X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
סקרים מראים שבני נוער ותלמידים בגילאים 15 עד 18 נוטים ליפול ברשת הפשע המקוון פי 35 מאשר גולשים מבוגרים, ועם החזרה לבית הספר הסכנות רק גדלות. מהן הסכנות העיקריות ואיך תוכלו להימנע מהן?
▪  ▪  ▪
הישמרו מנוכלי רשת [צילום: פלאש 90]

חופשת הקיץ מתקרבת לקיצה, ופתיחת שנת הלימודים כבר נמצאת מעבר לפינה. עם פתיחת שנת הלימודים הקרובה עשרות אלפי תלמידים בגילאי העשרה יחזרו לפקוד את ספסל הלימודים. אך אל המחברת, הספר והלוח הצטרפו בשנים האחרונות גם המחשב הנייד, הסמארטפון והמחשבים בכיתות הממוחשבות ובמעבדות – החשופים לאיומים של העולם המקוון.
אם אתם נוהגים לקחת את המכשיר הנייד שלכם (סמארטפון, טאבלט או מחשב נייד) לבית הספר חשוב לזכור שהמכשיר שלכם חשוף לסכנות שבאינטרנט אבל לא רק - לצערנו, לא חסרים מי שינסו "להרים" את המכשיר עצמו כאשר אתם לא בסביבה לכן לא מומלץ להשאיר את המכשיר שלכם ללא השגחה. מומלץ גם להיערך מראש ולהתקין תוכנה לאיתור המכשיר או מחיקת המידע ממנו מרחוק לכל מקרה שלא יבוא.
גנבים הם לא הסכנה היחידה האורבת למכשירים שהושארו ללא השגחה – גם מציצנים וחטטנים מצויים סביבנו והם עלולים גם להוציא מידע מהמכשיר כאשר אנחנו לא מסתכלים. פתרון לבעיית החטטנים היא לנעול את המכשיר באמצעות סיסמה והגדיר את המכשיר כך שהוא יינעל אוטומטית אחרי כמה דקות ללא שימוש. באופן כללי, לא כדאי לשמור על מכשיר נייד מידע בעל ערך, תמונות או דברים אחרים שלא הייתם רוצים שאחרים ייחשפו אליהם וכמובן לדאוג שיש גיבוי לכל מידע רגיש.
מה יותר יקר – המחשב או המידע שעליו?
כשאנחנו מאבטחים מחשבים, או מכשירים דיגיטליים אחרים, חשוב לזכור שמה שאנחנו בעצם מנסים לעשות הוא להגן על המידע השמור בו. נכון, סמארטפון חדש עלול להיות יקר, אבל לפעמים עבודת הגשה עליה שקדתם חודשים רבים, תמונות או פרויקטים עליהם אתם עובדים עלולים להיות יקרים הרבה יותר.
מחשב נייד או סמארטפון שאבד או נגנב היא לא הדרך היחידה לאבד מידע - תוכנות זדוניות והונאות פישינג לגניבת סיסמאות הופכות לשכיחות יותר ויותר במכשירים ניידים, אז חשוב לדעת להתגונן גם מהסכנות האלו. כדי להגן על עצמכם מהונאות פישינג, וודאו שכל אחד מהחשבונות המקוונים שלכם מוגן באמצעות סיסמה ייחודית ומורכבת. שימוש במנהל סיסמאות יכול לעזור לכם אם אתם צריכים לזכור מספר גדול במיוחד של סיסמאות שונות. לעולם אל תחלקו את הסיסמאות שלכם עם אנשים אחרים והיזהרו מהודעות דואר אלקטרוני עם קישורים לאיפוס סיסמה וכדומה. כדי להגן על עצמכם מתוכנות זדוניות הקפידו להתקין אפליקציות רק מחנויות האפליקציות הרשמיות, והתקינו אפליקציית אבטחה על המכשיר.
בנוסף, גלישה ברשתות ציבוריות חינמיות עלולה להיות מסוכנת למכשיר ולמידע שלכם. אתם לעולם לא יכולים להיות בטוחים עם מי אתם חולקים את הרשת הציבורית, במיוחד עם היא חינמית. גלישה ברשתות כאלה היא לא בטוחה ומומלץ במיוחד לא לבצע רכישות עם כרטיס האשראי שלכם או לבצע פעולות רגישות אחרות אם אתם מחוברים לרשת כזו.
