים ביניהם, כיוון שכל אחד מיוצר בחברות אחרות. כל רופא משתמש בחומר המועדף עליו, כאשר לעיתים מטופלת מגיבה טוב יותר לאחד מהם. בכל אופן, לשניהם אותה תכלית ואותה תוצאה.
מהם חומרי המילוי?
המדובר בעיקר בחומצה היאלורונית, המשמשת למילוי נפחים ושקעים בפנים בחלק התחתון של הפנים. בחלק זה, כמות הקמטים הדינאמיים קטנה וניכר בעיקר איבוד נפח עם השנים. החומצה מיוצרת בהנדסה גנטית על-ידי חיידק, אולם הרכב החומצה זהה לזה שמייצרים בני-האדם ועל-כן אינה נחשבת חומר זר לגוף. לרוב התוצאה נשמרת לתקופה של עד שנה ולשם שמירה על התוצאה, יש צורך לחזור על הטיפול בממוצע אחת לשנה.
מהו הגיל שכדאי להתחיל בטיפולים?
הממוצע להתחלת הטיפול בבוטוקס הוא סביב גיל 35, ובחומרי מילוי - 40-35. כמובן שמדובר גם בגנטיקה ובמצב הפנים - אם קיימים כבר קמטים שחורצים חריצים עמוקים בפנים ומורגשת נפילה, אפשר להתחיל מעט לפני כן ולשמר את המצב הקיים.
במצב שבו מרקם הפנים דורש רענון, נוטים לטפל גם במזותרפיה - הזרקות שטחיות של חומרים המכילים אנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון), וויטמינים וחומצה היאלורונית. אם מקפידים על הטיפול באופן קבוע, רוב הסיכויים שעורה של המטופלת יישאר יפה וגמיש גם בגיל 50-45.
באיזה גיל מאוחר מדי להזרקות?
עורן של נשים בנות 65 ומעלה, ובעיקר כאלה שמעולם לא עברו טיפולי הזרקת בוטוקס וחומרי מילוי, הופך דק ושקוף עם השנים, ניכרת צניחה מעבר לקו הלסת והקמטים כבר עמוקים מדי. במקרים כאלה, תתאים רק אופציית הניתוח להרמת פנים. אם הנשים עברו טיפולים משקמים ומטפחים לפני-כן - יש סיכויים גבוהים שההזרקות ידחו את מועד הניתוח.
מה לגבי גברים?
גם גברים רבים נוטים כיום לטפל בעצמם באמצעות הזרקות בוטוקס ומילוי. מבנה הגבות של הגברים ישר (אופקי) ונמוך, ועל-כן בהזרקות בוטוקס יש להיזהר ממצב של צניחת הגבה. כמו-כן, שריר המצח של הגברים חזק ומסיבי יותר ועל-כן יש להשתמש בכמות חומר רבה יותר ועדיין לזכור לשמור על מראה טבעי.
הזרקות חוזרות מחלישות את השריר ועלולות להחמיר את המצב?
ההיפך הוא הנכון - עם השנים חלק מסיבי השריר שהוזרקו נחלשים ונוצר מרווח גדל והולך בטווחי ההזרקה, מפעם בשלושה-חמישה חודשים לפעם בשישה-שמונה חודשים. גם הזרקות החומצה ההיאלורונית אינן מזיקות ולהפך - יש הגורסים כי הזרקת החומר מעודדת את הגוף עצמו ליצור קולגן מחדש.
אילו בדיקות מוקדמות יש לעשות? תופעות לוואי?
אין צורך בבדיקות מוקדמות, למעט במקרים של נשים עם מחלות כרוניות המקבלות טיפולים תרופתיים. במקרים אלה יש להתייעץ עם הרופא המטפל. לאחר הזרקת בוטוקס ומילוי, עלולות להיווצר מעט תופעות לוואי. הזרקת בוטוקס עלולה לגרור צניחה קלה של העפעף בשל דיפוזיה (חלחול) של חלק מהחומר לעפעף, תופעה החולפת לאחר מספר שבועות, ואילו לאחר הזרקת חומרי מילוי, עלולים להיווצר נפיחות קלה ושטף דם, שייספגו ויחלפו לאחר כמה ימים.
מה קודם למה - טיפול פילינג או הזרקות ומה הקשר לטיפולי שיניים?
