החורף בפתח והשינויים במזג-האוויר מביאים איתם שינויים בהתנהגות האכילה שלנו. הקיצור בשעות האור במהלך היום והקור העז, מגבירים את הצורך בפחמימות ובמתוקים. ההישארות שלנו בבית גורמת לכך שנהיה פחות פעילים והצפייה בטלוויזיה מביאה איתה אכילה בלתי מבוקרת ובהיסח הדעת. אולם, אם נעשה מספר שינויים ונתאים את התזונה שלנו לצורכי הגוף בחורף, נוכל להימנע מעלייה במשקל ואולי אפילו לרדת במשקל.
ההתאמה העיקרית בה אני רוצה להתמקד הינה הצורך העז בפחמימות ומתוקים. הירידה בשעות האור גורמת לירידה בסרוטונין במוח. חומר זה אחראי על תחושה של מצב-רוח טוב ורוגע. כאשר יש ירידה בחומר, הגוף שלנו דורש יותר פחמימות ומתוקים ואנו חשים יותר מדוכדכים ומחפשים מזון. לכן, על-מנת להעלות את רמת הסרוטונין, עלינו להגביר את כמות הפחמימות בניגוד לדעה הרווחת ולשלב פחמימות בכל ארוחה. הפחד שקיים אצל אנשים רבים להשמין מפחמימות נובע בעיקר מהימנעות ומתחושה של חוסר שליטה בכל הנוגע לאכילת פחמימות. לכן חשוב לדעת לצרוך אותן בחוכמה. כלומר, להעדיף פחמימות מורכבות יותר אשר נספגות לאט בגוף, לשלב אותן עם חלבון ואולי גם ירק שמאטים עוד יותר את ספיגת הסוכר והכי חשוב - לעצור כשאתם שבעים.
קבוצת הפחמימות המורכבות כוללת תפוחי-אדמה, פסטה לסוגיה, אורז, קוסקוס, בורגול, קוואקר, פתיתים, קורנפלקס מלא, פירות, קטניות, בטטה וכל סוגי הלחם. ככל שמוצרים אלו יכילו כמות גבוהה יותר של סיבים תזונתיים ויהיו מחיטה מלאה, אורז מלא, עם הקליפה וכדומה כך, נקבל שובע לטווח ארוך יותר.