X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
החוק קובע, כי בגזירת העונש על בית המשפט להביא בחשבון את נסיבות ביצוע העבירה האיסור על פינטו לחשוף את קשרי העבר עם ברכה, חותר תחת הוראה זו של המחוקק. השופט עודד מודריק צריך להודיע: ההסכם שלכם לא מעניין אותי, אני רוצה לדעת מה קרה שם
▪  ▪  ▪
מודריק. בידיו [צילום: בוצ'צ'ו]

השופט שידון בהסדר הטיעון עם הרב יאשיהו פינטו הוא סגן נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב, עודד מודריק. אולמו של מודריק צמוד לזה של השופט דוד רוזן. אני לא יודע כיצד מודריק יתייחס להסדר הטיעון ולסתימת פיו של פינטו, אבל אני כמעט בטוח מה רוזן היה עושה: אומר שלא אכפת לו מההסדר ושהוא רוצה לשמוע הכל.
פינטו טוען, כי יהודה וינשטיין ושי ניצן אסרו עליו להעלות בטיעונים לעונש את קשרי העבר שלו עם אפרים ברכה, וכי דרישה זו הייתה תנאי בל-יעבור מצד הפרקליטות לחתימת הסדר הטיעון איתו. בהנחה שהדברים נכונים, הם חמורים מאין כמותם. וינשטיין וניצן עושים כאן שיבוש מהלכי משפט - לא פחות.
תיקון 113 הידוע לחוק העונשין, העוסק בהבניית שיקול הדעת בענישה, מנחה את בית המשפט כיצד עליו לגזור את העונש. סעיף 40ט לחוק העונשין, שכותרתו "נסיבות הקשורות בביצוע העבירה", קובע: "בקביעת מתחם העונש ההולם למעשה העבירה שביצע הנאשם... יתחשב בית המשפט בהתקיימותן של נסיבות הקשורות בביצוע העבירה, המפורטות להלן, ובמידה שבה התקיימו, ככל שסבר שהן משפיעות על חומרת מעשה העבירה ועל אשמו של הנאשם".
המחוקק מצווה על בית המשפט להתחשב בנסיבות ביצוע העבירות בעת קביעת מתחם הענישה. "יתחשב בית המשפט" - זה לא נתון כלל לשיקול דעתו של השופט. אם נסיבות ביצוע העבירה רלוונטיות לגזירת העונש, בית המשפט חייב להתחשב בהן. אחת מנסיבות אלו היא "הסיבות שהביאו את הנאשם לבצע את העבירה", והיא בהחלט נסיבה מרכזית: האם גניבה בוצעה מתוך תאוות בצע או בשל מצוקת רעב? האם נסיעה במהירות מופרזת נבעה מהתערבות בין שיכורים או מקלקול במד המהירות של המכונית?
במקרה של פינטו, מדובר במישרין בשאלת קשרי העבר בינו לבין ברכה. פינטו טוען, כי שילם לברכה שוחד משום שבמשך שנים הוא העניק לו טובות הנאה. אפשר לומר שזוהי נסיבה מחמירה (עבריינות מתמשכת), אפשר לו שזוהי נסיבה מקלה (קצין משטרה בכיר הסכים לקבל); מה שאי-אפשר לומר הוא, שזו איננה נסיבה רלוונטית. האם פינטו החליט שהוא מנסה לשחד קצין משטרה בכיר בניסיון למלט את עצמו מחקירה שהתנהלה נגדו? או שמא הוא ראה בזה המשך טבעי של כספים רבים שעברו במשך שנים?
את התשובה לשאלה המרכזית הזאת, מונעים וינשטיין וניצן ממודריק. וכעת נדלג לסעיף 244 בחוק העונשין, שכותרתו "שיבוש מהלכי משפט": "העושה דבר בכוונה למנוע או להכשיל הליך שיפוטי או להביא לידי עיוות דין, בין בסיכול הזמנתו של עד, בין בהעלמת ראיות ובין בדרך אחרת, דינו - מאסר שלוש שנים". במקרה שלנו, וינשטיין וניצן פועלים בדרך העלולה לגרום לעיוות דין, כי ייתכן שמודריק היה קובע לפינטו עונש אחר - לחומרה או לקולא - אילו היה מודע לאותו קשר עבר.
יתרה מזו: החוק ממשיך וקובע, כי "בשלב הטיעונים לעונש, הנאשם רשאי להביא ראיות מטעמו, ובלבד שאינן סותרות את הנטען על ידו בשלב בירור האשמה". בכתב האישום בו יודה פינטו אין מילה וחצי מילה על קשרי עבר בינו לבין ברכה - היו או לא היו, חוקיים או לא חוקיים, תדירים או לא תדירים. לכן, הוא רשאי להתייחס בטיעונים לעונש לקשרים אלו. וינשטיין וניצן כפו על פינטו לוותר על זכות שהעניק לו המחוקק, זכות השמורה רק לנאשם; אם התביעה רוצה להתייחס לנסיבות שלא הועלו בשלב בירור האשמה, היא זקוקה לאישור של בית המשפט.
