בראשון לציון הולך, זה מכבר, שמה לפניה כמסעדה מובילה - כזו שמאז פתיחתה, לפני שבע שנים, מעולם לא ביישה את הפירמה. גררנו לכן את עצמנו אליה, לבדוק אם יש שמץ-אמת בדברים.
את "פרנצ'סקה בעיר" (משה בקר 11), הממוקמת באזור התעשיה הישן, מצאנו לעת צהריים הומה אנשים. היינו שלושה סועדים רעבים, אפופים בתקווה שלא נתאכזב.
התפריט שהוגש, בסגנון איטלקי, היה על פניו די מבטיח: למן בשרים ודגים ועד פסטות ופיצות. מן המנות הראשונות בחרתי בחציל באש פתוחה, עם מחית של שום-סילאן, סלסה וטחינה. המנה התגלתה כדי-בינונית, עייפה במעט וחסרת-פיקנטריה. לעומת זאת, גמרו שני מלווי את ההלל על מרק העדשים, בשילוב ירקות, שזכה בפיהם לכליל השלמות.
מובחרת
מבין שלל המנות העיקריות המליץ המלצר בפניי על-מנת ניוקי-בקר לבחירה. ואכן הייתה זו מנה שמיימית, נדיבה במיוחד, ועם טעם גן-עדן. גם שתי המנות העיקריות האחרות - טורטליני-כבד ורביולי במילוי בשר-בקר - מילאו את יעדן כפסטה מובחרת. בצידן הוגשו לימונדה קרירה וסודה צוננת.
את הסעודה הדשנה השלימו שני קינוחים מעולים של גלידת-סורבה, על מצע של פירות טריים, וטירמיסו משובח, עם אספרסו קצר וכפול.
שילמנו 350 שקלים טבין ותקילין - כולל תשר של 15% לשירות לדוגמה. את "פרנצ'סקה בעיר" זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.