X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שמן שעבר טיגון מתחמצן, נוצרים בו רעלים העשויים להיות מסוכנים, לכן יש לטגן רק פעם אחת בכל מנה של שמן העדיפו להשתמש בשמן זית איכותי שדרגת חמיצותו נמוכה יש לשמור את שמן הזית בבקבוק זכוכית או פח
▪  ▪  ▪
עדיף לטגן בסיר עם שמן עמוק [צילום: AP]

נס פך השמן שהספיק להדלקת המנורה בבית-המקדש למשך שמונה ימים, הביא למסורת של אכילת מזון מטוגן וספוג בשמן במהלך חג החנוכה. חשוב לשלב בתפריט היומי שומן, זאת במטרה לספק לגופינו את כל חומצות השומן אותם הוא לא יכול לייצר בעצמו. כדי לעשות זאת נכון - יש להקפיד על מספר כללי ברזל חשובים.

טיגון - עדיף כמה שפחות

  • נעדיף לטגן בשמן שנקודת העישון שלו גבוהה, מה שמעכב את שריפתו ומעלה את איכותו (שמן קנולה מתאים לכך, אך גם שמן סויה);
  • עדיף לטגן בסיר עם שמן עמוק או בעזרת מטגנת, כי אז נשמר השמן בטמפרטורה גבוהה ואחידה וספיגת השמן במזון קטנה יותר;
  • נטגן רק פעם אחת בכל מנה של שמן. שמן שעבר טיגון מתחמצן, נוצרים בו רעלים העשויים להיות מסוכנים;
  • נשתדל לסלק שאריות מזון מטוגן מהמחבת כדי לא לפגוע בחמיצות השמן;
  • נחפש דרכים ומתכונים לצמצם את הטיגון ולהרבות באפייה.

שמן זית - מעט אך איכותי

  • מומלץ לרכוש את שמן הזית ברשתות, חנויות ומרכולים מוכרים, אצל יצרני שמן הזית עצמם או לחלופין אצל כל משווק מורשה;
  • שמן זית איכותי תוצרת ישראל, יסומן בתו האיכות של ענף הזית הישראלי. תו האיכות הינה חותמת המבטיחה את טיבו של שמן הזית;
  • נעדיף להשתמש בשמן זית איכותי, שדרגת חמיצותו נמוכה (חמיצות עד 0.8%). ככל שהחמיצות נמוכה יותר, השמן איכותי יותר וחיי המדף ארוכים יותר;
  • נשמור את שמן הזית לתיבול של סלטים ומאכלים: כף עד שתי כפות שמן טרי, עושות את כל ההבדל;
  • נשמור את שמן הזית בבקבוק זכוכית / פח. במקום קריר וחשוך - למניעת קלקולו;
  • אורך חיי מדף של שמן זית ממוצע הינו כשנה, לכן חייב שיהיה רשום על-גבי הבקבוק תאריך המילוי.

אבוקדו, טחינה ושקדים
מקור טוב לשומנים בריאים
▪  ▪  ▪

  • אבוקדו: אומנם הוא מוגדר פרי, אך מבחינה תזונתית הוא מקור לשומן. 1/8 אבוקדו בינוני מהווה מנת שמן לארוחה. מומלץ להשאיר את האבוקדו במקרר עם הגלעין (כך לא ישחיר) בכיסוי ניילון לארוחות הבאות;
  • טחינה: מקור לשומן, סידן וברזל. מומלץ להכין רוטב מטחינה גולמית דלילה לסלט הירקות שלכם. מירחו פרוסת לחם בכף טחינה גולמית ממותקת במעט דבש או סילאן;
  • אכלו מספר שקדים (רצוי ללא מלח) בין הארוחות בתוספת תמר כנשנוש משביע ובריא.

שניצל אפוי דל שומן
מתכון שגיא שורץ - השף הבריא
▪  ▪  ▪

מצרכים
  • חצי קילו פילה או חזה עוף
  • 2 ביצים
  • כף חרדל
  • כף מים
  • כוס קמח
  • 500 גרם פירורי לחם
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 5 כפות שמן
הכנה
  • מכינים שלוש קערות:
  • קמח ופלפל שחור
  • תערובת ביצים, מים וחרדל
  • מערבבים היטב פירורי לחם ושמן (עד שכל הפירורים עטופים היטב בשמן)
  • סדר הציפוי: קמח, ביצה, פירורי לחם
  • טובלים היטב את פרוסות חזה העוף בקמח, מנערים
  • טובלים בביצה ואז בפירורי הלחם. מהדקים ודואגים שהשניצלים מצופים היטב
  • מניחים על-גבי רשת מעל תבנית - חשוב להניח את השניצל על רשת כדי שיאפה גם מלמטה ולא יירטב
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות, במשך כ-10 דקות.

הכותבת היא מנהלת מערך התזונה ובטיחות המזון בארגון לקט ישראל
תאריך:  11/12/2012   |   עודכן:  11/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כיצד להשתמש נכון במוצרים עתירי שומן
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
שרון נריה בר-און
המוטיב של הדלקת האור, שעומד במרכז חג האורים, חזר על עצמו שוב ושוב במקורות השונים. אנחנו נדרשים להדליק אור במקומות החשוכים שבחיינו האישיים והקולקטיביים כאחד. באמצעות הדלקת הנרות הסימבולית, ניתן להדליק את האור שנפש פנימה ובכך לשפר את הטעון שיפור
מירב ארד
שרידי אתר ארכיאולוגי מהתקופה החשמונאית נחשפו בשכונת קריית יובל בירושלים    בין השרידים שהתגלו: טאבון לאפיית לחם, בקבוק בושם ומשקולת עליה חרוטה האות י'
ראובן לייב
בעוד שעד כה הודגש הצד הרוחני-הדתי של מלחמה זו, הרי שיש עניין מיוחד דווקא בצד המדיני-הצבאי שלה. אפשר למצוא אסוציאציות בין שתי תקופות התחייה, הרחוקות זו מזו למעלה מ-2000 שנה
זאב בן-יוסף
בחג החנוכה חובה לשנן לעצמנו את הלקחים והסיבות של מרד החשמונאים ביוונים שהעניק לנו עצמאות מדינית במשך עשרות שנים, לעומת המרד המאוחר יותר ברומאים שגרם לחורבן נורא ולאובדן עצמאותנו במשך אלפיים שנה
איתן קלינסקי
לאחר הצלחה מסחררת בכ"ה כסלו במאבק צודק להשתתת תכנים סוציאליים צודקים ומתן ביטוי לערכי דת ישראל מול גזירות נפשעות ופוגעניות של אנטיוכוס, בית החשמונאים עולה על שרטון
רשימות נוספות
חנוכיות קריסטל ברשת ג'נטלמן  /  רונן הלל
נרות חנוכה - להדליק על בטוח  /  אנדרי מטיאס
חוגגים חנוכה ב-"בן&ג'ריס"  /  עדי וילדר
יעד-חנוכה: הכפר החשמונאי  /  ראובן לייב
מפלס הכינרת הוא נס?  /  ציפי לידר
מנורת המאור של חיינו  /  יצחק מאיר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il