- נעדיף לטגן בשמן שנקודת העישון שלו גבוהה, מה שמעכב את שריפתו ומעלה את איכותו (שמן קנולה מתאים לכך, אך גם שמן סויה);
- עדיף לטגן בסיר עם שמן עמוק או בעזרת מטגנת, כי אז נשמר השמן בטמפרטורה גבוהה ואחידה וספיגת השמן במזון קטנה יותר;
- נטגן רק פעם אחת בכל מנה של שמן. שמן שעבר טיגון מתחמצן, נוצרים בו רעלים העשויים להיות מסוכנים;
- נשתדל לסלק שאריות מזון מטוגן מהמחבת כדי לא לפגוע בחמיצות השמן;
- נחפש דרכים ומתכונים לצמצם את הטיגון ולהרבות באפייה.
|
- מומלץ לרכוש את שמן הזית ברשתות, חנויות ומרכולים מוכרים, אצל יצרני שמן הזית עצמם או לחלופין אצל כל משווק מורשה;
- שמן זית איכותי תוצרת ישראל, יסומן בתו האיכות של ענף הזית הישראלי. תו האיכות הינה חותמת המבטיחה את טיבו של שמן הזית;
- נעדיף להשתמש בשמן זית איכותי, שדרגת חמיצותו נמוכה (חמיצות עד 0.8%). ככל שהחמיצות נמוכה יותר, השמן איכותי יותר וחיי המדף ארוכים יותר;
- נשמור את שמן הזית לתיבול של סלטים ומאכלים: כף עד שתי כפות שמן טרי, עושות את כל ההבדל;
- נשמור את שמן הזית בבקבוק זכוכית / פח. במקום קריר וחשוך - למניעת קלקולו;
- אורך חיי מדף של שמן זית ממוצע הינו כשנה, לכן חייב שיהיה רשום על-גבי הבקבוק תאריך המילוי.
|
מקור טוב לשומנים בריאים
▪ ▪ ▪
|
- אבוקדו: אומנם הוא מוגדר פרי, אך מבחינה תזונתית הוא מקור לשומן. 1/8 אבוקדו בינוני מהווה מנת שמן לארוחה. מומלץ להשאיר את האבוקדו במקרר עם הגלעין (כך לא ישחיר) בכיסוי ניילון לארוחות הבאות;
- טחינה: מקור לשומן, סידן וברזל. מומלץ להכין רוטב מטחינה גולמית דלילה לסלט הירקות שלכם. מירחו פרוסת לחם בכף טחינה גולמית ממותקת במעט דבש או סילאן;
- אכלו מספר שקדים (רצוי ללא מלח) בין הארוחות בתוספת תמר כנשנוש משביע ובריא.
|
מתכון שגיא שורץ - השף הבריא
▪ ▪ ▪
|
מצרכים
הכנה
- מערבבים היטב פירורי לחם ושמן (עד שכל הפירורים עטופים היטב בשמן)
- סדר הציפוי: קמח, ביצה, פירורי לחם
- טובלים היטב את פרוסות חזה העוף בקמח, מנערים
- טובלים בביצה ואז בפירורי הלחם. מהדקים ודואגים שהשניצלים מצופים היטב
- מניחים על-גבי רשת מעל תבנית - חשוב להניח את השניצל על רשת כדי שיאפה גם מלמטה ולא יירטב
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות, במשך כ-10 דקות.
|
|