X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כשבחברת אדובי הודו בחודש שעבר שסיסמאות ופרטים אישיים של 38 מיליון מהמשתמשים שלהם דלפו לרשת, זו לא הייתה הפעם הראשונה שזה קורה לחברה בסדר גודל זה לרוב הגולש מקבל את הרושם שאין הרבה מה לעשות כדי להתמודד עם כך - האם זה באמת כך?
▪  ▪  ▪
טיפים לשמירה על המידע שלכם [צילום: פלאש 90]

עשרות חברות נפלו קורבן להאקרים בכמה השנים האחרונות. בין המפורסמות ביניהן הייתה חברת סוני שסבלה מדליפה של מידע, כולל מספרי כרטיסי אשראי, של יותר מ-77 מיליון מלקוחותיה.
מה עליכם לעשות כשדבר כזה קורה? לפעמים, אבל לא תמיד, אתם תקבלו אימייל מהחברה שנפגעה, שיסביר לכם מה לעשות. אבל יכול להיות שההמלצות שתקבלו מהחברה הנפגעת, לא תמיד יהיו מספקות.
אז הינה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על המידע שלכם, גם כשחברות הענק מפשלות:

אל תאמינו לכל מה שמספרים לכם

בשעות הראשונות לאחר פריצה גדולה, החברה עלולה לנסות "לנהל" את המשבר מבלי שהיא בעצמה מודעת להיקף או לחומרת הפריצה. לעיתים, אבל לא תמיד, החברה הנפגעת תעדכן אתכם במייל אודות הפריצה תוך ניסיונות הרגעה שלא בהכרח תואמים למציאות. לכן מומלץ להישאר עירניים גם אם בחברה מנסים לשכנע אתכם שהכל בסדר.
ככל הנראה הדבר הראשון שתרצו לעשות, כאשר נודע לכם שהאתר נפרץ, הוא להחליף את הסיסמה שלכם, בין אם החברה הנפגעת המליצה על כך או לא.

"מוצפן" זה לא בהכרח מוגן

בהרבה מהמקרים כשהאקרים פורצים לאתרים של חברות גדולות וגונבים משם כמות גדולה של מידע סודי, החברות ממהרות להצהיר שהמידע שנגנב היה "מוצפן" ובכך הן מקוות להרגיע אתכם.
אבל צריך לזכור, שיש רמות שונות של הצפנה, והעובדה שהנתונים שנגנבו "מוצפנים", לא בהכרח אומרת שהם יישארו כך לנצח. האקרים משתמשים בתוכנות מיוחדות כדי לפענח את ההצפנה בצורה אוטומטית. הצפנה טובה ללא ספק תוכל להאט אותם, אבל בסופו של דבר עם הרבה סבלנות וקצת מזל, הם יצליחו לפצח את ההצפנה ולהשיג את הסיסמה או את מספר כרטיס האשראי שלכם.
אם נתקלתם בעבר בהמלצה לשנות את הסיסמאות שלכם מדי פעם - זו הסיבה. יכול להיות שבזמן קריאת שורות אלו, האקר כלשהו מנסה לפצח הצפנה של נתונים שדלפו מאתר כלשהו, אולי מבלי שבכלל שתדעו שדליפה התרחשה. במוקדם או במאוחר הוא יצליח לפענח את ההצפנה, אך עד אז הסיסמה כבר לא תהיה רלוונטית.

הייתה פריצה? היזהרו מפישינג!

כפי שהוזכר קודם-לכן, בהרבה מהמקרים שבהם מתרחשת פריצה, החברה הנפגעת מודיעה על כך באימייל ללקוחותיה. ההאקרים מודעים לכך ויכולים לקפוץ על ההזדמנות, במיוחד כשמדובר בחברות ענק, ולשלוח אימיילים מתחזים, עם בקשה לעידכון פרטים באתר ובכך להשיג מכם עוד מידע רגיש שישמש אותם למטרות הונאה.
אם אתם מקבלים אימייל עם לינק שמוביל אתכם לדף אינטרנט בו אתם צריכים להכניס את הסיסמה שלכם "כדי להחליף אותה" אתם יכולים להיות כמעט בטוחים שמדובר בהונאה. במקום ללחוץ על הלינק, פתחו בעצמכם את אתר הבית של החברה והחליפו את הסיסמה שלכם בדרך הרגילה.

