מצות ושאר מאכלי החג המסורתיים והארוחות הרבות, הופכים את חג הפסח למאתגר מכל החגים עבור סוכרתיים עם סוכרת נעורים (סוג 1), המזריקים אינסולין.
בימי חג הפסח חשוב להמשיך לאכול בריא בארוחות מסודרות ומגוונות, אך עלינו לדעת כיצד משפיעים מאכלי החג המיוחדים על רמת הסוכר על-מנת לשמור על האיזון.
להלן מעט נתונים:
המאכל המסמל יותר מכל את חג הפסח הינו
המצה. מצה מרובעת במשקל 30 גרם מכילה כ-25 גרם פחמימות. אם המצה בגודל אחר או עשויה בעבודת יד, ניתן לשקול אותה ולחשב 80% ממשקלה כפחמימות. בחישוב לפי מנות - מצה אחת שווה לשתי פרוסות לחם ומכילה 30-25 גרם פחמימות, מצה קלה שווה לפרוסת לחם אחת ומכילה 16 גרם פחמימות (רצוי להסתכל בסימון התזונתי), מצה עם שתי כפיות ממרח שוקולד מכילה 40 גרם פחמימות.
מאכלים נוספים אופייניים בחג הפסח -
חרוסת: כל כפית גדושה של חרוסת מכילה כחמישה גרם פחמימות.
קניידלך: יחידה בגודל בינוני מכילה כחמישה גרם פחמימות.
גפילטעפיש: קציצה בינונית מכילה כשישה גרם פחמימות, 100 מ"ל מיץ ענבים בכוסית או חצי כוס רגילה מכיל 20 גרם פחמימות.