אם יש בתל אביב מסעדה כשרה אידיאלית, הרי זו מעל כולן "פריים גריל", הממוקמת בטיילת שלחוף-ימה של העיר. מסתבר, שחרף מגבלות הכשרות שלה, המובנות מאליהן, היא מצליחה לספק את הסחורה הנדרשת ברמה שאינה נופלת מזו של מסעדות מוצלחות אחרות בעיר, שאינן מקפידות על הלכות הכשרות.
מאז פתיחתה לפני שנים אחדות, מקפידה "פריים גריל" (רחוב הרברט סמואל 60), שבבניין מגדל האופרה, לשמור על שמה הטוב, למרות שהספיקה עם הזמן לעבור מספר בעלויות. יתר על כן: התפריט שלה רק הולך ומשתבח.
"פריים גריל" היא מסעדה מרווחת, בעלת חלל פנימי מעוצב ומרפסת יפהפיה הצופה אל הים. נקלענו אליה בשניים לעת צהריים לארוחה עסקית מפתה, שכללה היצע מגוון של מעדנים מובחרים. לפתיח הזמנו שקדי-עגל עם מחית תפוחי-אדמה, בצד פטה-כבד עם ריבה וצנימים. שתי המנות היו נימוחות וטעימות ולוו בפוקצ'ת-בית חמימה ובכוס לימונדה צוננת.
הפקת המירב
למנה העיקרית הלכנו על קבב-אנטרקוט עם אורז בוכרי - מנה משובחת וגם הוכחה שניתן להפיק מן הבשר הכשר את המירב, מבלי לפגום במאומה באיכותו ובטעמו.
גם הקינוח התעלה על עצמו: פבלובה מוקצפת בקרם-פטיסייר ופירות-יער, כשאת מקומה של הקצפת החלבית תפסה קצפת צמחית משובחת. למי ששכח, ראוי להזכיר שפבלובה היא, בעצם, שילוב של מרנג עם קרם ופירות.
שילמנו 230 שקלים לארוחה זוגית משביעה והוספנו תשר של 15% לשירות בהחלט ענייני וקשוב. הצצה לשירותים העלתה שגם אלה היו במיטבם והיוו עבורנו עדות מהימנה למסעדה הבוהקת בניקיונה התמידי. במעלות הסולם הקולינרי, זיכינו את "פריים גריל" - מסעדה שהיא בהחלט מומלצת - ב-9 מתוך 10 הנקודות האפשרויות.