הכנה טובה של הגוף לפני צום יכולה לתרום לניקוי רעלים נרחב, אם לא מתכוננים לצום כהלכה, אנו עלולים לצבור רעלים במקום לנקות את גופינו. ההכנה לא פחות חשובה מהצום עצמו. צום קצר (של יום אחד פחות או יותר) בנוסף לתזונה בריאה, יכולה לתרום למניעת מחלות כרוניות.
הנחיות לפני צום:
- חשוב להוסיף לתפריט: ירקות חיים ומבושלים, פירות, שקדים, אגוזים, טחינה מלאה, דגנים מלאים, וקטניות כשבוע-שבועיים לפני הצום;
- חשוב לצרוך בארוחה המפסקת עצמה פחמימות מורכבות וחלבונים (מן החי או מן הצומח לפני הצום, למשל בשר, דגים או קטניות);
- לא כדאי להעמיס על עצמכם בעת הארוחה המפסקת, תחושת מלאות, צרבת וצמא הם רק חלק מהסכנות של אכילה מוגזמת, קחו את הזמן איכלו לאט ותיהנו מהארוחה;
- שבוע לפני הצום מומלץ להפסיק לצרוך או לפחות להפחית באופן משמעותי את צריכת הקפה, בשר, תבלינים חריפים ומלוחים, ממתקים וסיגריות. הפחתה הדרגתית במשך מספר ימים, תקל ואף תצמצם את תחושות הגמילה הפיזיות. בכל מקרה עדיף לחוות את "משבר הגמילה" מקפה ומסיגריות בימים לפני הצום במקום במהלכו;
- בשבוע לפני הצום חשוב לצמצם את כמות האוכל בארוחות, וכן מומלץ לאכול ממש לפי עקרונות הרמב"ם, ארוחה גדולה בבוקר, ארוחה בינונית בצהריים ולצמצם את ארוחת הערב;
- יום לפני הצום מומלץ לאכול בעיקר ארוחות קלות המורכבות בעיקר מפירות וירקות טריים ופחמימות מורכבותף
- לפני הצום חשובה מאוד השתייה, שתו כליטר וחצי מים ליום.
|
חשוב לזכור שמייד בתום הצום מומלץ לשתות שתייה ממותקת או לצרוך פחמימות פשוטות כגון תה ועוגה על-מנת להחזיר נוזלים וסוכר לגוף לספק אנרגיה זמינה ולהרים את רמות הסוכר בדם, ולאחר-מכן לאכול ארוחה מאוזנת וקלה, כדאי לאכול לאט, ארוחה כבדה או מהירה עלולה לגרום לתחושת כובד, אי-נעימות, הקאות ובחילות. כמובן שמומלצת שתיה מרובה של מים על-מנת להחזיר את הנוזלים.
כאשר מסיימים את הצום, חשובה מאוד החזרה לאורח חיים בריא ותזונה בריאה בפרט צריכה נרחבת של פירות וירקות טריים, ניתן לצרוך אותם בכל צורה חיים, מבושלים, הכי חשוב לצרוך פירות וירקות בנדיבות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, זרעים, טחינה וכדומה.
חשוב ביותר לציין, כי ההמלצות הינן מותאמות לאנשים בריאים. אנשים חולים או כאלו הנוטלים תרופות צריכים להתייעץ עם רופא לפני צום.
צום קל ובריא לכל הצמים.
|
|