X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הסידן הינו מינרל חיוני לבניית העצם בגיל הילדות ובגיל ההתבגרות וכן חיוני לצריכה קבועה ויומיומית גם לאחר גיל 20 רגישות ללקטוז נובעת מחוסר באנזים בשם לקטאז
▪  ▪  ▪
מקור טוב וזמין לסידן [צילום: AP]

היתרונות במוצרי חלב:
  • מוצרי חלב חשובים כמקור לחלבון בעל ערך תזונתי גבוה:
היחס בין סידן לזרחן במוצרי החלב הוא לטובת הסידן (לעומת חלבונים הבאים מהחי), עובדה העוזרת לשמור על צריכת סידן גבוהה בתפריט, במטרה למנוע ולטפל במחלת האוסטאופרוזיס. כמו-כן, מהחלב נוצרים בתהליך העיכול פפטידים שונים (חלבונים קצרים יותר), אשר חלקם מופקים היום כתרופות הודות לפעילות המוכחת שלהם כמעודדי ספיגת סידן.
  • מקור טוב וזמין לסידן
הסידן, כאמור, הינו מינרל חיוני לבניית העצם בגיל הילדות ובגיל ההתבגרות וכן חיוני לצריכה קבועה ויומיומית גם לאחר גיל 20, במטרה למנוע התדלדלות עצם = אוסטאופורוזיס ולעזור בטיפול במקרים של המחלה עצמה. חשיבות הסידן אצל ילדים ומתבגרים, מתבטאת בכך, שבקרב מתבגרים מתרחשים שברים הקשורים עם מסת עצם נמוכה. נמצא, כי צפיפות עצם נמוכה אצל ילדים, קשורה לעלייה של פי שתיים בסיכון לשברים.
  • סידן והרזיה
לאחרונה נמצא במחקרים קליניים, קשר הפוך בין צריכת סידן ומוצרי חלב לבין משקל גוף בנשים ובגברים כאחד. ככל שהנבדקים צרכו פחות סידן ומוצרי חלב, הם היו יותר שמנים, בעלי מסת שומן גדולה יותר, הם סבלו יותר מיתר לחץ דם כמו גם מרמות גבוהות של אינסולין בדם ורמות של שומנים. המנגנון פועל כנראה אי כך שהסידן משפיע על תהליכים בתא השומן עצמו. כניסה של תאי סידן לתא השומן, מווסת תהליכים של בניה ופירוק שומן וכן ייצור חום.

סובלים מאלרגיה לחלב או מרגישות ללקטוז?
גם אתם יכולים ליהנות מחג השבועות - מספר המלצות לארוחות טעימות עם תחליפי חלב
▪  ▪  ▪

רבים מתבלבלים בין אלרגיה לחלב לבין רגישות ללקטוז, אך מדובר בשתי תופעות שונות לחלוטין. אלרגיה לחלב היא תגובה חיסונית של הגוף לחלבוני החלב והיא מתבטאת באופן שונה בין אדם לאדם. במגע עם חלב ומוצריו, עלולים להתפתח פריחה, שלשולים, בחילות, הקאות, נפיחויות ועד חנק ומוות. לכן, עליהם להימנע מכל מגע אפשרי עם מוצרי חלב.
רגישות ללקטוז, לעומת זאת, נובעת מחוסר באנזים בשם לקטאז - אנזים המופרש באזור המעי הדק בתגובה לצריכת מוצרי חלב אשר תפקידו לפרק את סוכר החלב, הלקטוז, לשני חד סוכרים הגלוקוז והגלקטוז על-מנת שהם ייספגו לזרם הדם וייספקו לנו אנרגיה לגוף. כאשר קיים חוסר באנזים הלקאטז, סוכר החלב לא מתפרק ונספג לגוף, אלא מגיע לחיידקי המעי, הם מפרקים אותו ובתגובה לכך נוצרים גזים, כאבי-בטן, שלשולים ותחושה לא נעימה במערכת העיכול. בשונה מאלרגיה לחלב, אצל הרגישים ללקטוז, קיימת כמות של לקטוז שהם כן מסוגלים לספוג ולכן רצוי שלא ימנעו לחלוטין ממוצרי חלב.

איך ניתן ליהנות מחג השבועות גם בשני המצבים הללו?