שימוש במחשבים ציבוריים
ייתכן שמדי פעם תצטרכו לעשות שימוש במחשבים השייכים לבית הספר. למעשה, אין לכם מושג מי השתמש במחשב לפניכם, מה הוא עשה איתו ומה הם אמצעי האבטחה בהם משתמש בית הספר כדי להגן על המחשבים שלו, לכן עליכם להתייחס למחשבים אלה כעל מכשירים פרוצים שבהם כל דבר שאתם מקלידים על המקלדת או רואים על המסך הוא חשוף.
הנה כמה דברים שמומלץ לא לעשות במחשב ציבורי:
אל תשתמשו במחשבים ציבוריים כדי להתחבר לחשבונות מקוונים ובמיוחד לחשבונות המכילים מידע פיננסי כמו אתר הבנק או כרטיס האשראי (ואם בכל זאת עשיתם כן, תמיד תבצעו יציאה מסודרת מהחשבון לאחר שסיימתם).
אל תערכו קניות מקוונות באמצעות מחשב ציבורי כיוון שמידע כמו פרטי התחברות לחשבון שלכם או מספר כרטיס האשראי שלכם עלול להיחשף.
אם מסיבה כלשהי אתם חייבים להתחבר לאחד מהחשבונות המקוונים שלכם ממחשב ציבורי (כולל רשתות חברתיות כמו פייסבוק, טוויטר וכו'), מומלץ מאוד להחליף את הסיסמה לאותו האתר בהזדמנות הראשונה בה אתם גולשים שוב מהמחשב האישי שלכם.
כשאתם גולשים במחשב ציבורי השתמשו במצב "גלישה פרטית" או "גלישה בסתר" ודאגו למחוק את היסטורית הגלישה ואת קבצי העוגיות מהדפדפן.
זכרו, אין זה משנה בני כמה אתם, המידע הפיננסי והזהות המקוונת שלכם הם בעלי חשיבות זהה להאקרים ונוכלי רשת אחרים. שימרו על המידע שלכם ותימנעו מכאב הראש של לנסות לשחזר אותו או למנוע מאחרים לראות אותו.

הכותב הוא מנכ"ל חברת ESET ישראל
תאריך:  25/08/2014   |   עודכן:  25/08/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כך תשמרו על פרטיות הילדים בבית הספר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד ארתור בלאייר, עו"ד יצחק פרנלדס
בית המשפט לענייני משפחה פסל צוואה נוטריונית שעשתה אישה במצב פיזי ונפשי ירוד ביותר, ואף ציין שעורכת דינה פעלה בצורה פסולה כאשר אישרה את הצוואה
נסים ישעיהו
כאשר נמנעים מלהצביע על הרע ולהגדירו כרע, מתערבבים המושגים ולפיכך לא מצליחים להבחין מי נגד מי ומדוע; מתבלבלים בין טוב לרע ובין חושך לאור. ממילא מתפתחת תופעה מוזרה שעמית נתפס כטורף ולהפך. לענ"ד זהו ההסבר לעובדה שיש אצלנו כמה כאלה שמוכנים להתחבק עם נציגי הרוצחים ובו במזמן מגנים בחריפות את הקורבנות של אותם רוצחים
רפי לאופרט
סרבנות השלום, והעדר הוכחה פוזיטיבית לכושר ביצוע וקיום התחייבויות, הופכות את אבו-מאזן לפסדה של פתרון בעיני מי שהנייר החתום הוא משאת נפשו: ארה"ב של אובמה, אירופה המתנוונת והשמאל הקיצוני בישראל. לדידם הנייר הוא חזון אחרית הימים וכל מה שקורה בשטח הוא בגדר של הפרעות אופטיות החוסמות את העולם הוורוד שבדרך
אפרים כהנא
דרוש חוק צינון ל״פרשנים צבאיים״ שהשתחררו לא מכבר מכוחות הביטחון    לבכירי מערכת הביטחון, שחלקם מילא עד לאחרונה תפקיד פעיל בצמתים רגישים, אסור להביע את דעתם בנושאים מבצעיים ולחשוף את דעתם בפומבי
עמוס גלבוע
מול נתוני "מרכז המידע למודיעין וטרור" החושפים את ההונאה של החמאס וגרוריו ומראים כי כמעט מחצית מההרוגים הפלשתינים הם לוחמים הכתבת עמירה הס מנסה להפחית את מס' הלוחמים ההרוגים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il