בעיתות-מצוקה, שבהן כל שביעי בארץ הזאת רעב לפת-לחם, עולות ופורחות מסעדות עממיות, שאינן קורעות בהכרח את כיס הסועד. במקום תפריט פלצני ויקר דואגים להגיש בהן אוכל צנוע, טעים למדי, ושיש בו גם כדי להשביע.
אחת שכזאת היא מסעדת הרשת "קינג ג'ורג'", שבסניפה הממוקם באוניברסיטת תל אביב בחרנו לסעוד. בעיתות-לימודים היא עמוסה לעייפה בקהל של סטודנטים וסגל-מרצים. אלא שגם בעונת החופשות ובסתם סופי-שבוע שיגרתיים היא בהחלט שוקקת-חיים, אם בשל תפריט מגוון, ואם בשל התעריפים הזולים.
מנות הגונות
אנחנו הגענו אליה. בשניים, לעת צהריים, על בטן מורעבת וגרון די ניחר. אל השולחן הגיעה כספתח, על חשבון הבית, צלחת עמוסה בחומוסים ובכרוב חמצמץ-מתקתק. ממבחר המנות שהוצעו בתפריט בחרנו בקבב-טלה עם טחינה, בתוספת מג'דרה וסלט-ירקות.עסיסי - מנה הגונה, שהיה בה כדי להשביע שני סועדים. גם מנת בת הזוג הייתה ענקית והכילה שניצל גדול, מלווה בתפודים בסגנון פום-פריט צרפתי, שאינם נוטפים, חלילה, שומן. מחמת גודלה נותרה חצי המנה בצלחת והועמסה בקופסה כדי לקחת הביתה. בצד שתי המנות הוגשו לרוויה גזוז של פעם, בטעם משמש, ולימונדה צוננת, מרוות-נפשות.
הקינוח היה מעדן-מלכים: עוגת-טופי חמה, מצופה שוקולד, עם גלידת-וניל צרפתי. והיה גם אספרסו כפול, מהביל וניחוח, שסיים ארוחה דשנה למדי.
שילמנו 140 שקל לשניים והוספנו תשר של 12% לשרות לעניין. את "קינג ג'ורג'" זיכינו ב-8 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.