יום המשפחה בפתח וזוהי הזדמנות נהדרת לתת כבוד למאכלים המסורתיים שעוברים במשפחה. הטעם והריח המזכירים לנו את בית ההורים, גורם הנאה גדולה. אך מה עושים כשבאופן קבוע בסיום הארוחה סובלים מצרבת חזקה?
להלן רשימת מאכלים מוכרים ואהובים:
מעט תשומת לב וההנאה תהיה כפולה וללא ייסורי מצפון:
- ג'חנון / מלאווח: נהדר בשבת בבוקר או בארוחות הערב המשפחתיות. הסיבה לצרבת חזקה היא כמות השומן הגבוהה. הכנת הבצק מחייבת שימוש רב במרגרינה / שמן עם הקמח ולכן סכנת הצרבת גבוהה במיוחד לאחר אכילתם;
- בורקס: כמעט לכל עדה יש גרסה של בורקס. בסוגי מילוי שונים. הסיבה לצרבת חזקה היא בצק העלים העשיר בשומן. עדיף להכין את הבורקס על בסיס בצק פילו;
- חמין: גרסאות החמין המסורתי רבות. אך הבסיס דומה: בקר / עוף, קטניות, דגנים, תפוח-אדמה, ביצים. החמין הוא ארוחה מלאה. אכילה של כמות גדולה תגרום לתחושת מלאות וכבדות המובילה לצרבת חזקה למשך שעות לאחר הארוחה;
- מופלטה: המאכל של המימונה. הוא משתלב גם בארוחות משפחתיות אחרות, לא רק אחרי חג הפסח. המופלטה המטוגנת המזכירה את הסופגנייה של חנוכה, ולשתיהן מכנה משותף: כמות השומן בבצק ובטיגון העלול לגרום לצרבת חזקה;
- מפרום / מוסקה / כיפתא: שילוב של בשר טחון עם חציל /תפוח-אדמה / רסק עגבניות הוא שילוב מאוד טעים. טיגון החציל הוא מכת מחץ חזקה לקיבה. החציל סופג הרבה שמן בעת הטיגון ושילובו במנה בעייתי מאוד לפעילות הקיבה למי שסובל מצרבות;
- קוסקוס: מאכל נהדר משולב חיטה הגרוסה עם מרק עשיר המכיל ירקות, קטניות ובשרים. הבעיה היא בכמויות שאוכלים. כאשר נוהגים למלא צלחת גדולה בקוסקוס ועליה להוסיף את המרק, חשוב להבין שמדובר בכמות גדולה שעלולה לגרום לצרבת.
לסיכום, כדי להמשיך ליהנות מהאוכל המשפחתי המסורתי, הקפידו קצת יותר על מה שאתם אוכלים מבחינת אחוזי השומן, הטיגון והכמות שאתם מעמיסים על הצלחת. עם זאת, לפעמים גם כשיודעים ממה כדאי להימנע, חלק מאיתנו בכל זאת יסבלו מצרבת בסוף הארוחה. לאלו הסובלים מצרבת תכופה ויודעים זאת מראש, ניתן לרכוש בבית המרקחת תרופות ללא מרשם רופא המונעות צרבת מראש ל24 שעות.