X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הירידה בשעות האור גורמת לירידה בסרוטונין במוח חומר זה אחראי על תחושה של מצב-רוח טוב ורוגע כאשר יש ירידה בחומר, הגוף שלנו דורש יותר פחמימות ומתוקים ואנו חשים יותר מדוכדכים ומחפשים מזון כדי להעלות את רמת הסרוטונין, עלינו להגביר את כמות הפחמימות ולשלבן בכל ארוחה
▪  ▪  ▪
לצרוך פחמימות בחוכמה [צילום: סטודיו C-יח"צ]

החורף בפתח והשינויים במזג-האוויר מביאים איתם שינויים בהתנהגות האכילה שלנו. הקיצור בשעות האור במהלך היום והקור העז, מגבירים את הצורך בפחמימות ובמתוקים. ההישארות שלנו בבית גורמת לכך שנהיה פחות פעילים והצפייה בטלוויזיה מביאה איתה אכילה בלתי מבוקרת ובהיסח הדעת. אולם, אם נעשה מספר שינויים ונתאים את התזונה שלנו לצורכי הגוף בחורף, נוכל להימנע מעלייה במשקל ואולי אפילו לרדת במשקל.
ההתאמה העיקרית בה אני רוצה להתמקד הינה הצורך העז בפחמימות ומתוקים. הירידה בשעות האור גורמת לירידה בסרוטונין במוח. חומר זה אחראי על תחושה של מצב-רוח טוב ורוגע. כאשר יש ירידה בחומר, הגוף שלנו דורש יותר פחמימות ומתוקים ואנו חשים יותר מדוכדכים ומחפשים מזון. לכן, על-מנת להעלות את רמת הסרוטונין, עלינו להגביר את כמות הפחמימות בניגוד לדעה הרווחת ולשלב פחמימות בכל ארוחה. הפחד שקיים אצל אנשים רבים להשמין מפחמימות נובע בעיקר מהימנעות ומתחושה של חוסר שליטה בכל הנוגע לאכילת פחמימות. לכן חשוב לדעת לצרוך אותן בחוכמה. כלומר, להעדיף פחמימות מורכבות יותר אשר נספגות לאט בגוף, לשלב אותן עם חלבון ואולי גם ירק שמאטים עוד יותר את ספיגת הסוכר והכי חשוב - לעצור כשאתם שבעים.
קבוצת הפחמימות המורכבות כוללת תפוחי-אדמה, פסטה לסוגיה, אורז, קוסקוס, בורגול, קוואקר, פתיתים, קורנפלקס מלא, פירות, קטניות, בטטה וכל סוגי הלחם. ככל שמוצרים אלו יכילו כמות גבוהה יותר של סיבים תזונתיים ויהיו מחיטה מלאה, אורז מלא, עם הקליפה וכדומה כך, נקבל שובע לטווח ארוך יותר.

טיפים לשמירת הגזרה בחורף

  • להקפיד על ארוחות קבועות ומסודרות, ולא לדלג על ארוחות מתוך מחשבה שזו הדרך לקצץ בצריכה הקלורית;
  • להרבות בשתיית מרק ירקות לצד הארוחה או להכין מרק שהוא הארוחה. לדוגמא, מרק עם קניידלך ועוף מכיל גם ירקות גם חלבונים וגם פחמימות ומהווה ארוחה מאוזנת. כך לגבי מרק קטניות וגריסים או מרק שעועית לבנה ופרוסת לחם מלא או מרק תירס עם נטיפי ביצים ורצועות עוף;
  • להרבות במאכלים חמים: במקום סלט קר, אכלו תבשילי ירקות חמים, חמין או ירקות מוקפצים כירק. במקום כריך, אכלו טוסט חם, במקום יוגורט קר - דייסת קוואקר וכדומה;
  • רצוי להיזהר משקדי מרק ומקרוטונים המכילים המון שומן ובעצם כל שתי כפות שוות לפרוסת לחם מבחינה קלורית;
  • לשתות שמונה כוסות תה צמחים או מים ביום כדי למנוע התייבשות העור והגוף;
  • לצרוך תבלינים מחממים כדוגמת: קינמון, כמון, ג'ינג'ר ובזיליקום;
  • להמשיך להתעמל באופן סדיר גם כשקר. פעילות תסייע לחמם את הגוף בחורף, ולשפר את המצב-רוח;
  • לאכול כשני פירות הדר ביום ולהפחית בשתיית מיצים.

