ימי שישי בצהריים הם שעתם הגדולה של אורחי "התרנגול הכחול" בתל אביב (רחוב ניסים אלוני 10). לעת הזאת נערכת במסעדה האלגנטית קבלת-שבת קולינרית בלתי-נשכחת, שאין דומה לה בשום מסעדה אחרת בארץ. לארוחה המוצעת יש ייחוד משולש: היא בריאה מאין כמוה, איכותה שוברת שיאים קולינריים, וגם מחירה הנמוך יחסית איננו בר-תחרות בשוק.
ואם לא די בכך, הרי שיש בארוחה הזו, בת שלוש המנות, גם היצע מגוון למדי, בהגשה אמנותית ואסתטית, שרק עשויה לעורר השתאות. מאחורי כל אלה עומד בעליה של המסעדה והשף הנמרץ שלה, שאול בן אדרת, שקנה את עולמו עוד ב"קימל" שלו.
מלבד שקבלת השבת המסורתית של "התרנגול הכחול" היא חגיגה גדולה לעיניים ולבטן, היא גם עסקה משתלמת: שלוש מנות מפנקות במחיר כולל של 129 שקל, שעליהן מתווספת על חשבון הבית גם כוס סנגריה.
כליל השלמות
מנות הפתיחה הן ארוחה בפני עצמה וכוללות סלט מהמם של חיטה, סלט של דלעת טרייה עם חמוציות וגורגונזולה, שכמוהו לא בא לפינו; מסבחה טעימה ועשויה לתפארת, ריזוטו של סוגי פטריות, סילאן ונענע, כשלכל אלה מתווספת פוקצ'ת הבית, טבולה בשמן-זית זך. כאן גם המקום להזכיר את עדותה של דיאטטנית הצמרת, ד"ר אולגה רז, מבית החולים איכילוב בתל אביב, שאכלה במסעדה וקבעה שהמנות האלה מצטיינות באבות המזון הדרושים.
החגיגה הקולינרית נמשכת במנה עיקרית לבחירה, ואנחנו הלכנו על 200 גרם של סטייק אנטרקוט, עם תפודים צלויים באיולי ודבש, שהתגלה כמעדן בפני עצמו. קינחנו בקרם-שניט, שהכיל שכבות של קרם-וניל, חטיף-שוקו ודפי-פילו פריכים ברוטב מנדרינות, וליקקנו את אצבעותינו בנחת. על כל אלה נוספו אספרסו כפול (13 שקל) ובקבוק של סודה צוננת (32 שקל), כשבסך-הכל הגיע מחיר הארוחה ל-350 שקל, כולל תשר. נותר לנו רק לזכות את "התרנגול הכחול" במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.