שמא תאמרו: מטרתם של וינשטיין וניצן היא למנוע מפינטו להכפיש בצורה חסרת יסוד קצין בכיר ומוערך, שהרי החקירה העלתה שאין יסוד לטענותיו בדבר קשרי שוחד קודמים. אבל גם אם זה כך, עדיין אין מקום למנוע מפינטו - כמו מכל נאשם - להעלות נימוקים להקלה בעונשו. אם זו הסיבה של השניים, הדרך הנכונה היא לאפשר לו להעלות טענות אלו (אולי אפילו בדלתיים סגורות), להציג למודריק את ממצאי החקירה ולטעון שאין ממש בדברים - ושהוא יחליט. בדיוק כמו שכל נאשם יכול להעלות כל טיעון, והמדינה יכולה להביא ראיות לסתור אותו. אבל לסתום לו את הפה לחלוטין ומראש? כזאת לא ייעשה במערכת משפט במדינת חוק.
כעת הכדור אצל מודריק. הוא יכול - ולטעמי גם חייב - להודיע בזמן הטיעונים לעונש: אני רוצה לדעת הכל. אני רוצה לשמוע מהנאשם מדוע החליט לשחד קצין משטרה, אני רוצה לשמוע מהתביעה כיצד לשיטתה נוצרו הנסיבות שהביאו למתן השוחד. אם יאמרו הצדדים שהסדר הטיעון אוסר זאת עליהם - על מודריק להבהיר להם שבבית המשפט יש בעל בית אחד: השופט. ואם הם יתעקשו, עליו להזכיר להם מה אומר המחוקק על שיבוש מהלכי משפט.

בג"ץ 6773/14, אומ"ץ נ' פרקליט המדינה ואח' / תגובה מטעם המשיב 5
תגובתו של הרב יאשיהו פינטו לעתירה לבג"ץ המבקשת להורות על חקירת קשריו עם אפרים ברכה
43357-09-14, מדינת ישראל נ' יאשיהו פינטו / כתב אישום
הרב יאשיהו פינטו מואשם במסגרת הסדר טיעון במתן שוחד של 400,000 שקל לאפרים ברכה, בהצעת שוחד באותו סכום ובשיבוש מהלכי משפט
הסכם - יאשיהו פינטו / הסכם
הסדר הטיעון בין המדינה לרב יאשיהו פינטו
תאריך:  15/10/2014   |   עודכן:  15/10/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
וינשטיין וניצן משבשים מהלכי משפט
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
השאלה.. אם הוא גם חלק
ציון ציון  |  15/10/14 14:41
2
יראת שמים
דב שטיין  |  15/10/14 16:11
3
פינטו הערפד
עמי א.  |  16/10/14 14:38
4
ההוראה אינה חלה בהסדרי טווח ל"ת
דודינקה  |  16/10/14 17:15
5
שוד הקופה בעיריית אשקלון
וקוקי  |  18/10/14 20:07
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת פינטו
איתמר לוין
טוען בתגובתו לבג"ץ, כי האיסור על אזכור קשרים אלו במסגרת הטיעונים לעונש היה תנאי בל-יעבור מצד הפרקליטות לחתימת הסדר הטיעון    "סירבו גם להורות על חקירת ברכה במח"ש"
יואב יצחק
הפרקליטות נדרשה על-ידי בג"ץ להשיב לעתירת אומ"ץ הדורשת למצות את הדין עם תנ"צ אפרים ברכה בחשד לשיבוש מהלכי חקירה ומשפט וקבלת כספים שלא כדין    אך במקום לסייע לבית המשפט בבירור האמת, בחרו בכירי הפרקליטות למסור תשובה הכוללת דברי כזב ו/או פרטים שנועדו להטעות את השופטים
איתמר לוין
ארבע הערות בעקבות תגובת המדינה בנושא ברכה-פינטו: עדיין אין הסבר מדוע ברכה המתין שמונה ימים בטרם דיווח על הצעת השוחד, הוא לא תיעד את ההצעה בזמן אמת, התמיהות בנקודה הזו מחזקות את גירסתו של פינטו, ומה פתאום המשטרה חקרה בעצמה את החשדות
איתמר לוין
אומרת שהיחסים ההדוקים, שבאו לידי ביטוי ברישומי השיחות שנחשפו ב-News1, היו ידועים ולא מלמדים על התנהגות פסולה של ברכה    "טענותיו של פינטו נגד ברכה נבדקו לעומקן ולא נמצא להן בסיס"
מחלקה ראשונה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il