X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אופטימיים הם אנשים בעלי תקווה ואמונה שיהיה טוב פסימיים חסרי תקווה רואים הכל באור שלילי בסופו של דבר, המציאות תצדיק את האמונות העמוקות ביותר שלנו זה נכון גם לאופטימיים וגם לפסימיים
▪  ▪  ▪
האופטימיים מצליחים יותר [צילום: פלאש 90]

אנשים אופטימיים מצליחים יותר, בריאים יותר ומציאות חייהם מוצלחת יותר מזו של הפסימיים. שוב ושוב נערכים מחקרים שמראים זאת. הקפת העולם שלנו היא תוצר של הזכרון הרגשי הלא מודע שלנו. כאשר הזכרון הרגשי שלנו חיובי, אנחנו שופטים כך את עולמנו. זכרון רגשי ייחודי גם מאפשר לזהות הזדמנויות ולממשן, להימשך לבני הזוג הנכונים ולחברים האופטימליים עבורנו, ולבנות חיים מאושרים.
כדי להבין את עוצמת השפעתה של השקפת עולמנו על חיינו, נדון בקצרה במאפייניה של המערכת הלא מודעת שהיא המערכת הרגשית רבת העוצמה שלנו.
מוטמעים בנו שני סוגי זכרון: הזכרון המודע שלנו. זכרון אליו אנחנו מודעים. הזכרון הלא מודע. הזכרון הרגשי רב העוצמה שלנו. למרות שאנו לא מודעים אליו, רמת ההשפעה שלו על חיינו מכרעת.
פעילות המערכת הרגשית מתבססת על הזכרון הרגשי בשלושה תחומים:
  • הניתוב הרגשי: המערכת הרגשית מנתבת אותנו ליישם את הזכרון הרגשי הלא מודע באמצעות רגשותנו מבלי שאנו מודעים לכך. אנו מודעים לרגשות שמתעוררים, אך לא לזכרון הרגשי שעומד מאחוריהם. המערכת הרגשית אינה מתנתבת אותנו בהכרח להצליח או להיות מאושרים, אלא ליישם בלי שיקולי כדאיות את הזכרון הרגשי שמוטמע כדרכי הישרדות בלתי מודעות. בתחומים בהם הטמענו זכרון רגשי חיובי, המערכת הרגשית תנתב אותנו היטב וההצלחה תראה לנו מובנת מאליו. בתחומים שבהם הטמענו זכרון רגשי כאוב ובעייתי, המערכת הרגשית תכשיל אותנו שוב ושוב ולא נבין את הסיבה האמיתית לקשיים שלנו.
למשל: אדם שהוריו העריכו אותו בילדותו והאמינו בו ובכישוריו, יטמיע זכרון רגשי מוצלח בתחום זה. בבגרותו רגשותיו ינתבו אותו היטב. הוא יחוש ביטחון עצמי, מוטיבציה ואמונה ביכולותיו. אדם שהוריו זלזלו בו בילדותו, יטמיע זכרון רגשי כאוב. בבגרותו בכל פעם שהוא יתחיל לעבוד במקום עבודה חדש, הוא יחוש רגשות של קושי ולחץ שיכשילו אותו שוב ושוב.
הרמוניה רגשית: בעלי-חיים רבים, כמו פינגווינים בקוטב, חיים בסביבות חיים שנתפסות אצלנו כקשות, אך יכולותיהם מותאמות אליהן. כך גם אנחנו: המערכת הרגשית שלנו תנתב אותנו ליצור לעצמנו סביבה מותאמת לסביבה בה עוצבו יכולותנו ואליה הן מותאמות. סביבה שאינה בהכרח מאושרת ובטוחה.
זיכרון רגשי חיובי ואופטימי יגרום לניתוב מוצלח שלנו ולהצלחה אוביקטיבית
  • יכולות תפקודיות: המערכת הרגשית עומדת מאחורי יכולות תפקודיות נרחבות ומהותיות שלנו. גם למשל כאשר אנו משוחחים, אנו מודעים לכך אך המערכת הלא מודעת היא שמנהלת את השיחה. אם ננסה לומר באמצעות המערכת המודעת ולו משפט אחד, כשאנו חושבים על מה שנרצה לומר, על בחירת המילים וכדומה, יקח לנו זמן ממושך מאוד. לא נוכל לתקשר כך באופן יעיל. דוגמה נוספת: יכולותינו המוטוריות - איננו יכולים לחשוב על כל תנועה שאנו עושים, לתכנן את גודל הצעדים וכדומה. זה נעשה בצורה לא מודעת. אנו מודעים לכך שאנו הולכים, אך איננו שולטים על כך באופן מודע. היכולות התפקודיות והמיומנויות שלנו בתחומים נרחבים, יכולותינו המוטוריות, כישרונותנו, יכולות כמו ארגון ויוזמה ויכולות בעוד תחומים רבים, הם כולם יכולות רגשיות מוטמעות. בתחומים שבהם הטמענו זכרון רגשי רלוונטי נהיה בעלי יכולות יעילות. בתחומים שבהם לא הטמענו זכרון רגשי תפקודי מספק, נהיה בעלי יכולות לא יעילות.
למשל: אדם בעל קסם חברתי מול אדם אחר שמגלה יכולות חברתיות מגושמות למרות מאמציו. דוגמה נוספת: אדם בעל יכולות של ארגון ויוזמה מול אדם אחר שמתקשה בכך.