לנשים המבקשות לעשות טיפול כולל, עדיף להתחיל עם פילינג ורק אחרי טיפול במרקם העור, לעבור להזרקות בוטוקס ומילוי. כך גם במקרים בהם יש לעבור טיפולי שיניים מאסיביים כמו השתלות, כתרים וכדומה. ראשית, טפלו בשיניים ולבסוף, בהזרקות המילוי והעיצוב. רק במקרים של כתמים וצלקות - מומלץ להזריק בוטוקס לפני הטיפול, שכן הבוטוקס מרפה את השרירים, מה שמקל על הלייזר לעבור על הקמטים והכתמים בקלות יתרה. מבולבלות? התייעצו ברופא שלכן.
מהם השימושים הנוספים שיש לבוטוקס ולחומרי המילוי?
השימוש בבוטוקס החל בכוונה למנוע התכווצויות ספסטיות של שרירים בקרב ילדים ומבוגרים הסובלים משיתוק מוחין וספסטיות. כיום משתמשים בבוטוקס כמונע הזעת יתר והקלה על מיגרנה קשה. בחומרי המילוי משתמשים לפיסול פנים במקרי שחזור של עצמות לחיים, אף או סנטר (למשל לאחר תאונות או במקרי עיוותים).
בנוסף, ניתן להזריק חומצה היאלורונית לאזור החזה לטשטוש קמטוטים ולשיפור מראה המחשוף ולאזור גב כף היד בגילאים מבוגרים להחזרת נפח. ניתן גם להשתמש לצורך הגדלת חזה זמנית (לאירוע מיוחד) או אסימטריה, וכן לעיצוב העכוז.
אלו פיתוחים עתידיים יש בתחום?
כיום, שוקדים בחברות שונות בחו"ל על פיתוח קרם או משחה מבוססי בוטוקס. אומנם הבוטוקס צריך לחדור את עומק העור ולהגיע לשריר, אולם החוקרים סבורים, כי באזורים בהם העור דק, יוכל הקרם "להחליק" בין התאים ולהגיע לשריר, מבלי שיהיה צריך להזריקו, כמו למשל במקומות עדינים כמו צידי העיניים. בעתיד אם כן יש אפשרות שנמרח בוטוקס ונקבל את אותה תוצאה.

הכותב הוא מומחה ברפואת עור, מנהל תחום רפואת העור האסתטית, רשת מרפאות כללית אסתטיקה
תאריך:  30/08/2012   |   עודכן:  30/08/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 יוסי ורשבסקי
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לקבל את השנה החדשה בסבר פנים יפות
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
בוטוקס
רוחמה מידון  |  10/09/12 14:40
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורן פרסיקו
"אנחנו עובדים כאילו אין משבר ונשברים כאילו אין עבודה", אומר דורי רונן, שממשיך לערוך את "לונדון את קירשנבאום" גם בימים האלה, כשערוץ 10 על סף סגירה
אריאל כהנא
העיצומים הבינלאומיים היו אמורים לפגוע באופן אנוש בכלכלה האירנית ובמקורות ההכנסה של המשטר ברמה שהוא יחשוש להמשך שרידותו. בפועל, מחירי העוף אולי גבוהים אבל הסנקציות רחוקות מהשגת מטרתן
אורי מילשטיין
"הכל פתאום היה שקט. שכבתי על האדמה. בתוך כמה שניות הופיעו קצינים. הגיע הרמטכ"ל ברק. הוא נעמד בשילוב ידיים על כרסו והתבונן. אמרתי לו: 'למה אתה עומד שם? תעזור לחברים שלי!' הוא אפילו לא יישר מבט לכיווני, בהה ולא הסתכל"    קטעים מתוך פרק על אסון צאלים ב' שהתרחש לפני 20 שנה, מתוך ספר על ההיסטוריה הצבאית הכושלת של אהוד ברק, המציב סימן שאלה על העיטורים שקיבל ברק ועל יכולתו לקבל החלטות בנושאים אסטרטגיים שגורל המדינה תלוי בהם
ד"ר אולגה רז
ארוחת בוקר עוזרת לילדים להעביר את היום ביתר אנרגיה, משפרת את זיכרונם ויכולתם להתרכז ומשפיעה לטובה על המשמעת ועל רמת ההקשבה בשיעורים    הארוחה הקלה והנגישה ביותר לכל ארוחה בבית הספר, היא כמובן כריך
משכית ריינר
על-פי הרפואה הסינית, כדי לשמור על משקל תקין, יש לחזק את הטחול, האיבר האחראי על חילוף החומרים ועל יצור האנרגיה בגוף    תפריט עתיר פחמימות ריקות וסוכרים, אכילות ליליות, לחץ וחוסר שינה - מחלישים את הטחול וגורמים להשמנה, לעייפות ולחוסר חיוניות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il