במרוצת שלוש שנות-קיומה הצליחה מסעדת אבראג', שבכיכר קדומים 6 ביפו, להפוך ללהיט קולינרי בלתי רגיל. עם יד על הלב ראוי להודות שמעטות המסעדות הישראליות שהצליחו בפרק-זמן קצר שכזה לזקוף לזכותן הישג כה נכבד.
את הצלחתה המרשימה כל כך של "אבראג'" יש לייחס, מעל לכל, לבעליה, מוטי סטרוקובסקי, הרוח החיה שלה, שנותן לה ממש את נשמתו ומאודו, בסיועו של השף המוצלח ג'ימי הווייטנאמי, שהתמחה זה מכבר באמנות הבישול בבית-הספר למלונאות "תדמור" שבהרצליה.
"אבראג'", הנושאת את שמו הערבי של גשר המזלות הצמוד לה, נושקת למזרקת-מים סמוכה, שלקרקעיתה נוהגים מחפשי המזל להטיל את המעות שלהם. המסעדה עצמה ממוקמת במבנה מיתולוגי מקסים, בן 100 שנה, המעוטר בקשתות צבעוניות ובקירות-אבן הנושמים היסטוריה מהתקופה העותומאנית.
ל"אבראג'" הגענו בשניים, לעת צהריים, ומצאנו בה חצר פנימית מעוצבת, מרפסת מסוגננת וחדר-אורחים מרשים, שבו התיישבנו. בימים אלה התחדשה "אבראג'" בתפריט-קייץ מרענן, המציע מנות למכביר לארוחות-בוקר, צהריים וערב. מצאנו בה תפריט מגוון של מעדני-דגים ופירות-ים, בשרים, פסטות וסלטים, וגם שלל-קינוחים מגרים את החיך.
שלמות קולינרית
כספתח הוגש לשולחן שלנו, על חשבון הבית, מבחר של סלטים מתאבנים טריים, שכללו חצילים, מלפפונים, חומוס, כרוב וחמוצים, בלווית לחם הבית שנאפה במקום. הסלטים היו לעילא ולעילא והותירו בפינו טעם של עוד. אחריהם לא ביישו את הפירמה גם המנות הראשונות. אני בחרתי בטורטיה של שווארמה - מעדן ששום מסעדה מקסיקנית לא הייתה מיטיבה להכין משופר ממנו. בת הזוג היללה מצידה את השרימפס המוקרמים שהוגשו לב ביד נדיבה ומצמוצי שפתיה העידו על כך.
גם המנות העיקריות לא טמנו את ידיהן בצלחת. הקוקי-סאן-ז'ק של בת הזוג היו ממש יצירת אמנות קולינרית של צדפות צחורות ועסיסיות. הן הוגשו ברוטב-ענבים ומוסלין, בליווי קווייאר אדום ושחור ואספרגוס, בלווית מחית של סלק ממוגגת-לבב.. גם קבב הטלה, שעבדכם הנאמן בחר בו, היה מושלם והוגש כיצירת-אמנות בצלחת, ביחד עם טחינה ואורז צהוב. לרווייה לגמנו סודה צוננת וכוסית של מיץ-תפוזים מוקפא, שהוגש על חשבון הבית.
לקינוח בחרנו בקרם קאטאלן - גירסה ספרדית של קרם-ברולה, בתוספת פירות-יער - מעדן-מלכים של ממש. לצידו הוגש אספרסו כפול, מהביל וניחוח.
התשלום הסתכם ב-347 שקל והיה שווה כל אגורה. הוספנו עליו תשר של 50 שקל לשרות יוצא מן הכלל של מורן, אשר על הבית. לא נותר לנו אלא לזכות את "אבראג' במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי ולהמליץ עליה בכל פה.