ניסיון חיים חיובי בילדות יפתח זיכרון רגשי מוצלח ויכולות שמותאמות לסביבה המאושרת שהילד חווה.
תפיסת עולם: יש לנו שני סוגי תפיסות:
התפיסה המודעת - התפיסה נעשית "מלמטה למעלה" - אנחנו אוספים פרטים ומצרפים אותם לכדי מושג. למשל: שמיעת כל אות בנפרד ואיסופן לכדי מילה. זו כמובן תפיסה מאוד לא יעילה! כמה מידע נוכל לקלוט אם ננסה לשים לב לכל אות שנאמרת לנו, לכל פרט בחדר, לרעשי רקע וכדומה? התשובה היא שמעט מאוד.
התפיסה הרגשית - נעשית מלמעלה למטה. אנחנו משליכים זכרון רגשי קודם על מצב עכשווי ובאופן מיידי יש לנו תמונת מצב כוללת (וסובייקטיבית). תפיסה זו היא יעילה מאוד. יש לה שני חסרונות:
  • סובייקטיביות: אנו קולטים את המידע על סמך ניסיון חיינו. למשל: אדם בעל ניסיון חיים חיובי יתפוס כך את מציאות חייו ויחוש אופטימיות ותקווה. אדם בעל ניסיון חיים בעייתי וכאוב יחוש כך את מציאות חייו העשווית. הוא לא יאמין שיכול להיות טוב באמת ויחוש חוסר תקווה לגבי העתיד.
  • חלקיות: נתפוס ביעילות רק מידע עכשווי שיש לנו לגביו זכרון רגשי רלוונטי. למשל: אנשים משתי קצוות הקשת הפוליטית, לא יכולים כלל להבין ולייחס חשיבות למידע שזר לאידיאולוגיה הפוליטית המוטמעת בהם. (אידיאולוגיה פוליטית היא השקפת עולם המוטמעת כזכרון רגשי בלתי מודעים. אנו מודעים לאידיאולוגיה המוטמעת בנו, אך איננו יכולים "לקרוא" אותה בדומה לזכרונות מודעים.
הזדמנויות עסקיות ואחרות - מי שמוטמע זכרון רגשי מתאים, יחוש הזדמנויות עסקיות ואחרות. אדם שאין לו זכרון רגשי מתאים, לא יחוש כלל את ההזדמנויות האלו ולא יוכל ליישמן.
הזכרון הרגשי הלא מודע קובע את כל השקפת עולמנו! מי שניסיון חייו חיובי, יחוש כך לגבי מציאות חייו ויהיה אופטימי לגבי העתיד. הוא ייקשר לאנשים תומכים, יחוש הזדמנויות ויוכל לממשן.
אדם בעל ניסיון חיים כאוב ובעייתי, יחוש כך גם לגבי המציאות העכשווית. הוא יתמקד בצד השלילי, יקשר לאנשים שמתאימים לעולמו הרגשי הכאוב ולא יחוש ביעילות הזדמנויות ולא יוכל לנצלן.
הזכרון הרגשי שלנו הוא שעומד מאחורי הניתוב של חיינו, היכולות התפקודיות שלנו והשקפת עולמנו. עולמנו הרגשי הלא מודע לא רק קובע את דעתנו והבנתנו לגבי המציאות, אלא גם משפיע באופן מכריע על הדרך בה אנו מנהלים את חיינו, על היכולות התפקודיות שלנו ועל יכולתנו לראות את הטוב בחיים ואת ההזדמנויות שפרושות לחיינו. לכן אנשים אופטימיים ובעלי תקווה יצליחו יותר מאנשים פסימיים וחסרי תקווה.

הכותבת היא מחברת הספר העוצמה הרגשית
תאריך:  02/01/2014   |   עודכן:  02/01/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אופטימיים וטוב להם - פסימיים ורע להם
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מאמר יפה הלוקה באופטימיות יתר.
אהוד פרלסמן  |  3/01/14 13:05
2
במילה אחת ביטחון
אהרון שחר  |  5/01/14 01:10
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי מן
מעבדת העיתונות של אוניברסיטת הרווארד קיבצה תחזיות והמלצות ל-2014 מפי עיתונאים, מומחי ניו-מדיה וחוקרי תקשורת
אורן פרסיקו
את טקס הענקת פרסי סוקולוב ליוותה הפעם אופטימיות לא שגרתית בדבר יכולתה של העיתונות לשנות את המציאות לטובה
ראובן לייב
עם סיומה של השנה האזרחית החולפת הגיעה העת לבחור בה מבין כל המסעדות האחרות שפקדנו במרוצתה, באשר היא עלתה על כולן והשיגה את הציון הקולינרי הגבוה ביותר ברמת האוכל שלה, כמו גם בשירות המוגש בה, בעיצוב המושלם ובאווירה המיוחדת השורה בין כתליה
אלעזר לוין
כאב הראש של גינדי השקעות, אורתם-סהר, מליבו, גינדי החזקות והדיירים    פגיעות במוניטין    חברת הביטוח בודקת    ספק אם כדאי לדיירים לבטל את חוזי הרכישה    מי ירוויח? עורכי הדין והמומחים המקצועיים
הרצל חקק
סיפורם של הגבישים ושל הקריסטלוגרפיה תפס מקום מרכזי בכנס השנה ששמר על המסורת: בולאים "משוגעים לדבר"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il