X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כל ביסקוויט ועוגיה פשוטה גם ללא קצפת או שוקולד מכילים כמות לא מבוטלת של מרגרינה ושל חומצות שומן מסוג טרנס יש להעדיף ולהשתמש בשמן, ולהמעיט עד כמה שאפשר באכילת בורקסים, קרואסונים, עוגות ועוגיות
▪  ▪  ▪
המעיטו באכילת בורקסים [צילום: פלאש 90]

מהי המרגרינה?
מקורה של המרגרינה הוא בשמן נוזלי (שהוא בעיקרון שמן בריא). בתהליך ההדרוגנציה הופך השמן הנוזלי להיות מרגרינה במצב צבירה מוצק. בתהליך זה ניתן ליצור גם מרגרינות רכות. תהליך ההדרוגנציה הינו תהליך בו השרשראות של חומצות השומן הופכות לשרשראות רוויות (רוויות עם מימנים). בסופו של דבר, המרגרינה כמוצר סופי מכילה חומצות שומן רוויות וגם חומצות שומן מסוג טרנס.
חומצות שומן מסוג טרנס - היכן הן נמצאות?
חומצות שומן מסוג טרנס מצויות במרגרינה, ובכל המזונות התעשייתיים שעושים ממרגרינה: קרקרים, עוגות, עוגיות ועוד. בשנים האחרונות נמצא הקשר בין צריכת חומצות שומן מסוג טרנס ועליה ברמות הכולסטרול בדם ושכיחות מחלות לב וכלי דם.
במחקר ה"אחיות" הגדול נמצא הקשר הישיר בין צריכת שומן מסוג טרנס לבין עליה ברמות הכולסטרול אצל הנשים הנחקרות. חומצות שומן מסוג טרנס, גורמות להעלאת רמת ה-LDL הכולסטרול "הרע", בדם וכמו-כן יש להן השפעה שלילית על רמות הכולסטרול ה"טוב" - HDL כולסטרול. חומצות שומן מסוג טרנס מורידות את רמתו של ה-HDL כולסטרול - הכולסטרול "הטוב".
חמאה לעומת מרגרינה מה בריא יותר?
מבחינת הערך הקלורי, למרגרינה ולחמאה אותו ערך קלורי - 50 קלוריות לכל 5 גרם (בערך כפית) של חמאה או מרגרינה. אולם, חמאה מכילה יותר שומן רווי מאשר המרגרינה. כמו-כן, החמאה מכילה כולסטרול, בעוד שהמרגרינה לא מכילה כולסטרול כלל. לעומת זאת, בחמאה מצויות חומצת שומן סטארית שלא מעלה את רמות ה-LDL הכולסטרול ה"רע" בדם. מאידך, במרגרינה (גם ברכה) יש חומצות שומן מסוג טרנס וכן מצויות בה חומצות שומן רוויות. גם חומצות השומן הרוויות וגם חומצות השומן מסוג הטרנס, מעלות
את רמות הכולסטרול ה"רע" - LDL בדם. לכן, החמאה מועדפת על-פני המרגרינה.
עם זאת, קיימת בעיה עם החמאה - מצב הצבירה שלה. בדרך-כלל החמאה מצויה במצב צבירה מוצק וקשה מאוד למרוח ממנה. כל מריחה קלה נגמרת בכמות נכבדה של חמאה. מאידך, את המרגרינה הרכה ניתן למרוח בצורה מדויקת ובכמות קטנה יחסית. על-מנת לצרוך כמות סבירה ומועטה של חמאה, רצוי להוציא את החמאה מהמקרר שעה לפני הארוחה ואז היא יותר רכה.
היכן מסתתרת המרגרינה?
פרט למרגרינה למריחה ומרגרינה לאפיה ובישול, מסתתרת המרגרינה בהרבה מאוד מאכלים, כדוגמת: בורקסים, מלאווח, קרואסונים, עוגיות, בסקוטים, קרקרים שמנים, ואפילו גלידה. בכל ביסקוויט ועוגיה פשוטה, גם ללא קצפת או שוקולד, מכילה כמות לא מבוטלת של מרגרינה ושל חומצות שומן מסוג טרנס.
מומלץ להמעיט בצריכתן של חומצות שומן מסוג טרנס. חומצות אלו מסתתרות בכל דברי המאפה על בסיס מרגרינה. על-מנת להגביל את צריכת המרגרינה, יש להעדיף ולהשתמש בשמן, ולהמעיט עד כמה שאפשר באכילת בורקסים, קרואסונים, עוגות ועוגיות.

הכותבת היא דיאטנית קלינית ברשת סטודיו C
תאריך:  12/11/2013   |   עודכן:  12/11/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
למה לא מרגרינה?
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מי מכניס מרגרינה ומוצרים שנגוע
קורןנאוה טבריה  |  13/11/13 05:35
2
חמאה בכמות סבירה
urixo  |  14/11/13 21:23
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי מן
הביוגרפיה המרתקת של אהרן יריב, שכתב עמוס גלבוע, מזכירה שוב עד כמה צריך צרכן התקשורת לחדד את ערנותו לספינים ולגמישות בשימוש בחומרים סודיים ביותר בהתאם לצורכי השעה
ד"ר מוניקה אלמן
הצוואר וקדמת-החזה הם אזורים החשופים לפגעי הזמן, מזג-האוויר והגיל    לא כולם מודעים לכל סוגי הנגעים שניתנים לטיפול באמצעים פשוטים יחסית ובזמן קצר
איתמר לוין
כאשר נועם רף דן בתביעות קטנות, הוא מבהיר לצדדים את גבולות המשחק: לא מתווכחים איתו על הפשרות שהוא מציע. לא תמיד יש לו מספיק סבלנות, אבל את המטרה העיקרית - סיום התיקים בפשרה - הוא משיג
עו"ד דניאל גינת
מהי בעצם תאונת עבודה?    מי יפצה את העובד במקרה שקרתה לו תאונה כזאת?    פוליסת חבויות מעבידים - מה זה?
אריה אבנרי
מסכת חייו של היועץ המשפטי לממשלה לשעבר יוסף חריש ז"ל הייתה רצופה מאבקים ועימותים משפטיים ואישיים ועם אנשי תקשורת    אזכור אותו כמשפטן מליגת העל שלא זכה להוקרה לה היה ראוי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il