היתרונות הפיזיולוגים והתזונתיים של הפחמימות המורכבות

  • מקנות הרגשת שובע לטווח ארוך, היות שרוב הפחמימות המורכבות מועשרות בסיבים תזונתיים. למשל: לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, תפוח-אדמה עם הקליפה, ועוד. הסיבים התזונתיים מאטים את ספיגת הסוכר, נותנים נפח בקיבה ובכך מקנים הרגשת שובע ומלאות לטווח ארוך;
  • מספקות אנרגיה זמינה לתפעול מערכות הגוף. הן נעכלות ונספגות לאט בדם ושומרות על רמה קבועה של סוכר בדם. סוכר שנספג מהר יורד גורם לרעב מוקדם וחולשה. לעומתו, הפחמימה המורכבת מטפטפת את הסוכר לאט לדם ומספקת אנרגיה לאורך זמן;
  • מעלות את רמת הסרטונין במוח, המאפשר ליהנות מרמה גבוהה יותר של נינוחות ורוגע. יש שטוענים, כי הפחמימות הן מעין "פרוזק לעניים".

תאריך:  02/01/2013   |   עודכן:  02/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 יעקב שחר
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תרומת הפחמימות בחורף הישראלי
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ממתקים, לא 'מתוקים'
מדריך לעברית  |  3/01/13 04:31
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
קרן אלמוג
הניכור הכאוב ביותר הוא בין הורה לילדיו    ישנן אימהות שמתקשות להיקשר לתינוקן ומתנכרות אליו    ישנם הורים שמתנכרים לילדיהם, מתעלמים מהם ומצרכיהם ולא חשים את הבעייתיות במעשיהם    ישנו ניכור שנובע דווקא מרגש כאוב ובעייתי    ישנו ניכור שנובע מחוסר יכולת רגשית להיקשר, לאהוב ולדאוג    מה ההבדל ביניהם?
דרור אידר
חמאס? נסראללה? אירן? הצחקתם את נוני. מה שחשוב עכשיו זה להילחם בנתניהו. לשם כך הוא מוכן גם לחבק את אויביו - ציבור החלוצים ביהודה ושומרון    הגרעין העמוק של התקשורת הישראלית ובראשה "ידיעות" נמצא ברצון להשפיע על המציאות, לקדם את רעיונותיו של חוג חברתי ואידיאולוגי מצומצם ביותר
עליס בליטנטל
מה מתרחש באמת בלב ובמוח אסירים הכלואים שנים רבות, כל אחד בתא בודד? מה הם יכולים לעשות כדי להתגבר על היאוש הנוראי והבדידות הלוחצת? מחזהו החדש של קרייג רייט (מ-2007) עולה לראשונה בישראל, ומעניק לצופים מבט עמוק ובלתי רגיל לנושא זה
נמרוד פלד
שטפו את ידיכם במים חמים וסבון עם לחות    עסו מי ורדים במהירות לתוך הידיים שלכם    כשאתם יוצאים החוצה ביום קר, חשוב לזכור ללבוש כפפות
אפרת שגיא-שפי
הכתבה הבאה מציגה את הסיבות השכיחות ביותר להיווצרות יובש בעיניים ומציעה פתרונות למגר את התופעה, כדי שבעיית היובש בעיניים לא תהפוך לכרונית ותוביל לבעיות בתפקוד הראייה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il