מאכלי החג המסורתיים:
- הדבש: סמל החג המתוק, המכיל ויטמיני B, החשובים למערכת העצבים ובניית תאי דם אדומים. ויטמין C, נוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים בגופנו ומכיל מינרלים כמו זרחן, מגנזיום וברזל החשובים לתפקודו התקין של גופנו. לדבש ערך קלורי גבוה (שלוש כפיות דבש מכילות 100 קק"ל), הוא מעלה את רמות הסוכר בדם במהירות. הדבש מתוק פי 1.5 מסוכר, כך שאפשר להשתמש בכמות קטנה ועדיין ליהנות מטעמו המתוק;
- התפוח: עשיר בויטמינים ומינרלים המסייעים לתפקוד תקין של הגוף ובסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול. הסיבים, מצויים בעיקר בקליפת התפוח ולכן מומלץ לצורכו עם הקליפה;
- הרימון: עשיר בפוליפנולים (המצויים גם ביין אדום ותה ירוק) שהינם אנטיאוקסידנטים (=נוגדי חמצון) עוצמתיים ובסיבים תזונתיים, הפוליפנולים מסייעיים בהאטת התפתחות טרשת עורקים (העלולה להתפתח לשבץ מוחי והתקף לב) ובהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם;
- הסלק: עשיר בסיבים תזונתיים ובחומצה פולית, צבעו הסגול מגיע מפיגמנטים הנקראים בטאלינים הנחשבים לנוגדי חמצון חזקים מאוד. בנוסף, סלק מכיל חומר שנמצא כמשפר יכולת אירובית ומכאן שהוא מומלץ מאוד לספורטאים;
- הדגים: הם מקורות מצוינים לחלבון, דגי ים צפוני (כמו סלמון והרינג) מכילים גם אומגה 3, חומצת שומן חיונית שהגוף לא מייצר בעצמו ונמצאה כמסייעת בהמסת שומנים בדם (טריגליצרידים), שיפור בפרופיל שומני הדם, עשויה לעזור במצבי דלקת ובהפרעות קשב וריכוז.
טיפים לשמירת המשקל ומניעת תחושת הכבדות האופיינית לארוחה גדולה:
- אל תדלגו על ארוחות ביום של ערב חג: רבים מהאנשים מעדיפים לדלג על הארוחות במהלך היום כשהם יודעים שבערב מחכה ארוחה חגיגית - התנהגות זו גורמת להגעה לארוחה רעבים מאוד, אכילת כמויות גדולות ובמהירות ותחושת מלאות וכובד בסיומה;
- אכילה של ארוחות קטנות וקלות במהלך היום, תסייע להגיע לארוחה רגועים ולבחור את הכמויות הנכונות עבורכם.
דאגו לאפשריות מזינות
גם אם אתם מתארחים וגם אם מארחים, דאגו שעל שולחן החג יהיו גם מזונות דלי קלוריות כמו: סלטי ירקות, ירקות מוקפצים, סלט פירות ולפתן ולא רק תבשילים ועוגות.
שתו מספיק
תחושת צמא מפורשת על ידינו לעיתים כרעב. דאגו לשתות מספיק מים במהלך היום ובארוחה, המעיטו בצריכת משקאות ממותקים ומוגזים המגבירים תחושת נפיחות ועשירים מאוד בקלוריות.
הכינו לעצמכם צלחת
בתחילת הארוחה בחרו את המזונות המועדפים עליכם והכינו צלחת לארוחה, המכילה פחמימה (אורז / תפוח-אדמה / בטטה / פסטה), חלבון (בשר / עוף / דג) וירקות. במידה ולא שבעתם, העדיפו תוספת של ירקות ואל תמשיכו לאכול "כי האוכל על השולחן". סיימתם? עזרו לפנות את הצלחות, שחקו עם הילדים.