אלרגיה לחלב (הימנעות מוחלטת):
  • השתמשו בשמנת צמחית 5% להכנה של:
  • פסטה בשמנת עם פטריות;
  • תפוח-אדמה, כרובית או כל ירק אחר מוקרם בשמנת צמחית בתנור;
  • תותים בקצפת - חבילת שמנת צמחית + חצי כפית תמצית וניל + 2 כפות אבקת סוכר ולהקציף עד שנהיה מוצק;
  • עוגת שוקולד בציפוי קצפת צמחית - שמנת צמחית + כף פודינג וניל + 3 כפות אבקת סוכר מוקצפים עד שהקצפת נעשית מוצקה;
  • מרק מוקרם עם שמנת צמחית;
  • ניתן גם להשתמש בחלב אורז או חלב סויה להכנה של תבשילים מסוימים.
בנוסף:
  • פשטידות מירקות, ביצים, קמח מלא וניתן לקשור עם מעט טחינה גולמית;
  • טוסטונים עם גבינת סויה (ניתן למצוא בחנויות טבע ובריאות) וירקות חתוכים;
  • סלט ירוק עם קוביות טופו מושרות בסויה ודבש מטוגנות (בדומה לסלט חלומי).
רגישות ללקטוז - סוכר החלב:
רגישות ללקטוז נובעת מחוסר כלשהו באנזים שמפרק אותו ולכן סוכר החלב לא נספג לגוף וגורם לתופעות לוואי במערכת העיכול. כל אחד נולד עם כמות שונה של אנזים זה בגוף ולכן כל אחד יכול להתמודד עם כמות שונה של מוצרי חלב. לא מומלץ להימנע לחלוטין ממוצרי חלב, מאחר שהם המקור העיקרי לסידן, מקור לחלבון איכותי ושלל של ויטמינים ומינרלים. לכן, ההמלצה היא לבדוק על עצמנו מהי הכמות המקסימלית פר ארוחה אשר גורמת לנו לתופעות לוואי.
עקב המודעות הגוברת, קיימים מוצרי חלב רבים המכילים חלבון איכותי, סידן, ויטמינים ומינרלים, אך דלים בלקטוז לדוגמא:
  • חלב דל לקטוז;
  • גבינה צהובה;
  • יוגורטים;
  • משקה סויה;
  • גבינת קוטג'.
מוצרי חלב מעובדים: ככל שמוצרי החלב מעובדים יותר, כך הם מכילים פחות לקטוז ולכן לרוב הרגישים ללקטוז יכולים לצרוך מעט גבינה צהובה, מעט קוטג', מעט יוגורט BIO וכדומה;
מומלץ לצרוך כמויות קטנות כל מספר שעות: הגוף מפריש לקטאז פר ארוחה חלבית והמשמעות של זה היא שניתן כל מספר שעות לחזור על אותה כמות מקסימלית שלא יוצרת תופעות לוואי במערכת העיכול. לכן, קחו הפסקות וחלקו את הארוחה החלבית למנות קטנות יותר;
ניתן להשתמש בכדורי לקטאז: למצבים בהם בא לכם לצרוך כמות גבוהה של מוצרי חלב מעבר למה שהגוף שלכם יכול לפרק, ניתן לקחת את אנזים הלקטאז ככדור. הכדורים הללו בטוחים לשימוש. אולם, יש הטוענים, כי שימוש ממושך וקבוע בתוסף זה מפחית עוד יותר את ייצור הלקטאז בגוף.

הכותבות הן: איילת נדיב, דיאטנית קלינית M.s.c, מנהלת מקצועית אזור מרכז, מחלקת דיאטה ברשת סטודיו C ואורנית יונה, דיאטנית קלינית, בסטודיו C בסניף רמת-גן
תאריך:  07/05/2013   |   עודכן:  07/05/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יתרונות החלב, אלרגיה לחלב ורגישות ללקטוז
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
חלב ומוצריו מסוכנים לאדם
חשדנית  |  8/05/13 10:35
2
חלב
דן דן  |  8/05/13 18:16
3
שוב מפיצים שקרים - חלב מסוכן.
בי 9090  |  9/05/13 16:13
4
בנוסף לכל אלה שכתבו על חלב
נעהג  |  10/05/13 09:22
 
- בסרדינים בכרוב ובעוד מזונות
סידן יש גם בטחינה  |  12/05/13 08:26
5
האמת המדעית על הסידן בחלב
נעם סטודנט לתזונה  |  25/05/13 02:10
 
- נועם, שטפו לך את המוח בשיעורי
חשדנית  |  25/08/14 13:20
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
פרופ' צבי פיירמן
מוצרי החלב הם חלק מהתזונה היומיומית של האדם עוד מקדמת דנא    אבל, רגע לפני שאנחנו חוגגים את חג השבועות על עוגותיו ופשיטותיו הטעימות לחיך, אולי כדאי שתשימו לב למספר עובדות שאולי לא ידעתם על חלב ומוצריו
ד"ר סוזי קגן
כמו שהכלה לובשת לבן ביום חתונתה כסימן להתחלה חדשה, כמו צבע הנייר בביטוי "לפתוח דף חדש", כך גם המנהג ללבישת לבן בחג השבועות מסמל את שלב ההתחלות החדשות
סיגל פרישמן
לא נמצאה עד-כה שום הוכחה מדעית הקושרת את החלב לליחה, אסתמה, דלקות אוזניים או אטופיק דרמטיטיס    ייתכן שיש קשר בין צריכה מוגברת של סידן לבין סיכון לסרטן ערמונית
מירב ארד
הרפת הגדולה בישראל - רפת העמק המשותפת לקיבוצים יפעת, מרחביה ומגידו עם 1,106 פרות    בתואר אלופת הפרות זכתה "שמיל" מקיבוץ אור הנר שייצרה 17,680 ליטר חלב בשנה
עדי וילדר
רשימות נוספות
1 במאי: 41 אלף עובדים התאגדו בתוך שנה  /  עופר וולפסון
ב-2012 צרך הישראלי חצי ליטר חלב ביום  /  מירב ארד
מערך השאטלים בהר מירון קרס  /  איציק וולף
אין דבר העומד בפני הרצון? אין  /  הרב יאשיהו יוסף פינטו
מוצרי חלב בשבועות  /  אלונה אזאגי-ירון
מירון איננה תחליף להר-הבית  /  ד"ר יאיר ויסמן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il