מעטות הן המסעדות הישראליות המסוגלות להציע לאורחיהן סעודת-גורמה במחיר של ארוחה עסקית. אחת מהן, שעושה זאת בהצלחה מרובה בכל סוף-שבוע לעת צהריים היא מסעדת הצמרת התל אביבית, "רפאל" (רחוב הירקון 87), הממוקמת בקומתו התחתונה של מלון "דן" היוקרתי.
בשעה שמרבית המסעדות האחרות נוהגות לגבות בסופי-שבוע תעריפים מלאים תמורת ארוחה רגילה בהחלט - משדרגת_רפאל" את ארוחת סוף השבוע שלה לסעודת-מלכים ומשווקת אותה לקהל-סועדיה, מבלי לקרוע את כיס הסועד. כנראה שרק שף עתיר-תהילה, נוסח רפי כהן, בעלי "רפאל", מסוגל להרשות לעצמו את הלוקסוס הזה מבלי שיפשוט תוך כך את הרגל. מן הסתם זו, אולי, גם הסיבה לכך שמסעדתו מלאה ביומיים האלה עד אפס מקום.
ביד אמונה
סעודת המלכים של רפי כהן כוללת שפע של מנות ראשונות ומנה עיקרית אחת לבחירה במחיר כולל של 125 שקל - שווה ממש כל אגורה. מנות הפתיחה, המוגשות בצלוחיות קטנות, כוללות מבחר של סלטים באיכות מעולה, העשויים בידו האמונה של השף. הם הובאו לשולחננו על מגש ענק וכללו סיגרים מרוקאים ממולאים בחלקי עגל-חלב; חציל בלאדי עם טחינה וביצה קשה; מסבחה של שעועית לבנה חמה עם עגבניות; חומוס בולגרי עם טחינה; פרחי-כרובית מצופים בפנקו; ירקות ממולאים בבשר-טלה ובאורז בסמטי; דג מלוח; סלמון כבוש; זיתים מתובלים; סלט תפוחי-אדמה עם מלפפון ועגבניות ערבה בשמן-זית. לאלה נתלוותה סלסלה של לחם-בית מעולה (לבן, שחור ופוקצ'ה חמה). אז מה עוד תבקשי מאיתנו מכורה ואין ואין עדיין?
שפתיים ישק
אבל בסך-הכל זו הייתה רק חגיגה של ספתח. בעקבותיה, על בטן די דשנה, הגיעה המנה העיקרית. היינו בשניים ובחרנו בכבד עגל חלב, שהוגש עם פטריות וירקות מאודים - מנה שהייתה שפתיים ישק. החרתה-החזיקה אחריה מנתה של בת הזוג: שיפוד של נתח-קצבים עשוי בגריל, עם מוח-עצם, יין אדום ומחית תפוחי-אדמה. שתי המנות היו לעילא ולעילא ועלו על כל ציפיה אפשרית.
קינחנו במרנג תות-שדה (48 שקל) נימוח בפה, עם טעם של עוד. בתוספת של אספרסו כפול, שהדיף ניחוחות של קפה משובח (12 שקל) ובקבוק גדול של סודה (25 שקל), שילמנו 335 שקל, כולל תשר של 15% עבור שרות לדוגמה - הלוואי על כל מלצריות-ישראל!