אל תחליפו רק סיסמה אחת

ברגע שידיעות אודות הפריצה מגיעות לחדשות, רוב המשתמשים משנים או מאולצים לשנות, את הסיסמה שלהם. אבל ההאקרים עלולים לנסות לפרוץ לשירותים נוספים, כמו תיבת האימייל או חשבון הפייסבוק שלכם באמצעות אותה הסיסמה שדלפה.
התוקפים מניחים, ובצדק, שהרבה מהגולשים משתמשים באותה סיסמה לכמה שירותים שונים ומנצלים זאת, לכן זה יהיה רעיון טוב לשנות את הסיסמה לא רק באתר שנפגע, אלא בכל שאר השירותים המקוונים שלכם שמוגנים באותה סיסמה, ובאותה הזדמנות להיפתר מההרגל המגונה ולבחור סיסמה שונה לכל אתר.

בדקו את חיובי האשראי שלכם

צריך לזכור שלא כל פריצה או דליפה של מידע, מגיעות לכותרות הראשיות, וייתכן שפרטי האשראי שלכם שמורים בבסיסיי הנתונים של חברות קטנות יחסית.
בנוסף, ייתכן שהתוקפים ידאגו לחייב את האשראי שלכם בסכומים קטנים יחסית מדי חודש, כדי לא למשוך את תשומת ליבכם לכל מיני הוצאות חריגות. לכן מומלץ לעבור בקפידה על חיובי האשראי שלכם לפחות אחת לחודש, ולוודא שלא קיימות שם הוצאות שלא אתם ביצעתם.
אם גיליתם שכרטיס האשראי שלכם נוצל לרעה, עליכם לפנות באופן מיידי לחברת האשראי שלכם, להודיע להם על ההונאה ולבטל את הכרטיס. החדשות הטובות הן, שחברות האשראי דואגות לביטוח הולם ואתם תפוצו במקרה בו כרטיס האשראי שלכם נוצל לרעה.

הכותב הוא מנכ"ל ובעלים שותף של נציגות ESET בישראל, המעניקה ללקוחותיה שירות ותמיכה בשפה העברית
תאריך:  07/01/2014   |   עודכן:  07/01/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה תעשו כשהאתרים הגדולים דולפים?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אריה ישעיה
מחקר חדש גילה, כי נשים אשר נמצאות בתקופה שבין הביוץ למחזור, נמצאות בסיכון לסיטואציות של אכילה    כל ההשפעות של שינויים הורמונליים
איתמר לוין
אחרי שסיים את תפקידו במשפט ליברמן, חוזר השופט איתן קורנהאוזר לאולם קטנטן, לימים מבולגנים ולנאשמים שאינם מתייצבים. הוא עצמו מאחר כרוני: ככה זה כשהדיון צריך להתחיל ב-09:00 אבל השופט יוצא מרעננה רק ב-08:30
חיים נוי
ביקורת: "גריז" - המחזמר הנודע שוב שועט ומרקיד את הצופים - חוויה לחובבי מחזות הזמר בהפקה מקצועית ומרהיבה - בית צבי בתיאטרון רמת גן
קרן חיות
לפני שאתם נכנסים לדירה, אל תחסכו וקחו איש מקצוע מהימן שיבדוק את הבית    אל תאפשרו לקבלן לעגל פינות והתעקשו על זכותכם לקבל דירה נקייה מליקויים ופגמים
אברהם בן-עזרא
אשליה: יש אישור אכלוס, יש אישור תקינות, אך אין תקינות והאכלוס מסוכן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il